САЩ няма да изключи Тесла от наказателните мита спрямо Китай

От компанията помолиха "мозъка" на автопилота на Модел 3 да не попада под санкциите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

особенно за схемите. Донякъде и за имотите - банките не дават лесни заеми а имоти много за продажба. Купувачите търсят евтини имоти за реинвестиране в наеми.

Не знаех, че Теслата е китайска. Значи Мъск само монтирал джантите.

Само че нещата се проненят бързо. До сега Тесла ползваха DGX процесорите на NVIDI, но от март месец почнаха производство на Tesla FSD Chip (full self-driving), Новият процесор се вгражда в най-новите партиди автомобили Model S и Model X на Тesla от март 2019 г., като компанията разширява неговото приложение и в своя популярен Model 3. FPD чипът на Tesla е FPGA с 250 милиона гейта, 6 млрд. транзистори, натъпкани в 260 mm², произведен по 14 nm FinFET технологичен процес на Samsung Electronics в Тексас. Също така чипът съдържа 32 MB SRAM кеш, 96×96 mul/add масив и кумулативен показател за производителност от 72 TOPS при номинална честота от 2.00 GHz. Типичната платка за управление на автопилота използва два от тези чипове. Tesla твърди, че техния чип предлага “21 пъти” производителността на чипа на NVIDIA, който заменя.

Де си чел , де си превеждал ... гогоооффффффф .

дори с 25% мита, на теслата ще е по-евтино да внася от Китай частите, отколкото да ги произвежда в САЩ. Процесорът може да е на Самсунг....от Тексас, но няма персонал , на китайските заплати, да произведе готовия електронен блок за теслите, който само с 1 натискане да щракне в таблото на теслата при събирането на каруцата. В САЩ няма производство. От нова година е в пълна стагнация промишлеността. p.s. живея в САЩ от 20 г.

Свобода, демокрация, равни възможности ... Но ако някой застраши "световния хегемон", започват едни санкции, демократизиране, цветни революции .. Кога ще разберат българите, че колкото и да лижем задника на САЩ, ще останем далечните аборигени, които трябва да вадят горещите камъни с голи ръце и да се задоволява с подхвърлените трохи. Хубавото е, че историята е доказала - за всяко прасе идва коледа

Китай не дава свобода и равни възможности за фирмите и затова са наказателните мита. Щях да ти кажа че си жалка измет, ама ще ме изтрият и затова ще си замълча

Точно и поради това....Ексън-Мобол си търсят версии още от 1956г от кубински социалистически предприятия.

Санкциите не засягат Американската Тесла произвеждана в Китай. Разбира се заради наказателните вносни мита американския потребител плаща 25% повече, потреблението намалява, а парите остават в бюджета, ползван от администрацията на Тръмп. Ефекта не нанасяше голям удар до сега. Все още има огромен данъчен кредит за покупка на Тесла. За модел 3 беше около 7 к миналата година, 4к тая година и 0к следващата година. Интересна еврейска схема. Ще видим ефекта догодина. Целия свят иска да купува от Китай. Америка уж е голяма, но може да се окаже, че не е. Когато приспаднем милионите бездомни, милионите чернокожи живеещи на купони(както в комунизма), милионите живеещи под прага на бедността и Америка не е толкова голяма. Също се задава и криза. Цените на имотите вървят надолу. Софтуерът на банките промени изчисленията и оценките на имотите. Банките намалят отпусканите суми. Интернет показва намалението на цените на имотите. Предстои да видим какво ще се случва с Америка и еврейските схеми. Китай работи и не спи.

Ники, къде ги виждаш тия намаления на имоти? От около година цените на имотите са само нагоре. Тука не говоря за цени на имения в милиони долари. Да, при тях периодично има спад. Просто там цените са много надути. Нещо се бъркаш или искаш да напишеш нещо за да заработиш днес ставката.

Ник, ти се обърка с държавите:))) това е за Русия!!! Ела да видиш как падат цените и да си купиш къщичка!! Да и криза се задава ама в Китай, вземи да четеш от извора , не от Работническо дело, печат 9/5/1983г