САЩ изпревариха Русия по добив на петрол

Трета в класацията е Саудитска Арабия, показват данните на ОПЕК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде го добиват, в Сирия, Ирак, Либия или има и други страни?

Руския кенеф и за бензиностанция не става вече! БУХАХАХАХАХАХА

tonk11

Тук има друга разлика ама ти не можеш да я схванеш! Разликата е в количествата залежи! Щото с това темпо щатите ще изчерпят залежите си за под 2 години! Ти що мислиш, че до сега не добиваха а нагнетяваха а?

Че те в какво не са ги изпреварили?

Сега руските безмозъчни подлоги ще почнат да обясняват как Русия е хитра

руснаците ползват евтина американска работна ръка за добив на петрол в Антарктида, където имат огромни запаси и хванаха американци и англичани да бачкат на тях за мижав процент.

Голям смях , а купуват от Арабите !!!

Удри бай Тръмпе

ХАХАХА Сигурно е така щом казваш, троле!

И ние можеше да намажем някой лев от шистовата революция ама руската пропаганда наплаши народа и изпуснахме шанса. Щеше да остане и някой лев за по-големи пенсии от добива на нефт.

От утре щатите ще щракат с пръсти и пак ще се пръкне някоя дърта кифла да каже "не е честно Русия да има почти всички природни ресурси на света".

Хванали да бачкат с технологии, ама в минало време, проектите бяха спрени заради санкциите.

Това ли измислиха Теменушка и Американския Посланик ,когато се срещнаха да кажат че в Америка има много петрол и Газ , а купуват газ от Русия ,вече 5 ти кораб от полуостров Ямал се изпраща в Ню Йорк !

Щатите бързат да си изпомпят нефта, щото скоро нищо няма да струва, както и Русия :)))

нормално е да купуват от друго място и като се изчерпа навсякъде те ще са господарите. Даже им излиза без пари купуването с техни хартийки. ТА кой е кукуто?

На тебе ли, бе? Безсмислено да се обяснява каквото и да е.

но за някои големи компании санкциите не важат.

Не знам дали е трол, ама той казва истината, а ти си кух тър-БУХ-ахаха. Американците не добиват, ами вадят арабския петрол, който складираха в кладенците си.

И даже арабите купували от САЩ - североамериканската бензиноколонка .

Които владеят и продават природните ресурси на Русия като прибират лъвската част от печалбата!

Chefo77

Не руската пропаганда, а здравият разум. За една стотинка в повече и майка си ще продадете ...

Добре САЩ добивали сега най-много петрол, но пък потребяват зверски много и, ако така продължават скоро ще го изчерпят, т.е. ще заграбват нови петролни полета от друго държави и затова изпдат в ужас, че Русия и Китай може да им попречат...... Грабителска нация са си американците, то така всеки може.

Ако беше прочел какъв е ръста на ел,автомобилите в САЩ може би щеше де се сетиш защо продават толкова петрол.

Тоя кладенец ФАЩ освен бензин друго нищо не правят.

Баш руската пропаганда, защото се обзалагам, че само повтаряш като папагал шисто газ шистов газ ама си нямаш идеия от технологията, нали? Само знаеш че наоколо започва да се пали водата от чешмите, защото си гледал нагласеното руско клипче.

Chefo77

хахаха: Може пък точно защото имам представа, затова да ми е такова мнението. Може съвсем случайно образованието ми да е свързано с добива на нефт и газ и да имам някакъв различен от журналистическия поглед върху нещата. ;)

А ти ,ако беше прочел повече за петрола,щеше да разбереш,че от него не правят само гориво за коли.Предполагам,че това което те заобикаля е повечето от пластмаса.Но пък може да живееш и в пещера.Знам ли.

Ти сигурно си Петкан,щото мислиш като Робинзона.

единственно по консумация на алкохол на глава от населението.

Според бизнес сайта "Инвестор": Русия е добила 46,478 млн. тона петрол и кондензат през септември, съобщи статистическият отдел на руското министерство на енергетиката, цитиран от Bloomberg. Това се равнява на рекордните 11,356 млн. барела на ден и се случва след споразумението на Москва с ОПЕК за стимулиране на доставките след поскъпването на "черното злато".

Венецуела е стратегически резерв за САЩ, за това не и дават да добива и продава, като всичко това е под предлога на санкции за "недемократичния" режим. Но темповите, с които САЩ помпат нефт не могат да се поддържат за дълго без да намалят собствените си резерви твърде много и явно на Венецуела им готвят цветна революция в скоро време с ново, "демократично" правителство от типа на демокрацията в СА.

Те управниците и сами предизвикват и задълбочават икономическата и политическа криза в страната! От САЩ само казаха кои венецуелски министри по колко милиона долара имат скатани по света!

Е как! Едно време ни промиваха мозъците с хвалби за СССР и със "самой лучшей в мире", а сега имаме нов Голям брат и той е the best и the върхъ.

Омразата към САЩ кара някои копеленца да бълват змии и гущери!

Иван Макейнович: "САЩ е бензиностанция, маскирана като държава!"

Дай ми една причина, заради която трябва да обичам твоите господари от САЩ? Само една????

Рок музиката? Интернет? Самолетите? Лекарствата? Електрическата крушка? Съвременната свободна държава? ........

Стига сте лъгали, във времето на Интернет, такива лъжи не минват. Има санкции срещу всички, които търгуват с Венецуелски държавни ценни книжа и извършват операции свързани с държавният им дълг.

Изпреварват, защото в Щатите ползват по силни вещества, и то до степен да е епидемия от използване на опиатни средства.Но Тръмпич се инати и не ще да обяви официално спешно положение, щото щяло да свали рейтинга им. А след окупацията на Афганистан от НАТО(САЩ) производството на опиум се е увеличило 25 пъти спрямо времето на окупацията от Русия и последващото управление на талибаните.От 200т годишно на около 7000т, според щатски източници-7800т.А всички макови полета са под контрола на НАТО.... В същото време нуждите от медицински опиум(защото Афганистан произвежда най-качествения опиум и повечето държави купуват от там) са се увеличили само почти 2 пъти

чак пък обич заради тези придобивки. Някакво признание може би, но не повече. осен това само Рок музиката и Интернета са се появил в Сащ , останалите неща са направени и разработени до комерсиален продукт за първи път в други държави . А дали Сащ са свободна държава днес е спорно. не си се сетил данапишеш Iphone - него някой хора даже го боготворят :)

... свободния дух ... За литература пък да не говорим ... Не му е тук мястото.

Каква част от тоя рекорден добив в САЩ идва чрез хидрофракинг (извличане на шистов газ и нефт)? "Според предаване на обществената немска телевизия ARD, хората живеещи в близост до сонди за добив на шистов газ са изложени на голям риск от ракови заболявания, заради замърсяването на почвата и водата със силно карциногенни вещества като бензол, чието съдържание измерено в близост до сонди в Германия надхвърля нормата до 4000 пъти."

Раздвоен съм. Да възхвалявам ли САЩ, че са първенци в добива на нефт или да им се присмивам, че са бензоколонка? Май е най-добре да погледна собствената си коинка, в която се вихрят домуси, дебеляновци, герговци, ветковци, ивокаменовци, гиговци и т.н., а!

Вероятно първото им място се дължи, на избомбването и разсипването на Ирак и Либия и заграбването на петрола им!??? Опитаха и със Сирия , но там Путин ги изпревари !!;))

Ами тази е причината за големия добив на петрол на сащ. ЗАГРАБВАНЕТО НА ЧУЖДИЯ ПЕТРОЛ СЪС СИЛА И МНОГО ИЗБИТИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА.

Увеличен ли е добива на петрол от САЩ или не. Убивате се да пишете простотии по цял ден безделници некадърни.

Защото другия добив и използването на петрола е безвредно, нали

браво,българските останки от русофили,завиждат и сеят злоба към другите народи и култури,а те се развиват и живеят на високи обороти!защо да злорадствам аз на успехите на другите!

Дай ми една причина, заради която трябва да обичам твоите господари от Русия, които съсипаха чест и съзнание на поколения българи? Само една????

Не си прав. Сега имаш достъп до всякаква информация. Сам преценявай. По онова време беше друго