Коментари - Съгласни ли сте, че високото самочувствие помага за по-успешна кариера? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ㅤ

"по-някога"?!? Абе ей, неграмотник!!! Кой те е пуснал да работиш в медия???

ако помагаше тъпаците от ПП биха били на ниво :)))

Адекватното самочувствие гарантира успехи, не високото. Хората с високо самочувствие обикновено са въздух под налягане, при много малко от тях самочувствието е адекватно. Което примерно го виждаме по пътищата - всякакви идиоти с напомпано самочувствие

ами има самочувствие , та затова де .

Високо самочуствие помага, но като цяло е по-често спирачка за кариерата. Примери за това как неподплатено такова срива работа/проекти или цели екипи и фирми има много, а със сигурност в един момент издънките почват да дърпат кариерата на издънилия се назад. В същото време определено човек без самочуствие няма как да расте, защото най-малкото никога няма да поиска повишение. Примери за кухо самочуствие бол. Последно се сещам за едно видео споделено в дев група във facebook. Репортер пита младо девойче да разкаже за себе си. На 22, сама си казва, че няма грам идея от ИТ, но случайно станала, както тя казва, "Шеф на ИТта.". Е, в групата я бяха попилели в коментарите колко им е писнало от такива пм-и, дето даже се мислят за баш шефове, като и за административен секретар, каквато им е максимум работата, не стават. Един бойкот от екипа или да се прави на интересна тя да казва кое кога и как да се прави, и ще е до там с кариерата. А такива хора са много. Имам и други примери интересни- във фирма в екип имам свой човек. Има двама девове, дето за 2г имат точно 0 задачи минали успешно тест и влезли в продукция. Дават им задача след седмица да правят лекция за някакво събитие за нещо, дето чуват за първи път и четат за него от нета. Е, попиляха ги на събитието(Отидох най-вече да гледам сеир.), като почнаха въпроси от хора, дето поне са виждали това, за което се говори. Тия хора дали ще изградят кариера или ще висят по купища фирми до изгонване за поредна издънка на ниски до средни позиции, какъвто и стаж да имат в свто?

И затова ни управлява тоя дето е чел само Винету, но му е толкова виско самочувствието, че е премиер 12 години.

Никога не е управлявал 12 години, освен ако не го бъркаш с Орешарски или ПП!

Хора с високо самочувствие без покритие по върховете вървим към закриване на цивилизацията

Високото самочувствие често означава, че човекът е твърде велик, за да се научи на нещо. Може и да помага донякъде за получаване на работата, но за ефективното вършене са нужни качества, а не едно голо самочувствие.

Какво наричате успешна кариера?

дори напротив, води до главозамайване и сблъскването със сериозни проблеми проблеми може да доведе до срив и депресия, разбира се реалната самооценка е много трудно нещо, но човек трябва да се стреми към нея.

висок пост и пари, но постигнат ли ги разбират колко неща са загубили, много по-ценни

Точно!

В България е пълно с комплексари с "високо самочувствие". Като почнеш от улиците и пътищата, та чак до парламента. Като изключим това, да самочувствието винаги помага навсякъде в попрището на живота.

Тъжното е че високото самочувствие, и без да е подплатено, много помага, поне в краткосрочен план.

Голяма анкета - един категоричен отговор "не" няма - всичко е различен вид "да" - като избори през комунизма...

Имам информация, че нямат много кандидати, очакванията ми са около 60% да ме наемат, около 40% да ме отхвърлят без да ми се обадят. Обаче изненада - канят ме на N-то интервю, където ми поставят задача и аз давам решение. HR-ката ми казва, че не е правилно, а аз я питам как е правилно. Подава ми лист хартия със схема, аз ѝ обяснявам, че това решение не е допустимо поради няколко нормативни документа и стандарти, че (дори и да пренебрегнем нормите) изпълнението изисква ползването на няколко инструмента и уреди, с които 99% от техните изпълнители не разполагат, че изисква контрол, който не винаги е възможен, а когато е - е доста скъп, и накрая, но не и по значение - цената само на материалите е между 4 и 6 пъти по-висока от тази, при моето решение. HR-ката ми казва, че това решение ѝ е посочено като вярно от тяхния експерт ... И няма да ме наемат, предпочитат някой млад, когото да обучат. Добре, казвам, няма да коментирам качествата на вашия експерт (вече казах каквото имах), но кой ще обучи младия човек, след като окспертът ви е в майчинство за още поне година и половина? Техните специалисти щели ... ама те нямат, имат един - в майчинство. Казвам - значи ще плащате малка заплата на някой, който поне година и половина няма да върши работа? А дали като влезе в час няма да поиска повече от моите пари? И дали няма да напусне като му откажат? И какво значи "млад"? Аз като съм на 37 стар ли съм? Мълчание ... Обадиха ми се след 2 седмици да ми кажат, че съм избран. Отказах. Имам самочувствие, базирано на опит и теоретична подготовка, не мога да работя в среда, в която ще бъда зависим от някого, който на база нереални авторитети отхвърля правилни решения ... при това без сам да е в състояние (HR-ката, поради липса на познания по темата) да вземе някакво отношение по въпроса.

Това по отношение кандидатстването ми в една голяма компания ...