Сачева: Мярката "60 /40" запази около 150 000 реални работни места

За хората, които взимат тавана на пенсиите, не можем да предложим увеличение, каза министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярвам и.

Свинке, я по-добре кажи колко души останаха без работа за 3 месеца, официално и неофициално?

Че не пътувам по работа из страната и не виждам какво е положението при колеги и партньори - леш. Ама щом вещицата казва, значи е истина. Те никога не лъжат.

Толкова ли са заети в сферата на колекторските фирми?

ТАЯ ПРОТИВНА КАЛИНКА ЛЪЖЕ.

"За хората, които взимат тавана на пенсиите, не можем да предложим увеличение, каза министърът". Да попитам само министърът-това не е ли дискриминация?

150000 запазили работата си заради мярката... Наистина ли?! А да споменете какви са фирмите. За футболните отбори разбрахме.

Това дебелото не спря да наглее!

Защо когато има увеличение на пенсиите с някакъв процент, няма увеличение на всички пенсии в това число и на тавана. Не може да има пари за пенсионерите които не са работели и внасяли осигуровки, а за редовните и изпълнителните да няма. Това как ще спре осигуряването на минимална заплата? Това демобилизира и редовните и съзнателни платци. Така е изгодно на "хитреците" които си имат и друг начин на осигуряване на старините и не разчитат само на пенсия.

Сачева: Мярката "60 /40" запази около 150 000 реални работни места - като лъже без да и мигне окото дали си вярва или мисли, че другите са идиоти ?!?

И как се запазват тези места ма дебела сороска свиньо? Давате пари на олигарси и изобщо не следите дали уволняват работници. Всъщност крадете пари, давате ги на прибилижени фирми, които ви връщат половината, а после народа да плаща откраднатите пари.

Тая свиня лъже като за световно. 130 милиона на 150 хиляди запазени работни места означава по 860 лв за работно място. Знае ли мърлата колко струва едно работно място и то само за един месец?

Средна пенсия 400лв, средно увеличение 30 лв, 2500000 пенсионери прави около75 млн. За какви "Близо 440 млн. лв. повече за новите пенсии..." ставаше въпрос?

Мърши крадливи, пълните джобовете на разни олигарси с тази мярка

Тази безлика Депесарка , лъже повече от бързия влак на Московски ! Тези така наречени „ Министри “ , невиждат ли че Българския Народ не ги иска , или ако мине ! Оставка и всеки от Това Правителство начело с Тартора на Шайката да бъдат Разследвани за Антинародна дейност и Антидържавна дейност ! Унищожиха Природа , Животновъдство и Зеленчукопроизводство ! Снимките и разни записи с техните деяния и Афери близо 15 по вид ! Оставка на Главния Прокурор който води война с Народа си , като арестува който не трябва , Българския Народ няма да забрави ! Деян Пеевски трябва да бъде разследван заедно с Горанов за отношенията им с Цветан Василев и Васил Божков ! Нищо не е Забравено !

Значи едни хора са работили и са се осигурявали преди повече от тридесет години и са вземали неголяма заплата. Тогава заплатите стигаха за всичко. Сега, обаче, тези хора вземат пенсия 250-300 лева, с която просто НЯМА КАК да се изкара месец. Та и "увеличението" е просто жалко. За разлика от тях много ДЪРЖАВНИ служители вземат заплати по 8-9-10 и повече хиляди. Е, какво е това, кажете?!?

Тази Дебелата да не е турчанка че лъже така нагло като Ахмет Дуган и Деян Пеевски !

Това е някаква подигравка! Какви 130 милиона за 150 000 души??? Тези хора са изкарали с 800лв цели 3 месеца ли???

Народната любов към министър Сачмова лъха от форума като топла пара от тиган с кифтета!

Станалите безработни сигурно са повече, а това е ваша заслуга, на управляващите. С тази изкуствено създадена криза. С някакви външни фактори.

поредната лъжа. Айде намерете поне един предприемач с истински бизнес (тия на държавната хранилка не ги слагайте), който да е получил нещо от държавата освен голи обещания. В БГ честен бизнес се прави не благодарение а въпреки държавата. И както виждаме напоследък - ако бизнесът е печеливш, идва шиши и ти го взема (за справки биволъ)

Лъжете! Всички управляващи лъжат, но тази г-жа удря тавана - за безработните, за мерките и какво ли не! Уж министър , а не използва правилните термини, казва се пенсия за осигурителен стаж и ВЪЗРАСТ, а не старост! Човек на 61 г. не е стар

След като не можете да гарантирате, че парите, които изсипвате по схемата 60/40 стигат до работника, а не потъват в нечии джобови - ваши или на фирмаджиите, не е ли по-добре тази мярка просто да я няма? Да, процентът безработни ще скочи главоломно, но поне ще имате контрол парите да стигат до човека, а не да потъват някъде. Тази мярка беше ОК за 2-3 месеца, а на пандемията край не се вижда, така че по-добре още сега я спрете и дайте парите директно на безработните. Едното което се сещам е, че ще трябват повече служители в бюрата по труда. Освен това работникът не е виновен, че шефът му не е плащам данъци и затова не може да получи пари.

Абсолютно! Безработните надхвърлят 280 000 към този момент. На есен ги брой над 500 000. Ако заключат отново държавата по идиотски причини ще отидат към 1 000 000. Не съм фен на Манолова(или коя да е БСП креатура), но на есен ще има гладни по улиците.

Лъжете, нищо не е стигнало все още до работниците.