С "високите води" изплува и огромният проблем с боклука

Държавата три пъти дава пари за едно и също нещо, но след две години ще сме заринати от отпадъци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... гражданите ще плащат по два по три пъти защото централата не си е изготвила грамотно проекта за влияние на околната среда а пречи на потока самопочистващ коритото ... но така се правят пари, вода без пари ищетите за чичо,.,,

На тоя прост народ това. Мизерия до шия

Чети статията драги! За пари иде реч, за много пари! Не става дума за братя Бобкови.......

Боклука ни е малко, та си докарахме и боклук от чужбина. В Бантустана ако няма далавера нещо не е наред.

Половината от тези пластмасови отпадъци са разхвърляни по полянките от любители на природата.

България се превърна в клоака,населена с прости,неуки,некомпетентни,малоумни ...индивиди.Няма никаква мисъл,желание,политика зариналите ни отвсякъде пластмасови отпадъци да се събират,преработват в пелети ,т,нар.РДФ и после изгаряр като гориво за Топлофикация или Циментови Заводи.Вместо това плащащи си редовно на властта внасят и горят италиански отпадъци. Боко Тиквата е зает по цял ден да ни навира в очите некачествените си,но златни строителни проекти и нито веднъж не каза какво прави ръководеното от него правителство по крайно необходимото мащабно почистване на България и преработването /изгарянето на отпадъците както се прави в Австрия,Германия,Норвегия и т, н страни за пример.

Ама кой да отговори ?! А и няма кой да ги зададе на управляващата хунта. Журналягите знаят само да трият мненията на хората, за да пазят комфорта на дебелаците.

Важното е да има хоро в реката, за боклуците не ме интересува

Карбовски беше направил едно предаване в което старите хора (чисти българи) си изхвърляха боклука в реката и изобщо не разбираха защо той ги критикураще за това....

Баба ми за това правеше един голям огън всяка година и боклуците се изпаряваха в небето. Какво направихте с тецовете? Защо не горят нашите боклуци а вкарват от Италия?

Мега боклуци управляват, боклуци си ги харесват и избират... боклукчийницата на Европа!

Нищо не е изплувало. За този проблем се знае от години ама няма кой да проверява нерегламентираните сметища и да ссанкционира хората които си хвърлят боклука където им падне! Така че нищо ново не е изплувало!

Защо това не може да се случи в Германия в Англия ?

.

Вместо да го снимате, да бяхте почнали да го чистите!

Вместо да пишеш, да беше отишъл да помогнеш...

Така е, когато те управлява тиква, на която само магостралки са му в главата. От поддържана хидро-инфраструктура не излизат толкова, хубави фотосесии. От поддържано здравеопазване - още по-малко. За образованието, да не говорим.

Аз помислих, че правителството изплувало на повърхноста, а то някакви други болкуци ...

След два часа снегът ще го скрие от обективите и стадото ще спре да недоволства. Не, че мрънкалниците като произвеждат електричество, нещо ще се промени.

Жалко за прекрасната държава. Мутрата изсече горите, бетонира морето, зарина ни с боклук. И после що българите бягат. Станахме бананова република.

*бетонова република. :)

Лятото на 1973 година пътувам служебно с влак за София, при което неколкократно; бреговете на река Искър са затрупани с бутилки, кашони, отпадъци от всякакъв вид и размер и то през цялото реме и продължение на преминаването на влака. Реката се е свила на бързеи. Още тогава съм си мислил а какво ще стане, ако дойде порой....

А самосъзнанието, къде е? Всички други са виновни, само не и самите ние.

Освен, че си чешаме езиците, какво ? Ама те и тия дето си ги избирате и те правят същото. Файдата от тях е същата, като да ги няма - никаква.

Тук има роля училището - явно е, че на семейството не може да се разчита. Но и то е управлявано от лумпени в продължение на десетилетия.

Да напомня за залятото от язовир село Бисер при ГЕРБ, с 11 убити. Като кой стопанисва язовира спореха община и министерството на отбраната. Предната година Перник бил залят и от шламохранилище. Не съм чул за горните, да има дори съд.

1966 година хвостохранилище наводни Враца 186 жертви. Та какво точно намери с боклука край Своге -боклука на милион и половина граждани от село СОФИЕНЦИ с това при Бисер. Още тогава писах за този язовир че е в Района на полигона Корен и е на МНО -до него имаше една вила с шадраван и там винаги имаше живи шарани за другарите от дивизията Същата работа е и със шлама Перник. Ами защо не кажеш и за шламохранилището на АТЗ над Повеляново, а за боклучищата, а за незаконно изхвърляните боклуци и стари гуми в горички и храсталаци .и това става не само при ГЕРБ а и при всички останали до сега. Аз пък бих казал този боклук до Своге е на Президента и БСП

Ще може, когато станем президентска република. А до тогава, кой кара влака и си пълни чекмеджетата ?!

Колко още?

А ДАЛИ РЕАЛНО ГИ Е ДАЛА ТЕЗИ ПАРИ ИЛИ СА ПОТЪНАЛИ В НЕЧИЕ ЧЕКМЕДЖЕ?

Кой нормален иска да гласува още за тая алчна тиква?

За 10 години Мутрата ни превърна в сметището на Европа.

Гарантирано от Герб

Може ли да си призноя че аз изхвърлих фсичкия боклук . Вечер тихомълком минавах порай кофите и се качвах на колата с 2 торби боклук ,минавах 100км. и спирах до някоя селска къща до реката и хвърлях боклука в речното корито същевременно съвестно си плащах данъците :)

Надявам се това на снимката да бъде изчистено все пак.

То само ли да се изчисти ? Ти ще дадеш ли пари за да се натовари и извози ?! Течението ще премести отпадъците на място което е по-трудно за обективите и готово. Как мислиш, че било до сега ?!

Не е работа на този човек да дава пари за изчистването, работата е на отговорните за това институции и органи! Това, че е било така не означава изобщо, ме това е нормално и ние като народ не би трябвало да допуснем подобно нещо. Може да започнем от себе си.

"Министърът" дали знае, че на него му се плаща за да взема мерки, а не да прави констатации? Смешници.

Ама парите му требват за друго. А и никой не е умрял от коментари по форумите. Танте меркел им каза, че с други нема да делка, така че властта и кинтите са им гарантирани от ЕС. Защо да се занимават с тъпотии?!

Пък аз си мислех, че всичкия боклук се е събрал в парламента...

Само реката ли? Или до сега главите ни заровени в пясъка. Колко от нас са спирали в отбивки по пътя. Повечето,с мятам. Невероятни пейзажи, нали? По треви, храсти и клони - какво ли не се вее там. И пак да попитам, колко от вас са виждали, как стъклото на колата се смъква и от там политат на пътя все шарени и интересни неща. И където вятъра ги отвее. На мен любимото ми е, когато някой започне да си чука пепелника от колата в някой бордюр и си направи една миризлива купчинка преди да отпраши на някъде.

всеки може да види около преливника на язовир Копринка по всяко време

Е това е есенцията!!! Много добре се знае от всички къде се събират боклуците, но не се извозват!!!! Защо ?!

Това с боклуците е едно от нещата което най много ве дразни като отидем в България! От една страна хората нямат културата да хвярлят боклуците на определените за това места.Сакън пък ако трябва да се плати за разтоварище! От друга страна е безхаберието на общините! Няма кошчета или ако има такива в тях няма чували и са опожарени или изгнили и боклуците си падат на земята!

_stankow

И какво толкова ?? Три камиона с боклуци. Събрани на едно място, само да се извозят ! Природата ни помага да се изчисти коритото на реката. Я да бяхме тръгнали с километри да се провираме по течението, да събираме бутилка по бутилка ... ? Тука на едно място - греби и изхвърляй !

Точно така е. Ама кой да гребе, сега нали пълнат шкафчетата, че ще им трябват за изборите.

Еми да ги запалят тия боклуци и край .. изобщо да не слушат зелените ... По- добре да се изгори за електроенергия , а не да трови земята и водата... така и така италианската мафия си зарива боклуците в България чрез Бобоков и други видни червенковци..

Тоест според теб да се трови земята има проблем, а да се трови въздуха няма проблем:))) После зелените не били в ред с главата:)))

Решения и варианти колкото искаш. Управленска воля липсва. А на Воля-та в парламента само хапчета и петрол са ѝ в кратуната.

Видими (негативни) резултати!

Когато нямаш самосъзнанието да си хвърляш боклуците на правилното място, нито ГЕРБ, нито БСП, могат да те превъзпитат. Само не разборам как в Европа-та българите могат да спазват правила, да извърлят разделно и чинно да си носят боклука до кофата, а тук не могат.

...

Спазват ама винаги има и такива, които не спазват. И след тях се чисти, иначе ще заприличат на това което виждаш на снимката - тъмна Индия. Тук след неспазващите не се чисти и резултата не закъснява - вече всичко прилича на тъмна Индия. За справка - снимката. Управленците и те като нас - само си чешат езиците. За справка - снимката. Иначе пари за смет много обичат да събират.

''Моето си е мое, чуждото е общо.'' - Хвърляй там в дЕрето, чакай само да е по тЪмно, да те не види и накисне на кмета някой завистливец, че завистливци много.

Доживях да видя и в България покъртителни гледки, като при мизерните индийски квартали.

Лошото е, че не виждаш това което внасят от ЕС депотатите тук за да го загробват.

Прегражда се реката с рибарски мрежи и на кръгъл час се пълни камиона с отпадъците. После се разтоварва в пещите на Стомана или някоя топлофикация и готово. На цяла Европа сме изгорили/загробили боклука, та с нашия няма да се оправим. Ама и за това се иска управленска воля. Или трябва да е незаконно за да се хване някой политик да го прави.

Не каза нищо за "производителите" на този боклук. Това ли е начинът на живот на българите?! Чудно! Що за възпитание?! Пак някой друг ли ще ние виновен...както винаги?

Българите си хвърляме отпадъците на определение за целта места, но най-често въпросните места са със връх, защото не са извозвани с дни. След това другото го довършва вятъра. Не, че кметовете не знаят това. Ама нали разчитат на такива пуяци като теб да се репчат и да обвиняват народонаселението. Това няма край.

_stankow

И в Германия се цапа. И то как ! Като дойде трамвая и всички къде хвърлят фаса тичат до кошчето и после да се качат !? Аха, де да не сме ги гледали. Хвърлят в краката и се качват. Да, ама след 1/2 час идва Мехмед с малкото тракторче и премита. Затова е чиста Германия, не защото германците са юберменши, както ви е излъгало дойчевелето. Не може да не се цапа. Но трябва да се чисти !

Абе лигльо, как не ви омръзна все да мучите как къде било. Като стане жизненият стандарт като в Германия, тогава ела ми обяснявай как било там! Вечно се чудите с какво да си оправдаете простотията, вместо да не си хвърляте боклука където ви падне.

"Българите си хвърляме отпадъците на определение за целта места" Да, ясно се вижда къде хвърлят българите по тротоари и градинки.А около блокове. особенно под терасите е уникална гледка! Миналата седмица една бабка ме "замери" с остатъци от пиле на грил. Увила ги във фолиото след консумация и мята от третия етаж. Питам я, какви ги върши, а гражданката с приповдигнат патос ми отговаря "голяма работа, кучетата и котките ще го разнесат". А за фасовете тема да отваряме ли? По-добре не.

Абе по-добре не е ли да си изхвърляте боклуците на определените за целта места?

Там изхвърляме. Ама не се извозва и вятъра го търкаля по улиците и канавките. Защо се пести от курсове ?! Нали данък смет плащаме, за да се извозва редовно ?! Къде са парите ?!

Във Варна боклука беше от местните цигани, съответно те се издавиха. В Своге обаче боклукът е от целия регион. Проблемът е в манталитета на местните индиянци, не са само циганите.

Тук не помага, ако ще да имаме и три кабинета и пет президента. Тук проблема е в лошия мат`риал. Кофти народ - гнусна държава.

бях свидетел, как в Англия полицейски автомобил настигна кола, от прозореца на която изхвърлиха малка пластмасова бутилка !Спряха го със сирена и светлини все едно е издирван престъпник! Мога да си представя как след това са го пуснали само със забележка, ама не ми се вярва ! Нарушителя беше с някакъв джикитайски номер!

Безотговорност навсякъде и от всички... от началника до обикновеният човек, хвърлящ боклуци където му падне, само да не са при неговата кочина.

Че сме идиоти е ясно, че няма държава и всичко е на автопилот също е ясно, но като гледам повечето боклук е от пластмасови бутилки, торбички и т.н. ... та въпроса ми е дебилите в ЕС няма ли да помислят малко по този въпрос с пластмасите, или засега само пластмасовите клечки премахваме и другото е слугинаж на бизнеса....

ще махаме и пластмасовите лъжички и вилички....10 вилички са долу-горе една торба, дето ни я дават в мола, ама нейсе...А пластмасови вилички я ползваме веднъж в годината , я не...

Докато тия, които цапат чистят така ще е.

Боклуци заринати в боклуци. Матриалът е лош и както върви работата ще става още по-лош.

Е, тъкмо дъждовете събраха боклука на едно място - по лесно за почистване!

Ние сме нация от боклукчии. Гледам по пътищата на всяка отбивка е пълно с боклуци. Нищо няма да оправи нещата, освен як бой на тези дето хвърлят. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН, ЗАЩОТО ГЛОБИ БЪЛГАРИНЕ НЕ ПЛАЩА, ДАЖЕ СЕ СЪРДИ ЧЕ ИСКАТ ОТ НЕГО ДА СИ ПЛАТИ ГЛОБИТЕ.

Като оставим централната улица по която минава пътят през селото, останалото е отврат , разбити тротоари/ако ги има / , бурени и кал. Ганьо и Пена ги мързи да вземат една мотичка и да изтесат треволяка, да създадат вид и изглед на улицата. Боклукът. У всеко село, по-точно около всеки село си има бунище, ама бунище за чудо и приказ. Всеки си метка боклука който не може да запали в двора, че много ще пуши.Не ,че паленето е решение, то беше традиция до като се палеше клечорляк.Сега с пластмасата не става,че много смрад. Тези бунища сега като ги подхвана пороя , видЕхме к'во стана..... Та българския селянин е трудолюбив само в разказите на Елин Пелин и Йовков.Всъщност Йовков ли беше написал Андрешко?!...значи остана само Елин Пелин.

Българинът преди да влезе в дома си , си събува надлежно обувките и след това...си изхвърля боклука през прозореца !

Безхаберие и нихилизъм в действие.

Проблем са хората. Абсолютно прогнила нация сме.