Коментари - С над 5 лв. разлика се предлагат кашкавалът и сиренето по борсите и тържищата в страната | Бизнес.dir.bg
назад

С над 5 лв. разлика се предлагат кашкавалът и сиренето по борсите и тържищата в страната

За последните пет работни дни хранителните продукти на едро поевтиняха с 0.25%, а на годишна база, спрямо 2 април 2020 г., цените са нараснали незначително с 0.06 на сто

Обратно в новината
| Автор : Георги Вулов, 3е-news.net

Коментари - С над 5 лв. разлика се предлагат кашкавалът и сиренето по борсите и тържищата в страната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Храната в България е не само надценена, но и отвратителна. Решението е бойкот на определени продукти, но българите очевидно нямат нищо против да купуват олио на двойна цена. Та така и с всичко останало.

Много хубава статия, чисто статистическа. А някой нещо мерки да вземе така?. Или ний кат си почнахме с дивия капитализъм, с него ще си умрем.

Ако ви намалява сметката в магазина, значи намаляват и цените. Реално обаче сметката се увеличава. Който си води счетоводство - знае.

Лекарите препоръчват на ден сирене колкото кибритена кутия Сиренето и кашкавалът са много мазни и запушват артериите с холестерол

Кашкавалите и сирената са толкова гадни, че не стават за ядене. Аз лично предпочитам немските и френските, дори са по-евтини от нашите.

Масово в малките магазини на разтегленото сирене и кашкавал пишат само грамажа и цената като ви го изтеглят Няма никаква информация за съдържанието НЕ СЛАГАТ И СРОК ЗА ГОДНОСТ Защото масово е с изтекъл срок на годност В големите магазини лепват един голям стикер колкото цигарена кутия - какво съдържа и срок на годност А най-добре е да се купува само в заводска опаковка и срок на годност от производителя

Ми купувайте си ги от борсата за 5 лв/ по малко вместо от магазина който е буквално до входа ви

Не може да се сравняват цените на млечните продукти от "краве мляко" Сирене по 5 лева и кашкавал по 8 лева не са от краве мляко, въпреки че на етикета пише че са от краве мляко. БДС не важи за млечните продукти п- пълен хаус и ментета.

А олиото с колко намаля в тикволандия - страната на растежа, благоденствието и качествените магистрали?

Олиото скочи двойно! Няма какво да ни пробутват лъжи. При него увеличението е 100%.

Ами за разлика от рашка говняшка където качеството на живот се определя от цената му и фожд вова обеща да не "вдигат" цената на олиото тук читаво такова , примерно на Калиакра , поскъпна с 10% горе долу ! Други питания ?

В Англия килограм кашкавал озрял чедър е 4,43 паунда.

Чедърът става ли за ядене изобщо?

Абе всичките видове чедър стават за ядене , ама в Англия струват бая повече от 4,43 паунда килото как палмовото произведение дето лелее образа по него .

Търговеца ако не направи 50 процента печалба сън няма да го хване, а най-пецакани са фермерите, които продават с печалба стотинки. Не случайно 2/3 от БВП при нас е от услуги и търговия, т.е. от нищото.

не по-малко!

Комунистите още не са дошли на власт и вече вкараха държавата в рецедия и инфлация.

и кашкавала и сиренето ни са като държавата от 31 години насам

Е, нещо все пак научихме от запада!

В нашата страна всичко е с краката нагоре и пак гласувайте за гробокопача ни ГЕРБ.

да си слушаш чалгийката на славчо и да не крекаш като жабе пред кастрация

И сиренето и кашкавала в България са МЕНТЕТА ! Бяха истински по времето на Тодор Живков.

Лошото е, че никой не гледа етикетите със съдържанието! И "сиренето" и "кашкавала" са блъскани с КАЛЦИЕВ ДИХЛОРИД - лепилото, което всички влагат за моментално стягане. Този "калций" има свойството да сгъстява кръвта. Всеки нормален човек би се замислил, защо тази съставка не е забранена??? Прави ли тя тромби? Кое налага да я влагат дори и в сирена, които струват над 16лв. въпреки че би трябвало да са зрели 45дни и сиренето да се втвърдило само?

Аман от неграмотници-калциевият двухлорид си е в рецептурата за правене на сирене още от време оно...Какво лепило те гони,бе? Тука става на въпрос за биохимия с участието на калциеви йони,казеина и още ред други неща.

Моята баба слагаше в сиренето като го правеше само овче мляко, сирищница(Мая) и сол. Никакви Е-та, М-ета и тн. Сега съм си намерил една мандра, където го правят по същия начин и от там купувам. Като вкус не е кой знае какво, но се прави от мляко, сол и закваска и си зрее колкото трябва. Никакви полезни "калциеви двухлориди" няма вътре.

след акто кашкавала и сиренето нямат нищо общо със кашкавала и сиренето по магазините,азе си купувам млеко от някоя ферма и си правя домашен и не ям БОКЛУЦИТЕ НА ЕВРОПАТА И СВЕТА

В България според мен цените на храните са едни от най скъпите в Европа! Тук във Финландия кило кашкавал може да се купи в лидл да 3.80 евро,обикновено е около 5 евро! И е от мляко!

Не е само според тебе...това си е живата истина

В Сърбия беше 7лв., а в Гърция около 4евро. Ама истински -без калций за втвърдяване. И без сухо мляко от Украйна.