Путин преименува десетки големи летища накуп

След всеобщо допитване аеропортите получават имена на известни руснаци - исторически личности

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някое на Чернобил не е кръстил? Лилипуткин смешен!

подобнирезки ходове съгласуват ли се със организациите координиращи транспорта, в случая с ИАТА ? Навремето и Варна е била прекръстена на град (респективно пристанище) Сталин, но дивотията е изтраяла само 1 година и са върнали старото име, заради промените, които трябвало да се извършат в лоциите, картите, маршрутните програми и пр....!

не е истина колко глупави идиоти коментират тук, бълват злоба и плюят, ама защо се хабите да пишете за лошата Русия като не ви харесва? дошъл някакъв цървул и тръгнал да ни обяснява какво Путин трябва или не трябва да направи в Русия и какво било положението в Русия хахаха, аве мизерници гледайте си скъсаните гащи и мислете как ще си платите месечните сметки и заеми, не ги мислете хората в другите държави, на тях изобщо не им пука за вашето мнение.

Тази новина е поредната реклама на Пути и Русия.Та като не им пука да не ни се месят в нашият живот.Няма злорадство товарищ...има ирония. А теб защо те вълнува да не би да ги обидим твоите "братя".

товарищ може да си ти не знам а я кажи колко "реклами" на ден има за други държави/президенти? това се казват новини ако не знаеш и всеки чете което му е интересно или което му харесва. аз не виждам Русия да се меси в нашия живот за разлика от други държави, които дори се опитват да ни диктуват от къде, от кой и какво да търгуваме, нещо двойни стандарти тва онва, а? айде стига вече с това лицемерие, на всички им омръзна.

Защо ние със скъсаните гащи трябва да сме информирани и да знаем за простащините руски след като сме в такова състояние заради тях бе простотийо ? Кой е искал такива новини ? Това са новини за руснаците в Русия . Ние сме в нато и не сме съветска република . Дали в някоя западна държава и в Америка могат да си позволят в продължение на тридесет години да пишат за вътрешните новини за противника си ? ?

ти си в НАТО само на хартия, никой не те приема като равен партньор, ти си просто бушон на първа линия готов да изгори когато трябва. България не е Америка и не значи,че враговете на Америка са врагове и на България, това само тъп продажник може да го каже. и не Русия ти е виновна, че си тъп и мизерен, търси виновниците другаде

колкото....ХЕКИМЕН(хекимян).

Да , същото е както с Балъков , Чобанов , Моллов , Тюфекчиев , Домузов , има още . . .

Е знаков за Руската политика и култура. Особенно театъра. От времената още на императрица Елисавета и племенникът и император Павел. Същата тежест за Русия има близкия до Шереметиеви род Дългорукови. Днешното преименуване е граната в ръка на маймуна....упссс, власт в ръцете на Лумпенпролетариата.

Най обичам упсс и уауу от устата на лумпен пролетариата ! !

Ватната история за 20 годишното управление на некадърното джудже путин е само застой и една безкрайна агония за държавата.

Ватните камикадзета като прочетат че техният рейс се обслужва с сухой-супер-боклук-100 тотално се отказва да летят с този полет. За това гробищните власти на летищата са спрели да изписват името на самолета, а на информационното табло излиза само надписа: " пасажирскии лайнер для средних дистанции" . Кажется ватники пытались сделать самолет... Но по традиции получился жигуль от авиастроения... Сухой Суперджет заменит вам эвтаназию! Ватники използует Sukhoi SuperJet для кремации - ето дешевле... пусть будет как можно больше этих достойнейших ЕЛЕлетаков на ватных линиях! из шереметьево в рай! почти бесплатно! дешевле чем у гундяя!

А на майка си едно не кръсти.

Диктаторът крие всячески своя произход, за това че по майчина линия е ЕВРЕЙН - пУТЯ ШАЛОМОВ. Настоящая биография Путина. Это вас шокирует. КГБ. https://www.youtube.com/watch?v=Mjmn-BxkYFk

Много шум за нищо, както се казва една пиеса на Вилям (така биха казали руснаците) Шекспир. Колко от вас знаят, че летище Фиумичино в Рим, всъщност е Леонардо да Винчи? Отопени в Букурещ е Хенри Коанда, Варшава е Фредерик Шопен, Белград е Никола Тесла, Лион е Екзюпери и т.н. Хората си държат на историята. Не е необходимо да си русофил за да знаеш, че новите имена (или по скоро добавките към имената, защото в ИАТА имената и кодовете на летищата не се променят) са на световно известни писатели, поети, учени и др. Ние си оправихме Държавата, та вперихме взор и към други!?!

gojko

Бързо Курналия, как така ще пракръстват. Те утре и паметника на МОЧА ще преименуват. Нищо не трябва да се пипа, нищо, че е с турски имена. Fuck червените боклуци и варварите от Азия.

А московските гробища ще носят името " Влад Путин"..ха.ха

Жалко за Шереметиево. Беше кръстено на стар прабългарски болярски род от Велики Болгар. Руснаците чистят всичко българско от историята си.

ти да не си украинец случайно?

Чист Българин съм и ви съветвам, тия от смесените българо-руски бракове да наблягате на българското.

Сууасите(чувашите) са хората живеещи на/До вода. На турски СУУ-вода, АСИ-хора. Азия носи името си на тюрките Аси. БАЛкарите са събирателен на БАЛ(на турски пчелен мед-БАЛ). Арабския мисионер Ибн Фадлан я нарича на АРАБСКИ ....АЛ БАЛКАРИЯ. ДелиБАЛ на турски е Сладък живот. На богАРски БАЛ е името на Бог на южнотракийски диалект - БЯЛ(БЕЛ). Когато КААНАС МУРТАГОН строи последната тракийска могила-храм - ГОЛЯМАТА МОГИЛА, Ибн Фадлан ислямизира примитивните тюрки от племената сууаси на Волга и Кама. Бягай в кавказката турска кабардиноБАЛкария....да те клатят черкезите.

40 нови летища, пардон. Русия е велика страна, видни люде дал господ, но това е малко странно, дори ще затрудни пилотите, при разговорите с диспечерите толкова много промени наведнъж не е добре. Представете си самолета каца а пилота почва да се чуди как беше името на летището, при излитането същата работа. Убава работа, ама евразийска.

Лермонтов: Прощай, немытая Россия, Страна рабов, страна вонючий скот, … И далее : прощай Путиновая шизофрения, и ты алкашной крепостны народ.

стига пубертетски бисери бе редактора ! "съветския авиодизайнер Андрей Туполев" НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ СМИСЛЕНО, РЕДАКТОР СИ СЕ НАРЕКЪЛ. ДРУГО ТИ Е ИМЕТО, МНОГО ПОПУЛЯРНО МЕЖДУ ХОРА С ТВОЯ РЕЧНИКОВ КАПИТАЛ.

Тъпотия, да се сменят емблематични имена на селища, погълнати от Москва на имена на хора, които нямат нужда от слава, имат си я.

чувал ли си за родолюбие виж какво значи в интернет

Родолюбие е любов към родното място, не към Пушкин или Туполев, тяхното място е в историята, а това са имена на селища в които хората са родени и са им скъпи.

Трябваше да прекръсти Волгоград обратно на Сталинград - безусловно име-легенда по целия свят...

Сталинградската битка,която обърна хода на войната,е била край Волгоград

Каквото си решат, тяхна си работа за имената, но защо не виждам едно име след Великата Октомврийска революция, а само на велики люде от преди того ? След 1917 г. какво е имало ?

както и Алексей Леонов? Или Герман Титов? мързи ме да те информирам по въпроса - направи си сам справките.

убихте Гагарин? Да не би защото му е писнало да участва в лъжата, че е летял в космоса, започнал е да пие много и да говори по въпроса под влияние на алкохола?

имах предвид. ето ти още имена - летеца Алексей Маресиев, оперния певец (почина наскоро) Дмитрий Хворостовски, Андрей Туполев, Владимир Висоцки, Валери Чкалов - има още. Сега доволен ли си?

и как па ме наричаш вие руснаците - щото аз може па да ти кажа вие турците. да речем. вие, информираните ми викай.

ти верно си много прост. неспасяем случай.

Пременил (преименувал) се Илия (Вова), погледнал се - пак в тия...

мила моя майно льо... защо сте толкова смешни некои?

щото никога не изтрезняваш и само тази песен (градил...) ти е в главата

море сокол пие... айде наздраве, трол. веселиш.

И сега какво като смениха имената по добри ли станаха летишата.Аварийната сигурност пондобра,край на пияните служители,край на малоумни началници и най вече край на коруцията.Всъщност то последното е съществува в Русия

Брях, ти си описал българските летища, бе!

във форума, критикувайки по различен начин преименуването на имената, в случая на летищата. Дали същите тези "умници" така критикуваха преди години, когато в цялата ни страна се смениха поголовно имената на улици, булеварди, че и градове? Или тогава беше правилно, умно и прогресивно, а сега, понеже става дума за Русия и в частност Путин, е глупаво, безсмислено и какви ли не отрицателни определения. Дали тогава някой Ви попита "умници", с конкурс, как искате да се казва града Ви, или улицата на която живеете? Руснаците са си провели общонационален конкурс и в крайна сметка, обикновените хора са посочили кое име с кое да бъде заменено. Пълна диктатура и никаква демокрация. Как може този Путин да сменя така имена, осланяйки се на някакъв си конкурс. Жалко, а аз все се надявах, че еднолично е взел това решение.

си има страница великиеимена.рф / news където пише подробно всичко за този конкурс. не се разчита само на един източник - но това си е до човека.

ще пеименува и улици на свои атрубути и свои подлоги. Новите имена ще са Гномская, Ботоксная, Новичок, Отравитель, Коротконогая, Рамзанская, Высокий каблук и т.н.

Врангел и Петлюра. като в Украйна. като си толкова печен да беше пратил предложенията си - сега е след дъжд качулка

Ако няма поне една новина за Путин през деня, започвам да се кахъря да не се е случило нещо на Бащата на прогресивното, православно и хетеросексуално човечество. А най-много ме радват новините за нови оръжия без аналог в света, вкарването по 69 гола в хокеен мач и обяздването на мечки и тигри. Преименуването на летища е слаба работа, като преместване от единия крачол в другия, но все пак е радостна новина. Хвала на такъв свръхчовек, направо титан!

Schilo

Де видя оръжия, хокей, мечки и тигри?

Само преди около 10 дни ДИР услужливо ни разказа колко гола е вкарал вождът ви по време на мач в „Нощната лига“. Май бяха 8. Вие руснаците наистина ли ни считате за идиоти, които не помнят какво са обядвали днес? Па за тигрите и мечките цял свят му се смее на Путин, даже ББС и комедийно шоу с „водещ“ Путин ще правят - Путин повелителят на мечки и тигри.

но ти е бедна фантазията колко други неща е свършил ВП, за които не ти е разказал дира.

ха ха ха....

А ти за какво искаш за четеш ? За рептилите, мигрантите, джендърите, исляма, изнасилванията и атентатите из Западнала Гейропа ли ?

2019-05-31 18:23:31 Хъм (нерегистриран) Нима деца не са се раждали преди 1878 г. ? Нима българския род започва след войната Русия / Турция ? Всъщност коя подред ? -- Ама ти не знаеш ли, че Света започва с появата на първият руССнак? Да преди него е имало черна дупка!

време е за хапчетата, прибирай се в стаята. много си превъзбуден.

Schilo

за Третата българска държава, наистина започва от 1878г.

За държавата ли говорим или за "тебе е нямало да те има " ало руснаците не са се пробвали пак да получат достъп по Босфора ?

Schilo

За двете. Както казах, ако си роден покрай Босфора, може и теб да те има, ама ако си от българските земи- тц.

Първо: "трета българска държава" няма нищо общо с Хората! Те са били живи 1300 преди нея и са щели да бъдат живи и БЕЗ нея! Втора: А пък третата българска държава я няма от 75 години. В момента тече 4-ата българска държава, то и тя е на приключване! дали ще доживея да видя 5-ата?!

май са пропуснали да ви кажат, че името се добавя към предишното наименование. Например - Новгород - съответното име. Слага се едно тире - и толкова. Айде не берете толкова грижа за хората и не ги смятайте за толкова тъпи.

току така няма да им сменява именцата на потенциални цели от вражески страни...

За нито е балъците да се занимават с нещо, да не мислят за Шуткин :))) ей тва руснак да си е проклятие:))

А пък ние си имам чужди имена, на големи "асвабадители", благодарение на ПРЕСТЪПНАТА управляваща страната вече 75 години руССка мафия, "хитро" разпръсната във всички цветова на измисленият политически спектър: бул. Руски бул. Тотлебен бул. Гурко бул. Скобелев ул. Московска бул. Дондуков ул. Граф Игнатиев

Schilo

наистина са "асвабадители", че без Гурко, Стобелев, Тотлебен, днес нямаше да те има.

Щеше да ме има, но щях да карам мерцедес, а не лада!

Нима деца не са се раждали преди 1878 г. ? Нима българския род започва след войната Русия / Турция ? Всъщност коя подред ?

Адам и Ева ако не бяха - ВСИЧКИ няма да ни има! А пък ако не беше случайнота събитие наречено Голям Взрив - и Млечният път нямаше да го има!

Schilo

ако си роден и живееш в Турция, определено щеше да те има. Ама ако си от българските територии- едва ли.

Пре това главната улица, на която е разположане Цялата Висша Дължавна администрация, ккато и НС са с НЕбялгарснки имена! ПОЗОР!

още ли те боли, че нямаме улици Сюлейман паша, Митхад паша, Османска империя?

Schilo

Боли го друго нещо. Намиращо се под кръста. Ама явно мисли с него.

Интересно, кои са дебилите надраскали спирки та ГТ и указателни табели в планината със вкп /б/ и именцето на един луд ?

Кура какво е пруименувал путкин. Защо ни занимавате с тази страна

Само това ли ти роди тиквата? Много си прост и комплексиран.

бОли ту мура, щото НЕ си българиен, а рублофил - предател, с червено-кафяв фашистки мирис!

Чудесно. Руснаците са силни, защото са единни и патриоти с широки души.

Писна от неграмотни материали,Путин не преиминувал летища,а добавил к географски имена имена на исторически личности !

Посредствени мнения.Какво може да чуеш от "Горд Простак". Някакъв тъпанар пише .Бабишкерници" Ей аланкоолу Това са мъдри хора, видели в живота много неща.Питам те.Ако някой нарече майка ти или баба ти изкуфяла бабишкерница ,ти как ще се почувстваш Не е твоя работа да коментираш Русия ,Путин и техните дела.Ти виж голият си задник. Вижда се ,че възпитанието ти е от Бусманци

Излишни движения са това. А и за известно време само ще предизвикат объркване. Аз често пътувам до Русия и следващият месец като трябва пак да ида, ше има да се чудя кое летище как се казва. Хич не виждам нуждата да се сменят имената на летищата.

Schilo

Вероятно ще е като у нас- на табелата пише едно, хората си го наричат по стария начин. Възможно е, дори да не променят съкратените символи на летищата, които се ползват за обозначаването им. Летище "Хо Ши Мин", например.. още се изписва SGN / от старото име- Сайгон/

и толкова.

Файда от преименуването няма. Във всякакъв смисъл го намирам за глупост освен ако старото име не е глуповато и не е известно на широка маса хора. Да се преименува нещо утвърдено показва слабост в устоите и търсене на избиване на комплекси на някаква тематика. Глупаво е да преименуваш нещо, което хората още десетилетия наред ще наричат със старото име, защото им е по удобно и не се объркват.

Много ме интересува как ще се казва летището на Магаданск!

Руслан Ахтаханов

Шереметиево трябваше да го кръсти - АЛЕКС БРЕЖНЕВ Това е най-известният руснак в момента По известен е и от Пушкин

Schilo

за теб- може, ама за руснаците- не е.

Започнеш ли да се занимаваш, с глупости, нищоправене и преливане от пусто в празно, значи си свършил съзнателния творчески и политически живот. Какво лошо им беше на досегашните имена на летищата? Или се прави пиар маньовър за отвличане на вниманието от сериозните провали в последните 5 години, като предателството на Новорусия, затъването в една безмислена война в Сирия или предстоящия провал във Венецуела и всочко това на фона на затъващата икономика.

а не безмислено. макар че в случая и двете думи точно предават впечатлението от написаното.

Пише се безсмислено, ама на руски или на някакъв други език.

И да ти уточня руски тъпанар на български се казва без мисъл, а не без смысл. Цялата ви тролска активнос тсе преебава от руска тъпотия.

проблемът си е твой. не продавай краставици на краставичар. преди да дробиш овче месле си направи проверката поне в речника на българския език - онлайн го има. и понеже много се пенявиш, че и плюсове си понасъбрал - на ти справка: Как се пише: безсмислен или безмислен? Правилно е да се пише безсмислен, също и безсмислена, безсмислено, безсмислени. Прилагателното име е образувано от представката без-, съществителното смисъл и наставката -ен. Тайната около проектозакона за сценичните изкуства е безсмислена. Безсмислено е да настояваш – никой не иска да чуе твоите мотиви.

коригирам си правописната грешка.

Schilo

И всичко това се отклонява с промяната на едни имена? Сериозно ли го мислиш?

внесъл е едно предложение за ракетите - за излизане от Договора, от който излязоха САЩ, но, разбира се, преименоването на аерогарите е далеч по-важна новина.

Schilo

Така е, ама явно това не е новина.

защото това наистина е в неговите правомощия да го направи. освен това в неговите правомощия е да поднови Договора. по простата причина, че говорим за президентска република.

Schilo

Не пич, новина е, защото той може да прави само предложение, а го решава Дума-та им. И е новина заради последиците, които са много по-различни и касаят всички от тези, при промяната на имената на летища.

Преди време се дразнех на русофилите. Дразнех се колко са прости и как може да си на 40 години и да падаш на колене пред некъв като Путин и да го боговееш. Намерих неква група във Фейсбука - Приятели на Путин в България - 60 000 човека .. Брех.. Разгледах им профилите : 99.9 процента бяха тотални неграмотници - дето работил като "шафиор" с физономия на алкохолайзер с 60 годишна кариера. Та тоя боклук с гордост се изтъпани с пост как Путин бул най великия човек на планетата.. Отдолу изкуфели бабишкерници пращат виртуални цветя и целувка под образа на Путин... Стана ми шал честно.... Оттогава дори съм по толерантен от тия боклуци тука във форума...

могу си тъпо говедо

бегло преброих 4-5 груби правописни грешки.

Отдолу ти ,изкуфели бабишкерници , па отгоре ти резани бургий, та да сё не дразниш.мбухахаха

"Стана ми шал честно...." Имаш ли на идея колко диполоми и сертификати имам. Шал ми е, чесно ми е шал. Всъщност НЕ съм срещал наистина умен русофоб в живота си. Русофоб на Балканите значи Туркофил!

продължил няколко месеца. така че става дума за формалност, която се изпълнява от президента, който никого и нищо не е преименувал. дава се списък и той се утвърждава от него. аман от похвата да пробутвате за повече кликове името ВП. шампиони по преименуването са украинците - по-добре напишете колко преименувания са направени на Бандера и Шушкевич. Там е пълна каша - Днепропетровск е Днипро и т.н.

Конкурс в Русия?! Естествено е одобрил списъка, но важното е, че такъв конкурс не би се провел без одобрението на ВП.

Schilo

Нормално, къде такъв конкурс би имал стойност, ако не е одобрен от държавната власт?

че нямаш представа от нещата в конкретния случай? Путин си е Путин, но никой не е отменял народа като фактор. всъщност... да, той е властелин на вселената с оглед публикациите за него в медиите, забравих. :)

Е , той Путин и нашата азбука преименува , че за няколко летища да го прайм на проблем ?

Schilo

Кога, това?

Миналата година, на 24 май, пред македонския президент Георге Иванов. Дословно Путин към Иванов - нашата азбука идва от вашите земи. Ходи да се шибаш, отвертката.

Schilo

Хм, това приеменуване ли е? Всъщност, има известна доза истина. Друг е въпросът, че исторически, тогава македонските земи са били в границите на България. Всъщност, знаеш ли св. Климент защо е "Охридски"?

Schilo

и буквално е "идва от македонските земи". Апропо, Солун, от където са братята Кирил и Методий, сега е областен център на област, наречена "Македония".

Кога е преименувал циганската азбука ве?

Коя е тя твоята азбука ве миндил умирисан? С гол пърдюшник, ама азбуката била негова.!. мбууухахаха

Със сигурност е повече негова, отколкото твоя. Все пак той е българин, ти не си.

Аве нАКания чиракопитек, кой па ти каза на тебе, че си българин ве? Фъргаш гюбеци на великден и се смяташ за българин.!.мбухахаха

какво ни дреме за това? На последните избори се видя колко са русофилите - психично Волния, Костя Копейкин, Гоцэ и аптекарят не събраха и 10% заедно.

Schilo

на последните избори гласуваха само една трета от имащите право на глас, така че, нищо не си видял.

И колко смяташ, че изброените горе и др. п. биха получили при гласували две трети от имащите право на глас?

Schilo

Не могжа да гадая, но с категоричност мога да твърдя, че тези, които имаш предвид като победители, не ги кефят.

Тези много искат да извадят България от ЕС и НАТО и да я набутат в руската кочина. Нали русофилите били 80% от българите, как пък поне един 30% от тях не подкрепиха тези партии?

Schilo

Що трябва да бъде "набутвана" някъде България? Швейцария и Норвегия, като не са в ЕС, в руска сфера на влияние ли са? Швеция, която не е член на НАТО, заедно с Русия ли е в отбранителен съюз? Ей, много сте тъпи. Нещата не са в черно, или в бяло.

Schilo

Пак няма отговор, а шляпане на знаци на принципа "ей така!"

0

Путлер, както и Хитлер, е шампион в преименуването. Сред Хитлер старите имена на местности и градове се върнаха, както ще стане и след Путлер. Историята не е податлива на мастурбатори.

Schilo

още не може да настигне безумията на Киев по преименуване.

А, Санкт Петербург кога ще стане Путинград?

Като си нямат древна история като нас ще кръщават на комунистически герои от преди 50 години :D

0

Да ви ^^^ древната история, гайдите, киселото мляко и цървулите

Schilo

Комунистически герои? Кой? Айвазовски? Пушкин? Ломоносов? Или Туполев? Може би Петър Първи?

Schilo

Не бе, сериозно, посочете ми комунистически герой от тях. Ама първо вижте кой, кой е.

Александър Пушкин, Михаил Ломоносов, Михаил Лермонтов, Иван Айвазовски, Петър Първи...все са комунистически герои.... Да ти имам общата култура....

Schilo

Требе да се чете, ама не четат. Това е.

Schilo

по реакциите съдя, че не трябва да се чете! Хахахахахаххха

от тях никой не е комунделски герой , всички са дворяни без туполев, и всички щастливо са умрели преди комунделите да съсипят руската империя! ааа, и никой от тях не е руснак! пушкин е внек на африканеца абрахам ханибал, ломоносов е поморы лермонтов е шотландец туполев казак

Schilo

Ъхъ! Щом кът казваш! Апропо, и Тарас Шевченко се е имал за руснак.

"изказал преположение". нали се финансира отвън и е анти-руско радио. "Блогър на популярното независимо радио "Ехото на Москва" по-рано изказа предположение, че преименуването ще изисква голямо държавно финансиране за нови дизайни, екрани, панели и други."

Ега ти комплексарщината...А Шереметево 3 как ще се казва? И джуджу Путин се чуди как да привлича внимание!

Schilo

Може би "Ломоносов"? Всъщност, ти коментира ли идеята за преизенуване на летище "София" на летище "Желю Желев"?

Предлагаме да кръстим някое селско летище на другаря Бойко Борисов! Или може да направим турнир по тенис на името на самородния талант и Вожд. А защо да не кръстим селския шампионат по футбол на Футболиста на всички времена - БеМеБорисов!

Време е и летището в София да получи име, както навсякъде по света. Малко ли герои имаме?!

имаше идея да се кръсти желю желев, но радев не подписа! явно си запазва правото да стане патрон на летище софия летище "генерал радев и жена му" би било запомнящо се!

Schilo

Че те, сините щяха първи да скочат. Нали след "Боянските ливади", им стана враг номер едно!

Има едно име " поручик Списаревски". Ама червените подлоги няма да траят, щот ги е напъпквал в кофи за боклук по "Гурко" и ги и търкалял като таралясници. Лични спомени на жена 92 годишна, живееща наблизо.

Путин преименува 40 летища - и с малки букви отдоу - след всенародно допитване. Като "САЩ се готвят за военна интервенция във Венецуела във името на демокрацията" и отдолу с малки букви "ама там са най-големите залежи на петрол и много им трябват"

Какво ли трябваше на сср-то в Афган ?

Велик!