Руските фалити: от болшевиките до Путин

Санкциите на САЩ изправят Русия пред дефолт по чуждестранните си държавни облигации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По дефиниция Фалит е когато нямаш средства да платиш или отказваш да платиш. В конкретната ситуация нито едно не е изпълнено.

Журналистически глупости , платени от краварника истински фалиралата държавица .

Този дефолт е политиччески, не финансов и комедия, която се разиграва сега главно от западните медии. Финансистите са доста по-предпазливи. Някои от кредиторите вече приеха схемата да им бъде платено в рубли, а после те да си ги конвертират по курса в Газпромбанк. Други подготвят искове, но познайте срещу кого? Не срещу Руската Централна Банка, а срещу правителството на САЩ, което е замразило активи, от които досега се извършваха плащанията. Не знам къде ще му излезе края на всичко това.

Махнете Русия и сложете криптовалутите. Те ги на, имате ги, ама са ви ги блокирали. Оди плащай 'леб, боб и люти чушки. Данък че платиш у 30 февруари сабалем.

То затова всеки месец минава плащането на дълга, и както мине почват коментари за следващия месец. Не разбраха ли, че Русия за 20тина години игра скрита лимонка, сега на другите ще им е горчиво. Брикс напиня, затваряйте вратниците да не загинете душманската по бели гащи на тъмни петна.

Русия играе с хакове, вижда в бъдещето.

.

САЩ ли са господарите на Света, че те да налагат санкции по целият свят? И Русия няма пари да си плати дълга или нарочно не им искат парите за да може да праят политагитация как Русия е в несъстоятелност.

Kenn1111

Егати тъпите твърдения и аналици.Фалит е да нямаш средства да си покриеш задълженията.А в случая Русия има купища пари ама те и забраняват да ги дават.Ми техен си проблем.Само не бъркайте понятията като фарит и санкции.Като не им щете парите!

Бахти идиотите!!! Първо им отрязват всички възможности да платят и после се радват как Русия за която 10 милиона са пари за семки изпаднала в дефолт... Дори и да откажат да ги платят какво ще стане...НИЩО! Всечко това са кьорфишеци за да се радва раята и да не забелязва реалните проблеми! А те са,че безпричинно цените се вдигнаха двойно!

Който го убие тоя заслужава Нобел за мир.

Не харесвам Путин, нито Русия, но това е подло и нечестно.

На мен действията на запада ми приличат на безсилна женска и глупава злоба!

Честно ли е да ти нападнат държавата и да избият хиляди?

Нищожства нещастни... Зад рублата стоят злато и пшеница, а зад долара какво? Арабски петрол и китайски труд....

Или си ментално болен или платен!?Насилван аНално,това е сигурно!

А какво ли ще стане ,ако Русия изкара на фондовата борса американските си ценни книжа?Колкото и да ги намалиха все още имат? Къде ли ще отиде $?

Хем трол,хем и прост като зеленият чорап!

Щеш ли бе, не щеш, ако щеш...

Аз съм част от богатия Запад и нямам спестявания. Спестяванията са за бедняците от Русия и Китай.

Ще и го обясня като на идиот какъвто си ! То русофил и идиот е синоним мумията ви го е казала не аз ! Та като ходиш да искаш пари от банката тя не ти ги е дала в рубли а в каквото си искал ! Като доиде време да ги връщаш връщат това което си взел не може да идеш да искаш да платиш в мидени черупки например !!!!! Същото важи и ако имаш договор цяла година да доставяш нещо ! Но основното е че като си решил да изтрепеш 40 милиона души за ПОРЕДЕН път трябва да си готов да ти го набият на дълбоко нали имаш топки треперещи сухи ама претендираш че са топки

С малката разлика, че банката ти се обажда и ти казва, аааааааааа не не ти приемам парите щото ти си лош. Не става така пич. Тогава й ти им казваш ми като не приемаш парите е ти тия мидени черупки па си ги конвертирай - аз съм платил - проблемът от тук насетне си е твой. То правото има 2 страни. Както винаги Империята на Лъжите си живее в имагинерния свят.

едно не мога да разбера:? Абе путенофили като рублата е стабилна защо си държите спестяванията в евро и долари..ха.ха

Там е работата,че толкова паднаха еврото и доларът,че масово се продават от всички.За два месеца рублата укрепна два пъти.И тенденцията е да върви нагоре.Така,че не си познал.

без коментар

Кой ги държи в $?Все повече държави не се разплащат в $

Един ми дал 100 лв и сме се разбрали кога и как да върна 110. Обаче се надрусал и не иска са си вземе парите, както и да му ги предлагам да върна и тоя дебию ми вика, че съм фалирал... Ако кухий, аз съм напред с тия 110 лв. А ти си назад с тех! Как фалирам с парите в джоба?!?

Не даи ми 100 лева назаем аз утре ще ти ги върна в цветни камъчета какво ще кажеш ?

Не прочетох кой е писал тези глупости но много скоро тези мърши ще повръщат.Иде,иде.

Ето сега ще умрат от глад...все пак 8години чакаме..... Мокри сънища....

ㅤ

Толкова глупости в една статия не съм виждал от последното чалга парти при съседите.

youtube.com/watch?v=J_DYivo9EWA Баууууууу бау бау бау бау бау бау Лайте, лайте.... това ви остава.....

ㅤ

Ти си очевиден пример, че човек може да е "роден" и от "другата дупчица".

Империята на Лъжите са като типичния патологичен лъжец, който вече толкова се е оплел в лъжи, че даже сам си вярва като ги говори и ги смята за истини. Изтрезвяването е тежко в такива ситуации, а повярвалите му обикновено са жертви които теглят. В случая ЕС.

При новината за "техническия дефолт" на Русия Путин си го премести от единия в другия крачол. Егаси кретените. Значи имала пари и ги превела, ама заради санкциите не можело да стигнат до кредиторите. Е, и? Вероятно щяло да й бъде по-трудно да взема кредити в бъдеще - от кого, от западните банки ли, че тя да не би да иска. Абсолютни смешници. С всичко, което правят, стават все по-нежелани търговски "партньори" за когото и да било. Всички останали страни по света гледат, слушат и си вземат бележки :))) накрая тъпият жалък запад ще си остане сам и изолиран от останалите да западне съвсем...

джуджето няма какво да мести по крачолите освен да си мести клитора..ха.ха

Хахаа, някой още обръща ли внимание на подобни глупости? Май само баламурите от ДБ и ПП.

Вашингтон Мошанов (нерегистриран) Американците са като Мошето. Мошето отишъл при Аврам да му иска пари и го попитал, Абе Авраме имаш ли да ми дадеш 100 лева на заем. И Аврам му казал, еми нямам имам само 50. И Мошето такъв му казал Еми нищо, де дай ми 50 и ще ми дължиш още 50. И Вашингтон така. Всички им дължат пари.

Няма такава педерастия! То е все едно да имаш банков кредит в долари или евро, но да ти наложат "санкции" да не можеш да правиш банкови трансфери, а ако постъпят някакви средства по сметката(напр. превод от трето лице) да ти ги блокират и даже да ги конфискуват. Решаваш да им ги занесеш кеш и да ги внесеш на каса, пазвантите на входа не те пускат, казваш им да ги платя в друга валута или злато - не щат, отворете си сметка в банка дето няма санкции - не искат, ами ела дома с торба да ти ги дам на ръка - пак не става! После разправят - ти си във фалит. Във фалит, ама накрая на китайците ще им писне и ще заметат с правата лопата!

Ако страната с най много жито, месо, риба, хайвер , злато, диаманти уран, стомана, нефт, газ и куп други ценни ресурси е фалирала, къде точно са страните без нито едно от изредените. запада заграби милиарди от руски олигарси и си мисли, че са свършили парите Горките заблудени овце.

работи за заплата.. Някоя руска фирма ако произвежда дадена стока и тя не се продава фирмата от къде ще плати на работниците за стоката която гние по складовете..ха.ха ама много задръстена офцъ си.

Запада е много много малък пазар на фона на азиатския, а има още няколко континента деби! Осъзнайте го преди да сте го усетили по най трудния начи.

Въпреки всичките блага,парите са в един процент от населението!!!!Даже асфалт нямат тези орки!!! Тъпанар си ватенко смрадлива!!!

Руският дълг по малък 6 пъти от Българският!! Еврогеовете на чужд горб пак плачат!!! Каква е икономиката на България и какво произвежда?? Оръжие за Украина)

youtube.com/watch?v=J_DYivo9EWA Баууууууу бау бау бау бау бау бау Лайте, лайте.... това ви остава.....

Не ти искат парите, не ти дават да им ги преведеш и коментират фалит. Смях в залата, виртуални радости.

ИДВА ЕСЕН, ЗИМА ... ПРОЛЕТ, АКО Е РЕКЪЛ ДЕМИУРГЪТ ! МНОГО, АМА МНОГО НАРОД ЩЕ ИСКА ДА ЯДЕ, ДА НЕ МРЪЗНЕ В ДОМОВЕТЕ СИ . ИКОНОМИКАТА ЩЕ СИ ТЪРСИ СУРОВИНИТЕ . Е , ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДЯТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ САМОУБИЙСТВЕНАТА ПОЛИТИКА НА ЕС-ГЛУПАЦИТЕ.

Путин винаги е прав, защото истината е на негова страна. Експертизата в Буча доказва че убитите са мъртви от 4 дни и то от одколочни снаряди. В МОЛ/а в Крематорск не е възможно да има 1000 души,защото има десетина паркирани автомобили и две линейки. От др.стрсна не работи обществен и частен транспорт защото няма бензин и дизел. На гробището има погребение само на 4 души

Баууууууу бау бау бау бау бау бау Лайте, лайте.... това ви остава.....

на майчето ти на мръсния полов орган дето е изродил такака мижитурка.

"""Путин е руска, педерастка, фашистка мърша """"" ЧОВЕЧЕ БОЛЕН ЛИ СИ ЧЕ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО. ЛЕКАР ДА ТИ ПРЕПОРЪЧАМ !!!!

E то и ти си един и същ.... Само вдигаш гюрултия за триста....

youtube.com/watch?v=J_DYivo9EWA Баууууууу бау бау бау бау бау бау Лайте, лайте.... това ви остава.....

Руският дълг е един от най малките в световен мащаб. Отворете гугъл и вижте дълговете по държави в уики или сайта на мвф. Що за глупости плещите и на какво се радвате не мига да разбера. Рублата в момента е една от най стабилните валути и това не е мое мнение а на американски банкери.

Не виждаш ли , че са се насрали и плещят едни и същи глупости. Няма значение колко смешно и нелогично е, важно е да е срещу Русия

Колко рубли ти си купи? Като за инвестиция питам, сериозно.

като журналята като изпълняват такива мокри поръчки и преписват глупотевини да разгледаме и едни други новини от днес тук в дира - например, че г7 не налагали ембарго върху износа на Руски храни и че фащ разрешили да продължи вносът на Руски ядрени материали за централите им. Ама докога другаря Путин ще го търпи това? Значи спира всичкия износ на абсолютно всичко към неприятелските страни само за 1 месец и гледайте каква еферия ще настане. фащ много добре знаят, че руснаците платиха всички задължения, но в рубли и в тяхни банки. Който иска да си ги вземе. Който не ще - негов си проблем. Фалит няма. Няма как по законите на световната търговия да има. Просто икономическата война влезе в нова фаза и ние пак сме от към страната на булката скъпи ми смехурковци.....

Ако преди 100 години фалитът е бил фалит - длъникът няма пари, то днес под "фалит" се има нещо съвсем различно предвид. Така че сравнениуятра са малко неумстни.

_stankow

>>>>Не теория инвеститорите в руски дългови книжа могат да приемат предложението, но рискуват да си навлекат ограничения и санкции от САЩ, докато притежателите на облигации в САЩ не могат да направят нищо, след като лицензът на Министерството на финансите на САЩ, който им позволява да приемат руски плащания, изтече в неделя T.e щатите забраняват на кредиторите да получават дължимото. А не че Русия не може да го направи или че не го е направила ... Много, много странен "фалит" ... A иначе - СССР е правоприемник на Рускатa империя и изплати всичките ѝ дългове. Изплати и дълговете си по ленд-лиза от 42-45-та година. Руската федерация е правоприемник на СССР и изплати всичките му задължения. Виж, кога САЩ, Япония, Гърция, Испания, Италия ще си изплатят задълженията - никой не казва. Но май няма никаква такава вероятност Външен дълг по страни, за 2019-та година, за Русия за 2022 г., като процент от БВП США 143% Япония 295% Великобритания 108% Франция 98% Италия 144% Испания 97% Австралия 151% Белгия 338% Канада 88% Сингапур 346% (и там имали много висок стандарт, направо образец !) Австрия 194% Норвегия 201% (с най-висок стандарт в света. Така и баба знае ... ) Дания 244% (има нещо гнило там) Гърция 234% Русия 18% (осемнадесет процента !) И къде е тръгнала Русия да се мери с нейните жалки 18% дълг с такива корифеи на финасите и икономиката ! :D :D

Станков, как се живее в Русия, и ти защо не си там се пита?

си центчетата помяр и не се тревожи за Станков . В Русия ще се оправят точно в близкото бъдеще обаче Джендър-АЩ и европейските мекерета дълбоко се съмнявам. Нещо май ще връщат санкциите зимата , ако исакт да си крадат и да са избрани на власт.

Оле, оле, оле :)

Защо страните от Залива,богати на петрол са се развили успешно, а Русия я мързи да направи същото? Пиянство,нехайство ,мързел! Ами в Русия ги мързи да си изчистят клозетите например! Руските клозети са най-посрани на света!

Гавначист?

Ти оправи нашите, че са най-умирисани в Европа, па се хвана да оправяш Русия. Седи си у кенефа и не дрънкай простотии.

Всичко ще е в рубли!

аз нещо не разбирам - Русия може и иска да си плаща, ама онези ги било страх от САЩ да си вземат парите и обявяват Русия в дефолт - тъй ли е??? Като ги гледам в Г7 - има геронтофил, сенилен дъртак, не много умен, но упорит в глупостта си рошляк, красавец с разноцветни чорапи, наследник на нацистки генерал, страхлив италианец, нагаждащ се японец и слава Богу - една гинеколожка, която единствена поддържа тонуса. Ами..... добре, дефолт му е майката.

Не рабираш щото си тъп промит моък и тъп русофил!!!!

youtube.com/watch?v=J_DYivo9EWA Баууууууу бау бау бау бау бау бау Лайте, лайте.... това ви остава.....

Идеално. Никакви далавери с запада. Който стои далече, ще се спаси. Ние да му мислиме в блатото дето ни натресоха.

Пълни глупости... инвеститорите виждат едно - нужда от нова система без сащ и долар

Не рабираш щото си тъп промит мозък и тъп русофил!!!!

Русия се превръща в златния клондайк на 21 век.... уникално по рода си преместване на геополитчески и икономически центрове

youtube.com/watch?v=mpMWEAGzN-o Бауууууууу бау бау бау бау бау бау бау бау Лайте, лайте....

Е това джендърите , толкова си могат и затова не им се разбира. При положение че Русия има спрени 300 милиарда които с години напред могат да обслужват всякакви заеми че и нови могат да вземат. Умниците обявяват дефолт и защо като икономически не е вярно ????!!!!!

Плащанията са по 100 млн. Русия има замразени 300 млрд. С тези пари могат да се направят 3000 плащания. Демек, има предостатъчно пари, но им ги блокират.

Цялата тази история е предизвикана ит санкциите и замразяването на руски пари в чужбина. Значи, плащането трябваше да е за към “100 милиона долара лихвени плащания”, а Русия има замразени над $300 милиарда в чужди банки. Значи има парите да плати $100 млн, и то в отти повече, но не й позволяват. В същото време поради спрени банкови транзакции заради санкциите, не може да плати от руски банки. Според мен този дефолт е изкуствен. Зеленски публично поиска $300 милиарда в чужди банки за възстанивяване на Украйна. Но САЩ и Лондон, където са повечето пари, категорично отказаха. Изтъкнаха две причини: 1. В договорите за пазене на парите в записано че са руски и не могат да се дадат на никоя друга държава. Така че могат само да се замразят и когато един ден се размразят, пак отиват в Русия. 2. Ако ги дадат на Украйна, това подбива жестоко реномето на САЩ и Лондон за пазене на чужди пари. Коя държава ще си ги държи там, ако се знае че може да се дадат на чужда държава без тяхното съгласие?

Тука е развъдник на русофилистични тролове,обичащи долари и евро!?!Като Копейкин, същата сволач!

Но най обичам укрошаврантии :)

Уй за усрайна :)

Два за макя ти, ватенка смрадлива!!

Три за триперливата ти хохолска майка!

Така, като гледам рублата расте и руснаците не могат да я спрат въпреки че толкова силна рубла удря експорта сериозно. Долара падна до 51 рубли и подозирам скоро ще е под 50. Западняците ясно показаха че правила няма, и че могат да прецакат даже собствените си инвеститори, като им откажат да преведат парите. Според мен на Русия от тези дивотии нищо не и е. Но всеки инвеститор по света ше се замисли - а, дали да не пробва и други валути освен евро и долар че един ден може всички вложения в евро/долар/ да се окажат блокирани.

Баъyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy бау бау бау бау бау бау Лай, лай....друго не ти остава.....

Ти си болен,наследник на болшевики и крадци мандри,яд те е,видимо е!!!