Руската централна банка спира да купува злато, за да има за населението

Търсенето на благородния метал нарасна, след като отпадна ДДС при покупката му от частни лица

Обратно в новината

Коментари - Руската централна банка спира да купува злато, за да има за населението | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от кога се разрешава на хората да купуват физическо злато? от тук трябва да си светне, че жълтот ще пада! то вече 3 дена коригира ...сега ще го набият на овцете на върха, който ще бъде около 2200 и после ...яка кур-екция, а овцете - обрани!

ще се срине с 50% до към 1100! а вий купувайте, купувайте...

Спира да купува злато, защото банките го продават за долари, не за рубли.

По-голямата част от пишещите за финансите на Русия слабо си представят как стоят нещата. Ето четем: "рублата се срина заради западните санкции" . Е и какво? За живущите в Русия важното е покупателната ѝ стойност ВЪТРЕ в Русия, а тя много малко се повлия. А че тези, които стоят "отвън" искаха да купят много рубли да речем за долари, а санкциите на ЕС и САЩ просто им попречиха да го направят, направо се забрави. Смешно е, но като че ли с една ръка ЕС и САЩ действуваха срещу рублата, а с другата я подкрепиха. От друга страна, ограниченията доведоха до изключително високи цени на газта и петрола, ерго до големи валутни постъпления. Ако сега ограниченията върху руските банки паднат напълно, Русия ще си изкупи много евтино рублите, които са "навън", много по-евтино отколкото при нормална ситуация. Но това е, когато се взимат решения несъобразени с реалностите. Не напразно Федералният Резерв на САЩ, както и няколко големи банкови конгломерата от ЕС казаха преди въвеждането на санкциите "Не го правете". Но не ги послушаха.

Това е ясно. Важна е покупателната способност, където живееш а не какъв е курсът. Ама кой да мисли. Всичко преписва опорки, писани от неграмотник.

Всичко което написа е грешно. Ако икономиката беше толкова проста комунизма щеше да проработи. Всички знаем как приключи.

Покупателната способност на рублата в Русия се управлява не от пазара, а с укази на Путин. Няма как цените да растат навън, а в Русия да намаляват или да стоят същите, освен ако всичко на пазара се произвежда там... което както знаем не се случва.

денги нет глад

5 грама кюлче е колкото 50кг рубли.

Руският идиотизъм и лъжи са низмерими и недостижими. Те ще умрат от глад, ама важното било да има злато за населението. Явно хляба и сиренето ще се продават срещу злато.

Ще умрат от глад?! Ти луд ли си бе? Тия и хайвера сами си произвеждат.

Руснаците ще заменят рублите с желтъци... хаха

Интересно златото срещу рубли ли го дават или срещу пари? Ако е срещу рубли, какъв е курса рубла/злато ?

За колкото ки искат. Руснаците сами си копаят златото. Те не са като при нас фирма от Канада срещу смешен %

Нещата отиват към нова Октомврийска революция в Русия и разстрел на царското семейство: татко Путин, мама Медведев, стринка Захарова и вуйчо Шойгу ...

Явно от едностранни новини няма как да се разбере, но тук там се прокрадва новината, че одобрението на Путин е скочило на 70%

Ако в тоталитарна държава одобрението не е над 95%, нещата не са добре за диктатора.