Русия видя пречки пред "Северен поток 2" след компромиса от ЕС

Съоръжението ще заобикаля транзитните страни Украйна, Беларус и Полша

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да си представим за миг, какви циркове щяха да бъдат, ако разменим местата на Щатите и Русия ?..! ..на картата..

Мужиците си строят с разрешения. Германците , ако им е изгодно , ще купуват.

Това е въпросът, чийто отговор ще даде решението! Увеличава ли се зависимостта на Европа с изграждането на Северен поток 2 или напротив, не се увеличава. Има аргументи и в двете посоки. Отговорните фактори трябва просто да ги претеглят!

Толкова по добре!

В края на годината се открива газопровода за Китай и Япония.!! Всеки месец от санкционираната Русия, от Ямала 2 тръгват по 1 кораб с втечнена газ за Бостън, Лондон и Кале.Това е инвестицията на Ротшилд 28 млрд.долара. Другият завод се строи в Сахалин за втечнена газ за Япония. Инвестицията е на Рокфелер за 32 млрд. долара

Ех какви цифри само...и какви имена?Мале,мале путлераската глупос е голяма като Съвецкия съюс!

Съжалявам Тошев, нямаш необходимия умствен потенциал да разбереш тия неща. Просто си трол и дотук.

EMEC

ЕМЕС Нашенците, каква голяма грижа проявяват, милите им руснаци, загуби да не получават.

НА късак пак до макарите.

Каква зависимост ви е сте щури ГАЗ от Австралия ли да докарат това е най евтината цена . Толкова години получават газ и няма последици

Дуварът у Берлиня падна, НАТОто опре почти до Москаля, ..и още има...

В Европейския Съюз не ни трябва комунистически газ.

значи пак опряхте до руския... газ-)

Не ме интересува газът руски ли е, казахстански ли е, катаркси ли е, или американски- важното е да е евтин, и да имаме възможност да се снабдяваме от няколко места. Практиката от изминали години показва че ние, България винаги сме плащали най-скъпата газ в Европа, поради невъзвожност да се снабдяваме от другаде. Като казвам скъпа, това значи в пъти по-скъпа от цената, която плащаше Германия например, и много по-скъпа от втечнения газ. Ако това не е извиване на ръце от страна на Газпром и вие не го виждате, не знам какво е. В момента, за да бъде България в по-силна позиция в преговорите с Газпром за построяване на транзитна тръба през България за Сърбия, трябва да се хвърлят всички сили за интерконекторните връзки на България с Гърция, Турция и Румъния. Това ще даде коз в ръцете на преговарящите с Газпром за постигане на изгодни за нас условия за транзита. Една от големите издънки на правителството е това, че към момента нямаме действаща интерконекторна връзка с нито една от изброените държави.

Мекьо, Ти кога си купувал газ от Газпром? Купуваме скъпа и прескъпа газ НАДРЕБНО защото контролираното от българската мафия дружество Булгаргаз слага безумни надценки. А цената на която Булгаз купува от Газпром е засекретена. Вече знаеш защо.

и за това че нейния посланик у нас Микола Балтаджи в прав текст си каза че Украйна е подляла вода на възможността България да получава евтин газ защото това противоречало на украинските интереси-)

Преди малко повече от 100 години Германия пробута на Русия Ленин и видяхте какво се случи. Днес руснаците искат да си го върнат чрез патока - хахаха

Анти

Направо счупи тъпомера.Давай може да подобриш рекорда по тъпотии.

Както казват англичаните, не съм достатъчно богат да купувам евтино, защото ще ми излезе много по-скъпо ! Прави са. Вижте какво се случи с Украйна. Една голяма страна с отнети най-богатите на въглища райони, с разделено население, а до вчера бяха братя с руснаците.

що тогава се жалиш от руснаците-)

Ние цялото прогресивно човечество няма да позволим ватенките да изнудват младата украинска демокрация.

Кога гробарите станахте демократи?

Анти

Давай още малко до следващата доза.Нищо,че плещиш глупости,то е от наркотика.

Само родоотстъпник може да застане срещу Южен поток! Само предател би предпочел някой друг да има изгода, а не България. дотук има двама-трима-канадеца и Божо

Кажи , другарю, ти какво лично ще спечелиш от цялата тази далавера ???

Schilo

А ЮП вече щеше да работи.

щяхме да имаме втори Вальо Златев.

Колкото Турски поток работи. Т.е нямаше да работи.

Путин произвежда газ под огромно наалягане , какво тук се напъват американците !!! :)))

От собствен опит ли знаеш, как се произвежда газ? Или казваш, Фи-то ти е голямо и уплътнението-слабо, та не можеш да издържиш за по-голяма компресия?

Ето колко ни струва "братската" газ от Раша. Благодарим ви "братя" че ни пиете кръвчицата като пиявици и кърлежи !!! https://www.rferl.org/a/russian-gas-how-much-gazprom/25442003.html

В линка ти пише че през 2014 година Газпром ни е пордавал 1000 кубика за 475+ долара ... на сайта на Булгаргаз пък пише че през 2014 година е продавал на краен клиент 1000 кубика за 600-630 лева и при обменен курс долар-лев през 2014 1.5 се получава че цената е била 400-420 долара. Остава да ни обясниш какви факири са тези от Булгаргаз че успяват като купуват скъпо, добавят към цената печалбата и разходите си, и накрая успяват да продават евтино-)

Булгаргаз почти винаги е бил на загуба или минимална печалба. Не забравяй че Булгаргаз който е собственик на тръбите получава пари за пренос.

Schilo

Ако искат, проблем на Германия и Централна Европа ще е от къде ще си купуват газ. Руснаците отдавна се ориентират към пазарите в Азия.

Спрял си да четеш момче. Подготви се по-добре за Азия.

Може би е неоходимо Русия да остави тези глупаци в ЕС да копуват втечнен газ от САЩ. Не видяха ли , че губят по всички показатели. Макрон и Меркел са кото онази жаба, която видяла, че подкововат коня и тя вдигнала крак.

В края на годината се открива газопровода за Китай и Япония, така че и това ще стане. Всеки месец от санкционираната Русия, от Ямала 2 тръгват по 1 кораб с втечнена газ за Бостън, Лондон и Кале.Това е инвестицията на Ротшилд 28 млрд.долара. Другият завод се строи в Сахалин за втечнена газ за Япония. Инвестицията е на Рокфелер за 32 млрд. долара

то не остана в Европата газопровод който напълно да спазва изискванията на Третия пакет... та затуй се зъбят на последния върху който могат да се пробват да наложат новоизмислените правила;)

Европа да се ориентира към втечнен газ от САЩ и Канада, който излиза по-евтино от руския !!! Стига ушанките да извиват ръце с тая газ и да поставят условия. Ква е дивашка Раша, че да казва кое как ще става ?!?!?!?

Отново изхождане на гноясъл Кизяшки мозък................

Schilo

"Канадец", толкова ли си п.ост, или се правиш, за да си интересен?

Синът на Байдън е собственик на газопроводите в Украйна. Т.е. те са американски.