Румъния въвежда диференцирана минимална работна заплата на две нива

Служителите с по-висок образователен ценз или с 15-годишен трудов стаж ще получават повече пари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КРИБ още ли не са избухнали, че това е популизъм и унищожава икономиката, като поражда нездрави мисли в българските роби?

Защо Френската палата ?! Защото имат в Румъния повече инвестиции от другите !! Лъсна им голия гъз на Западна Европа - источно европейците ще духат супата студена, на хлеб и вода като робите !! Е за това Вишеградската четворка бойкотира Брюксел - за двойния стандарт в ЕС !!

Докато не ги "иСточим" ивестициите и фондовете , нЕма как да стане! Щот такива, кат Домуза не плаЩат!

" ще направи Румъния по-малко привлекателно място за инвестиции" Роби им трябват на инвеститорите, а не работници.

Моля ви не се карайте. Става въпрос за хора с магистърска степен. Вие със средното образование пак сте назад...

Пак изравнихме минималната работна заплата в България и Румъния - 507! Нищо, че в единия случай става въпрос за левове, а в другия за долари. Това е "малка" подробност. ;)

айде сега да не издебняваме , но пък си имаме повече администрация , нищо че румънците са 19 000 000

коментират , но основното не осъзнават..... ние си оставаме най-бедните работници в Европа!

Както се казва дяволът е в детайлите. Като се пише така защо не се обяснява, че в Румъния удръжките са доста повече от България и социалните осигуровки са почти за сметка на работника, като се сравнят нетните заплати разликите не са толкова големи.

Защо на пътя Русе-варна щъкат много румънски автомопили през съботно-неделните дни, все качествени коли, не трошки, а в Румъния български "каруци" почти не се виждат?

На времето ББ се беше изцепил, че " ... не трябва ЕС да ни сравнява с Румъния, защото тя ни дърпа назад!'. Боже, тъп пожарникар! И по комунистическо време си бяха по- добре от нас, и сега са по- напред! 1200 висши държавни служители- министър- председател, министри и замминистри, кметове и т.н. вкараха в панделата!

На французите им трябват образовани аборигени, които да работят за без пари. Иначе защо да влагат инвестиции в Румъния. Най-накрая някой в прав текст си каза защо изобщо някой е готов да прави инвестиции в Източна Европа

Да не би да твърдиш, че липсата на френски инвеститори у нас е заради по-високото образователно ниво на българския бачкатор? Смешна теза...чак нелепа.

Така ли...та нашите тюфлеци казваха обратно на дивото племе.

1000 ЛВ. МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА !!! КЪДЕ СМЕ НИЕ БЕ БОРИСОВ ?!! КЪДЕ Е КУРВЕЛИЯ?? КЪДЕ Е ОПОЗИЦИЯТА?? Нито управляващи , нито опозиция!!

къде ги видя тези 1000лв ? прости тролове

Как ще ги стигнем...румънците?

Ти пак ли си недоволен? Обещавам да обещая, ако не забравя да ви дигна заплатата