17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя много му знаеше реда,но като загриза кокала забрави какво трябваше да прави

"Българският премиер, българското правителство по никакъв начин не може да влияят на международните цени, а нашите цени са последствие от международните", потвърди мнението си Емил Димитров. Е... да, но правителствата 30 год. не можаха да си поделят "тортите" и затова сега ние патиме с тая скапана икономика и заплати !!

Преди няколко години минималната беше 300 лева, а бензина пак беше 2.60. Сега минималната гони 600 Пак има подобрение.

Затова пък на Ревизоро и другите клакеи на Тиквата не са ниски, нещо повече - вдигат цени, данъци, такси и осигуровки, за да дебелеят още повече такива като него - заприличал е на сумист.

Заплати и пенсии са ниски , но ти г-не не се включвай към бедните. Всички във властта направихте "гуши " както му казваме и сега се включвате в общата несгода .

Това е абсолютно вярно! Но като се говори за цена на горивата трябва да се напишат и компонентите, които я формират - цената на суровината, цена за преработка, дистрибуция, акциз и ДДС. Така ще стане ясно кой по веригата лапа най-много :-) Един интересен факт - ДДС-то се изчислява върху стойността с акциза - т.е. плащаме и ДДС върху акциза !!! Данък върху данък :-)

Как да не влияе правителството и парламанта на пазара, като се приемат закони в интерес на монопола и захранване на джоба на една картелка, а наивните обяснения са оставени на водещия " разбирач на контрабандата", който едва ли е само на парламентарна заплата!!!

За ВИСОКИТЕ ЦЕНИ на бензина са виновни МУТРИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ В ПЕТРОЛНИЯ БИЗНЕС, а за ниските заплати през последните 10 години е виновен БОЙКО БОРИСОВ И НЕГОВАТА Г ЪРБАВА ПАРТИЯ

"Българският премиер, българското правителство по никакъв начин не може да влияят на международните цени, а нашите цени са последствие от международните" Недей да лъжеш, Ревизоро! Първо, нашите цени всъщност се диктуват от "Лукойл", а за производството на горивата в Бургас не се използва нефт нита от сорта Brent, нито от сорта WTI, които са борсово търгувани. Използва се руски нефт, внасян от, познайте кой, пак Лукойл. И то от съвсем друг сорт, чиято цена въобще не зависи от борсите, и затова е по-висока. Второ, знаем, че Премиеро си цъка карти с Валентин Златев, шефа на Лукойл. Е, кво му пречи на премиеро да играе една ръка на вързано със Златев, като залога е: "Ако бия, сваляш цените на горивата с не по-малко от 50%, ако падна - сваляш цените само с 30%". Няма как Златев да откаже на такова любезно предложение от Премиеро?!?!?! Т.е., начин има, ЖЕЛАНИЕ НЯМА!

прочети първо как се получава крайната цена на горивата. Над 50% са ДДС и акциз!

Този ревизоро да не си мисли, че с подобни изказвания е открил наново топлата вода! Тоя мохабет за ниските заплати не е от вчера или завчера, само че така наречените ОП влезнаха в тоя парламент с идеята да направят заплатите високи, ама май само ще си останем пак с идеи и голи, да не кажа празни обещания.

Така е, толкова сме прости, ние българите, че не можем толкова години да се сетим че трябва да се протестира за високи заплати, вместо протести срещу високата цена на горивата....

Тъпака ,,Ревизоро" както винаги доказа, че е много прост. Защо били скъпи горивата? Той се изтърва и го каза, но малко са забелязали. Той самия каза, че ако се намали цената намалявайки акциза, няма да има пари за заплати на държавната администрация, за министри и депутати. Но тъпака не каза колко са нищонеработещите чиновници със свръхвисоки заплати. Именно скандалното увеличение на държавната администрация, над 5 пъти повече от необходимото, е причина за несъразмерно високите цени на горивата. Ако има премиер, който да е мъж, а не страхливец и да предприеме 80% съкращение на задниците търкащи се на топло в администрацията цената на горивата може да падне с почти 50%, което е съвсем приемливо за най-бедната държава в Европа! И остава въпроса има ли българи, които единни да скочат и да искат тотално съкращение на този тромав и скъп, но нищо неработещ административен апарат. И без това се търсят работници и следователно няма да останат без работа, а държавните разходи много ще намалеят!

Какво е БГ ПРОВИНЦИАЛИЗЪМ.Е ми велико нещо.И що е влико.Ми щотУ тези които вече 75г управляват БГ са от там,от провинцията и се самовъзпроизвеждат.Кажете ми ПОНЕ ЕДИН от така наречените публични личности в БГ който да не е селяндур.Поне един...Тоест закона за естествения отбор-че успяват най-способните,най-умните,най...НЕ ДЕЙСТВА.Така и тоа селки хитрец от перник ви казва "щотУ са ниски заплатите".По- провинциално,по-тъпо,по-ограничено твърдение едва ли е възможно.А тва са характеристиките на един провинциал-ограниченост в мисленето, тесногръдие,примитивност...Не искам да обиждам никой ама ТВА Е.Друго мема.Значи ниски са заплатите и ДО ТУК.Това е крайната точка-според тоа селяндур.А в действителност това е началото.Въпроса е ЗАЩО СА НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ В БГ.Ако си отговорите правилно на този въпрос може и да проумеете КАКВО аджеба става.Но може и да не проумеете.хаха.Но в един селяндурски акъл,тоа въпрос не може да се появи.Защо тези които 75г управляват БГ СТИМУЛИРАТ провинциализма?МИ щото не тех не им требват креативни хора.Не само не им требват.Те са опасни за тех.Надявам се разбирате ЗАЩО СА ОПАСНИ И ВРЕДНИ ЗА тех.За тва си пимислете по какви причини заплатите в БГ са ниски.И ако си отговорите ПРАВИЛНО след тва много лесно ше ви доде на ум КАКВО СЛЕВА ДА СЕ НАПРАВИ,за да се промени това.А за цената на бензина-това което иван костов направи като ПОПДАРИ нефтохима на окупатора съветска русия- показва колко големи провансали сте тва БГ.Същото е и с цената на парното.Да селяндурЕ-вие плащате СЕГА СЪЩАТА ЦЕНА НА ПАРНОТО КАКВАТО ПЛАЩАХТЕ КОГАТО ЦЕНАТА НА ГАЗА БЕШЕ 1060 лв за 1000 куб.м.А сега цената на газа е 400 ЧЕТИРИ СТОТИН лв и то след последното повишение.А преди тва беше и 360лв.НО НИКОЙ НЕ ВИ НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО,нали.Само ви го повишават,селяндурЕ...

За гейберите тъпи отдолу ви поствам реални цени на дребно на А95 по години. Това е средната цена на която съм заредил всичкото гориво през съответната година. За ориентир - средногодишен пробег 24хил км. 2018 - 2,01 лв до тук 2017 - 1,89 лв 2016 - 1,83 лв 2015 - 2,09 лв 2014 - 2,39 лв 2013 - 2,56 лв 2012 - 2,51 лв 2011 - 2,41 лв 2010 - 2,14 лв 2009 - 1,87 лв 2008 - 2,14 лв 2007 - 1,95 лв 2006 - 1,84 лв 2005 - 1,81 лв 2004 - 1,47 лв

не ревизоро.. и бензина е скъп и заплатите са ни никси..

Не-е-е-ееееее! И бензина скъп! И зплатите ниски! И на всичкото отгоре по-некачествен! А за дизела нямам наблюдения. Но бензина... целият Балкански п-ов, Италия, Швейцария, Австрия, Германия, Чехия, Унгария, Словакия.

Вие знаете ли, че в Германия имат курсове за търговци? Тоест ако нямаш талант или познания за бизнес можеш да го научиш как става. А от нашите бизнесмени колко могат да управляват ресурс? Колко от тях разбират от бизнеса, с който се занимават? И после те работниците малко изработвали. Все едно да му дадеш трион и той да не знае как да го ползва и да вика "абе тоя трион не реже".

......За бога братя не сваляйте цените на бензина и хляба, че ще падне бюджет 2019-та..... трябва ДДС за рекордни бюджети, не са виновни Руснаците нито пък Американците. Цената на суровия петрол дори не се е доближл до рекордните 125$ за барел....а тогава бензина беше по-евтин от сега.

Идеалът в България стана да си държавен служител - прокурор, съдия и пр. Вали, трещи, гърми получаваш си огромнота заплата за стандартите ни, ползваш пари за дрехи, отпуски и пр. и нищо не те интересува. Останалите българи - кучета ги яли. Относно качеството на актовете на тази държавна администрация - може би е най-ниското в европа.

Тоя е готов за фатмак. "...кепетата не са ви малки, ами главите са ви големи..."!

Това е новата система " ЕКОлогия " т.е ако неможеш да спреш едно мпс да замърсява чрез данък то спираш го ефективно когато му направиш горивото скъпо. Така МПС-то по рядко на пътя - по-малко вредни емисии :) ( Made in ГРОБ )

Ревизоро стана бетер онази отрепка Каролев. То бива-бива лобизъм ама чак пък толкова.

То е ясно, че не могат щото нито ще има премиер нито правителство.....Ама може да играе карти с В. Златев.......Всички сте за "бай Ставри" в килия с южно изложение......Боклуци ненаяли се.....

Преди няколко години минималната беше 300 лева, а бензина пак беше 2.60. Сега минималната гони 600 Пак има подобрение.

За всички които ревът: МРЗ 2018г 01.01.2018 - 510.00лв. 200литра бензин! МРЗ 2008 01.01.2008г - 31.12.2008 220.00лв, 2009 01.01.2009 - 31.12.2009 240.00лв 100 литра бензин!!!!

Този Ревизоро, колко е хлъзгав. От такива професионални събеседници няма никаква файда.

Ей те т'ва не го разбрах : " ако искаме цените у нас да станат по-ниски, можем да спрем заплати, пенсии, добавки, надбавки, помощи ..." Какво иска да каже Ревизоро или авторът на този чуден мат;рИал?

Сбъркани хора ни управляват! Като няма има заплати за чиновниците се вдига акциза вместо да се намалят чиновниците. Ако съкратят излишните чиновници ( излишните са над 80%) акциза ще може да се намали и бензина и дизела ще са по-евтини с почти 50 %. Ето това беше мисълта му, но се усети, че навлиза в още по-опасна тема и си замълча глупака!

НЕ може друг път. Затова Братушките и убиеца Златев утровиха Вальо Танев., защото немогло. Не им вярвайте на тези - Лукойл не е на загуба, а просто си прави финансови машинации с бащинското дружество регистрирано в Швейцария. ЛУКОЙЛ са пиявици и държат монополно и картелно всички акцизни депа. ГЕРБ ги е страх да не ги свалят от власт, но разковничето е в Акцизните складове и в крановете, заради които убиха Танев!

Добро пожаловать в Болгарию ! Страната с най-ниския акциз на горивата и най-високия данък "Освобождение" !

Дали да е нисък или не акцизът в България е решение само и единствено на българското правителство, което в крайна сметка "харчи" парите от същия този акциз! Руснаците и/или компаниите им са "в нипричьом". О колкото до "данък освобождение".... :)))))))))))))) Сега шорошомолко сплескана само на година плащаме на мариканците "данък демокрация" под формата на студен резерв в енергетиката, който е 10 пъти повече! Отделно бази без пари, без режийни.... ми че американците в ново село живеят като циганите бе - не плащат ни ток ни вода, ни данък сгради ни такса смет!

Добре де Ревизоро , суровия петрол е 76 долара ! На колонката дизела е 2 и петдесет близо . Долара е лев и седемдесет и една стотинки . Преди години суровия нефт беше 120 долара , долара беше 1.89 лв , дизела на колонката пак 2.50 лв. Да не си почнал работа в ГеПи Груп и ти !?

Като дойдеш на власт,ще ти се услади и за теб да има едно кранче за стотинки

Как може да има пазарна цена на горивото, след като имаме ЕДИН МОНОПОЛЕН ВНОСИТЕЛ, плащащ на всяка една по цвят власт !?!?!?!?!?!?!?!? А, Ревизоро?

Помолил съм "Лукойл" поне за едномесечен мораториум върху цените на горивата ... Бойко Борисов пред Би Ти Ви 2011-2012г... :)))))) Я да питаме бацко сега може ли или не може да влияе на цените? ха-ха-хххх

...всички борци срещу мафията изведнъж разбират, че всъщност всичко си е ОК... Нормална пазарна икономика било...

Тая шия не е от туршия

Глупости говори, в България имаме един от най-ниските акцизи на горивата и въпреки това цените са близки с тези в други държави, където акциза е доста по-висок. Т.е. проблема е, че цената на горивата от Лукойл е висока (преди акциза) и това се прави умишлено заради Русия и В.З. За да няма реална конкуренция чрез внос на горива от различни фирми, Лукойл, които държат акцизните складове, нарочно искат голям наем за ползване, за да се вдигне цената на конкурентите им, които внасят горива. Представете си само ако акциза се вдигне до европейско ниво какви ще станат цените. Правителството на България нарочно държи най-ниския възможен акциз, за да може да има повече горница за руската фирма, която даже по документи не е на печалба и не плаща данъци тук.

Представете си само ако акциза се вдигне до европейско ниво какви ще станат цените... Ами цените ще бъдат долу-горе същите, защото тогава вече ще е абсолютно изгодно да се внася гориво и от други европейски рафинерии и търговци. Прочее с този нисък акциз държавата в лицето на разбойника-премиер уж подкрепял финансово немощните българи, а на практика се получава, че пази пазара за лук-златев-ойл! Сега всички купуват от него, а той държи цените ма-а-ааалко по-ниско от съседните нам ЕС страни, за да не е ефективен вноса и прибира ценовата разлика от ниския акциз за себе си с високите цени! Парадокс, но е истина.

Този измислен "специалист", дето по едно време го направиха звезда. Я го вижте какъв врат направи откакто е в политиката. Продажно дебело прасе е "ревизоро" и да се скрие , а не да говори небивалици.

Да не поискаш да ни теглят преди и след лапането

Бил съм в почти всички държави в ЕС, както и за малко в САЩ, Канада и Япония. НЯМА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ХОРАТА ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА!

P.S. И във Венецуела, където литър бензин е 1 цента - пак мрънкат, че е скъп!

Пич, не те знам къде си бил, ама в САЩ тези НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ НЕ СЛИЗАТ ОТ КОЛИТЕ... Дори след като качиха почти тройно цената на галон преди 7-8 години.... А там малолитражки не се карат!!!!

И резервоарът на бензиностанцията се пълни до горе...

В много от случаите, няй близкия магазин е на мили от дома му. Как да иде да си купи хляб?

Тексако к'во го боли на колко мили ти е дома?

ама тоз "неслизащия" няма избор. Не е случайно, че най-голямото наказание в САЩ, е да ти отнемат щофьорската книжка за винаги.

Велико откритие! Тоя умник е за Нобелова награда.

Ревизоро о о о ,Ти откри топлата вода.Безмислено изказване.дай някакво решение.Голям експерт!!!!!

Преди няколко години минималната беше 300 лева, а бензина пак беше 2.60. Сега минималната гони 600 Пак има подобрение.

Минималната е 510 бруто. След задължителните удръжки е 400 лв. С тези пари Българина плаща данък сграда, смет, ток и т.н. С тези пари купува храна и т.н. С тези доходи живеят 50% от населението и не защото са некадърни или мързеливи, а защото живеят в мутроландия.

Преди няколко години и инфлацията не беше 50 %. Трябва да се гледа покупателната способност защото преди години ако е можело да купиш повече неща с 300 лева, сега същите неща не можеш да ги купиш с 600 лева.

Ниски са защото всичко се разграбва вече 30 години. Ето такива като Арабаджиеви и Баневи с помоща на правителството заграбиха държавните предприятия на безценица, оставиха хиляди на улицата, а бившите силови групировки, които ни управляват и в момента с помоща на банковата мафия доразграбват каквото е останало.

Заплатите ни не са ниски. Погасителните месечни вноски по кредитите са ни много!

Ревизоро направи епохално изказване.

И на мен ми се струва, че причината за спада на цените на нефтопродуктите беше замислена обща операция за да спрат богатеенето на Русия. Сега когато там се появиха проблемите връщат цените към по-нормални нива. Странни са ми репортажи на бонтуващи се срещу цените, в които участниците са с пипани, тунинговани и нахъсани гъзарски модели или техни гаражни версии. Обикновенно BMW, Audi, VW и разни такива бегачки

Че бензина е скъп, тука спор няма. Но той е скъп във всички ЕС държави. Това го повтарям под всяка такава новина а масите ме плюят и говорят за картел в България. Пълни глупости! Но е вярно че доходите в България са ниски, което прави всичко вносно да изглежда скъпо! И понеже България не произвежда петрол и редица други неща, сме принудени да ги внасяме на цени на които ги внасят и по богатите от нас. За съжалние, заплати не се вдигат с държавен вестник а с възможностите на икономиката ти. Като нямаш икономика, нямаш нищо!

Така ли? Я чуй какво казват Вождът Тиква и верният му паж Гуменката! Ти знаеш повече от тях ли?

И след като според теб няма икономика, как т.нар. работодатели си живуркат по островчета, купуват имения за милиони, джиткат си с ферарита, майбаси, бентлита и т.н. и ни убеждават, че видите ли, хората ги мързи и за това не изкарват нищо????Щом за работниците няма, как има за работодателите?

Пеше. Говориш по енерция. В България почти няма такива скъпи коли. Ама айде това е друг въпрос. Има едно 1-2 милиарда за асфалт които се разпределят между едно 100-1000 човека. На тези хора работници да печелят пари не им трябват...те са ги "спечелили"...тоест, откраднали вече. На тях им трябват работници за малко пари които да оправдаят парите по проектите.

Ами може може всичко може :) Да махнем корупцията и оп + 200 % производителност. Да накараме хрантутниците от държавна администрация да поработят и да уволним останалите 90 % че да вършат нещо полезно. Да разчистим останалите комисии комисйики и други висящи по клоните ненужни боклуци. и опа още едни 50 % производителност ( защо само толкова? защото тия хора не са работили и един ден в живота си и са с ниско КПД) . Да се разкарат монополите и да се пооправят законите + 200 % производителност. И няма нужда са се вдигат заплатите просто ще се даде стойност на парите. Е разбира се както съм почнал и дядо Коледа + дядо Мраз ще трябва да помогнат

Браво, много добре казано!

Не че аз лъжа, просто Вие не чувате истината.

Как в Европа може правителствата да има сила и женание да озаптисват алчността на енергийните доставчици, а в България не?

Що не вземеш да провериш по интернет какви се цените за бензин по другите ЕС държави и да видиш че в България е най евтин? Търсачките не са само за порно!

Ама и заплатите са най-ниски!

от знания, възможности, денонощен труд и късмет. А и не на последно място от това колко си си поискал. Ти колко си поиска?

...и най-некачествен.

Ей отворко,ти защо не вземеш да провериш покупателната способност на другите държави и да сметнеш(ако можеш) за техните доходи колко гориво може да си позволят. Ако съптношението е като при нас можеш да бъдеш АБСОЛЮТНО СИГУРЕН, че ще таковат м.амата на доставчиците и на бензиностанциите. Стига с тази абсолютна стойност на горивото,вкарайте малко мисъл...

Размера на доходите е отговорност единствено на получаващия ги. То кога за последно стачкува за по-високи доходи?

най-евтин е защото акциза е все още нисък, виж цените от производител преди акциз и ДДС и ще се изненадаш колко е "евтин"...

заспали българи!

Яко, обаче си спят ли спят!

"Не бензинът е скъп, заплатите ни са ниски, каза депутатът" - ваще депутатски заплати, колкото и да ги вдигате все са ви ниски.

Kenn1111

Тоя пак изтрещя и частични истини говори.Ценообразуването е също такъв пролме като и заплатите.При едни и същи цени на петрола по света у нас разликата в цената е огромна!!!Заплатите че трябва да се променят разко на горе това е ясно но и ония дето си смучат цени без реално оправдание за това трябва да се озаптят и тук е мястото на държавата да се намеси веднага!

назанчените бизнесмени печелят най-вече от ниските заплати, ПЪРВО трябва да отчетат на съответните политици, по правило бившата номенклатура, в съчетание че масовео са ТЪПИ кат... и всъщност нямат идея как да печелят повече через нововъдения, менажерство и т.н. сал твая им остава... Който е истински успял с акъл и бачкане до бизнесмен в общия лсучай даа добри заплатаи и няма текучество на хора...