Ресторантьорите призоваха общините: Намалете ни някои такси, а други опростете

До края на 2021 г. таксите за тротоарно право за поставяне на маси пред заведенията да бъдат редуцирани с 50%, искат от бранша заради фалитите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие намалихте ли цените!

плащайте си - и без това сте в сивата икономика . !

А ресторантьорите да не забравят да си вдигнат цените и все така да си осигуряват персонала на възможния минимум. Не говорим за недекларирани доходи от бакшиши. :) И наистина да видим дали ще сменили олиото в кухните. ;)

Баси хитреците. Хем държавта им прави отстъпки от данъци и такси, хем цените на ястията литнаха нагоре. а качеството - под съмнение

Има маса голтаци дето не отбират от качество, а ги интересува да плющи чалга и да се напият като свине. От тях не се печели най-много но все по нещо капе.

Когато трябваше да отворите в знак на протест и много хора бяхме готови да ви подкрепим се уплашихте. Явно не вине проблем да седите затвирени. Сега мълчете.

Да фалирайте... и без това никакви данъци не плащате и ползата от вас, за обществото е нула. Съдейки по приходите на НАП, които се преизпълниха и без да работите, значи и на никой не му трябвате.

То бива нахалство но пък чак толкова !!!! Я се хванете да работите -по полето има много работа! Видя се че без нощни кръчми може да се живее! Кръчмите не допринасят с нищо за доброто на хората!

Вместо това, разчистете бул. Витоша от полузаконните бараки и регулирайте понятието преместваеми съоръжения! Аман от селски тарикати!

е бахти и икономиката , която се държи на ресторантите, най- големите мушеници ! Все тях ще спасяваме ! ама д афалирате съвсем. Съдрахте ни кожите преди кризата! а ся ревете!

Какво да ви се опрощава... Все собственици на ресторанти са мафиози , полицай и мутри. Аде умирайте, вашата м...

хахахаха откъде ви изравят бе - как ти съдраха кожата - насила те вкараха в ресторанта ли? И кого спасяваш - хората искат да работят, а държавата не им дава. Повдига ми се от тъпаци като вас

То не бяха данъци, не бяха такси, не бяха обезщетения. Засрамете се. Криза има за всички, не е само за вас!

Гледайте си работата. Като почнете да си осигурявате персонала на пълен работен ден и спрете да укривате данъци пак се обадете.

И моята фирма е в тежко положение, но не скимптя всеки ден, защото е ясно, че кризата ще се отрази на всички. Крайно време е да престанете да ни занимавате със себе си. Загуби ще има за всички сектори. Това е!

То не може всички живо да бичи програмист или съпорт. Трябва някой да работи и в реалната икономика, където парите не се изнасят в чужбина, а остават в България. Затова заведенията трябва да бъдат веднага отворени за да могат 300 хиляди човека да се върнат на работа и да вкарват пари в хазната. Иначе скоро и пенсионери и държавни служители, както даскали и лекари, ще ми ядете дедовия.

Артисти като ресторантиорите не трябва да им се помага ! Видяхме и на ДУМИ и на ДЕЙСТВИЕ колко са сериозни. Повече няма какво да говорим !!! ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ !!!! МАЛКО вИ В ДАЖЕ !!!! МИШКИ

Вие ако сте реалната икономика ...

Ресторантите ли издържат лекарите и учителите, според теб?

А на заведенията, които работят инкогнито в момента, да им се платят по 10 хиляди за всеки ден от началото на пандемията.

А кой е? Този дето по цял ден стои в офиса на топло или ние, които се счупваме от работа по 12 часа на ден?

Това че неглижират боклуци като усраното трио, убитите пишман майки и посраните им клакьорчета означава само , че има защо да ги неглижират !

Ей бакшиш, ти колко лева данъци плащаш? Нула. И после "олеле, ама за мен няма помощ, за мен няма пенсия, за мен няма нормален кредит". И знаеш ли защо? Защото си тъп

в над 50 % от ресторантите се готви с продукти с изтичащ до 48 часа срок на годност

А кой ги издържа? Нали ми взимате осигуровки всеки месец? Ти ли ги издържаш или онези програмисти и съпорти дето изнасят парите от България?

и от къдя на къдя??

А на Ричи- Рич кумът е Пешо сумиста, проверете ако искате

Ами аз не знам някой сервитьор да се осигурява на пълен работен ден, или на реалните си доходи. А за собствениците и оборота им, всички знаем какво става. Така, че сори Майкъл, ама няма да стане вашата.

Тъп е баща ти. Плащам си всички данъци. Аз те храня теб, защото работата в офис е само за близки до партии.

Кое точно е реалната икономика бе пич... Само се замисли заведения има от пантивека ..сигурно щото са ненужни или какво? А...и все пак това е може би единствения бранш който отнесе всички негативни за сметка на доста останали..като тебе предполагам...

Ей, дядка, аз ти плащам пенсията. Ако отида да работя в чужбина, оставаш без пенсия.

PEYTSCH

Клиентите ще го усетят ли? Или бакшишите ще бъдат завишени с...датата...

хахахахах значи тротоарно право ги боли? по клоаката "витошка" мръсни гнусни заведения помещаващи се в 2о квадрата но ширнали 50 маси заградили пейки и тротоари при цена 300лв на месец тротоарно право от там в общината с а влезли по малко от 6000 лв з а цялата "витошка" и никой не ги търси...такава клоака и в албански села няма... а оборотите там са смешни към 10 000лв на ден от всички.. по закон трябва да имат WC само няколко имат има фирмички з а търговия с кюмур но отворили заведение там...трябва да ги изринат и конкурс наново.

Не са ли нагли? Не им стига онова прословуто намалено ддс и искат още. Аз също бих искал в тази криза да не плащам данъци и таксички всякакви тази година, ама няма кой да ми ги опрости.

Работата в офис е за тези, които са си направили труда да учат и да завършат, а не са стояли пред блока да си чоплят носа

Много бизнеси фалираха и на много хора намаляха доходите значително, но всеки ден трябва да се вълнуваме за заведенията.

Аре ве, опростете ми данъците на имотите и колите, че са няколко стотин лева ПЛИЙЗ

Тия са по-нагли от онези от Системата ни убива. Не стига, че си крият 95 % от оборотите, ами и помощи искат

Успех в чужбина! Не се мотай излишно, тръгвай!

Нищо не ми плащаш ти на мен, защото половината ми пенсия отива за такива като теб, които висят на гърба на държавата.

Уважаеми "Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България" Ние българските граждани предлагаме, щото нямате работа и какво да правите, вместо да крякате като гладни пиленца е гнездото. Да ви организират всичките безработници, да пребоядисате позчистите и помагате във всички болници в България. Така контите дето ви се дават и и скате от държавата да отмени няма да ходят на вятъра.

Извинете за правописан нещо съм се развълнувал!

Аз съм продрамист и за разлика от вас се осигурявам на максималния осигурителен доход и мога да ви уверя че над 90% от ИТ сектора го прави. И тези помощи които се раздават в момента са благодарение на хора като мене... Така че следващият път когато говорите глупости се за мислете първо...

Могат и да се преквалифицират, както много други преди тях през годините.

А стига де !!!!!!!! То нагли, нагли та няма край. АПРОПО, КАТО СТЕ ТОЛКОВА ЧЕСТНИ И БЕДНИ ЗАЩО В ЦЯЛАТА НАША БЪЛГАРИЯ СА КАНДИДАТСТВАЛИ 20, ПАК ЩЕ НАПИША 20 ( ДВАДЕСЕТ ) ОТ ВАС ЗА МЯРКАТА 60/40 ?????!!!!!!!!!! СМЕШНИЦИ И МОШЕНИЦИ !

Ама на ти наглеци и шмекери кой им е казал че трябва цял живот да са ресторантьори.

Е.ти и наглите кръчмари. Не стига че укриват обороти, осигуряван на минимално възнаграждение, колко пари си пренасочих към делеч по полезни неща. И да не работят известно време, няма да ми липсват. Държавата трябва да събира данъци , а те не са от големите платци.

Тия ми стават по противни и от Мая.

на Комбайн да се вози

Офисът ни се почиства два пъти седмично и чистачката изнася по една неголяма найлонова торба боклук. В къщи двама души генерираме долу-горе толкова боклук. За този офис се плаща около 1000 лв. такса битови отпадъци. Кръчмите генерират значително повече боклук и обикновено плащат по-малко.