Ресторантьорите призоваха общините: Намалете ни някои такси, а други опростете

До края на 2021 г. таксите за тротоарно право за поставяне на маси пред заведенията да бъдат редуцирани с 50%, искат от бранша заради фалитите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДДС МАЛКО ЛИ ВИ БЕШЕ.....БЕЗПЛАТНО

Тия не ги ли е срам вече, не спряха да искат... Оня с мазната коса не спря да се появява по телевизията с разни безпредметни искания. Не съм стъпил в ресторант от 1 година и не ми е най-важното.

В РАЗНИ КРЪЧМЕТА...ЗАКУСВАЛНИ И БУДКИ Е МАЗИЛОЧ ПЪЛЕН !! КРАДАТ ТА ПУШЕК СЕ ВДИГА ЧАК ДО ЕВЕРЕСТ !!

Плащах 800 лв месечно за ресторанти. И 200 за таксита. Сега се видях в пари. Търся готвач за в къщи. Заплата 800 лв без осигуровки + още 200 ако сам пазарува. 5 часа дневно - от 14:00 до 19:00

Много изнагляха тези "безнесмени"! Видяха, че след като са прикривали толкова много оборот не могат да вземат подобаващи компенсации и сега реват като пеленачета! Нищо да не се опрощава! Сега е времето да се види колко честни са останали! Да видим дали ще си вземат поука занапред тези, които продължат.. някой ден!

Нека не се заблуждаваме. Най маститите “ресторантьори” и хотелиери са или политици или мафиоти (или свързани с тях). Няма какво да милея за тях. Семейните ресторанти, гледам си се оправят ОК. Да не говорим, че не са единствения пострадал бизнес, а само за тех се мислят облекчения.

Ние имаме семеен ресторант и сме супер зле. Как да сме добре? Твоето семейство би ли било добре ако много месеци стои без доходи и си изяжда спестяванията?

СЛЕД КАТО НИКОЙ НЕ ЗАДЪЛЖИ КЕБАПЧИЙТЕ ДА ИМУНИЗИРАТ ПЕРСОНАЛА СИ КАК ЩЕ ГАРАНТИРАТ СИГУРНОСТА НА КЛИЕНТИТЕ ?? ТА НАЛИ ЕДНО КЕЛНЕРЧЕ ПИПА ЧАШИ...ПРИБОРИ....НОСИ МИ ХРАНА ??? ЗА 12 ЧАСОВАТА СИ СМЯНА КОЛКО ЧОВЕКА МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАРАЗЕНИ ??? 50 ИЛИ 100 ?? И КОЛКО ОТ ТЕЗИ ДУПКИ СЕ ПРОВЕРЯВАТ ОТ ХЕИ РЕДОВНО ?? ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА !! КЕБАПЧИЯТА СИ МИСЛИ ЗА ОБОРОТА !! ВИЕ НЕ СТЕ МУ ОТГОВОРНОСТ !!!

Ваксинираните могат да заразяват. Ваксината не пази от пренос, а от преболедуване. Добрата новина е, че преболедувалите не могат да заразяват. В тях е надеждата. Чети повечко. Полезно е.

Аз имам високотехнологична работилница за изправяне на криви пирони. Много съм важен за националната, и дори за световната икономика. Щото нали разбирате. Крив пирон няма как да го забиеш в дървената глава на нахален кръчмар. За това искам държавата да ме освободи от данъци, да не плащам тока, и водата, винетката на колата ми да е за сметка на детската градина дето е в махалата. А, щях да забравя. И два билета за влака до Малдивите щото покрай този вирус съм много стресиран.

На тия изроди, престъпници, разпространители на наркотици, трафик на наркотици, сутеньори на проституцията, неплащане на данъци, убиване на нашите деца и младежи с наркотици и алкохол, ятаци на престъпници и убийци, тровещи ни с нискокачествени стоки и храни с десетки пъти по скъпи цени, накъде да тръгнали, тези последователи на Албанския Мръсен Престъпник от Рафи Ричард Алибегов, който от отдавна трябва да е в затвора!!!!! Кръчмарството не прави икономиката, а производството, селското стопанство и отчасти туризма. Никакви отстъпки на тези, които отново ще ни заразят, те никога не спазват, и няма да спазват законите и мерките, защото имат подкрепата на престъпните полицаи и органи, събуди се Тъпи народе, бойкот на изродите

На тия изроди, престъпници, разпространители на наркотици, трафик на наркотици, сутеньори на проституцията, неплащане на данъци, убиване на нашите деца и младежи с наркотици и алкохол, ятаци на престъпници и убийци, тровещи ни с нискокачествени стоки и храни с десетки пъти по скъпи цени, накъде да тръгнали, тези последователи на Албанския Мръсен Престъпник от Рафи Ричард Алибегов, който от отдавна трябва да е в затвора!!!!! Кръчмарството не прави икономиката, а производството, туризм

защо се мислят за нещо по специално от другите хора?

От малък бях закърмен със шкембе чорба или пача свинска зурла-яка закуска на път за училище.Сега не мота да намеря свестно шкембе в софето.Що така?

Помниш ли онази приказка за султана, който минал през Филибето и ял шкембе чорба? Когато се върна в Стамбула-града, казал на великия везир да отиде до Филибето и да научи, как се прави тая вкуснотия. Отишъл везира, питал, дали му рецептата и се върнал горд в митрополията. Пробвал я султана, но не му харесала, и го пратил отново да пита. И така два-три пъти, но все същия резултат. Накрая султана се ядосал и казал на везира, че ще му отреже главата, ако следващия път, шкембето не е както във Филибето! Отива везира и казва на Майстора: - Ей гяур, кажи ми най-накрая истинската рецепта, че преди султана да ми клъцне тиквата, аз ще клъцна твоята! Побелял от страх, Майстора го попитал: - А бе, вие да не би да го миете?

Изнудвачи! Ами не отваряйте като не ви изнася. Къде е казано, че ресторантьорството трябва да бъде значим за икономиката сектор. Може да сте и по малко.

А аз, когато отида на ресторант, ще ми бъдат ли намалени или опростени сметките? От 20 на 9 процента им намалиха ДДС-то. Да плащате 11% по-малко сега в заведенията? Като не им отърва, да сменят бизнеса! С доста изключения, разбира се, всички тези хаймани-ресторантьори са, да хващат мотиката и да си ходят на село! Там да видят, от къде идват картофките и пържолките... Айде, от дет дошли, там и отишли!

ДА НАМАЛЯТ РЕЦИПРОЧНО И ЦЕНАТА ЗА КЛИЕНТИТЕ С 50%

аз предлагам да им плащаме сметки, за храна и пиене, които не сме консумирали. АЙДЕ СПРЕТЕ СЕ .... ЗАРАДИ ВАС СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.

Да сложат изискване кръчмите да получават аванта срещу полагане на обществено полезен труд от кръчмарите. Да хващат мотиките и да копаят градинките. Справедливо би било.

само ресторанти, кафеджийници и чалгаджийнци

Ебати злобния народ, човек. В мразенето първи. Какво лошо има да се дадат облекчения и помощи при условие, че България е на предпоследно място в ЕС по отношение на държавната подкрепа за бизнесите. Вие явно изкарвате даже повече от преди. Вместо всички ощетени браншове да натиснат държавата да си свърши работата, се плюе по един определен бранш. Сякаш там не работят десетки хиляди души и за семействата им няма прехрана от месеци. Лесно е да се мрази и заклеймява под един знаменател а има много честни професионалисти които са затънали в дългове.

Виж предния коментар и ще разбереш причините. Само се замисли в коя държава ще излезе един "бизнесмен" като ония Ричи Мазния и ще заяви на министрър "ако ни намалите ДДС, ние ще изкараме бизнеса си на светло"

Хората мразят собствениците на заведения, не работещите в тях. Защото в нормалните държави собственикът на заведението работи заедно с персонала, а у нас собствениът върти синджира и плаща минимални заплати на персонала, ако не намери претекст да не ги плати изобщо.

До Абе. И лодката седи на кея в Солун или Пирея срещу такса от 30 000 на година и пей сърце.

Само ако сте връзкари и сте турени на хранилка или ако някак си поставите исканията си от позицията на силата. Типична истинска случка в най-корумпиранта ни община: За имсилени и надписани общински такси напи поазнати бяха напранати от 3 чси-та - за три различни дребни суми. Съответно тези дребнои суми станаха големи суми. ЧСИ-тата им продадоха жилището на половин цена и им съсипаха дребния бизнес - е така между другото. За тая измет това е ежедневие... Да ви помогнела държавата.... Абе вие на кой свят се намирате?

Сори, Майкъл, това е бизнес! Кат' фалираш - губиш. Захващаш се с нещо друго. Да не би да сте хванали Господа за шлифера?

У нас като фалираш те гонят до дупка събирачи и прочее рекетьори. И с продажба на семки пред стадиона не можеш да се захванеш ако те погнат.

А господата ресторантьори колко ще платят на клиентите, за да им окажат честта да им седнат в заведенията?

Намалете цените!

Обирджии,само на вас не може да се угоди.

Да бе, направо безплатно да работят. Те така или иначе са подмасаджии повечето.

Манчев,с това предаване "Кошмари в кухнята" за да разберем,какви отрепки са повечето съдържатели на хранителни заведения!80% от тях са боклуци-аматьори ,предлагащи замразени храни в мръсните си заведения!В Гърция ако ти се предлага нещо размразено в менюто ,е обозначено за това,и ти решаваш дали да го поръчаш или не!

Оттогава действително не сядам в ресторант.

И аз искам намаление на таксите , данъците и т.н.

По е ефективно е да се гледат крави и овци по фермите и оборите отколкото хора по кръчмите.

намаленото ддс не е ли достатъно?

Търся домашна прислужница с опит в готвенето, чистенето, сервирането и т.н. бивши барманки, сервитьорки и готвачки са с предимство... отлично заплащане...

И аз искам да ми намалят данъците и по цял ден нищо да не правя, искам да намалят и държавната администряция, която само точи пари и нищо не прави, о извинете създава проблеми на плащащите данъци и още много неща искама ама нема брато....

Ресторантьори, намерете си друга работа. Не е бизнес да продаваш нещо с надценка. Иначе и аз искам хеликоптер.

да купя самолет на мама

Мамичката ви проста кръчмари гадни

да им каже на тези,кръчмари,че отваряне на заведение не може да им е основният бизнес,а вторичен!Примерно,работи като животновъд,или земеделец,и има излишни пари,и отваря заведение за обществено хранене.И ако се наложи заради вируси,или други такива проблеми,просто го затваря!

ХЕИ и ДАНЪЧНИТЕ трябва незабавно да приведат кръчмите във съответствие със условията при елидемична обстановка !!!

в тази държава само ресторантьори ли има? Докога само те ще плачат и ще искат нещо? Други засегнати бизнеси няма ли???

И фризьорките и маникюристките страдат, защото сервитьорките нямат пари за прически и нокти.

Офисът ни се почиства два пъти седмично и чистачката изнася по една неголяма найлонова торба боклук. В къщи двама души генерираме долу-горе толкова боклук. За този офис се плаща около 1000 лв. такса битови отпадъци. Кръчмите генерират значително повече боклук и обикновено плащат по-малко.

на Комбайн да се вози

Тия ми стават по противни и от Мая.

Е.ти и наглите кръчмари. Не стига че укриват обороти, осигуряван на минимално възнаграждение, колко пари си пренасочих към делеч по полезни неща. И да не работят известно време, няма да ми липсват. Държавата трябва да събира данъци , а те не са от големите платци.

Ама на ти наглеци и шмекери кой им е казал че трябва цял живот да са ресторантьори.

Уважаеми "Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България" Ние българските граждани предлагаме, щото нямате работа и какво да правите, вместо да крякате като гладни пиленца е гнездото. Да ви организират всичките безработници, да пребоядисате позчистите и помагате във всички болници в България. Така контите дето ви се дават и и скате от държавата да отмени няма да ходят на вятъра.

Извинете за правописан нещо съм се развълнувал!

Могат и да се преквалифицират, както много други преди тях през годините.

Тия са по-нагли от онези от Системата ни убива. Не стига, че си крият 95 % от оборотите, ами и помощи искат

Аре ве, опростете ми данъците на имотите и колите, че са няколко стотин лева ПЛИЙЗ

Много бизнеси фалираха и на много хора намаляха доходите значително, но всеки ден трябва да се вълнуваме за заведенията.

Не са ли нагли? Не им стига онова прословуто намалено ддс и искат още. Аз също бих искал в тази криза да не плащам данъци и таксички всякакви тази година, ама няма кой да ми ги опрости.

хахахахах значи тротоарно право ги боли? по клоаката "витошка" мръсни гнусни заведения помещаващи се в 2о квадрата но ширнали 50 маси заградили пейки и тротоари при цена 300лв на месец тротоарно право от там в общината с а влезли по малко от 6000 лв з а цялата "витошка" и никой не ги търси...такава клоака и в албански села няма... а оборотите там са смешни към 10 000лв на ден от всички.. по закон трябва да имат WC само няколко имат има фирмички з а търговия с кюмур но отворили заведение там...трябва да ги изринат и конкурс наново.

А стига де !!!!!!!! То нагли, нагли та няма край. АПРОПО, КАТО СТЕ ТОЛКОВА ЧЕСТНИ И БЕДНИ ЗАЩО В ЦЯЛАТА НАША БЪЛГАРИЯ СА КАНДИДАТСТВАЛИ 20, ПАК ЩЕ НАПИША 20 ( ДВАДЕСЕТ ) ОТ ВАС ЗА МЯРКАТА 60/40 ?????!!!!!!!!!! СМЕШНИЦИ И МОШЕНИЦИ !

PEYTSCH

Клиентите ще го усетят ли? Или бакшишите ще бъдат завишени с...датата...

А на Ричи- Рич кумът е Пешо сумиста, проверете ако искате

и от къдя на къдя??

в над 50 % от ресторантите се готви с продукти с изтичащ до 48 часа срок на годност