Ресторантьорите обидени: Отричат да отпадат високите осигуровки за бранша

От Асоциацията на заведенията са категорични, че това е само за неквалифицирания персонал

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На никой не му пука колко пари ще влезнат в пропадналата ни държава - нито на стражарите, нито на апашите. Въпросът е да се разберат колко ще платят едните на другите.

Като им намалят ДДС-то, дали ще намалят цените ? Нееееее…., а и по този начин ще спрат да плащат и ДДС. Купува с 20% ДДС, а продава с 9% ДДС и при надценка 100 %, какво ДДС ще плащa!!!

Смех..... значи готвачи, бармани и сервитьори бачкат за 800 бруто на месец и вземат чисто 650..... де ги намирате бе колеги.... дайте 10 мераклии да ми бачкат за тия пари.... и бонуси ще им дам ;)

Кой готвач взима 800 лв.? Не може да има сравнение между готвач и сервитьор или барман. Минимален осигурителен доход за готвач поне 1200 лв.

Два месеца бяха спряни ресторантите през което време можеха да си направят ремонтите вместо да плачат, а сега две години ще искат отстъпки и преференции. Не можели да се издържат като били раздалечени масите. А ако се провери когато са си плащали данъците за предни години за каква заетост на масите са говорили. Същото може да се провери и за хотелите, за каква заетост на легла са плащали данъци!

Отива някакъв, дето бил официален представител на цял един бизнес при премиера и казва. Ако ни намалите ДДС-то, ние ще почнем да плащаме данъци и осигоравки. И премиерът вместо да задейства подчинената му администрация, за да проверят как така цял един бизнас не спазва цели два кодекса, отсича - имаме сделка. Това държава ли е?

Ей, обидените. Много сте нагли!

И как били работили за изсветляване ? Като ти дават сметката на хвърчащи бележчици ли

Герб са днешните сикаджии. Плащаш, за да си спокоен, че няма да те закачат

Кръчмарите си плащат данък спокойствие и им се получават нещата. Бойко да каже по колко върви мизата, да се отчетат и другите бизнеси. За хазарта стана ясно, че са 20 %

"В една работеща пазарна икономика, каквато България се стреми да бъде, е логично да има разлика в заплащането на квалифицираните и неквалифицираните кадри. С цялото ни уважение, стремежът "за всекиго по равно" е философия на друг строй, от който мислехме, че сме се отказали преди повече от 30 години", са възмущенията на бранша." Олигофрени такива, тук не става въпрос за заплащането. Тук става въпрос за принудителното събиране на осигуровки на база минимум, понеже криете приходи и не осигурявате персонала си на реалните заплати. Кой ви работи на 800 лв. заплата в София бе, наглеци??

Всички сервитьори -чистачи Барманите - миячи и т.н

Дайте да се разберем нещо. Не само кръчмите пострадаха. Но единствено за тях барнаха ДДС-о. В България сигуро сме на първо място по брой кръчми на глава от населението. Пазара си регулира количествето заведения и хората работещи в тях. Защо държавата се меси. А забравих, имат си голямо лоби в парламента. За мен ДДС трябва да е намалено за храни, лекарства и образование. Не за увеселителния сектор. Кеф цена няма, значи може да си плащат ДДС-о. Те досега не плащаха, сега ще почнат, ама друг път. Май се прилага древното римско правило - дай хляб и зрелища на народа и си прави каквото искаш. Вярно, образованието показва след 10-20 години резултати и винаги може да прехвърлиш вината на предходните правителства, а пък тях отдавна вече ги няма и не носят никаква отговорност. Що си трия клавиатурата за глупости.

какво ще праим? Докато натискаха да се свали ДДС бяха готови на всичко ,сега не било така. Като искат да има разлика в заплащането нека на неквалифицирания персонал заплатата да бъде 700лв на квалифицирания 900 и разликата е готова. Не виждате ли ,че Витошка от БУЛЕВАРД я направиха на козя ПЪТЕКА. Още малко и няма да може да се минава о нея.

Трябва да се изядадат замразените от 3 месеца боклуци