17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Mineralna voda kupena za stotinki i pordadena nad 1,50 e obirdjiistvo!!!

Като не искате таван на цените, да ви сложат ли таван на печалбата?

Да не продават ментета

Всичко омаскарихте бе, да еба и скапаният капитализъм!

Този фестивал нали беше купен от варненска фирма и затова местните фолклорни състави бяха отказали да свирят преди 1-2 години. Или нещо се бъркам?! Ходил съм преди 13-14 години и беше невероятно преживяване. Имаше само сцени и почти никаква търговска част. Миналата година обаче чух много разочаровани мнения свързани с комерсиализирането му.

А според теб колко трябва да е? Лесно е да се съди отстрани.Това не е постоянен обект, значи трябва да се сложи наем, разходи за път, разходи за заплати и осигуровки, ако не са наети специално за това лица, трябва да се начисляват командировачни. Трябва да се калкулира и цена на брак, защото водата може да не попада в тази графа, но храната като цяло - да. Освен това никой не те кара да купуваш кебапчета от там, аз лични никога не си купувам храна от подобни обекти - предпочитам да си нося. В края на краищата никоя фирма не е задължена да работи на загоба и никой не те задължава да купуваш на високи цени, нали? А и цена 1,50 не е чак толкова висока. В супермаркетите вече е около 60-70 стотинки (бутилираната за супермаркета е около 40 стотинки), по гари и автогари е около 1 - 1,20, да не ти казвам колко струва на летището, ще ти падне чейнето!

Ми то трябва да си абсолютно ненормален да платиш 10 000 лева и да продаваш бира това са поне 20 000 халби бира; отделно тока за климатизатора за бирата -зер няма да продаваш топла бира и студена скара. Та си спомням де първите години на събора на Рожен -истински празник за посетителите, скарата от "барбекюта" на дървени въглища, бирата охлаждана с ледени блокчета, но пък и хората не наблягаха на това -идваха с друга нагласа

Поздравления Вова! Абсолютно си точен! Маскарите искат да дерат кожи, че не и по една! Мръсни печалбари ненаситни!

кюфте и 500 ml вода трябва да се продават до 1,50 лв./брой, наливната бира - до 2,50 лв., пържени картофи - до 3,00 лв. -- Че то и това са космически цени ! 3 лв/ 100 г. замразени , предварително нарязани ГМО-картофи, идващи от майната си?! Тия са луди ве! За 3 лв ,при сегашните хипер поскъпнали картофи, ще взема 3 кг, ще отиде да речем 100 --150 г олио и 50 г сол за изпържването им , т.е. 30 ст за олио и 5 ст за сол, т.е. общо 35 ст за опържването на 3 г картофи. Работа за 1 час (със обелването и нарязването), при 10 лв/час надница, общо pd изпържване на 3 кг картофи става 10,35 лв, т.е. себестойността на 100 г излиза 35 ст и то белени картофи, а не ГМО - картофите от найлонова торбичка. Т.е. тия спокойно правят х10 и при jdud обявените цени! Жив пладнешки грабеж!

Ми то трябва да си абсолютно ненормален да дадеш за една вода примерно 5 лева.Или за търговците девиза е ден година храни.

Пак гледате на печалбата. Сага и ХЕИ, и Данъчните, а вероятно и други служби ща събират парсата. Това вече не е народен събор откъдето и да погледнеш. Защо някой трябва да строи палатка "ресторант" и да я отдава на концесия; на това ако се даде разумен отговор ще сторя поклон!

Ако добавя и тока за 1 час - да речем 1 кW - още 25 ст, за 3 гкг, - стана 10,6 лв/ 3 кг, т.е. за 100 г себестойността става, хайде да кажем 40 ст, не повече. Пласнешки обир!

няма лошо в това да се прави бизнес , но той трябва да изглежда така че предоставяш услуга за задоволяване на нуждите на хората, а сега бг бизнеса изглежда като "давай парите и изчезвай от тука"

Ми хайде да сметнем, Окейчо - Кебапче - себестойност около 0.60 лв, бира -около 1.00лв, картофки - около 1.00лв - това прави 2.60лв себестойност - да сложим 1.00лв разходи за ток, заплата, наем, транспорт (макар да е много) - 3.60 себестойност - това цялото ще се продава на 7.00лв - т.е. 3.40 печалба от подобен "пакет" - малко ли е?

какво летище бе, трябва ти една сергия - нито си строил, нито летял

Личи си какъв продукт си драги. Четеш библията като дявола. Аз казвам спомням си първите години на този събор -тогава нямаше НАЕМОДАТЕЛИ ыкоито да печелят от палатката. Да идваха и търговци на скара бира, като бай Ставри, идваха и търговци на джундурийки за "спомен" от ръка се продаваха песнопойки. А и още нещо: НА РОЖЕН СЕ ХОДЕШЕ С РЕЙСА ОТ ПЛОВДИВ И СМОЛЯН, ИЛИ С КАРУЧКИ, ИЛИ НА САМАРА (дано знаеш какво е това). Някои си носеха домашно приготвена закуска. Тук там някой Вартбург или Москвич и хората идваха с ДРУГА НАГЛАСА да се видят, да се запознаят, да празнуват -а не да се напият и сбият

Като си свикнал на повече, да малко е.

този Симеон Караколев много оборотен бе, не стига че организира събора на овцевъдите в Арбанаси а сега и този в Рожен. Браво добре го лансира Бойко.

И кебапчето летиии

Аз да съм писал че е нормално вода да струва 5 лева.Точно и за това писах за девиза на търговците.

събора е касичка на Герб, вижте организаторите, цените който са им позволени да налагат, общи снимки с някой господа управляващи и ще вържете схемата.

ще дават ли касови бележки

Какви осигуровки, какви командировъчни? Работил ли си подобна работа - това да не са евродепутати?!

Е щом е толкова лесно - давай. Отказали са се трима, значи има свободни места. Взимай едно от тях и почвай да продаваш картофи на тези цени и да ставаш богат меринджей.

Всеки който мисли че търгорците ще забогатеят от 3 дена събитие, да извадят 10 бона за наем, 5 бона за стока и да ходят да я продават на каквито искат цени - ако искат и на себестойност могат да продават.

Ми добра идея...

ок, оборотът за вас вече нищо не значи

Събор грънци! Цигания и свинщина!

Преди 10-15 години работих в заведение, та мога дам пример.Там за персонала, салата - зеле, царевица и моркови 0.60 ст., за клиента - 2.40 лв.Ха сега си направете сметка как ни клатят като клиенти.

а ти иди на море в Гърция

По същата логика, филмовите звезди, трябва да работят за 20к$,а не за 20 мил. $... Ролка филк, камера, каравана, обяд, душ... Като има клиенти какъв е проблема цената? Общината да финансира соц.слаби клиенти...

Едни ще откажат, други не. За такъв оборот си заслужава.

Да не бъдем злобни, добре - а колко ще получат изпълнителите, някой пита ли? Все пак те изнасят събитието. А е сигурно, че повечето ще пеят, свирят и тропат за тоя дето духа, а кебапчийниците ще одимяват орталъка.

Да има 10% държавни или общински скари и закусвални, тоалетни, а 90% да си слагат каквито цени искат. Като има клиенти, значи цената е справедлива...

И? Касовата бележка ще те направи ли по малко жаден или гладен за 3 дни?

филмовите звезди се снимат безплатно в независими филми, а това е събор - не е боевик.

Има лотария с тях, може да ми се падне събор за печалба.

Когато се възобнови Роженския събор, Валя Балканска заяви, че повече няма да присъства, заради рекета, на който бяха подложени и търговци и потребители. Идеята на събора винаги е била да събира хората и съборът сам по себе си е за хората. Не за да си напълни някой гушката за 2 дена. Опорочиха го. Срам за вас, срам!

КОЛКО време още трябва да мине, докато българските търговци разберат че се богатее, НЕ от цени, А ОТ оборот!!!

1 седмица и 10 бона наем... тва прави по 1500-1800 на ден защото и първия и последния ден са половинки. При 10часа продажби прави по 180лв на час. При тея цени... Ненормално е да искаш такъв наем и да слагаш ограничение за цените. Да си продават организаторите на тези цени или да свалят наемите.

Ще бъде разпънато най-голямото българско знаме там! Патриоти търчете, търговци - мълчете. Иначе излиза нещо друго...

И защо не правят събора в Гърция ? Хем по-евтино хем няма да пълним гушата на тези алчни хора

Като всяко посещавано събитие, и това се изроди. На Гела е същото. Воня на "скара", от която ти се обръща стомахът, коли по поляните и в горите, бесни "мадами", че никой не им казал, че с 12-сантиметрови токчета няма да се получи. Бой (буквално) за места по поляните. И някъде из тая кочина се чува срамежливо просвирване на гайда. Как да не иде човек? Вече не стъпвам на такива "събори". Същите идиоти ги срещам всеки ден и тук.

Тези събори вонят на национализъм и фасизъм.

Мутри, провинциалисти и парламентарни тарикати. Типично за България. Всеки живял в тази страна знае, че там са на принципа ден година храни и да станат милионери за 1 седмица. Затова и все повече хора емигрират, затова и все повече хора ходят на туризъм/почивка в други държави. Най-бедната страна от ЕС е със сходни или по-високи цени от страни като Германия.

Две кюфтета - 3 лв, едни картофи 3 лв, една бира 2,50 - ето ти ги 8,50. 20 килента на час и си ги избил. Ако не купуваш само за себе си, а и за жената/аверчето/синковеца сумата набъбва. Както виждаш не всички са се отказали - тоест има достатъчно, които са преценили, че ще си избият инвестицията. А ако сложиш по 5 лева на халба и 4 лева на кебапче (примерно, не знам според теб колко трябва да е) мислиш ли, че ще се продадат?

В смисъл, че има много фасове ли? Това е така. Какво лошо има в национализма? Ако може логичен и стегнат отговор :)

От кой оборот бе паляк?! При наем 200лв/час какво трябва да продаваш и в какви количества, че да остане нещо за тебе от малката надценка?! 1.50 струват кебапчетата в селската крайпътна кръчма, дето човека сам си мели месото за кюфтета!

Тва при положение, че всички продукти са без пари. Ти знаеш ли какви са цените на които зареждат? Колко от тия 1.50 за кюфте се дават на доставчика на суровината? А колко е надницата на тоя зад скарата? А колко е ДДС, което трябва да плати на държавата? Мислете малко като пишете.

Къде тук? В Сф ли? Ако е вярно предположението ми, си за окайване. А ако си набил и няколко десетки евро от заем за "ново строителство" си купи сапун, въжето ще ти го изпратя по куриер.