Решено: Минималната работна заплата става 610 лева

Размерът й ще се повиши с 50 лева или с 8,9% в сравнение с настоящата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като тия , които решават не дават парите защо не определят мин. заплата 6100лв. Все повече и повече хора остават на минимална защото няма пари за тяхното увеличение а те не са на дъното на трудовия пазар.

на минималната работна заплата касае възнагражденията на депутатите, тъй като е базата от която се изчисляват , така че всички останали приказки за икономически растеж и бля бля са словестна плява. На безучмно радостните да примомним, че минималната работна заплата за тях е база, върху която ще им определят таксата при личния лекар и ред други "благини". Освен това, повишаването на минималната работна заплата бута малките фирми към фалити, защото при запазване прага за ДДС ги води към регистрация, която би била убийствена за тях от гледна точка на разходите /фирма с 3 работника и др. разходи моментално влиза в регистрация по ДДС/ Така е изправена пред това, да се регистрира, което не може да си позволи, да съкрати работник, при което останалите ще се натоварят с неговата работа или просто да затвори. Няма нито една полезна опция. Въобще не ги е грижа за бедните, защото реалното повишаване при ниската минимална заплата би било премахване на плоския данък, въвеждане на необлагаем минимум и прогресивно подоходно облагане.

Сигурен ли си , че при личния лекар плащаш пет лева. Здравичък ми се виждаш. Таксата е 2.90 при ОПЛ от десетина години.

Да им е честито повишението на работната заплата на 240- те разбойници. Тяхната заплата не беше ли обвързана с минималната за страната?

Пожелавам от сърце на тези, които са взели това важно решение да се гордеят че са българи и да работят за такава заплата!

За 30 година работа в България, получавам 210лв пенсия, по малко от социалните пенсии на мангалите, които никога не са работили. Деба и гнусната гербъва държава.

Не ви ли е срам да пишете тези глупости, повишено икономическо равнище и минимални заплати по €300, и пенсии по €100. Къде другаде в ЕВропа го има това, та даже и в Африка? Докато не се отърем от мутрите, комунистите и русофилите ще мизерствуваме.

Има ли работещи на Минималната работна заплата? Ако има, не ви слуша главата, честно! Заради вас всички останали в страната патим, защото си продавате труда за жълти стотинки!

А инфлацията 10%.

Локомотивът България е спрял той дори не се движи и назад

Локомотиви в България става само за скрап

iwastef@

Масово трудовете договори ги правят на минимална раб. заплата, за да икономисат осигурителните вноски, остатъка се получава на ръка, хитруват фирмите, а след това, като дойде време за пенсия, почват да плачат, че пенсията ниска. Същото е със здравните осигуровки. 15-20лв. на месец!! плащат, а после очакват качество. Еми няма как да стане. Аз на месец имам 400€ вноска за здравна осигуровка, а отделно другите 400€ плаща работодателя. И пак с надеждата, че ще я получа, качествената здравна помощ, ако ми се наложи. Но дали ще я получа, един Господ знае. В Германия удръжките и данаците взети заедно са почти 50% от брутната заплата...

Ми удържат 640лв осигуровки!!! Познай като отида в болницата дали е качествена услугата! Да ти м*а и на теб!

При техния стандарт на живот, 400 евро са като 40 лв. у нас! Така че...не очаквайте сериозно качество на медицинските услуги там за тези мизерни пари!

Честито ви! Аз не се дочаках и навреме напуснах потъващия кораб България. По-малко хора, по-малко за крадене от моите данъци. Нека да крадат от циганите сега.

Вдигат здравните осигуровки и субсидиите на партии и дупетати.Честито!

Kenn1111

А защо тогава минималната пенсия е 250 лева???Нещо е куца тая история.

да живей, живей герболандия.

Мизерита продължава.

И 5000 да я направят, пак лешперите ще са недоволни.

абе нещастник ти знаеш ли колко е в Германия минималната ставка, кой може да живее с нашата минимална заплата, циганите взимат повече, боклук....

2800 бруто ми е заплатата. Барман съм някакъв си. Мога да си купя ново БМВ на изплащане по 200 евро на месец. Не съм го купил защото не ми трябва автомобил. Но мога, а съм стс средно образование. Поздрави вишисти.

Бай Данъо,охраната на Домусчиев в "Титан" взима 500лв. или 192 часа и то - половината нощни. Подлежи на проверка.

хората вземат в германия 2000 евро, но един хляб е 16 евро, бутилка минерална е 6,99 евро, а кило пържоли 149 евро. Немчугите са по бедни от нас, цените може да проверите в на сайта на немският лидл

Цените точно на Лидл няма как да се различават много от тези в Българският, а тук пържолите са около 10 лева.

а също, колите им втора ръка не са като нашите с 80 000км, а са с по 280 000км, абе пълен ужасТ

от Германия. 4000 евро заплата. Хляб над 4 евро рядко има. Минерална вода 25 цента + 19цента за шишето. Кило пържоли варира от 8 (Лидъл) до 40 евро ( за телешки от супер дупер био мио... ала бала месар).

Лъжеш бе тикво.

бе те немците са тъпи мани ги .. 2000 евро..ние сме по-добре.. тиквата го каза.. много сме добре

Longines

Ти си виждал Германия колото прасе разбира от кладенчова вода!Цените в Германия са значително по-ниски,а качеството е несравнимо!

Заплатата определена по административен път облагодетелства единствено тези чакащи я от държавен или общински бюджет!!!!Всички останали трябва да си я заработят заедно с разходите по поддръжка на фирмата,здравни и социални осигуровки,данъциот които да има за всички описани по горе!А те са около 1 милион!!!Работил-не работил -ще получи поне минималната заплата!Направо си е комунизъм,а някои говорят за пазар на труда!Какъв пазар ще е ако аз намеря човек да свърши една работа за 200 лева а трябва да му дам 500 щото така наредил някой!!!

в ню йорк минималното заплащане е 15 долара на час, бе пълен комунизъм, клатиш си 10 часа краката в макдоналдс и хоп 150 долара

За такива като тебе има почасова ставка от 3,66 лв/час, така че няма проблем и някой да ти свърши работата за 5 лева и да му дадеш 5 лева. Щото не е и добре някой да ти свърши работа за 1500 лв пък ти да се ослушваш дали да му дадеш 500, само защото е притиснат до стената от стечение на обстоятелства.

От Членовете и Кандидатите за ЕС ... ..по-Бедни от ГЕРБария само Албания !!! Сърбия,Македония,Турция ...са с по Голяма минимална Заплата !!! Това са Данните от Евростат .

Няма такива данни ве Евростат.

А защо ли в Албания живеят по-спокойно?

Стига сте лаяли. По соца средната заплата беше 200 кинта, при официален курс 0,90 ст за долар. Демек 220 долара уж. На черно си беше 10/1, или 20 долара на месец. Тази държава от 1944 насам не е виждала нормални заплати за обикновенните хора.

Но цените бяха други, особено комуналните услуги. Така че с 150-200 лв. тоест 400 лв за двама едно младо семейство живееше добре. Имаше и младоженски заеми май безлихвени. А кредите в ДСК бяха с 4 % лихва. А сега какви са ценитеб- отвскякъде кръвосмучещи субекти ни обират до шушка. Не може човек с 610 да живее нормално. Това е мизерия, която властвашите я обявяват за постижение на техния режим.

Чесито другари! 610 лева ви става заплатата! Като някой почне да мрънка че получавал 500 лева ще знам че със сигурност лъже и всъшност получава точно 610 лева!

ГЕРБеразма води до Бедност Мизерия Корупция Тоталитаризъм . 10 години в ЕС...10 години ГЕРБ..10 години Бедност и геноцид.

Майора е едно тъпо копеленце от Якоруда. Тираджия в УСА. По цял ден духа на черни пиЖки и си излива мъката в нета.

Майорка верно ли е кучка на черни бездомници в САЩ ? Не му е лесно

473.35лв за 30 дни. Абе вие хора нормални ли сте, да търпите подобна гавра с вас и близките ви? Абсолютно сериозен въпрос!

Минималната заплата вече не е минимална, след като въведоха почасови полудневни и всякакви там вратички за избягване на това заплащане. Тя остава твърда само за данъчните и други отчисления.

0

Циганите в Германия взимат по толкова за дете. Честити ви Граждани за Европейско Развитие на България

мужика взима на половина!

А мужиците изкупиха половината България

пари нямат. изкупили са я роднини на олигарси и силоваци и пенсионирани такива...

А мужиците изкупиха половината България ---- са я "изкупили"? що идват тук - в "мизерна" бълхария а не стоят при путлер и "великия" русски свят"?!

Azzzzzzz

Ми ти кво правиш тук.. айдееее.. само пишете .. мрънкате.. айде направете нещо де.. ама така е по-лесно нали ?

Увеличението през новата година ще стигне да се посрещне новата цена на водата и новия данък сгради. За увеличението на другите неща ( храни, услуги и пр.), вече трябва да се харчат спестявания, който ги има. С други думи това не е точно увеличение, а обичайното стратегическо покриване на част от инфлацията, колкото да не тръгнат на бунт най-бедните.

Виждам че днес особено активен е един от презервативите на Цецо Пъпешоглавият, подвизаващ се като Майора. Чудя се как може да се срещат все още на този свят такива човекоподобни, имащи при това самочувствието да се изявяват като източници на истината от първа ръка, особено що се касае до Русия и живота на руския народ. Но какво да се прави. Такъв ни е материала...

Привет от Кьолн :) В момента тук работя, като монтажист във фирма за мебели. Заплатата ми, чисто, след данъци е 2600€. Искам да се прибера в България, имам възрастни родители, брат и снаха, племеничка на 3г (не съм я виждал от 7/8месеца), но че е страх....Като чета за какви заплати става въпрос :( Често си говорим с приятелката ми, но...Тук с мойта и нейната заплата живеем добре! Не сме лишени от нищо, купуваме каквото е необходимо без да се лишаваме. В България не знам дали ще мога да поддържам тоя стандарт! Жалко е...От Бургас съм. Поздрави на всички Българи и на морето и Балкана!

колко ти остават свободни пари, след като платиш всичко, което имаш да плащаш за месеца + храната? не е важно само колко взимаш, а колко харчиш и колко ти остава!

Ми сигурно повече,отколкото на минус със 610 герболева.

В друга медиа прочетох, че правителството отпуска БЕЗВЪЗМЕЗДНО 2млн. лева за развитие за Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Черна гора, Украйна и Грузия. Явно сме си екстра.

Съседката ни Румъния е с минимална заплата от 446 евро. Как сме напреднали ,видите ли, даже тъх не ги стигаме! какъв прогрес ,какво чудо, а да не се сравняваме с други екс соц държави,че става трагично

Ще ти обясни как и защо сме след Румъния, но преди Русия ! И преди Зимбабве! Защото сме в ЕС ...!

мерси,няма нужда тъпунгер да ми обяснява

И все пак не разбирам! Уж сме бедни, уж раССия богата! Уж Тиквата прозт, а Путин гении, а то .... При нас МРЗ 610 лева, при "богатите" руснаци 341 лева! Как стават тия неща, русафили! Ще ни обясните ли! ХАХАХАХА

Не знам, ти ми обясни как изкупиха 500 хиляди жилища у нас ?

Защо постоянно ни сравняваш с Русия,те не са е ЕС , сравнявай с лидера , с нашите хора от ЕС

до там не може да мисли !Не му е заложено в надника!

Да кажеш нещо за цените в Русия! Например цената на бензина ?! ----------- 1 литър е 1,70 лева там! СКЪПО! Шеломов дере кожите на мужика! ХАХАХАХАХАХА

0

Нущо друго да им е евтино, освен водката?

Лъжеш като циганин ...60 наши стотинки е литър 95...

големите бензиностанции цената им е 1,50 лв , но на черните е два пъти по евтино!

Някога представяли ли се си, че в нашата изтрадала България минималната заплата ще стане 320 евро! По времето на виденов май беше 5 долара на месец ако не греша! Ей това е ЕС! По-висок стандарт, повече работа, отворени граници и СВОБОДА!

Майтапиш се нали? Сигурно се правиш на трол, за да видиш колко минуса ще събереш.

По времето на Виденов си изкупих ведомствения апартамент за две заплати и един аванс ...Всеки помни каквото му отърва !

Ех майоре, майоре. Ти не четеш ли преса бе момче. Какво са 320 евро при тези цени. И защо ли сме на последно място по жизнен стандарт не само в ЕС, но и на Балканите. Ако си поне малко грамотен би трябвало да знаеш, че всичко, което се случи по времето на Виденов, беше инспирирана от Сорос, който за няколко дни спечели около 2 млрд. долара. Така че махни това сравнение от опорните си точки.

Твойто е малоумна опорка. Много си зле икономически щом плямпаш такива простотии.

т.е. депутатите си увеличиха още заплатите..

Още през януари ще си ги вдигнат с по 240 лв

При последното управление на БСП средната заплата беше ... 40$! А сега минималната е 345$ ! Ето затова всички в България гласуват за Тиквоний! НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НЕ ВЛАСТ! НИКОГА!

При последното управление на БСП по времето на Орешарски, минималната заплата беше 410 лв...А средната-950 лв.Не си спомням долара да е бил 25 лв , ама щом казваш?!

То пък едно управление беше...КТБ, #Кой и прекратяване на делото за заменките!

Сега ще дойдат изпадняци от бананови страни да ни работят и да показват, че това са си доста пари. Аз превантивно емигрирах преди година...

Няма да дойдат ''изпадняци'" да работят за измекярите наречени български работодатели, защото с тези 610 лв. (бруто) тук само квартирата не могат да си платят, та се наложи българският ''бизнес'' да лобира за закон, в който да отнемат ''изоставените'' имоти на хората. Идеята беше да настаняват там украински работници, за да могат да бачкат за 300 лв. и да има къде да спят. Ама украинци йок и виетнамци - йок. Никой не иска мутренската кочина на българският ''работодател'' - робовладелец.

Ура , вече забогатяхме ! Благодаря на партията любима и лично на нейния Вожд !!!

Заплатата на чистачката се доближава до заплатата на редовите счетоводители във фирмите...

епа то си е 310 евро. Обадете се на Брюксел да се посмеят малко и да пратят банани за Коледа!

По-големи заплати , , и двойно по-големи данъци ,такси и по-високи цени в търговската мрежа ! ДЕ Е КИРО НА КИРИЯ ?

Koi Krio i kakvo zanchi "Kiria"? Hem pitash de e Kiro, puk i vednaga sam si otgovariash. Nikoga ne sum razbiral tozi izraz - poiasni mi go ot de ide?

Каква е ползата от файдата ...

С 1 января 2020 года величина МРОТ увеличивается на 850 руб. и составит 12 130 руб. в месяц. -------------- Бърза справка показва, че 12 130 рубли е равно на ... 341.29 лева! БУХАХАХАХАХА При нас 610 лева, при "богатите" руснаци 341 лева! РЕВА! БУХАХАХАХАХАХ И това след 20 години управление на царя Слънце Шеломов! ХАХАХАХАХАХА Тиквата > Путин

пак ли оджата те изповедва на килимчето

Къде в статията прочете думата "Русия" бе фелдфебел? Важното е да се плюе и да се заработват центове че идват праздници.

Да кажеш нещо за цените в Русия! Например цената на бензина ?!

Два щатски долара на час, дори и в маймунските държави е повече

Ami ti si shebek, ti znaesh.

бъркаш, там е на ден

Да само да се отбележи че в Румания е 900 лв.

Дай цените в Румъния! 75% от стоките и услугите в Румъния са по-скъпи от България!

на едни по 100 000 хил лв месечно, на други - за цял живот пак толкоз ....

Tia s po 100K mesecno si gi vzimat sami, ne chakat niakoi da im gi dava. Takiva sa 0.001% ot naselenieto. Ti imash li kachestvata da si izmejdu tiah?

с 8,9% вдигат минималната на която работат над 1 милион българина забравят да кажат че живота за тази 1 година е поскъпнал с 15% реално увеличение няма а точно обратното само водата е с над 9% нагоре ток, парно, хляб, гориво, дрехи всичко е скочило главоломно извода е че българина става все по-беден и бяга от тази държава и така и трябва да видим тогава от кой ще взимат данъци и ще ги крадът

Не се притеснявай ,тези дето крадат , отсега говорят за внос на работна рака ,по това ще ги познаеш кой са.

А, дали шефовете по места ще я дадат? Нашите още от сега говорят, че няма да има еднакво процентно увеличение, защото намало пари.

Знаете ли ,че от около 7 500 работници в Мини Марица -изток има около 1200 администрация?

Докато не се съкрати държавната администрация поне на половина ,минималната няма да расте бързо. Ако имаш 1000 работника ,но ги намалиш на 500 без да намаляваш производството с автоматизирани (компютри ) и машини как от 600 заплата да не я направиш 800 или и повече?

Нещо не се вързват нещата,1000 работници вземат по 610,а ако се намалят на 500 работника ще може да вземат заплата 800лв,а не е ли 1220лв защото работят и за останалите хора,а при положвние че ми вдигнат с 200 лв заплатата а аз работя двойно повече това ще е голям кеф но не и за работника а за шефа

За последните 2 години съм увеличил заплатите 35%. Чистачката е с 1100 чисти, общия работник без образование е с 1200-1300 без допълнителните до 300-400 на месец. За другите да не говорим. Като увеличение на производството- спрямо заплатата и увеличените бройки - 0 процента. Дори ако се вземат броя на хората е намаляло. Българина само иска, не обича да се напъва.