Рекордно изкупуване на злато от Централни банки в света

Търсенето е скочило с 4%, предлагането – само с 1 %, показват данните на Световния съвет по златото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОТ ЯСНО,ПО-ЯСНО!!!ДОЛАРА КАПУТ!!!

Хайдее исламския съюз и азиатците готват окончатвлния кхур на долара, който има от зелените да ги бега че май май скоро за нищо нема да стават.

Купуваме мат'риал/ Ще печатаме долари. Имаме голема поръчка.

ТУКА ИМАШЕ ЕДНО ГЕЙЧЕ ДЕТО ПИТАШЕ КВО КЕ ПРАВИМ С ДОЛАРО ?:))

Светът се готви за война!

Коша със злато и беж във бункера. След Апокалипсиса книжните парични знаци ще са добри само за горене.

Тъпня, милиарди долари се заключват в трезори на вместо да се инвестират в технологии, иновации, медицина и напредък в полза на човечеството.

Под иновации сигур имаш предвид поредния смартофон с петорна камера от 100мпиксела?

после после ше се инвестирва пак ся трябва да се разчисти малко "лош и ненужен матр'ял" се разбутат малко граници се прекроят малко карти и ше се сменят и реформират малко валути и финансови системи включително и долар тей че купи си ся злато щот после ще е късно ще си имаш куп хартишки и нацьоналната банка БНБ ще е прост сграда спомен - нещо като мавзолея а д аи ако имаш ари бегай далеко от тука че тук ше стане 1во патакламата и ше се прекриява картата на балканите и небой се гледай на едро тук единицата няма голямо значение техниката се разви толкоз много мрънкащи протестиращи човешки гърла и работна ръка не трябват вече има машини за всичко важните проекти се пазят и се инвестира в тях не тревожи се и роботи ше има и модифицирани култури и богатите със златото и наследниците им пак ше се изхранят и целио свет ше си им е техна райска градина а ний ше сме само тор

Злато се купува само преди и след война ...

туй ви разправям без да съм демон !

Преди малко се връщам от Райфайзен банк и ми искат : 4 лева+0,5% от цялата сума по сметката! За да си изтегля 2 бона ми искат 9 лева такса!

Спокойно и другите банки са така. При тая поне нещата са няколко идеи по-прозрачни и не лъжат толкова безочливо.

изтегли днес хиляда утре пак - ти да не "съдействаш" на полицията да разкрива измамници нещо !? хахах

Русия, Турция и Иран били зле ,а купуват стотици тонове злато.

Зле са гражданите на тези страни, а банките им купуват злато, което не топли Брат Хасан от Одрин

руски опорни точки - избили се банките да купуват злто, ама количествата нараснали само с 1% - сензации, от които мужиците се подмокрят...

Скоро очаквайте банкерите да се запасяват със сол, както навремето. А ние ще се запазим с ракия.

Златото е с намаляваща реална реална стойност от десетилетия. Ако оставим това, че нито се яде, нито се пие, преди се правеха златни зъби и се влагаше в други изделия (например в електрониката), но сега вече има нови материали - по-трудно износващи се, по-леки и изобщо по-добри технологично, тъй че златото като реална суровина почти е загубило своята употреба, като изключим бижутерството, което е продукт на човешката суета и без което спокойно си може. Това запасяване е по-скоро инерция на банкерите със традиционно консервативно мислене, които го правят с илюзията, че инвестират на сигурно, но като дойде големият глад (примерно при глобална война или катаклизъм) и всеки, който се е запасил тръгне да продава, не е ясно дали ще дойдат марсианците да го изкупят.

Абе, все си мисля, че централната банка на Китай се управлява от малко по-информирани хора, от колкото са пишещите във форума на ДИР.

Бе и аз си мислех, че в БНБ в отдела по финансовият надзор взимат по 20 бона заплата, за да следят да не възникват проблеми в подопечните им банки, ама как тъй КТБ-то гръмна, да се чуди човек.

парите са още по зле в това отношение, утре ще има една хиперинфлация и бай бай мъни

Разбира се, какво по-сигурно разплащателно средство от Биткойна или Щатските напечатани хартийки? Луди хора, злато ще си купуват... За какво им е?

ФАЩ се движат към финансовата пропаст, Китай, страните от Залива, Русия, Индия се оттървават от ценните книжа в долари и панически изкупуват злато. На китайския и руския пазар има и интересен феномен, те са от големите производители на злато, което изцяло отива в хазната, като се изкупува с местна валута.

Otivam da izbia zybite na Aisheto !!!

Даже и китайския хороскоп казва, че идва годината на земната жълта свиня!

БНБ купува или гледа срамежливо?

БНБ си вдига заплатите на всеки три месеца. Толкоз им е капацитетът на нашите "банкери".

Хора, крадат ви златото!!

А хунтата в България подарява между 8-10 тона всека година.

Абе, "подарява". Кой я пита хунтата. Само гледа срамежливо и разсеяно на друга страна, докато изнасят. Щото ако се обадят, ще има по врата.

Муриканския балон е пред спукване лешоядите зобат злато а не долари!

Ide li, krajat?