Разследват опити за манипулации на пазара на ток на едро

Създадена е работна група, която да проучи защо през последните седмици има колебания на цените на борсата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новата цена сега пък на кубик ли ще бъде !!

Щото иначе малко съмнително е че, както ви самите пишете - Към днешна дата е ясно, че не работи единият блок на АЕЦ "Козлодуй", има спрени блокове в ТЕЦ "Марица-изток 2", на пълна мощност работят двете американски централи.

"Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е започнала разследване дали има опити на пазара на ток на едро, съобщи пред журналисти председателят на регулатора Иван Иванов." Разследването завърши. Опити няма. ПС- какви опити?

те толкова си могат...

Какво разследване, какви глупости. В БГ има кавази пазар на електроенергия. На всички е ясно че при 70% пазарна концентрация на БЕХ ЕАД не може да има конкурентен пазар. От 2011 г. до 2017г. не минава година без скандал с търговете на АЕЦ Козлодуй да има реакция от КЕВР- не. Какво заначи държавна енергийна борса без клирингова къща при това със 100% монопол на търговията в страната или свръх централизация на търговските площадки е как да няма маниполации нали за това е създадена тази схема. Тези хора в КЕВР за какви ни мислят? Стига вече ....

И какво като разследват?Нищо!!!!!!!!!Замазват очите на хората!Лъжци и предатели,дано Господ поне е справедлив към тях!

Фактура за разход на ток и съответната сума за плащане- на обратната страна е записан производителя на тока,който трябва да платя. От АЕЦ е 4.8%, останалото е фотоволтаици, вятър и кюмури и от там се вдига цената. Щавят ни яко и трябва да се мащат! Или да се мащаме ние!

Всеки месец получавам "електронната" фактура на ЧЕЗ. Средната ми стойност в киловат час потребителско потребление предоставяни от ЧЕЗ за месец е 550 кв с ДДС.От тук нататък се започва вероломното ограбване ! Начисляват се разходите по доставката като се начисляват отново тези % ДДС и така се получава двойното облагане на изразходваната електроенергия от доставчика! За подобна дейност на "фирмата" доставчик е отнет лиценза в родната им страна! От КЗП мълчат по повдигнатото случай! Защо ли?

ДДС се начислява накрая. Объркал си се

А спомня ли си г-н иванов, че самия той казваше, че усреднената цена на тока от АЕЦ Белене от 150 лв/МВч в ужасно висока и АЕЦ Белене ще работи на загуба? При това пазарната цена на тока през годините на експлоатация АЕЦ Белене ще се увеличава поне 4 или 5 пъти, докато средната производствена цена (150лв/МВч) си е все тази, защото изчислена като усреднена. Така че средна цена на тока от АЕЦ Белене осигурява огромна печалба, поне 200 милиарда лв според проведените анализи. А великия пишман-"енергетик" лъжеше, че АЕЦ Белене ще е на загуба. Докога такива некадърници като иванов ще бъдат уреждани на важни постове? Или да си некадърен лъжец е необходимо условие за назначение?

Пак ли си отворил фабриката за лъжи? 150 лв/МВтч някаква минимарна и футуристична цена. Сметките показват че само строежа ще се изплаща на 200 лева за МВТч. със самото производство цената отива над 250 лева. Отдруга страна за 60 години работа твойте 200 милиарда означават по 3,3 милиарда печалба на година, което очначава печалба от 220 лв на МВт при 15 млрд кВтч производство. А се вижда как Козлодуй печели по 100-200 милиона годишно и е ясно какъв нагъл лъжец си.

Защо са спрели евтиния ток от Козлудуй, за да продават на народа скъпия от американските централи, които никой в чужбина не иска да купува, никой от партньорите на САЩ в Европа не иска да купува скъпия американски ток от Мариците. Това което се произвежда сега евтино от руската Козлудуй се изкупува веднага от чужбина, тоест конкурентноспособен е не американския ток, а руския от АЕЦ!( единия е по американска технология, другия по руска) Същото искат да ни набутат американците с газта! Руската не била диверсифицирана, но евтина, американската била демократично, но скъпа, затова трябва да купуваме скъп американски шистак! За 2017 г. България е имала най- ниска цена на газта от " Газпром"- 190 $ за 1000 куб. м, а за Германия е била 220 $! Сега за България е 212 $, а за Германия- 242 $ за 1000 куб.м! КЕВР са доказали, че служат единствено на определени кръгове в бранша с електричеството и газа, не и на обикновения краен потребител! Над 3 млн. работоспособни българи са в чужбина, тоест потребелението на електричество е намаляло с около 40 %, но цените не спадат а се качват кога с 5, кога с 10 %( не е точно, примерно), поне два пъти или три пъти годишно! Некаква пазарна аномалия, нямаш потребление, но държиш високи цени, а тези за износа в чужбина, където търсенето е доста по- високо, са по- ниски! По това съдя, че КЕВР са " анти-пазарна комисия" в ущърб на крайния потребител! Никакви " пазарни механизми" не защитават, по скоро ги нарушават, чрез нормативна бюрокрация и лобизъм!

ВЯРНО !!!

Скубете ли скубете народа. Крадци, веднага да ви няма.

Към днешна дата е ясно, че не работи единият блок на АЕЦ "Козлодуй", има спрени блокове в ТЕЦ "Марица-изток 2", на пълна мощност работят двете американски централи. Ако не се лъжа американските централи произвеждат доста скъп ток. Някой по-запознат нека да каже. Хубаво беше да се каже кое колко електричество произвежда и на каква цена.

Много правилное че работят американските марици - те не са на загуба, на загуба работи Марица -2 тец на българската държава и много правилно е спряна и се спира -така се намаляват загубите на държавната ТЕЦ, още повече защото тя се отказа да получава пари като се гарантира производството и сигурността на снабдяването на населението. Тези пари са насочени към тец варна, защото тя може и да неработи но гарантира сигурността на доставките за населението и от там сигурността на А Доган и ДПС - ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ ГРИЖЕЩА СЕ ЗА българския народ.

на тоя изрод иванов отдавна трябваше да сме му изяли курбана,ако правилно ме разбирате,поредния хаджи иванчо пенчович ,аман от предатели в тая държава,къде е левски,къде е бойко,аде левски знаем къде е ,ами бойко,пак на банкет ли,пак кюфтета,те от гроб обичат да похапват ,най -вече на аванта

Васил Левски е казал : " За всички онези, които ПЕТНЯТ името на Отечеството ни, наказанието е СМЪРТ, СМЪРТ и пак СМЪРТ " !!! Време е да ГИ приложим, за днешните НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !!!

накрая пак няма нищо, всичко - точ

ДЕЙНОСТ

и така нататък.

Тецовете Марица 1 и Марица 3 не са собственост на Американски данъкоплатец по данни на разузнавателните служби! Това се предполага на вложени капитали от сивия сектор! Понеже не са конкурентни за Евросъюза не се повдига въпрос за тяхното следене! Защо ли?