Разделното събиране на лекарства в България e непознато за домакинствата

Аптеките нямат правно задължение да приемат негодните за употреба лекарствени продукти от бита, това е задължение на кметовете

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в кофите пред дир.бг това е единственото обяснение, за неграмотността и неадекваността на този сайт

И какво ни казва тази статия? Нищо. Да бяхте посочили къде (ако има къде) реално да си носим лекарствата. Иначе все тая кой трябва да уреди законово въпроса, ако той си чеше ушите.

пред големите вериги да се поставят контейнери за негодни лекарства, които да се събират веднъж месечно?!? още повече че в големите вериги има аптеки

Бе, кой ще ти се занимава... Лекарства, живачни термометри, батерии и т.н. се изхвърлят наред с обелките и огризките в кофите на общо основание и това е. Също така, антифризът и маслото, след смяна в гаража, се изливат в канала. Старите гуми се хвърлят в коритото на реката. Българинът си му е намерил чалъма отдавна.

Марешки ще почне да плаща на циганите да му ги носят и ще ги изпиеш като годни!

В момента няма къде... няма създаден ред за това.. В една аптека ме посъветваха да изхвърям хапчетата с изтекъл срок в тоалетната (само хапчетата, не опаковките)..

Сложих си ваксина срещу грип ... сам я сложих, не исках да ходя по болници и поликлиники в тези времена. После започна чуденето какво да правя със спринцовката, не зная в какви ръце може да попадне, ако я хвърля в контейнера, може в ръцете на дете да отиде. И така си стои от два месеца вкъщи, вероятно ще я изхвърля като намеря подходящото място. С лекарствата нямам проблеми - просто не държа вкъщи нищо повече от аспитин и парацетамол, които купувам, когато съм болен и ги изпивам докато се оправя.

на сайта на общината трябва да има обявен график за разделно събиране на опасни отпадъци, мобилни пунктове са и е обявено на кои дати в кой район и на кой адрес ще се намира пункта. Това го има в София поне от 3 години насам, защото аз от толкова ходя редовно. Неудобното е, че в твоя район са веднъж годишно. За лекарствата не е проблем виднъж годишно да си правиш ревизия на аптечката и да им носиш тези с изтекъл срок на годност. В София последно за тази година е на 11.12. в кв. Изток, ул. Атанас Далчев 12, на паркинга на районна администрация Изгрев. От 8:30ч. до 14:30 ч. Който желае да рециклира може да си занесе там опасни отпадъци от домакинствата.

От години се заричам да спра да отварям dir.bg и все не успявам. Знам че информацията е жълта има много тролове коментиращи и съм си поставил за цел да се махам от тук. Даже мислех да го блокирам от рутера та и да искам да не мога да го отворя.

Това щях да напиша и аз. Безполезна статия.