17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Барбуков има ли нещо общо със строителния мошеник Димитър Барбуков.

Ето така, през 2010 г., когато ми писна поредният работодател да фалира, след което отваря друг бизнес а аз оставах без работа с неизплатени заплати и без средства, казах на жената: Aбе що си не таковат мамата? Хайде стига индустрилен и друг патриотизъм! Взех си семейството и в Англия. Досега. И нямам намерение да се връщам. Каквото и да говорят премиерът и президентът, които и да са те. Е как няма да емигрират хората?

Аз пък 1997 година когато сума ти и предприятия фалираха, си бих камшика и започнах частен бизнес. 10 години опъвах като вол в браздата, но сега се кефя на спокойно живеене от рентите които получавам благодарение на този много здрав труд понякога на 2 а било е и но 3 места едновременно. Или както пееше Тодор Колев: "стой си Стойчо в България, майната и на Швейцария". И ще ти кажа нещо което съм го разбрал от ходенето си по света. От България по хубаво няма.

Един завод открит, два закрити /крачка напред, две назад/

То спарки пак много издържа. Толкова калпава ел техника нема нийде по свето. А сега наистина няма да има да не се вързва никой.

Ейй лош матриал бе, царя слънце се блъска през ден да открива завод след завод и да привлича инвестиции а те му правят мръсотии и не плащат заплати на работниците.

ТЕС ДИР.НИЦИ ШЕНГИЙВА МАЙКАТА ИМ ДОЛНА НЕКОЙ СПОМЕНЕ ЛИ ПЪПЕША ВЕНАГА ТРИЯТ.МА ТЕ ОРТА ВИЖДАТ И НИ СА ПРОСТИ НИКАК

Абе хаптали! Колко пъти трябва "държавата" да проверява и да прави актове??!?! Какво променя това? Я се замислете за други варианти!

Дали пък някой "изявен" гербаджия не е хвърлил око на предприятието...

Ти виждал ли си какво произвеждат? Защо пък не видях един единствен майстор със спарки. Чупят се ще кажеш че са направени от стъкло.

А коги шъ гУ дават по тиливизорите БОКо, режещ лентата за ЗАКРИВАНЕТО?... :::))) Ха, ха, ха... :::)))

Къде е оня дето по 200 завода открива?

"Ние откриваме, те ги закриват......."

Трябва да се плаща седмично, а не на месец. Така ще се избегне натрупването на неизплатени заплати.

Он нема пари за пиенье, за яденье мисли. Демек искаш 4 пъти да увеличиш работата на счетоводството и 4 пъти да плаща същия тоя завод за превод на заплати, а? Такъв режим се прави само при режим на хиперинфлация.

Тоя пък

Не може да бъде спасено дружеството. Китайските боклуци са два пъти по евтини от на спарки нещата, няма шансове за спасение.

Остави, че са по-евтини, ама вече не са и боклуци...

Капитализмът убива.

Бавно!

Принципно, когато една фирма, която не може да си покрива задълженията, трябва да се намеси съответният контролен орган и да види дали може дружеството да бъде спасено - разсрочване на задълженията, търсене на инвеститор и т.н., и чак накрая да се обяви във фалит.

Бойко все отваря а те след него затварят

Как да не им се израдваш? " В завода ще останат на работа хора в охраната, складовото стопанство, счетоводството и човешки ресурси." Демек охраната и родата на шефО. Тия, дето са го съсипали. Работниците кучета ги яли.

Ами така е, защото остава батака с бумащината, а пък предстои ликвидация, все пак ти трябват счетоводители, за да си изряден поне документално и за да се разпредели имуществото на фалиралото предприятие... Отстрани може да изглежда несправедливо, но в създалата се ситуация работникът няма да има какво да произвежда, а счетоводителят ще се зарине в двойно повече работа...

.

Иди в някоя развита капиталистическа държава да видиш дали има такива ниски заплати като у нас и масово да лишават работниците от заплати. Това че едрия капитал у нас се държи само от престъпници и моделът ни е грешен от самото начало на прехода не значи че навсякъде е така , явно не си излизал зад граница и нямаш представа как е животът навън. Затова и се исказваш некомпетентно....

България ще бъде доокрадена до последно, от комуняга-капиталист милост не чакай!

Затова заплатите в БГ едва кретат нагоре - щото има такива тикви, дето 8 месеца ще го експлоатираш като говедо, без да му плащаш и той ще те търпи. Аз ако не си видя парите до месец - просто тегля клечката и си заминавам. ТОВА е нормалната човешка реакция - не да дремеш като ОВЦА!

Не са малоумници хорицата, крепостни са. Навсякъде по малките населени места има 1 чорбаджия и това е, други работодатели почти няма. Ха кажи къде да отидат хорицата и да си намерят работа, без да оставят дом и семейство!?

Хубаво е да ти докарат работата и парите до дупето ти,ама няма.Ти търсиш.