17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г в заглавието

Хайде сега на коленца при Путин !

Г-н Путин, ЕС т.е. запада никога не греши. Или когато греши, поддържан от USA, пак е в по-добри позиции от Русия.

Не знам каква е историята с газа, ама когато някой уж има далавера от някаква случка, а разправя на другите, че е грешка, нещо не е чисто.

Разбира се …колко по добре даима договори дългосрочни които да не се влияят от пазара нагоре или надолу движещ се от конкуренцията и да има монопол ,тоест всички пари да влизат в матушка ,най добре би било и да няма и централна регулация а Русияя да натиска и договаря цени децентрализирано и съответно по изгодни за нея ,което и направи в България преди ЕС регулаторите да се намесят …..всичко това е много добре ,по добре,забравил е да спомене за кого ,а то е ясно за Русия

А тук с(г)решиха заглавието, което стои в момента. ;)

САЩ направиха какво ли не да спрат проекта и го забавиха поне с година и сега това: "САЩ обвиниха Москва, че не отваря достатъчно кранчетата, за да може по-бързо да пусне "Северен поток-2" Лицемерие и лъжи типично в евроатлантически стил

Европа до 15г. минава на електрически коли и отопление, тогава не мога да ги мисля ватенките. На газовият и петролен рекет му се вижда края, какво ще прави "могучая" след това не знам. Две еднакви ютии или перални не могат да направят за телевизор да не говорим, а мобилен телефон е висш пилотаж за тях.

Еми ей ти го на пазар борса ко реват тогава

Абе Рейган навремето нарече CCCP империята на злото. Не знам дали днешна Русия е империя на злото, но трансатлантическия партньор на ЕС, със сигурност е зло и то в много направления. Доказа го недвусмислено през последните 30 години по целия свят!

Грешка допусна България когато реши да подари тръбите си на Турция и Украйна.

И като се събуди краката ти отвити....

И с мигрантите ли не сгреши ? Помисли пак.

То целата Европа е грешка на природата. Затънали са до гуша в догматиката на либералния капитализъм, по скоро са готови и не за пръв път в историята да се самоубият, следвайки рецептите на господарите от уса, отколкото да разделят бъдещето предлагано справедливо от Китай и Русия. лаком гъъз кръв...

Не България а хунтата на Тиквата.

1500 евро за 1000куб метра газ. Еба.ти изгодната позиция. ДАже и вазелин не искаш..ха-ха-ха...

Ама докато мине, ке ручаме жабета май. Спират торовите заводи, заради скъп газ, няма ток, а ти ватенките ги мислиш.

Споко ще си говорим след 15г., дано не живееш в рашка тогава :)

С какво ще произвежш токо бе сульо?! С какво?! Атомните затварят, газа скъп, въглищата спират... От какво ще правиш ток за тези коли?! От вятър и слънце ли? И ще ги караш 13 дни в годината, по 150 км макс!

А също днес Путин каза, че транзитът през Украйна е икономически неизгоден на Русия ...

Между другото тръбите на СП2 се пълнят в момента с газ. Та Европа не знам, но Германия си оплете кошницата.

Атомните затварят?

Мърлзо, прочете ли цената на тока утре в сърбия бе боклук.

Ами ако Украйна краде газ, е логично да не е изгоден. После плащат куп транзит. А СП2 няма такива ядове.

Ти ли ще въртиш педалите?! Електроенергията не може без газ/въглища/уран. Само въртенето на педали е алтернативата ...

Мислителю могучий, откъде ще дойде това електричество при отказ от АЕЦ и въглищни централи, а и без руска газ?

Продавай на по високата цена на изток и не се занимавай с дъртата блудница Европа

Пазар за газ ще има още дълго време, независимо от електричките. А в Русия няма какво да ги мислиш - колкото и пари да вземат, все ще ги похарчат за джепане, за редовия мужик или тьотка пак ще има спад на рублата.

И Унгария си оплете кошницата с договор за 10 години напред през Балкански поток. Ние сме най-атлантици и най-верни :)

Кои АЕЦ ще спират?

Путин предлахаше безплатно да построи Щотока и АЕЦа у нас, ама тогава нямаше да има далавера за Доган и лейтенантите му :)

Преди 5 години като имахме дългосрочен договор с Русия плащахме 660$/1000.

Брей, кога бре? Изпуснал съм.

Ватнишка му работа! Уж било добре с Рашастан, а сърбите ще плащат по-скъп ток от цяла Европа! И те сключиха договор за 6 месеца с Газпром на цена от 1250 долара , което е пет пъти по-скъпо от предишния им договор!

Разбира се сгреши че не купува само от мене :):) и аз съм търговец и всеки който купува друга стока греши :):)

Доган е руска креатура бе гълъбче. Това не го ли знаеш? Доган има забрана да влиза в Турция.

Пътувам до Англия често по работа, след 2025 нови жилища на газ няма да се продават. Минават яко на ток, говори се на АЕЦ, няма да се спира АЕЦ ще се строят нови.

Някъде прочетох, че цената вече е повече от 1900$ за 1000 м3. А преди година и нещо беше 70$. И точно тогава Полша осъди Газпром в Стокхолм за 3млрд$. И точно тогава ЕК нареди цената на газта да включва и борсовата цена. В момента Газпром получава достатъчно за да не му пука за СП2. Жалко за другите участници. И за собствениците на газопроводите в Германия и Чехия. А и СП1 не работи на 100процента пак заради Полша. Да видим как ще се развие ситуацията.

Повярвах на руснаците, сега ще отида да ме изпита в главата следващия кон, може да повярвам на чипове във ваксините и хора гущери.

С това извиване на ръце , Путин си вкарва автогол , защото Европа ще се обърне още по-бързо към други варианти и електрически автомобили!

100% руска креатура.

Путин търговец ли се явява? Няма ли министри? аааааа може би е шеф на руссия еоод.

Ааа, сакън. Евроатлантичетата никога не грешат. Дори когато са седнали - пак са прави. И когато са насрани - също.

Що не прочетеш първо каква е ситуацията е електричките по света? Дори в пребогата Норвегия положението е никакво. Въпреки субсидиите.

....а ток за мотокара от къде??.. От фотосолари и вятърните мелнии.....

"Редица европейски страни смятат, че Москва е отговорна за поскъпването. " Също така: Редица хора смятат, че Ковид няма Редица хора смятат, че Земята е плоска Редица хора смятат, че Путин е виновен за всичко и т.н. Но истината е една, а тя е, че ЕК наперави глупав и грешен ход. Изцяло политически мотивиран, искаше им се да намалят доходите на Русия от търговията с газ. Но се случиха случки в Азия, газта подскъпна и сега на "редица страни", които загазиха, се чудят кой им е виновен.

.....наоколо НЯМА!!!

3 МАРТ 2020 - " С над 40 % намалява цената на природния газ за България, обяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. Намалението е в резултат на преговорите между "Булгаргаз" ЕАД и ПАО "Газпром" за промяна на цената за доставка на природния газ на база на подписано споразумение между Европейската комисия и руската компания. Така е постигната договореност за промяна на формирането на цената на природния газ на месечна база. До момента цената се определяше на база на петролните деривати. В новата формула основна част от компонентата ще се формира от цената на регионалните пазари. В резултат от въвеждането на новата формула доставната цена на природния газ за България намалява с 40,3 % спрямо сегашната." https://www.me.government.bg/news/premierat-boiko-borisov-cenata-na-prirodniya-gaz-za-balgariya-namalyava-s-nad-40-2827.html?p=eyJ0eXBlIjoiaG90bmV3cyJ9 А междувременно - цената на холандската борса вече е 1950 долара за 1000 куб.м. за ноемврийските фючърси.

Смехурко, доставчикът не е един, за Европа такива са например още Карар и САЩ. Но в момента им е по-изгодно да продават на Китай, Япония и Южн Корея. По близо им е, аи цената е по-висока. Не е зле да знаеш нещо преди да имаш "мнение".

Тиквата с нашите пари прекара тръба през България , без да има отклонение към Българските потребители на газ ! Факт за когото Тиквата трябва да бъде Обесен пред НС ! Унгария подиса споразомение за газ и ще получава газ от Газпром по -евтин ! А ние , само с Гайдите ще останем , Тиквата си е Тиква !!!