17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей... еврейчето как мисли за ЕС... браво на него. НЕ иска да печели много, иска по-еФтино да им го продава. Знае, че ще се качат цените и за това още от сега иска да им направи отстъпка... кой се хвана на това? :)))

Както винаги Джуджето лек послъгва. Доставките на газ са намалени уж заради ремонти по далекопроводите. След като рязко намалиха доставките после имало увеличение с 9%, но спрямо 2019 има намаление. Отделно Газпром има хранилища в Европа и надува изкуствено борсовите цени, купувайки сам от себе си скъпо с подставени фирми. Това трябва да разследва ЕС. Разбира се Джуджака се възползва от моментната неразбория в енергетиката на ЕС, която е нормална за всеки преход. Но това трябваше да се очаква от ЕС, а ни завари неподготвени. Нещата почнаха да прозират още с картела ОРЕК+, който официално е за петрола, но в същото време износителите на газ са същите износители и на петрол. Така в картел се оказа и природния газ. Недостатъчното количество в сравнение с 2019 г на експортиран в света газ доведоха до повишение на цените и паника на пазара. Джуджака се възползва от това, но това е нормално и всеки друг щеше да го направи. Паниката наду цената до небесата. После ще последва рязък спад на търсенето, после нова паника и така докато пазара се научи да приема по-спокойно недостига и всеки почне да планира не ден напред а поне година напред.

Верваме ти. Точно както посстоянно падат цените на тока, откак въведоха борса. Апа откак борсата стана международна, цените направо удариха в земята. Иди планирай за година наперд. Слабумни калинки само. Пфу.

Както винаги Путин се оказа прав! Брюксел сам се наигра, няма такива глупаци! :)))))))))

Брюкселските фигуранти не са глупаци, те просто обслужват други интереси. Близко е до акъла,че на борсата се спекулира и печели зверски от игрите нагоре и надолу на цените. Дългосрочните договори дават предвидимост и прецакват бордовите играчи.

Признавам му го та Путин. Няма нужда пръста си да мърда. Тези които го оплюха сами затъват. Човекът най-добронамерено им го казваше. Но тарикатите ааа неее ууу, а троловете насъскани да го обиждат. Ама сега и троловете, и тарикат, и всички ще го мръзнем.

Искаха борса и я получиха. Сега да се надцакват един друг, кой ще плати повече за да не замръзне.

Точно, вместо 5 годишни договори гарантиращи сигурност, надцакване кой да замръзне последен. Жалки закони на джунглата....

"Някои страни в Европа, както и САЩ обвиниха Москва, че не отваря достатъчно кранчетата, за да може по-бързо да пусне "Северен поток-2". Няма такава шизофрения. Те се скъсаха да го санкционират и да го бавят, сега руските не отваряли кранчетата.

нали уж Сърбите бяха най-добри приятели на руснаците? Даже тръба им направихме да си обменят флуиди... И пак с най-скъп ток (или газ - не става ясно).

Разделиха ни на сини и червени и спокойно ни крадат защото се караме, а третият печели.

Тиквата и тези преди него изнасяха евтиния ток,а на народа продаваха скъпо.Прост и мързелив народ си проспа бъдещето на децата си.

Тиквата 12 години не оправи три помпи на Правец Чаира,равни на един блок на АЕЦ.Защо ли?

Павец

"Не на путинския руски газ, искаме диверсификация. Искаме азерски, щатски, катарски и суринамски. Не искаме АЕЦ Белене, не искаме Южен поток. Не искаме дори и Турски поток, защото и през него минава гаден пропутински недемократичен газ. Искаме да се диференцираме, тоест сладките ни протестърски диференциалчета да бъдат както джендърски, така и ултрадемократски. Искаме зелени перки, панелчета, соларчета и конекторчета с Гърция за красив и умен щатски втечнен газ, нищо че е пет пъти по-скъп, а и го няма. Ние сме млади, умни, красиви идиотчета с пресни соросови грантчета и модерни и лъскави офиси, където спокойно си тролим в сайтовете и социалните мрежи, когато не ходим да мааме гащи по жълтите павета за поредната цветна революцийка на господарите ни. Ако кажат последните, и без ток ще минем, и без вода, дори и без смартфони...оооу ужас, как без последните ще се тагна да ме видят фолоуърите ми какво куул гъзе съм."

Не съм фен на Русия, но след като Путин наследи пълният и колапс плюс война, армията в падение... Резултата от работата му е налице

За идиотите в ЕС Газ та имали не за 1900 $

Откъде-накъде ония с чаршафите и чалмите ще диктуват цената на петрола ? Айде сега земи тва дърво със зелените ви тъпотии.

Вземи зелената трева и почвай да пасеш За друго пари нямаш

Ами затягай колана и мажи дупката - много още ще те ебат.

Мисията на руснаците е съкратена наполовина. Предстои изхвърлянето на нови 300. Честито на всички българи!

Само ние ги пускаме да се размножават тук. После се чудим откъде ни е дошло

Отзад ти е дошло, сега идва време да ти влезе с 200

Само за анално разширяване мечтаят Като искаш да ти влезе, дупи се и пей широка страна моя родната

Три пъти ура за дон ден Лайден! Тъпата калинка, която за да избегне затвора я пробута Меркел за еврокомисар. Естествено понеже е тъпа калинка, ей на - 500 млн души сега страдат.. нищо, другия път да внимавате за коя партия гласувате.

А,за кого да гласуваме? Е, следващия път няма да е гинеколожка (кат тази фон дер Лайн..на), а балерина. Или айде да е некоя зъболекарка. Ииииииии? Мислиш че ше в по-добре? Специалист никога не може да се изкачи нагоре, защото системата извършва отрицателен подбор. Нищо не може да се промени. Ше патим.

€184,71/МВтч = 361,26лв/МВтч = 0,36ст/КВтч. И тази цена не включва допълнителните такси, които ни начисляват електроразпределителните дружества. Искахте капитализъм, получихте го. "Парица е царица" беше писал още Алеко Константинов. Единственото, което частникът прави в повече е да удари масивна надценка, всичко останало е прах в очите.

Бонко заедно с отбрани лица от екипа си си скъса обувките да гостува на азера Алиев.Интересно какви разговори са водили и какъв бизнес са кроили. Едва ли са си говорили за шахмат и бистришките тигри.Има нещо......

За някои неща е прав, но цялата газ на планетата не се е събрала само в Сибир. Отделно утре в Сърбия ще е най скъп токът а те не са с доходи като е ЕС. Факт обаче е че в момента най много печелят въглищните централи

Аз пък искам да ида на екскурзия до Москва и да видя Ленин в Мавзолея и да видя белите нощи в Санкт Петербург

Бях преди четири години Има какво да се види!!!

Иди, поне няма да имаш хамороиди....

Чукни тука на Гуглето. Може и да ти ги покаже.

Путин е абс прав. Европейците в случая бяха калинки. Т.е. те калинките вече управляват ЕС, та всичко което става е нормално. В ЕС идва газ от 4 направления. 1) Норвегия 2) Русия 3) Африка (Алжир) 4) Азербейджан - няколко милиард м3 -т.е. практически не играч на пазара. КАК се прави борса когато имаме само 3ма продавачи реално???????? Айде да са 300 - може, ама с 3ма????? Ми те моментално ще се нагодят така че да извелкат максимум печалба. Не е и нужно да се наговарят, всичко ще стане автоматично.. Както и стана. Пази боже калинки да управляват.......

Идеята на борсата където няма фиксирана цена е да движи цената възможно най-високо. Там където има наддаване за нещо което е търсено (както газта) винаги цената ще върви нагоре. Освен ако предлагането е безлимитно, което в слуая е невъзможно. Така че по-голяма простотя от това да тъгуваш на борса със стратегически суровини няма в цяляат Вселена....

Европата иска борсово търговия с газ, за да спекулират някои хора. С дългосрочно договори няма как да стане.

Много си прав. Това е начина белите якички да живеят на гърба на работещите. Затова направиха и борсите за тока.

Путин предложи да се увеличат на предложенията на газовата борса ..., но в Санкт-Петербург, а не на стота в ЕС. Т.е. - първо купувате рубли, а с тях купувате газ. Шах и мат ...

за поправки в конституцията никое првителство неможе да сключва договри по-дългосрочни от мандата му... нонси отговорнонст за тях и след изтичането на манндата поименно по министри и свързани лица ...

Бърка му в задника че не може да си подсигури сигурни цени и сигурни приходи и да реже кранчето когато си иска без някой друг да компенсира тоест без да не се самоубива … иска да коли и беси … разбирам го … симпатяга :) Колко е загрижен за същата Европа която се грижи да разцепва :):) … симпатяга

Искаш да кажеш, че не е доволен , че ЕС ще купува по скъп газ. Тъпичко

Ех Белене къде си ти сега. На ви зелени енергии

pompai

Идеята за европейски съюз е на богатите държави.Целта е да могат да се протипоставят на САЩ и Китай.Ако искат да си остане този съюз би трябвало дасе договаря газа за целия съюз на една цена ,така прави семейството ако искат да сме такова.И не само за газа ами за всичко.

Как ще се противопоставят? ЕС е до стената и даже едни маски се видя, че не може да достави, като му дотрябват. Абсолютно всичко или поне на 90 процента зависи от Китай. Джендърите поеха кормилото в Европа, а Китай забрани женствен мъже по телевизиите. Европа умира и за съжаление и ние с нея.

Путин да не се безпокои за европейците особено западно европейците ,те дали ще платят 50 или 100 евро за сметка няма да ги събори . Да му мислят руснаците ,че при тия доходи една инфлация и ги довършва. В Най бедната страна в ЕС България) заплатите са два пъти по високи от Русия.

Сус бе Жеко...... у рашката бил ли си? Парното като го набримчат в началото на есента, та се спира чак късна пролет. Зимата се седи на отворени прозорци щото е много топло вътре, както беше едно време у НРБ-то. И плащат стотинки за това удоволствие. А в БГ и европа, то се на са топломери, па то не са енргоспаставящи устройства, па то не са призиви да се стови на по-студено че било полесно за мозъка, та то не са призиви да спасим планетата..... и всичко това идва от ррекалено скъпата енергия......капиш?

Другарю путкин, ние в Европа взимаме по 2000€ заплати. Я кажи колко даваш ти на твоите въшливи мурзилки с опикани крачоли. Ако ЕС е сгрешил сега, то русия е грешка на природата, като някакъв тумор.

Момче, след 2-3 месеца циганетата ти ще риват от студ. Кво общо има с това Путин? При бат' ти Бойко в Банки ли ще ги пращаш на топло, или при наш Ристю-Мравояда, или пък при Мустафата в Амбасадата?

Ела бе, Нанко, ела в Германия, за да ти се сбъднат фантазиите. Аз преди 7 години започнах с 1260, сега съм на 1550 ЕУР. Само че, наема на месец е 800, а за застраховката на колата отиват около 100...По натам ти смятай....

И отново Путин е прав. Защо? Пускането на "спот маркетинга" при газта, както е отдавна с петрола и напоследък с Ел енергията (в БГ и западняците го наричат либерализация) води до ограбване, организирано от пазарни спекуланти, т.е. разните мошета и ешхиназита. Напр. с годините почнаха да търгуват фюрчеси за петрол с 50 г. напред??? Сега се опитват да го правят с газта. Това, което е изгодно за консуматорите на газ (както отбелязва Путин) са дългосрочните договори с фиксирана цена. Всъщност това е в ущърб на Газпром, ноооо юрогейските политици се оакаха с амбициите си. Да вървят и си купуват втечнен газ от САЩ, Азербайджан, Саудитска Арабия, а евентуално и от Исра-ел, щото е по-евтин, и си "разнообразяват" доставките...хаха

няма дългосрочни правителства и президенти... на ннего му се прищяли десетолетни договри :) азиатец сър...

Бе глупавите германци и унгарци си ги сключиха договорите с азиатеца :) па ти сал си умен ганьо лапай муите

Сегашната енергийна криза само доказва че няма по-просташко управление от борисово. Закопаха сума ти енергийни проекти, но два ще се изучават в учебниците по история като национални катастрофи съвсем скоро.

Щом някакъв азиатски диктатор е казал, че ЕС е сгрешил няма как да не му свалим шапка на късокракия цар на пиянките.

А ако е Исраелски или евреин от САЩ, може, а?

Европейците хотели как лучше, получилос как всегда - Червеното знаме на Райхстага. Само унгарците се разбра, че се учат от историята. А тъпите еврозелки много си повярваха на тъпата зелена сделка. Сега Русия получи и конкурентно предимство пред ЕС. ЕС закриха централи атомни и на въглища и сега няма как да извърши прехода - няма на какво. А само като се сети човек, че бяхме купили реакторите за Белене и ги бехме докарали до площадката. До площадката. Седеха. И тъпите Радан Кънев и тъпия Бойко Борисов му ебаха майката. Врабчето беше у ръце и тия тъпанари и присъдружните им ортаци го пущиха ей така - като Пурко от "Господин за един ден".

Ти хубаво ги беше докарал реакторите и? Ти ли щеше да ги пуснеш в експлоатация или някой студент от Техническия? ти ли щеше да изградиш електропреносната мрежа до Белене, далекопроводи, инфраструктура за цялата строителна техника? Питам за един прЕател? Питам също ти ли щеше да подсигуряваш реакторите с гориво, щото такова може само руснака да ти даде. Ако не си му симпатичен, може и да спре доставките. Ко правиш ако Меркел се сдърпа с Путин и той реши да резне доставките на обогатен уран?

кво правиш ако - се вижда че се случва на всичките юрегейци. Путионистите няма 'ако', има договори и това е. Докато виж, лабавите сфинктери то не бе да си спират договори за милиарди (към франция), то не бе да се спират други договори за милиарди (от франция, 4-те авионосеца за рашия), то не бе да се реже и къса и мачка де що може (всякакви ек директиви и други комунисти). Докато в рашия главата си е на мястото и нещата се случват, доколкото позволяват местните соросоиди и всякаква либерастка гнус (медведев, медиите и т.н.). Дори си оправиха конституцията, изрязаха едни милиардни тумори. Въобще грам не им пука за всякаквите други отрепки, дето се чудят как да се самоубият по-ефективно и гнусно. А най-забавното от всичко е, че точно отрепките ги принудиха там да се оправят (с жалките санкции и постоянни провокации). Та те така те. Утьо няма да е вечен, но за момента докато е той там са супер.

Улисани в желанието си да докажат на Путин, че могат да му диктуват условията в двустранните отношения дебилите от ЕС пропуснаха факта, че пищовите им са на гол тумбак. Сега САЩ ще си реализират скъпия втечнен газ защото без газ зимата ще хвърчат глави. А руснаците ще си продават на печалба газта и на запад и на юг въпреки напъните със санкциите. Само не разбрахме къде са 40%по-евтин газ на Борисов?

Абе те американците май правилно казваха ,че прекалено много се обвързва с руски газ ЕС и става много зависим съюза . Това обаче доказва само едно трябва да се търсят алтернативни източници .

Че няма да намериш алтернатива. Катар бяха алтернативата, но сега танкерите пътуват за Китай. И ще става по-зле. Ако китайците минат изцяло на газ. В момента им минава отоплението и ревем... До Пекин има няколко ТЕЦ-а, които преди използваха толкова въглища, колкото целите САЩ.

конкретни идеи къде точно ще го търсиш или просто повтаряш мантрите на краварите,колкото да кажеш нещо?Че като гледам,в момента и те не се напъват да разнообразят газовите доставки в Европа...дали защото в Азия плащат повече в момента??

Що не вземе да спре да се напъва да дава акъл на по умните и богатите :):)

Няма нужда от хабене. 5-летни и дългосрочни ги видяхме - особено ние . Напролет, като падне газта пак под 100 USD, тогава пак ще говорим за грешки.

Досега човечеството не помни намаление на цените на гас и ток за домашно потребление, поне там където се доставя от чатни компании.

Путин да си гледа народа ,че при 170 долара минимална заплата в Русия ми е чудно как оцеляват там.

Ами те си го избират, явно си ги гледа

Ми те имат ли избор хах

Не учи мечката какво да яде, как да живее и преди всичко не я кани на гей парад.

ТРУД,МАТЕРИАЛНИ РАЗХОДИ,ПЕЧАЛБА, ТРУД,МАТЕРИАЛНИ РАЗХОДИ,ПЕЧАЛБА, ТРУД,МАТЕРИАЛНИ РАЗХОДИ,ПЕЧАЛБА...КАКВО ОТ ТЕЗИ ТРИ ЕЛЕМЕНТА СЕ ПРОМЕНИ,ТА ЦЕНАТА НА ГАЗА СЕ ПРОМЕНИ.Ми НИКОЙ.Некой идиотише почнат да ми обясняват за ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ...Хаха тва са тарикатлъци за идиоти...И докато има глупаци да се връзват на тоа "довод"- търсене и прдлагане ше е така.Тоа довод нема нищо общо с обективната действителност.Това е само начин за прекарване на глупаци и "научно обясняване " на такова прекарване.Тогава какво става.Ми става това че ПАК НЕКОЙ НИ ПРЕКАРВА С ТЪПИ ОБЯСНЕНИЯ...И докато хората са толкова тъпи че да се връзват на такива обяснения това значи ЧЕ ТЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ ПРЕКАРВАНИ.През 1980г съветска русия фалира.И требваше да се разпадне...Но не стана защото "некой" направи цената на енергоресурсите ДА НЯМА НИЩО ОБЩО С ИКОНОМИЧЕСКАТА ЛОГИКА.Така картела родшилдови си спаси собственоста от разпадане.Да, става дума за съветската русия.И сега май ,май пак същото става,защото на земята няма кой да сложи картела на място...

Същите ротшилдови платиха метежа 1917г и станаха собственици на русия за да я използват за маша ...Ротшилдови финансира идването на власт в немско на идиота адолф,след като "НЯКОЙ" -хаха,кой ли-направи 1929г , ВИДИОТИ НЕМЦИТЕ и идиота стана възможен...Кой направи всв-сбиха се двете собствености на ротшилдовите...Айде стига ви толкова от единственото богатство на земята-ЧОВЕШКИЯ УМ...

Сега е момента да спрем да купуваме Руска газ както им отказахме и ядрената енергия ,закривайте Козлодуй ще развиваме дърводобива в Габон на пук на враговете ни.

Путине Европа ще се оправи ти не я мисли.Нали те са сбъркали а не ти?Радвай се.

А, бе? Де е АЕЦ Белене?

Тиквата с нашите пари прекара тръба през България , без да има отклонение към Българските потребители на газ ! Факт за когото Тиквата трябва да бъде Обесен пред НС ! Унгария подиса споразомение за газ и ще получава газ от Газпром по -евтин ! А ние , само с Гайдите ще останем , Тиквата си е Тиква !!!

Евала специалистче.

Ами птав е човека ама тил сал си голем софиянец ..... може и на хранилка да си

Много лобисти избираме, а се отказахме да мислим

Още по-хубаво е. Понеже не е изградена основната газова връзка с Гърция, не можем да си доставим 1 милиард договорени куб.м. газ на по-ниска от пазарната цена, което е 1/3 от потреблението ни. Защо? Защото тоя тъпан го натиснаха да строи продължението на Турски поток, което не ни е нужно. Когато и да го отстреляме, все ще е късно.

3 МАРТ 2020 - " С над 40 % намалява цената на природния газ за България, обяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. Намалението е в резултат на преговорите между "Булгаргаз" ЕАД и ПАО "Газпром" за промяна на цената за доставка на природния газ на база на подписано споразумение между Европейската комисия и руската компания. Така е постигната договореност за промяна на формирането на цената на природния газ на месечна база. До момента цената се определяше на база на петролните деривати. В новата формула основна част от компонентата ще се формира от цената на регионалните пазари. В резултат от въвеждането на новата формула доставната цена на природния газ за България намалява с 40,3 % спрямо сегашната." https://www.me.government.bg/news/premierat-boiko-borisov-cenata-na-prirodniya-gaz-za-balgariya-namalyava-s-nad-40-2827.html?p=eyJ0eXBlIjoiaG90bmV3cyJ9 А междувременно - цената на холандската борса вече е 1950 долара за 1000 куб.м. за ноемврийските фючърси.

"Редица европейски страни смятат, че Москва е отговорна за поскъпването. " Също така: Редица хора смятат, че Ковид няма Редица хора смятат, че Земята е плоска Редица хора смятат, че Путин е виновен за всичко и т.н. Но истината е една, а тя е, че ЕК наперави глупав и грешен ход. Изцяло политически мотивиран, искаше им се да намалят доходите на Русия от търговията с газ. Но се случиха случки в Азия, газта подскъпна и сега на "редица страни", които загазиха, се чудят кой им е виновен.

Ааа, сакън. Евроатлантичетата никога не грешат. Дори когато са седнали - пак са прави. И когато са насрани - също.

Путин търговец ли се явява? Няма ли министри? аааааа може би е шеф на руссия еоод.

С това извиване на ръце , Путин си вкарва автогол , защото Европа ще се обърне още по-бързо към други варианти и електрически автомобили!

Що не прочетеш първо каква е ситуацията е електричките по света? Дори в пребогата Норвегия положението е никакво. Въпреки субсидиите.

....а ток за мотокара от къде??.. От фотосолари и вятърните мелнии.....

Повярвах на руснаците, сега ще отида да ме изпита в главата следващия кон, може да повярвам на чипове във ваксините и хора гущери.