Пуснаха гореща линия заради искане на "такса успех" от 40-60% по бизнес проекти

За улеснение на кандидатстващите се създава платформа с виртуално попълнени (примерни) документи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълно с кастрати и нереализирани мечти. Мат’ряла е зле. Много зле. Плебеи от всички страни, съединявайте се!

Ако кандидатстването по проектите беше ясно с ТОЧНИ ПРАВИЛА , и без празни полета за общи приказки, нямаше да има нужда от "КОНСУЛТАНТИ" , които вземат 10-20% от проекта и ги разделят с тарикатите по министерствата за да буде успешен проекта ! Това е същото като с законите и описаните глоби ....например от 50-до 150лв глоба? Това веднага е предпоставка за бакшиши рекет и т.н . Когато няма точна сума , точно обстоятество , точни условия ... така ше бъде. Знам че това не се харесва на юристите и ще кажат - ама то не всичко може да се опише ! е така е ама за 90% от случаите може да се опише. Аз съм разботил по такива проекти и знам какви купища от глупуси трябва да се попълнят и знам че никой няма да ги чете. Никой не го интересува твоя бизнес план или вижадането ти за фирмата след края на проекта. Тези документи за кандидатсване трябва да се пишат според проекта от технически грамотни лица (ако проекта е с техническа насоченост например ) , а не от литературоведи, логопеди или юристи. Но това няма да стане в БГ където управлението на държавата е от вишисти които описах по горе.

:) Значи, министърът счита, че ако "такса успех" е под 40% това си е в реда на нещата. С право е побеснял човекът - явно на него са му казвали че събират такса от примерно 30% и върху нея са му се "отчитали", а останалото са си прибирали в джоба! Престъпници бе! По такъв безобразен начин да крадат от началниците си! Горкият, как ли се е оправдавал пред Борисов за недовнесените пачки и кюлчета? Колко ли псувни е отнесъл?! Ма тея къде се намират бе?! Не знаят ли, че в мафията всичко се отчита?! Как така ще крадат от капо ди тутти капи!

"Министърът уточни, че въпросната "такса успех" варира между 40 и 60 процента от размера на проекта и заяви, че това е "неприемливо, нереално и недопустимо". " В случая става дума за престъпление, но това се представя просто като нещо "недопустимо". Разбирайте, че наказателно преследване няма да има. Заради това хората са на площада- заради уникалната комбинация от простащина, фалш и пълната загуба на чувство за ред и законност в страната. За 10 години ГЕРБ унищожиха държавността в България. У нас понятието "държава" е реално лишено от смисъл. Заменено е с дерибействането на един полуграмотен и ужасно примитивен човек, озовал се по незнайни пътища на върха на властта у нас. Оставка!

Демокрацията изкара на "светло" тези, които намирайки се във властта не се срамуват да искат. По- притеснителното е че винаги се намират и такива, които са съгласни да дават и те също станаха част от системата. На практика нищо от преди 30 години не се е променило освен в размера на искането и даването. И тогава да имаш свой човек на позиции се смяташе за плюс от който даващите не се свеняха да се възползват. Народопсихология.

Лаконично.,но точно - народопсихология! Винаги ще има искащи,докато има даващи подкуп.

Само да вметна, че в това министерство такива "такси" се искат от едно бесепарче в сянка, което е узурпирало всичко там

Е те всички гербави отрепки са все бесепарчета в сянка...

Оставка бе смешници! Корумпирани престъпници до мозъка на костите. Съсипаха всичко от безмерна лакоимя и некадърност.

Пуснали гореща линия??? Майтап, госпожа Петрова. Нали тези, които приемат сигналите по горещата линия са точно същите, за които са пуснати тези сигнали.

Абе не отвориха ли преди време и гербаджии подобна линия? Някой знае ли кво стана?

Табда се види, кой се оплаква. В една диктатура горещи линий не се използват. Дори да е гореща линия за искане на луканка.

Ми вие създадохте “консултантите”, които освен че завишават бюджетите на проектите /за да има и за тях бонус освен твърдата комисионна, която получават/ завишават цените на оборудвания, услуги и каквото се сетите!!!! Половината фондове влезнаха в консултантите и после защо няма растеж в икономиката ни ?

Попитайте фирмите в Бургас колко им е поискано при санирането на блоковете?!

защо околовръстен път прекаран през полята (не през блатата или морето), с дължина 4,7 км. ще им струва 47 милиона лева , по 10 милиона на километър ?

Герб нали дойдоха на власт да се борят с корупцията ?!

Те са я преборили отдавна, и сега тя работи за тях. Ти не знаеш ли ? А всичко това е прах в очите. Сякаш Министерство на икономиката не са част от тази схема.

Има ли осъдени политици в България? А някой от преватизаторите да е вкаран в затвора? Редно е да има реално възмездие за действията за да имат хората вяря в управлението.

С КТБ опопиха банка за 4млрд.лв. и няма виновни, ти търси осъден политик. Като се размирипат яко атамана ги праща посланици в Каталуния и въпросът приключва. Нали знаеш - тях няма кой да ги накаже...

при обществените поръчки тази такса може да достигне и 70% .

Още в зората на демокрацията имаше един "Мистър 10 %", да не го забравихме вече !? Но демокраията се развива и процентите растат ...Важното за тълпата е , че все пак нещо остава-я магистрала, я детска градина,я накой цех...И стадото мучи:"Ама го направияха, нали?То ако беше лесно, досега комунистите (Орешарски) да са го направили!" И никой не се замисля, че от 10 вложени лева, половината са откраднати!

Свой сред гербери, чужд пред жената

Внимавайте за всеки взет от държавата лев. Да не дойде време и да ви обвинят в нерегламентирано използване на тези средствас и без съд и присъда да ви запорират и отнемат всичко.

Прав си...ще връщаш, но и тия 50 процента, които си дал на айдуците!

Министърче, ти от Марс ли си изпаднал???? НЯМА НИТО ЕДИН ОДОБРЕН ПРОЕКТ без да се плати такса "УСПЕХ". Това са десетки милиони лева РУШВЕТИ, потънали в джобовете на тези, от които зависи проекта ти да успее. Т. нар. консултантски фирми са на властимащите. Още през 200, когато се заговори за тези пари по проекти, отидох да се интересувам. поисках списък с критериите, които трябва да се изпълнят, за да ти бъде одобрен проекта. Още щом прочетох точката "След решение на комисията" ми стана ясно, че всичко е за корупция. Затова и няма ясни критерии, а има консултантски фирми. А примерно в Полша, има списък с около 40 точки, които ако си изпълнил, си вземаш парите и чао.

Това НЕ Е вярно. Аз съм консултант и мога да кажа, че 80% от написаните от мен проекти са одобрени и финансирани, без да е платена и стотинка! Факт е, обаче, че това се случва по сложните схеми, като например разработка или внедряване на иновации, по които се изисква и наличие на интелектуална собственост. Прави впечатление, че по схемите за технологична модернизация и тези за предприемачество просто няма шанс, ако не си намерил вариант за "контакт". Е, аз съм от консултантите, които не работят с контакти и не вземат 50% хонорар! Но, ако преди съотношението платени/реални проекти беше 20/80, в последните 3-4 години е 80/20. И това е дразнещото, обезкуражаващото и даващо основание да се коментират всякакви неща. Критерии има. По някои от схемите са недвусмислени, както и с невъзможност за манипулация. Говоря за проектите именно в Министерство на икономиката. За програмата по селските райони, буквално ми беше дадено да разбера, че нямам шанс, ако нямам контакти.

Уважаема Ралица, Достатъчно е да вникнем в смисъла на думата и професията "консултант" по усвояване на европейски пари, и всичко друго няма смисъл от обяснение. Както писах, примерно в Полша и Ирландия има списък с ЯСНИ критерии, които ако ги изпълниш, си получаваш парите. У нас всичко е толкова сложно и непонятно за обикновения човек, и затова има нужда от "консултанти" (законна корупция). Освен това, щом финалното решение зависи от някакви чиновници, които не са изкарали 1 лев през живота си с труд и акъл, къде е обективността??? Ако се смятате за много "успешна" и не вземате "нито стотинка", дайте си координатите и аз ще ви възложа проект, който вие да "спечелите".... Щото като искаш 500000, цената на консултантската услуга е м/у 10 и 20%, за да "успееш". Затова казвам, че ако има ЯСНИ правила и критерии, няма как да не "успееш", ако си ги изпълнил. И нека има комисия, която само да провери документите, които си подал. Точка.

Рали,то пък остава и да си признаеш, няма такъв цирк, няма такава държава....

Нагли до последно. Всеки приготвил по чекмедже и тъпче, тъпче...

А тези до сега? Никой не може да вземе проект по нормален начин, продажници такива!

Ами то е ясно много отдавна за далаверата с тези проекти. Опитайте се да подадете сами документи. НИКОГА няма да стане. Евентуално ако се приемат ще е на 5-я път. Аз подавах. Върна ме няколко пъти да дреболии. От сорта че не се виждало добре или шрифта не бил добър...Накрая едната справка не му хареса. Отидох със същата справка (БЕЗ ИЗМЕНЕНИЕ НИКАКВО) следвъщия път. Оня измънка - ВИДЯ ЛИ ЧЕ ТАКА Е ПО-ДОБРЕ? Изобщо МАФИЯ!

Че то винаги ГЕРБ са работили, пардон крали с "такса успех"

След 30 години грабеж да не би да се е променил профила на Андрешко, че въвеждате такива мерки? Все още ми е чудно защо са тези напъни от "улицата" и това упорство от властта? Има нещо голямо дето ще обогати бързо близките до властта както по време на Виденовата зима. Дано това не е свързано с влизането в чакалнята на еврозоната. Да провеждаш реформи за да запазиш властта е присъщо само на имащия нужната информация. Тези проблеми не са от днес. Решаването им е в програмите на всички партии,но никой не смее да го начрави. Какво се промени сега?

Ти чел ли си изобщо Андрешко и знаеш ли за какво става дума, та го намесваш?

Естествено е че съм го чел. И разбори съм правил. Андрешко за съжаление не си е отишъл като манталитет у нас. В това е проблема, че всеки гледа да прецака другия независимо дали е бизнесмен или държава. Ти да не би да се кахъриш за бирника? Нали той олицетворява държавата? Защо ревете тогава срещу данъци, такса успех, цени на енергоносители и т.н. - нали това е държавата ни? С АНДРЕШКО начело.

Линията е просто да се знае на кой да се откаже. Не се лъжете. Пускането на една линия не връща доверието. Доверието е загубено и 100 линии да пуснат все е тая.

ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ СПИ ,А да създаде прости и достъпни правила и изисквания и ДА САНКЦИОНИРАТ ....ТЕХНИТЕ "ПОСРЕДНИЦИ " ХИЕНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тия дето въведоха 30%те процента изпуснаха края на лакомията по веригата и стана 60. Само дето тия дето поемат отговорността за всичко взе писта

Докато е ОК шофьора да източи гориво от автобуса, продавачката да скатае 4-5-6-7-8 лв от оборота, офис служителя чопне химикали, хартия и какво ли още не; докато всеки гледа да открадне и да се облагодетелства .... оправия няма да има. Пък дори и всички да са на улицата на протест! Трябва промяна в мисленето на всички: от продвачката и общия работник, до СЕО-то на компанията! България е клоака заради гнусното желание на 90% да прецакат някого, да откраднат, да направят мръсотия някому!

и дано народа се събуди и да изритва всеки след вас, който си позволява това, ако ще и да е от марсианската партия.

Това да го види Меркел и европейците къде и в кои джобове потъват европейските пари и да спрат да си затварят очите за техния "приятел",дето ги целува и прегръща.

и други работи им прави - с 200.

Линията се разкрива във връзка с получен сигнал, свързан с получаване на "такса успех" за бизнес проекти, финансирани с евросредства. Така е от 2009 г., ама вие сега се сетихте. Бойковото чекмедже да не пада от небето?

ГЕРБ винаги са били синоним на корупция и като такива ще си останат в Историята.

ТАКСА УСПЕХ ЗАТОВА В БГ ИМА ТОЛКОВА УСПЕЛИ ХОРА

Това го взимате от 10 години бе топуп-калинки, Всеки човек който се занимава с бизнес ви е сърбал попарата! Получили били 1 Сигнал и се задействахте с ...телефонна линия!!!! Баси наглеците!

Долу Костов.

А сметката по която трябва да се преведе таксата успех указана ли е в сайта на министерството или са пропуснали? Не е ли по-добре направо таксата да се смени в кеш в евро или в златни кюрчета и да се занесат на Секвоя за поредното чекмедже на ББ.

баш Толупа дава по нещо и на малките толупи по веригата, иначе схемата уйде.

Туй антикрзисна мярка да няма повече фота с пълни чекмеджета ли е? ПП ГРОБ от приказката за Мечо Пух ли ша са отказва? И култовото - Какво е по-хубаво от едно гърненце с мед? Две гърненца.. А три,че и четири?..

Това министърче защо се прави на 2 и половина. Всъщност това е такса "чекмедже", отдавна е известна. Така, че много да не се престарава.

Таксите се събират в чекмеджето. Плащания са възможни в банкноти от по 500 Евро или златни кюлчета.

Бойко прибира най-голямата "такса успех", щото е най-успешният премиер.

Вече отдавна... Борисов е синоним на: Тиква, Калинки,Корупция,Простотия...и вследствие на всичко това... отблъскваща за ЕС бедност и духовна нищета. Преди време гласоподавателите на БКП бяха най - бедните,мързеливите, неуки и прости хора,сега такива са гласоподавателите на ГЕРБ. Историята помни,че когато падне диктатор..никой не си признава,че доброволно е гласувал за него и режимът му.

ГРОБ откриха топлата вода! Това е от 10 години, мерзавци!!!

Не е от 10 , поне от 45-50 години е:)))

От къде си ги измисляте тези работи. Тулупа ви го каза по ТВ-то, 'Няма корупция". Щом няма осъден за корупция и в нито едно дело за корупция съда не открива такова следователно корупция няма". Корупция има само в главите на разни червени комунисти.

Кой направи така, че оценителната комисия да има "връзка" само с определени консултанти, които уж гарантират класиране? Кой не проверява фирмите, които кандидатстват, когато са подадени от определени консултанти? Как може фирма, занимаваща се с трошене на камъни и с нулев баланс да получи максимум точки по схема за предприемачество, по която се оценяват финансови параметри? Как по-точно се оценяват проектите и защо реалните идеи не получават финансиране?

А бе dir.bg, това е моят коментар от dnes.bg с ник Проекти. Защо тук ника е сменен и е взет коментара? Така ли се генерира трафик и коментари под статиите?!?!? Това е тъпо и идиотско!

1. Нали Той твърди, че няма такова нещо. Кой лъже или поне не казва истината ? 2. Колко процента е приемливо, реално и допустимо ?

Пушилка..... И пак няма да има ВИНОВНИ! Стига с тези номера! Не Ви ВЯРВАМ! Оставка на Престъпника Бойко Методиев Борисов и неговата шайка! Оставка на Мафиотската бухалка Иван Стоименов Гешев ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !

НИКОЙ НЕ Е НАД ЗАКОНА ПРОСТО НЯКОИ СА ПО-НАХАЛНИ А ДРУГИ СТЕ ПО-ТЪПИ

Имам приятел, който беше служител в министерството на земеделието със нетна заплата 2000 лв. За пет години си взе три големи апартамента в елитни квартали и си построи вила. Смени 3 класни автомобила. Това е ясно на всички какво се случва. И повечето са в схемата. В схемата са и разследващите органи, разбира се.

ПРАВИТЕЛСТВОТО - ОСТАВКА ПРОКУРОРА - ОСТАВКА ДАНС - ОСТАВКА СЪДА - ОСТАВКА ГОРЕЩАТА ЛИНИЯ - ОСТАВКА САМО КУРНИ И ТЪПИГЪОЗ ХЪРЧИЛОВ В БЕЛИ РОКЛИЧКИ, ЧИСТИ И НЕОПЕТНЕНИ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ "ТАКСАТА" . ЕДНО НА МЕН ЕДНО НАТЕБ ЕДНО ЗА ЧЕРИ

Крадлива хунта!Раздават парите ни на хората си а като се разчуе се правят на неразбрани..като пърднал в рейс се ослушват!Оставка некадърници крадливи!Всички чиновници са от вашите!Не се правете на умряла лисица!

Сталине, тоя дето ти пише речите за хунтата му са се напрашили крачетата от дубайския пясък на плажа, та да отидеш да му ги изчеткаш, стига си драскал глупости тука

Леле тези откриха топлата вода. Че това си е практика от години. Тези които решат да не плащат тази такса не получават финансиране.