Проверка установи нарушения при една трета от над 1500 обществени поръчки

Според оценката на експертите обаче, през миналата година има спад на опорочените поръчки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези “нарушения” са си направо престъпления ! Ало, Каскет, спиш !

Аз лично не знам за нито една честна и законна обществена поръчка, а имам наблюдения над стотици. За себе си съм абсолютно убеден, че и стотинка не е дадена без корупция, независимо дали поръчката е за 5 или 5 милиарда лева. Ако само в една трета са намерили нередности, или са абсолютни некадърници, или са замесени.

Непоносимостта към дадени хора или група хора в България се измерва с броя протестиращи по площада Като гледам вашия брой е повече от мизерен. както и мизерно заплащането дето го получавате за да пишете разни коментари по всякакви теми. Но пък въведохте две нови професии-професионален протестиращ и професионален коментатор. Щом стигна до там да се позоваваш на НПО та изпълняващи чужди поръчки..... Над 50% от българите не смятат нито един от вашите и от всички останали за нещо за което си заслужава да дадат гласа си. Нито ГЕРБ нито вашата анти-герб коалиция. А точно ти се правиш на експерт под всяка статия. И понеже не съм чул българин да е спечелил нобелова награда затова че е експерт по всичко, извода към коя категория спадаш е повече от очевиден.

Читави фирми не печелят примерно защото други дават по-кратък срок, който после не се спазва и са ощетени.

та пръцццц!

Пишете за конкретни случаи.Иначе ще си помисля ,че пускате поръчкови статии.

Гербавото лого: "Ред в хаоса, който създадохме!"

Даниел Митов от ГЕРБ звучи като адвокат на господин Пеевски и господин Божков

Защо няма арестувани?

Защото няма доказателства

Ами хайде сега всички на прокуратурата, заедно с Агенцията за обществени поръчки.

При останалите 1000 просто не са успели да ги хванат.

Нарушения ми, че как ?! Ако Галевица и Курнела ги правеха, нямаше да има нарушения..Ей на, неговите дойдоха на власт и Митьо Очите излиза..И там имало нарушения...Хубави хора..Сега стана ясно, що викали '''мутри, вън''....Искали да да ги изкарат от панделата

Дори да е Една Трета си е направо положителен рекорд в сравнение със 100-те % при "ТРОЙНАТА ЛАМЯ"-2005 ДО 2009!!!

Абе палячо, какви поръчки е имало тогава и какви сега при Бойко. Тук говорим за милиарди от инфраструктурни проекти, които тогава ги е нямало.

За една обществена поръчка дето един служебен министър и промени параметрите. За едни джипове става въпрос. Абе странна работа параметрите и всичко останало на тия обществени поръчки са публични ама видиш ли всички участници вкупою се отказват заради точно определена фирма. Така беше 90-те години ама тогава поръчките не бяха публични.

Работа, работа, работа и ред в хаоса

една трета,глупости! 100 процента са не опорочени а незаконни и свързани с кражби на народни пари! Искаме да сме благоденстваща нация,как да стане това когато тези които трябва да се грижат за общественото богатство да стига до всеки гражданин го присвояват в частни нужди?!

за една трета могат да докажат. Друготе просто са така направени, че е трудно доказуемо на пръв поглед.

И за една четвърт не могат да докажат.Това е предизборна агитация като за овце

""""Проверка установи нарушения при една трета от над 1500 обществени поръчки""" Това е невероятно ,"само" една трета ,та това е невероятно.Това значи ,че всичко е почти законно

Айде пак поръчкови политически глупости.. как пък точно сега решиха да анализират и обявяват това? Измислен институт, където прибират хилядарки месечно за подобни скалъпени измислици..

А иститута за не пазарна икономика какво казва? А института за липсваща икономика? Нещо твърде много институти измислили се наредиха на нечия хранилка. Между другото нещо не разбрах-има неизпълнени срокове-това нарушение за провеждането на обществената поръчка или неизпълнение на параметрите на обществената поръчка от страна на изпълнителя? Щото това са две абсолютно различни неща. И като не е изпълнил в срок обществената поръчка бил ли е санкциониран или не? Защото това не го пише в статията.

Щеше да си интересин ако питаше за съществените изменения в договрите. То предимно там е папкането на дребно.

Интересен? Странно все си мислех че тука човек се изказва собственото мнение. Но явно ти си някакъв поръчков коментатор дето пише коментари за да си изпълни норматива и за да бъде интересен. Добре че си го признаваш. не си наясно въобще с начина на провеждане и изпълнение на обществените поръчки. Също така не си наясно какво представлява тоя институт за пазарна икономика. Но явно имаш норматив да изпълняваш.

Тъй тъй, от статията излиза, че има обществени поръчки само за 3.6 милиарда. Да де обаче само за магистрали и язовири без ОП са раздадени още толкоз. Това що не го споменавате? Т.е. Имаме само за година над 5 милиарда раздадени с опорочени или без ОП, но пък 2.4 милиарда “редовни”...

Прочете че парите ги раздават? Че като ги раздават да отидем и ние с тебе да си вземем малко? Обществената поръчка не е раздаване на пари-и затова обществено за да може всеки който иска да участва а освен това параметрите са публични. Както и участниците както и спечелилите.

В доклада на сметната палата. Където се описват авансовите плащания за язовири, свкачища и магистрали без дори да има проект.

Прочете че това е нарушение на закона? И по-точно на кой закон? нещо така думата проект за изпълнение да ти говори нещо?? Не знам защо такива като тебе си мислят че някъде по света фирмите приготвят всичко и се явяват да печелят съответната поръчка. Имаш ли поне бегла представа колко струва проектирането и подготовката на техниката и материалите? защо си мислиш че преди някой да е спечелил съответната поръчка въобще си мърда пръста да хвърля луди пари без да е сигурен че ще спечели нещо?? и навсякъде по света когато спечелиш някаква поръчка получаваш авансово плащане за да започнеш работа.

Ми баш в този доклад се определя, че е нарушение, бре гербаджийски полиран мозък. Аман от крадливи подлоги.

Май си изпускаме нервичките ли? Точно тоя доклад е изготвен от организация която е с неизвестно финансиране и служеща неизвестно на кого. Не е официална институция не е на практика нищо. Гледам бързаш да се обозначиш като поръчков коментатор. Не се ли научихте че когато използвате едни и същи думи и фрази сами показвате че пишете по поръчка?

Не се тревожи за нервите ми, а се тревожи за това което защитаваш. Прогнилия човек, с пари не се оправя. Непоносимостта към вас е следствие, а не причина.

Спокойно дрогаре. Скоро и това няма да го има. В братска раша няма такова нещо! Само където преди да ни направят руска губерния, служебните ще ни спретнат една-две ЖанВиденови зими

Да бе, в 1/3. Де да беше така. В България смисълът на обществените поръчки е нарушен в 99.99% от случаите. Друг е въпросът, че това често е облечено в някаква приемлива от закона форма. Най-често се касае за специфично изискване, на което може да отговори само "правилният" кандидат. Макар и рядко, но се срещат напълно честни държавни обществени поръчки, само дето това се случва в случаите, когато стойността на поръчката е до десетина-двадесет хиляди лева. За всичко останало си има "правилни" участници.

на Института на Празноглавите Зелени Чорапи

Къде е "милиардите крадено"?

В джобовете на крадците. Написал съм го по-горе.

От проверките става ясно, че са в устата на служебните.