Протест в Китай срещу работен ден от 9 сутрин до 9 вечер

Китайските закони ограничават работната седмица до 40 часа, а извънредният труд не може да бъде повече от 36 часа на месец

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Робовладелски строй. Пазарна икономика управлявана от комунистическа партия.

Ето затова трябва да има специални мита или налози за всички китайски стоки, които да отчитат методите на производство, защото тези методи на производство не съответстват на методите на производство в ЕС и САЩ.

"Вълчата култура" е именно англо-саксонският начин на мислене: Или си уинър, или си лузър (победител или победен). Няма средно положение, няма и морал. Само някакво идиотско състезание за пари. А производителите на "главните" пари в света - доларите само се подсмихват и си щракат с пръсти.

Преговарял съм и съм правил биснес с много различни култури. Американците, германиците и скандинавци са от тези които винаги търсят win-win. Бих казал особенно американците. Францусите са арогантни малко, турците се пазарят много, но са меки. Китайците си гледат само и единствено тяхния интерес. За българите просто нямам думи, те живеят още някъде към 1970, горе долу 50 години са назат, от останалия свят. Кои са тези англо-сакснци?

Ако имаше капка истина в това, нямаше да има равни резултати, нито във футбола, нито в бокса които са чисто англосаксонски. И напротив Руслямска държава е тази която налага такъв модел и той е възприет от Китай. Вие тъпаците явно не знаете, ама 7-часовия работен ден, 5 дневната работна седмица, 1-ви май, ваканцията и уикенда са измислени от англосаксонците от САЩ. При англосаксонците 5 дневната работна (а някъде вече и 4 дневна) работна седмица има от 60-те години, а тук до 80-те се работеше и събота

Факт в Китай, сердният работник е по-високоплатен отколкото в България. Затова "нашите" мошенници наричащи се "бизнесмени" не могат да се вкарат работници от там. Ами взимат от Украйна и Молдова. В България също има такива работодатели, 5 дни по над 10 часа плюс някои съботи. Трудовото законодателство реално е неприложимо. Работниците нямат интерес да негодуват или да се съпротивляават, защото ще загубят единственият си доход. Държават ще им дава 1 година помощи за безработни и после нищо - 0 приходи, а трябва да се яде идват сметки за ток, вода, телефон..., вноски по-кредити. За някои хора алтернативите са емигрираш или работиш като роб за мизерна заплата или ставаш безработен и умираш от глад. В Германия средната работна заплата е 3 000 евро това са около 6 000 лева, а у нас дори като платиш данъци и осигуровки от минималната заплата остават чисто 400 лева, което са 200 евро. На такава са около между 0,5 и 1 млн. българи.

Имаш предвид печатарите на американският долар - парите на света. Федералният резерв. И кучетата им пазачи: армията на САЩ, ЦРУ, НСА, ФБР, полицияата ...

Американците "...винаги търсят win-win. Бих казал особенно американците..." Особено дядовците на днешните американци, които преди 200 години. Заграбват в Северна Америка земята на индианците. Като избиват голяма част от тях. Така щото от 70-80 млн. индианци преди 200 годни днес в Северна Америка са останали към 4-5 млн.предимно в резервати, подобни на тези за дивите животни. Дори болшевиките не са избили толкова много хора, налагайки диктатувата си, колкото индианци са избили американците в САЩ.

Имаше една осъдена неадекватна акушерка преди време. Дали някой провери колко време е работила реално? И колко време е имала за сън? А този дето командвал там парада де е бил?

Дошъл китайския чорбаджия и казал на работниците: - Вече ще работите по 16 часа на ден + събота и без хън мън! Тогава Хън Мън сърдито си взел шапката и си заминал от фабриката...

ФАЛШИВА НОВИНА