Приватизация на ББР: Ето мнения "за" и "против"

Слави Трифонов обяви, че приоритет за партията му е приватизацията на държавната банка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само крайно некомпетентен и то човек извън банковата система може да предложи подобна глупост. Първо целия пасив на банката (без капитала) са заеми от междуноридни финансови институции и подлежат на незабавно връщане при промяна на собствеността. Второ капитала е увеличаван и то с конкретни цели - 700 млн. лв. Ковид програми, 140 млн. лв. ПИБ, капитал дъщерти дружества и т.н. Остават две неща: 1. Лиценз и 2. Укриване на следи. Ако им трябва лиценз има една банка дето се продава от 5 г. на 10 пъти по-ниска цена. Остава замитане на следите

Колко положително може да бъде държавна банка, с натрупан капитал посредством обществени разходи, да се даде в частни ръце?!? А още повече в частни чуждестранни ръце!! Това е новото КТБ!

От коментарите разбрах само - има смисъл....НЯМА смисъл.....добре а къде е отговорът на въпроса : ЗАЩО има или няма смисъл....това го няма. Това са едни констатации без аргументи. Стига вече, не сме толкова тъпи, опитайте да говорите ясно. Човек е специалист в даден област когато може да обяни какво прави на 8 годишното си дете......и то да го разбере:-)

Имаш плюсче, това се канех да питам! Тези няма , подкрепени с факти и коментари , има само говорене и изказ на становище с едно изречение.