17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четворен размер в БГ е невъможен, но четвъртит получаваш с гаранция. Четворен, те единичен не ти плащат като в ЕС,но това скоро ще се промени. Макрон ще му палиме свещи. Пак натискът е отвън.

тоя виц къде го четохте

Ако чорбаджията е българин, няма да стигне.

Това се случва в страни, където има закон. В България, ако ти платят всичките часове е като премия, а ако те осигурят на това е направо чудо.

Вервайте. Те, мутрокапиталистите, може и пълни осигуровки да започнат да ви плащат.

Описано е много осукано, та чак е станало тъпо. А думичката "може" е съвсем неуместна. Има си правила и няма "може". Когато работата на официален празник е по график и не е извънреден труд е по 2. Всеки извънреден труд е по 2 и на официален празник 2х2 става 4. Просто и точно, а като са го описали на 20 реда нищо не им се разбира.

че ако те пишат дежурен на 25-ти(примерно) ще трябва да се задоволиш с редовния надник. Ако те извикат на 25 -ти тогава ти се плаща четворно.

Ясно е написано, но е трудно за разбиране.

Не знам откъде го измислиха четворния размер: Трудово възнаграждение за работа през официалните празници Чл. 264. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) За работа през дните на официалните празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, на работника или служителя се заплаща според уговореното, но не по-малко от удвоения размер на трудовото му възнаграждение.

Случва се. Една година неделя работих на 3-ти март. Предния ден беше събота за мен също по-принцип неработен. Събра се за неделя - работа в ден след като съм работил през предходен почивен ден по принцип + официален празник и стана едно умножение голямо.

То май стана: Че може - може, ама .......

Къде това?

SU-152

Градската библиотека,отдел фантастика.

С трици маймуни ли ще ловите? В Ирландия болнично дежурство по коледа или нова година е 20 000 евро. И, който ще да вярва, НЯМА желаещи от местните.

Ами кой иска да се занимава с потрошени, насинени, нарязани, порязани, пияни ирландци по Коледа?

Периодът за отчет на Почасовото сумарно отчитане на работното време е 6 месеца! А така работят масово в производството, охранители, чистачки, ... По Празници фабриките затварят само за тези дни, в които няма как да избягат от двойното заплащане. Не защото ще фалира фабриката, а за да не се учат работниците на лошо :(

Практиката сочи, че често достига и до нулев размер.

В законите и разпоредбите на Б-я винаги има "може". Ами след като има минимална, работодателя не е луд да плаща повече.

Да бе да, "може" :) Елате да видите в Русе как е :)

Може, ама не в БГ!

ключовата дума в това фалшиво заглавие е "може". Всички знаем че нашенските мутробизнесмени не искат да плащат никакви надбавки към заплатата, в това число и осигуровки, а вие говорите за четворен размер на надницата?! Покажете поне 1 , който да го направи и тогава ще говорим