Превозвачите излизат на безсрочен общонационален протест

От бранша негодуват срещу тарифите на тол системата и спират да работят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САМО ТАКА!!!

Голям чеп! Аз почвам да возя хора с личната си кола до София с цената на автобусния билет! Отиване и връщане, 4 човека по 30 кинта, 50 лева разходи, смятай баце! Нека ми е зле с три бона на месец в джоба!

А къде отиват акцизите от горивата?

"Според превозвачите обаче, нито качеството на българските пътища, нито липсата на алтернативи безплатни отсечки, дават основание за такива ставки." Това е факт! Плащаме си, но защо? Няма магистрали, няма пътища, няма адекватна инфраструктура!

Няма и да имаме, докато не се започна ПЛАЩАНЕ. Плаща се за ползване на пътната мрежа каквато е в момента. Аз като данъкоплатен не желая от мойте данъци да се правят пътища които да се ползавт от превозвачите безплатно а те да искат от мен пари за услугата. Искаш да ползваш --плащаш , като не ти харесва не ползвай. Винаги ще има няой по-предприемчив да запълни вакуума.

Значи, от колко години вече плащаме ли плащаме, винетки, данъци, такси - сметнете, сметнете и колко пари се събират, а сега ми кажете какво виждате свършено срещу това! Защото аз не виждам нищо! Виждам само поредното увеличение на таксите, глобите, налозите и т.н. Не съм против да се плаща, против съм факта, че въпреки плащанията пътища няма! Живея в София, имаме зелени и сини зони и - резултата е разбити квартални улици, липса на паркоместа или наличие на доволно скъпи паркинги, отново с безобразно разбита настилка. Къде отиват тези пари се чудя, мая и дивя! Та, мисълта ми е, че според мен подкрепяйки поредното вдигане на такси и данъци, подкрепяме поредното крадене, повярвайте ми, ако се крадеше в пъти по-малко, то и досега събираните средства щяха да свършат не малка работа. Аз лично се бунтувам, не защото искат да плащаме, а защото до сега резултати нулеви. Всички сме свидетели как и от кой се печелят поръчки и колко некачествено се изпълняват, и на какви бомбастични цени. Вярвам, че ме разбирате и ще се съгласите с мен. Моята лична позиция е да се протестира, защото на тия парите не им стигат и те просто искат още да крадат. Изобщо не ги интересува нито качество, нито количество на свършената работа.

Значи, отговарям - не един и два пъти подавам сигнали за неправилно паркирали автомобили, включително и в градинки. Лично аз имам гараж, но това не ми дава право да си затварям очите и да виждам, че хората няма къде да си държат автомобилите, просто нямат алтернатива. Да София е малка, като инфраструктура за количеството автомобили, но според вас то ще се намали с увеличаване на данъци и такси - питам ви, а няма ли да се намали и с подобрявана, драстично подобряване на публичния - гладски и междуградски транспорт, включително железопътния такъв. Къде видяхте да се работи в тази посока, моля отговорете ми, защото аз не виждам нищо подобно. От десетилетия само се събират пари, а резултатът е никакъв, никакъв и това е факт. Още нещо, та нямаме доре адекватна спешна помощ, по тази причина хората масово искат да имак кола около себе си, защото недай си Боже да им се наложи да карат пострадал близък в болница и да трябва да разчитат на бърза помощ - ами ако и за това спорите, вече ми е ясно, че или не живеете тук или ....

Пропуснах по повод протестите - повярвайте ми аз протестирам и гласувам, нямам пропуснати избори, а на протести, когато каузата е подкрепяна от мен, също ходя. Така че, драги ми Дами и Господа за себе си мога да кажа, че имам гражданска позиция, отстоявам я и не дрънкам просто ей така, за да се намирам на приказка, но ми омръзна да слушам и чета празни приказки, подкрепяни от слепци. Ако сте заслепен от властта, защото тя ви е направила живота розов, то мислещите не сме! Живота ни не е розов, за да ми обясняват как в Европа се плаща толкова а у нас не, ами нека имам европейска заплата и аз ще плащам толкова, нека имам европейско спазване на законите и аз, (макар че точно аз и сега съм, но "аз", като сборно название), също ще съм примерен гражданин. Не може всяка година да се вдигат такси, данъци и пр., а какво видяхме насреща, кажете ми, посочете ми с пръст нещо качествено и с мисъл направено в тая нещастна държава.

Моля "вещите" по въпроса с тол таксите да замълчат! На превозвачите транспортиращи товари и пътници на територията ни се плаща покъртително малко за да покриват тези тъй наречени такси. Недопостимо е да се прави каквото и да било сравнение със страни от Европа. Доходите ни са 10 пъти по ниски от тези в Германия, Австрия и др.

"На превозвачите" "ни се плаща покъртително малко"... Кой бе юнак ви определя цените? Държавния комитет по планиране го няма от над 30 години. Значи трявба вие самите да се съгласявате на това "покъртително малко". Т.е. или не разбирате от това което правите, или сте твърде много и няма работа за всички. Еми като пофалират една част, най-често най-непрогодната и нещата ще се оправят.

За заплатите нещо да ни кажеш, в контекста на написаното? Сравнени с европейските - западноевропейските?

А ти нещо да кажеш за производителност на труда, за спазване на правила и норми , за претоварване и нелегални превози???????????? Чакам нетърпение отговора.

Ще го получиш в мига, в който аз получа отговор на моя въпрос!

Само да попитам невероятния 666, за който очеизвадно българина е изключително непроизводителен и неработещ - още едно скромно въпросче - в любимите ти западноевропейски страни работят в посока намаляване на броя работни дни и часове, унас се работи в посока увеличаване - хайде сега още едно подвъпросче на предишното ми, съдържащо и отговор на твоя въпрос - кой отговаря за организацията на труда, зада се повиши ефективността й - КОЙ! Работника, плащащия или онези дето събират такси, глоби и т.н. От кой зависи икономиката в една държава на какво ниво е? От мен и теб (всъщност идея си нямам на каква позиция си) или от онези, които се правят че ни ръководят .....

ПРЕТОВАРЕНИ КАМИОНИ - разбиващи пътищата, ТРОШКИ- без стопове раждясали За какво ще протистират??? ТАКА е държавата като закри БДЖ сега да се оправя с шофьори!

Като искат да возят, като искат да не возят, да продават камионите и да ходят в Северна Корея, там ТОЛ система няма. Шофьорите ще си намерят работа и то по-добре платена.. 30 години ползват пътища, без да плащат, сега им било скъпо.

Кои пътища?

Чорбаджийската алчност е безгранична. Не стига че повреждат пътните настилки с огромните си кютуци и едновременно с това печелят луди пари, ами искат и да не плащат.

То хубаво но не чак.Първо качеството на така наречените магистрали е далеч от всякакви стандарти. Нека докажат че са сравними да речем с гръцките. Второ как формираха тез цени? И най сетне май е подобре да си купиш самолет нежели автомобил .За вода данъци , за въздух данъци, за абсурдно здравеопазване данъци,за смет данъци италиански хем,за депутати,за министри.Вода нема,въздух има ама в Австралия даже е по,здравеопазването е равно на ковчег,боклуците са на ниво обаче....

Ти най-напред плащай такси като гръцките да речем и тогава искай качество.

В Гъргия тол таксите от нашата граница ро атона са около 36 евро за 750 километра.Това прави около 5 евро цента на километър.Значи в България ще бъдат въведени 3 пъти по високи пътни такси.Честито.

От нашата граница до Атина по "магистралите" 36 евро за лека кола. Проверено преди 4 месеца. Като не мога да кажа, че е по-добра от българските. Масово ограничения 90 км/час, даже и 50 км/ч. След границата пълно с дупки. Затова написах в кавички.

Тол таксите в България са само за автомобили над 3,5 тона, така че трябва да кажеш каква е цената за ТИР от Кулата до Атина. Със сигурност е повечко от 35 Евро.

много резонни такси , от не въвеждането им само пада стандарта ни , и трябва да субсидираме ….. закъсняхме с тол системата

ТИ наистина от Марс ли падаш?

Не - държи се за % .

по 5 лв на километър да ни направят тол таксите. Бойко ли ви е виновен ? Нали искахте капитализъм. А сега яжте му оная работа на капитализма

Не ми обеснявайте, как в др държави таксите са двойно повече. Я ми обяснете стандарта им на живот колко по висок е от нашия и защо и таксиге им са двойно повече. Мин им заплата не е 300 евро! Пълен бойкот и не само за това. Тия еничари от парламента продадоха всичко каквото имаме. Боклуци

Като стандарта ти е нисък, защо имаш кола?

Абе дебил, кой ти говори за коли тука!

Тук се говори за тежкотоварни камиони, Тирове и автобуси...чети статията...освен това тези тол такси автоматично ще повишат цени на храни и транспорт...за автомобилите си има винетки

Като в Сърбия например, където стандарта е колосално по висок от България сигурно? Вземи си провери статистиката.

Да се затегнат условия и да има по добри условия за потребителите! Не може да си плащам скъп билет за автобус до морето и да се возя в стар неподържан автобус и то union ivkoni. Прехвалената фирма. Който превозва да плаща аман от хора които искат само да печелят!

Ще плащаш ти ама май ти е трудно да го разбереш.

Абе, пичове, дайте да питаме тия от посолствотво на САЩ, как да се реши проблема. Нали сега има много важни "стратегически" разговори с нашите управляващи. Надошли са всякакви "специалисти" да ни учат как да си оправяме енергетиката, правораздаването и корупцията. Или щом не е да купуваме самолети и да харчим по 3% от бюджета, на кой му пука. Някой ще каже ама, защо ? Еми защото, пичове, кинтите от винетките, тол таксите и т.н., къде ще отидат ? Тоя път за некои танкове, за 2-3 млрд. долара, които даже още не са измислени !! Та, май тая работа е ясна. На Мустафата е най-ясна. Айде на винетките, купувайте !!!!!!!!!

прост нароооодд...седи и чакат да го @бат

омръзна му да обикаля дупките на измекярите.

До всички които мислят че навсякъде в европа има алтернативни маршрути. По книга е така на практика не е. Пример в Гърция алтернативните маршрути са забранени за камиони.

Аз само да питам - след като в Швейцария е два пъти по-скъпа таксата, в Германия и Австрия 1,5 пъти по-скъпа и все това се изтъква в защита на тезата, защо не се казва и за доходите на средната класа и бедните? Примерно: В България е най-евтина тол таксата 0.36ст на км, а в Германия е 1,5 пъти по-висока 0,46ст , но в България минималната заплата е 610лв от 01.01.2020, а в Германия е 3000лв. А да не е изгодно, защото ще лъсне голата истина, че някой прибира разликата. По-добре е да се спести част от истината и така хем няма лъжа, хем звучи вече по-добре. Пример: В България е най-евтина тол таксата 0.36ст на км, а в Германия е 1,5 пъти по-висока 0,46ст

В Швейцария годишната винетка за лек автомобил е по-евтина, за ТИР не знам.

питай тея, де возят безплатна реклама по бризентите си на разни немски, нидерландски и др. европейски фирми с новите си камиони, трета и четвърта ръка. Нека плащат подобаващо на шофьорите си и плащат реални осигуровки и данъци на държавата, па тогава говори за средна работна заплата.

В Австрия винетка е нужна само за магистралите. По обикновенните пътища не трябва. Ако ходиш до съседното село до магазина не е нужно да плащаш като в България.

искат да бутнат Бойко, да ни взмеат власта, ще го позволим ли братя демократи, аз казвам НЕ! Всички на контрамитигна в подрепа на Бойко Борисов и ГЕРБ! Демокрацията е в опасност! Всички на контрапротеста, към милионите превърженици на ГЕРБ ще се присъединят футболните агитки на Миньор, Левски, ЦСКА, Локо, Ботев, Лудогорец и въобще всички футболни агитки. С нас ще са и трудовите колективи на фирмите за почистване, представители на ромския етнос, турския етнос и въобще всички етноси в българиа. За нас ще пеят звезди от световна класа като Ивана, Азис, Веско Потния, Анелия, Сузанита, Фики и баща му Тони, а със специален поздрав за нашия контрапротест ще се включи и самия Наско Ментата, който ще изпее вселенския си хит "Шушана"!!! ЕлЕте братя да подкрепим стабилноста и демокрацията!!! Живко Мартинов ще черпи със суджуци, вафличките са от американското посолство, амфетки за всички ще има от личните канали на Бойко, елате стотици милиарди превърженици на демокрацията, да засвидетелстваме любовта си към ГЕРБ и лично към нашият любим ръководител и пръв учител Бойко Методиев Борисов!

този "хит" Шушана ,се слушаше в началото на 80-те години! Стара ти е информацията! Ти ще пееш ли любимата песен на банкянския селянин "кабинета се строява за последен път"

И ся кво, новато бентли ся отлага за догодина ?

Не оставят Тиквите да крадат на воля

Според превозвачите, качеството на българските пътища не давали основание за такива ставки. Ама какво качество, като претоварени ТИРове мачкат асвалта за жълти стотинки, а всички сме принудени да целим по-плитката дупка и по-малкото парче разкъсана гума на пътя. Като не искат да возят тук, нека си гонят келепира в Европа, ама там на измекярите твърдо им показаха пръст.

"претоварени" камиони с ремаркета защо не ги спират и глобява полицията както го прави в Европа,за да не развалят нашите "хубави" пътища!

то в европата глобите за претоварване си ги плащаш, ама и магистралните такси също. Иди в Хърватска и като си платиш честарините, ще светнеш защо магистралите им не приличат на нашите.

си се объркал нещо! Там камиони и автобуси извън магистрала не плащат!Някой явно ти е разказвал ама не си го разбрал!В Сърбия също се плаща само магистрала!

Ами опитай се да я прекосиш по обходни пътища, па да ти излезне по-евтинко и по-бързо.

Кои пътища развалиха камионите,тия от бай Тошово време или тези правени с пясък и лентички!

Само такси, такси, такси , хората работят само да плащат такси.

Скоро ГЕРБ-аджии ще висят по стълбовете.. малко остана..

Пробелмът не е само в цената, не знам дали се съзнава от протестиращите. В Европата се плаща само за магистрали, а не за обикновени двулентови шосета. Десетина км около населените места магистралите са гратис. При нас искат пари/винетка дори да отскочиш от селото/града до вилната зона на 2-3 км. Простотия от всякъде. Не по-малък е въпросът къде отиват тези пътни такси и за какво се използват в последствие. Май най-вече за издръжка на администрация. Сега хвърчат не знам колко си коли на смени с персонал да дебнат нарушители, уж временно до електронната система отлагана многократно. Бе далавера и лобизъм от всякъде.

Гъбарко,точно така е но Боко-Тъпото иска още пари!

Пак гербаджийските фирми ли ще лапат от тол системата ?

Естествено, докато дойде някой друг на яслата държавна.

Какво става с междуселския път София - Бургас до кога ще се мъкнем с 90 км. край Чирпан и Ст. Загора. За тази прехвалена магистралака се откраднаха милиарди само за липсващите и грозни предпазни мрежи уж за птищи дебелата кака крадна милиони!!! А цялата уличка е на коловоз и дупки смях и ужас за всички шофьори. Срам за ББ

докато не почнат да плащат тея, де правят дупките, се по междуселски аутоибани ще се мяташ.

На бат'Бойко ще му се присере като разбере.

Алтернативни отсечки има... Гърция, Македония, Сърбия, Румъния... да ходят на безплатните пътища там... Особено Гърците и Сърбите въобще не си поплюват - на са като нашите само камиони и авобуси, ами и колите плащат тол такси. Крайно време е най-големите рушители на пътищата да почнат да плащат за това.

между кои две населени места има алтернативен маршрут без винетка за ЛА ? Аз поне незнам такъв.

Отново напомням на чукундурите: не се плаша ТОЛ такса за леките автомобили и бусове.

В Гърция карам по МАГИСТРАЛА(това е прав път(без дупки и не на отсечки) с 2 -3 ленти в една посока и плащам за МАГИСТРАЛА, имам алтернативен път който не е МАГИСТРАЛА и там НЕ ПЛАЩАМ! лека разлика ако си излизал от ВАшето село-ще я схванеш.Тук плащам винетка а ТИРовете ща плащат ТОЛ такса дори да се предвижат от Обеля до Ботевградското.

Хе хе хе. Дъртите им курници не са необходими на никой. Големите вериги няма да ги интересуват, а хората по селата си гледат всичко. Само пътищата ще са свободни. Кеф.

ако живееш на село в провинцията и са ти отнели СУМПС тогава ще те видя!

да ти отнемат книжката. Достатъчно ти е да си на минимална пенсия. С нея ти отнемат практически всичко.

ТОЛТАКСА преведено на български означава пътнотаксова такса. Така е зардаи невежите, настанили се по върховете на управлението. А между другото в цената на бензина има отчисление за износването на пътищата. В допълнение има акциз и след това всичко се натоварва с още 20% ДДС. Е затова ще има и пътнотаксова такса.

“между 0,04 и 0,36 стотинки за километър, или 0,18 евро, тоест над два пъти по-малко.” Е.а си майката! Еврото козирува на лева. Супер. Само, че няма как да стане, защото човекът, който знаеше как става този номер, не е между живите.

Най-малката стачка за която съм чувал. Дайте да плащаме тройни цени на винетки за да може автобусите да ги освободят. И няма кой да излезе и да каже как е в ЕС и тук да се приложи нещо подобно.

Рушат пътища без да плащат но като трябва да платят няколко лева повече и вой до небето. Що не пробват да не плащат в чужбина. Нека спрат. Ще си намери кой да ги замести като са много ербап. Айде...

Колко да е безсрочен... кат наближи великден и хората се разпътуват ше стане срочен.

Да спират. Ще намерим от чужбина. Никакво отстъпление на тия дерибеи и наглеци

то и макарона в Франция ,търси да намери ама няма!

Щом има пазар има и транспорт. Румъния, Гърция, Македония, Сърбия,....колкото щеш има. Те не са будали.

щом има н ека дойдат да работят в България!Нека като почне протеста,да дойдат веднага!

мангал

ангал, за болно гърло.

АПИ да осигури алтернативни маршрути между населените места, такива които са без тол такси и винетки за ЛА. Тогава всеки да преценява кой маршрут да избере - платения или безплатния. И не ми сравнявайте пътищата в Европа. Нашите са "пътища" тяхното си е път. Нямате си идея по какви разбити пътища се изисква винетка за ЛА у нас. Станахме като руснаците. За руснаците път означава мястото през което са решили да минат.

Алооооо, червено-прости човечета:НЯМА и няма да се плаща ТОЛ такса за леките автомобили и превозни средства под 3.5 тона!!! Не лъжете хората!! Мръсни КУРнели и рублофили-само фалшиви новини има от вас. ТОЛ таксите са за превозвни средства над 3.5 тона, за останалите има винетки!

И тиквеус слизаюс от небеюс и решаюс проблемеюс...

Тая ТОЛ система държавна ли е или частна,че не съм в час?

Относно дали и с колко ще се вдигнат цените - от София до Бургас грубо 400 километра по 0,36 лв./километър прави 144 лева. При товар 24 тона това означава 0,006 лева за килограм товар. Да приемем, че не всеки път са 24 тона, пак е 1 стотинка на килограм. Та да видим ще има ли спекула и кой ще е виновен.

“ще таксува между 0,04 и 0,36 стотинки за километър, или 0,18 евро, тоест над два пъти по-малко.” А бе, тъпаци! Поне изчислете правилно сумите. Кой пише глупостите и кой ги редактира? И пишещите, и редактиращите, не стават за нищо. То бива бива негамотност, ама поне малко от малко, да има някакви признаци, за завършено някакво образование. Е.а си и неграмотните ДЖУРНАЛЯ!! Ама лошото е, че и лекарите, и инженерите, и икономистите, са същите калинки. Иначе, би било добре 36 стотинки, да са равни на 18 евро.

В маалътъ таквоз не учиме!

образовайте се! Това не означава да си купите диплома, а да четете и разсъждавате! В Европа демагогията за контрол над консуматорското общество върши работа от десетки години и сега се прилага върху нас, в последствие. Епидемията не подбира, засмуква ни материално и, както сме болни от едни черве/й/ни идеи, ни удря морално и духовно. Опичайте си акъла, братя по език и култура!

20 лв на автобус София - Варна. Това ли ще им бутне каруцарските фирми?! Векви стинки на пътник.

По времето на Живков това беше цената на самолета София - Бургас.

Ейй хубави времена бяха по бай Тошово... само дето като се опиташ да се качиш на самолета София - Бургас и се озоваваш "на квартира" в Белене, при това на държавни разноски. Пък ако случайно оцелееш и излезеш, веднага бягаш в пропадналия капиталистически запад. Само да те светна в Северна Корея, цената на самолетния билет е все оше 20лв. Аз с удоволствие ще направя СМС кампания да съберем пари да изпратим там, всички подобни тебе индивиди. Гласувайте на DMZ KOMUNIST-IDIOT4E.

тук доста се коментираше,че е висока цената а пътищата са лоши и водачите на леки автомобили били ощетявани! По-същата логика се ощетяват и собствениците на автобуси и товарни автомобили за неправомерна ТОЛ такса за лош път!

Следващият път ПАК не гласувайте или НЕ гласувайте за Мая Манолова, защото е комунистка, а вие сте принципни. По-принцип мразите ГЕРБ и ФАндъкова, но сте срещу комунистите и НЕ гласувате или гласувате за някой идиот който очевидно е слаб кандидат на демократите, ама вие сте принципни. Ето сега ГЕРБ БЕЗпринципно ще ни обира всички ни. Да припомна на всички принципни и НЕ гласуващи: Вдигат Гражданската Отговорност - ще стане към 600 лв. с бонус-малус и т.н. глупости. а сега и ... нови по-високи данъци. Ама нали те домързя да ходиш да гласуваш, особено на балотажа. Викаш : сестра Галева е комуниска, пък и Фандъкова не понасям - отивам за гъби. Сега ще ти е скъпо .... ГЕРБ не са виновни. ГЕРБ съществуват заради пасивни принципни идиоти като теб който не си гласувал. Да - ГЕРБ са мафия, но ти си НЕгласуващо мекотело което сега ще бъде обрано. Очаквате още чудеса от ГЕРБ - мекотели. /Това НЕ променя факта , че и БСП са мафиоти, но вие мекотели дадохте на ГЕРБ абсолютната власт/

Хахахах върл комунист. Само да ти кажа, че Бойко и Мая са си бъркали по дупките. Пък ти си гласувай за мая, за царя и чакай някой да те оправи за 600 дена.... само гледай да не ти го набоде там където слънце не огрява....

,е сложена неправомерно на доста пътища,от Боко-Тъпото и шайката!Точно за това превозвачите ще портестират! Искат им такса за разбити,и тесни пътища!

Заради тия стотици хиляди 4ужди тира минават и разбиват пътищата през страната за смешни пари-21лв на тир.

Това означава НОВИ по-високи цени на продуктите и др. стоки. Нови цени на билети. Всъщност Бойко Борисов отново удря НАС обикновените хора: Да припомним: - нови по-високи данъци за колите - ГЕРБ - нова по-висока цена на Гражданската отговорност - ГЕРБ - нови по-високи данъци и такси при прехвърляне на недвижими имоти - ГЕРБ - нови по-високи такси при банките. Банките трябва обаче да се ползват за всичко - ГЕРБ - и нови глоби и такси за всичко --- А и нов по-дълг работен ден - 9 часа - ГЕРБ По-късна възраст за пенсиониране - ГЕРБ По-високи заплати, ама само за народните представители. Одобрено от мнозинството. Мнозинството е на ГЕРБ (не че и другите не са изверги)

си зле, проблема е че се допускат такива по-високи цени! Това идва от правителството но не и от тол системата! Ако имаше закони, облекчения и институции които да следят за спазването им... просто такива нямаше да има!

Минусите са защото НЕ е вярно, че увеличението ВИНАГИ се плаща от крайният потребител? Или минусите са, че лъжа нещо? или минусите са от ГЕРБЕРАСКИ тролове?

Горанчев - мамин сладък.. Който покрай тез земетресения пак сай уплашил, че и в мишша дупка скрил.. Вагното е, че управлението е стабиУно.. Та чак държавата - освен от земетръса, са тресе и стабилността..

Като се замисля, последното намаляване на данък беше по времето на Орешарски - Данъка върху лихвите на банковите вложениял Но гербавите и него отмениха.

Споко, това е промоция ! В Chicago. 294 и 90 бяха на промоция една година и после Х 2

Като ги мързи и не им се работи протести съчиняват. Хайлазите недни! Вместо да работят с комунистически идиотщини се занимават. Простолюдие сър.....

самопотпалиш с тоз кибрит гробарино! Превозвачите не ги мързи,защото всеки изминат километър им дава пари! Но Бай Ганьо Банкянски ,си е казал ,че има келепир в това едни да работят а той да им взима пари,за пътища които са ужасни!

Пътищата не ги разбиват тировете, а не ги правят както трябва. В Египет видях път в пустинята на 45 С, и тировете, които се движеха бяха с по три ремаркета! Пълни с камъни предимно. Колко ли тежът? Но, изненада-няма коловози, няма дупки... Странно, защо?

Първо твърдя че в България се краде над 50% от парите! Второ: Колко са инвестирани в пътя? Колко печели държавата от пътя? Само един ли си видял, дали всичките са така? Дали няма забрани на други пътища в Египет за определено време от деня и/или метереологично? Ако има дали се спазва? Дали държавата следи и наказва нарушителите? Така че самия протест е абсолютно лицемерен при положение, че лично съм виждал многократно нарушение на забрани от тежкотоварни превозни средства! За съжаление много от тях са и от превозни средства регистрирани извън България!!!