Представиха Зеления план за българската енергетика

Въглищата запазват доминиращ дял в енергийния микс до 2030 г., следва преход на плавно преминаване към по-голям дял на природен газ и биомаса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В общ план това означава всички българи да станат зелени човечета след като зелената чистота в природата и особено във въздуха ни залее. Ликуй народе!

Не разбирам ДИВОТИЯТА "Либерализация на енергийният пазар", каква положителна роля може да има? Не, че цялата им счетоводителска псевдопрограма не е зелена като тиквата, която ѝ е патрон, но тази част граничи с открито нападение срещу гражданите.

Ще ти кажа какво е "Либерализация на енергийният пазар". Това е предложението на ЕС което Герберите нямат право да откажат т.е заради липсата на акъл се получава така че близо 3 милиона българи ще се окажат енергийно бедни защото след 5 години (според тая далавера) няма да има регулиран пазар и няма да има вече дневна и нощна тарифа на тока. Може да бъдеш сигурен реално енергийно бедните ще се окажат 3 милиона ( от които 2 милиона пенсионери и още около 1 милион хора които са работещи бедни , трайно безработни и тн...) то Герберите лежейки на данни от НСИ ще изкарат че енергийно бедните са в пъти много пъти по-малко а енергийното подпомагане за което говорят ще е нещо като подигравка , защото ще предоставят някакви базови киловати на ниска цена (вероятно няма да са повече от 200 KW) а останалото кой както може така ще се спасява. Всички знаем колко са 200 киловата на месец то даже през лятото в жегите няма да стигнат а за зимата да не говорим там ситуацията ще стане още по тъжна. "Либерализация на енергийният пазар" ще има положителна роля само за търговците на енергийната борса и за бизнеса , защото бизнеса ще пренесе тежестта и в/у битовите абонати. За битовите абонати няма да има положителни неща. Нямам идея защо вече цяла година Теменуга говори че при пълна либерализация на пазара за битови абонати тока няма да поскъпне. Това е арогантна лъжа!