Представете си: Германия да въведе българския лев?

"Modern Diplomacy" се спира на готовността на българите да приемат еврото, а автор на "Ди Велт" се размечтава и дава една странна идея

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На изборите през октомври възраждане взима властта и тогава ни Евро, ни Нато, ни ЕС!

Тези наред ли са с главите? Един път в заглавието казват, че България не иска, след това пишат, че скептицизма към еврото е огромен. Да, България не иска. Българската политическа сган ни тласка натам. Вероятно под чуждо командване. Тези без да им наредят отъвън, не смеят да си помръднат пръста за нищо.

Разбрах какви са ползите за еврото ... НАДЗОР и малко пандемични с'тинки и бонбонки, прибират ни ЗЛАТОТО, вече официално, за укрепване ... Само не разбрах ползите за България к'ви са? ... Дори за вазелин не споменават нищо!

От задника ли си ги изкарвате тия новинки?

добре започва седмицата на ДИР-а, с хубави вицове!

фиксиран обменен курс от 1,98 ?!?

Както каза Стив Ханке, най-добре е да си държим левчето и валутния борд. Аз пине му вярвам.

Думата лев няма нищо общо с евреите не уважаемо платено тролче. И идва именно от лъв. Ще ви припомня една песен която родоотстъпниците явно никога не сте чували. На чела им левски знаци, в очите им плам. Но предполагам че на вас в Русия не ви преподават българска история.

До off! Левът не съществува от векове,а от следосвобожденският период . Да,съгласен съм,че трябва да имаме национална валута и никога не трябва да ориемаме евроро,но ми се ще да напомня,че дори и левът не носи българско име . Евреите ЛЕВИ създават паричната единица.Това е истината и същата може да бъде удостиверена от всеки с един простичък анализ на фактите в банковото ни дело.

Проблемът ви е че паричната единица български лев няма нищо общо с любимата ви Русия И дори и в момента колкото и да ви боли българския лев струва повече от вашите рубли.

Определено надминаваш Stankow по простотия.

Левът и румънската лея - името идва от холандска монета.

Зарад всичкото зло,което германците са ни извършили в историята е най-добре да помислим как,заедно с Русия,да им въведем Българо-Руски Кур.

КУР-ът става все по дълъг и дебел за Русия особено след 24ти. А национални предатели и колаборационалисти на руските военни престъпници като тебе и Копейкин винаги е имало в новата ни история. Когато изчезне Русия и вие ще изчезнете по естествен път. Ако имаш късмет си намираш нормална работа, ako не - в затвора.

Работа викаш. Това ли е новият-стар начин за покупко-продажба на политически гласове? Вярно ли е, че и ДПС щели да участват в новата "евроатлантическа" коалиция? Сигурно по ценности ви събират - който не е с наще, няма работа за него. Това не беше ли специалитет на ДПС?

Не знам в кой свят живееш пич, явно е в света на DW.

Скептичен съм към т. нар. "Европа" преди всичко. Както и към бъдещето ни там. Как да вярвам в еврото и неговото въвеждане тук?

Може би с аргументи които ти така и не изложи. Всеки може да е скептичен към каквото си иска.

За вас бъдещето на България е възможно единствено като руска колония както бяхме 45 години.

Отиди в Африка и ще станеш оптимистичен към Европа.

на нас ни е скъпо точно името "лев" и "стотинка", оцелели повече от векове

Или малко повече от век... ама това са подробности, нали? Скъпи са ни, да, особено, когато не струваха нищо преди 25 години.

лев от.. левù? Знаеш ли колко точно ни е скъпа? Ако не знаеш, скоро Лорер като се качи на престола ще разбереш.. ще разбереш какво е евреите да ти съдерат задника от кредити и рекет.

той вече каза, че дългът ни е много нисък, затова ще изтеглят 52 млрд. до края на мандата, сега дългът е около 30 млрд. има намерение да го увеличи почти два пъти.

Здравей здрасти. лев идва от левù, не от лъв.

В крайна сметка Козяк решава дали Бг ще приеме еврото. Народа не го питат. Сега от козяк са получили и третия мандат за правителство от президента

Полза няма само преебавка

Абе стига с тази българска грандомания бе! Където стане дума за нещо българско и веднага се изважда на топ новина. Ние сме една скапана плюнка, и когато го разберем, тогава ще почнем да се развиваме.

Да де, ти предпочиташ личната грандомания. Да си мислиш, че ти си нещо по-особено, а хората около теб са идиоти, които си залсуъжават съдбата. Като от учебник по психология си.

Има вносни стоки с препорчителни цени, (напр. от китай) в съответните европейски валути. Там има евро цена и цена за българския пазар в лв. Не е трудно чивек да си изчисли реалният пазарен валутен курс спрямо международната търговия без борд. И той е минимум 1.69 лв за евро, в полза на лева. Това е около 15 %, което е и допустимо в ЕРМ2. Пазара е наясно, че лева е много подценен. Само тъпите българи още не са наясно и търпят да ги унижават като най-бедните в европа, с "евтината им валута".

Лева е много надценен. Оттам и по голямата инфлация спрямо западните държави! Реален курс 4-5лв за евро

Цените ги пише на стоката. Можеш сам да си го сметнеш. Инфлацията в България е изкуствено висока поради 2 причини - принуждават ни да купуваме скъпо, заради евроценностите в украйна (докато германците нямат против северните патоци) и 2. защото искат да изравнят цените с европа преди да ни вкарат в ЕЗ, за да не ги вдигат след, понеже може да ядосат българите.. докато сега е лесно - "путин е виновен" до откат.

Що да не го въведе, те са достатъчно извратени :)

пак да питам Колко рупии ше струва квадрат жилище у София без парно и режим на тока? или ше бъде заменям беневе за магарешка каручка

Кой ще ти даде каручка, среще непитребна кутийка?

Моето скромно мнение е, че преди да се въведе еврото, трябва да се проведе референдум. Стига вече, група хора да решават за цяла държава, нека този път заедно да решим!

Господарите решават, не аз, ти или марионетките в правителството. Затова няма референдуми.

Кат няма референдуми, ще има украйна 2.

Купувайте си спални чували и печки чудо, докато са евтини. При сметка за ток 1000лв/500 евро на месец, масово ще си изключим отопленията.

като по времето на костов, сега ни управляват неговите наследници от ДБ с 6% и десетина депутати в парламента

Германия ако си въведе марката, не левът, ами марката ще поскъпне спрямо ония архивен курс - 1.95. Може и над 1 евро да се качи Дойчемарката.

Човекът твърди, че ако махнем курса, левът със сигурност ще поскъпне. И е точно така теоретично. Много по-малко левове са новосъздадени като процент, отколкото евро. Обаче, здравият ни разум ни казва, че без фиксиран курс, едни момчета ще оберат целокупния народ и курса ни най-малко няма да спадне, ами ......

Точно така! Затова трябва референдум за еврото, н не ни трябва парламент, който да краде. На практика, всички десни хора, пазарни капиталисти би трябвало да са супер щастливи ако отвържем лева и махнем правителството - никакъв лобизъм, никакъв законодателен рекет, а само чист пазар. Никакви помощи, никакви фондове. Бюджет на 1/10. И караме пазарно, със служебен кабинет и без парламент. Ако трябва да се взима някакво много важно решение - референдум. За какво ми е тоя парламент при положение, че се гласуват само корупционни лобизми..

Първом ушанчици и за бебенцата да купят зимата - после превалутиране :-).

Когато българският лев е бил най-стабилен - това време никога няма да се върне!

Докато се смята, че Голямата депресия е причинена от силната валута, такава няма да има не само в България, ами никъде по света, където вярват на мейнстрийм икономиката. А още когато парите са били злато и сребро, хиляди години владетелите са си решавали проблемите като са правили монетите по-малки или са им слагали примеси от евтини метали.

има само в някиои обменни бюра. Официалният курс на БНБ е малко по-различен. Ако в оригиналната статия на ДВ курсът е 1.98, то би следвало редакторът на Дир.бг да отчете тази грешка в статията си. Все пак претендира за професионализъм.

Според информацията онлайн. Грешка е , ама е дребна.

И той е 1.95583. Маржовете на обменните бюра са нещо друго.

Трудно ми е да си го представя. Все пак на нас ни беше нужно да ползваме дойче марката още от 97ма (валутен борд). После марката стана евро и си я ползваме до ден днешен. Темата с еврозоната е изключително обширна и не се заблуждавам, че мога да в изчерпам в коментар. Искам да очертая само няколко основни момента: За Гърция и Италия разбрах, че е еврото е било лошо. Никой не каза обаче какво е било финансовото състояние на двете държави като са влизали в зоната. Не се споменава и че дори след въвеждането на лошото Евро тия две държави са на светлини години от нас икономически. Другия въпрос който излиза е “Само Италия и Гърция” ли въведоха евро?” Какво се случи с малките бивши соц държави които вече предприеха тая стъпка? Как изглеждат икономиката на Латвия, Литва, Естония, Словакия и Словения в момента ? Питам понеже те се на*баха преди години с еврозоната пък сега идват да почиват в България понеже им излзиа най-евтино …

... дали някъде по света има мислещ човек , който да предпочете да почива там където е по-скъпо /при горе-долу еднакви условия / ?

Тоя автор видимо има идея за България, само да каже на хората с евра кой дава 1.98 за евра, че курса звучи добре

Странна? Странна е за телевизионните фенки на гала. На практика, еврото е потъващия титаник, от който по всичко личи ще се сетим да се откачим твърде късно и ще ни завлече към дъното поради водовъртежа който ще създаде. Понеже нашите управници са до такава степен продажни и/или некадърни.

Не само Германия да въведе левът, но България да и наложи изисквания за приватизация, съкращения и ликвидация!