Преди ключовата среща за климата: Откъде ще дойде недостигащата енергия

Погледите са насочени към Китай, който залага на въглищата. А природният газ навсякъде се оказва дипломатическо оръжие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

grainis

Технологията RGBB - Rapidly-Growing Bamboo Biomass , базирана на свръхбързо-растящи (един метър на ден ) Бамбукови Хибриди - https://bamboo-biomass.alle.bg , отглеждани оранжерийно, върху многоетажни Рото-Рафтове, в напълно автоматизирана , хипер-интензивна Вертикална Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg , може да спаси ТЕЦ-овете ни, Енергетиката и цялата ни Икономика, да умножи многократно сегашния ни БВП, да върне Емигрантите - плюс още няколко милиона дипломирани чужденци , да вдигне минималната заплата на 2500 евро, и да нареди България сред най-богатите и успешни страни в света, в рамките на десетина години. - https://bg-razvitie.alle.bg . Една 50м висока В-Ферма, изградена върху 1дка площ, може да предложи гигантски добиви - над 3000 Тона на ДЕН , от 100% Карбон-Неутрална , свръх-бързорастяща Бамбукова Биомаса ( консумираща стотици тонове СО2 дневно - Емисиите на ТЕЦ Марица 1 и 2 ), която Биомаса може да се ИЗГАРЯ Директно - https://horti-energy.alle.bg , Чисто, с Калоричност 20MJ/kg ( на Лигнита е 17MJ/kg ) в пещите на ТЕЦ-овете, без каквото и да било преустройство и допълнително оборудване , или да се ПРОДАВА (70Е/тон) , да се ГАЗИФИЦИРА / ПРЕРАБОТВА анаеробно в БиоГаз, БиоЕтанол, БиоМетан - и Не-Електролизерен Зелен Био-Водород от него - https://biogas.alle.bg ; БиоДизел , Горивно Олио и ИФО-Аерозол - https://biodizel.alle.bg ; както и в цял нов клас БиоХрани - https://foods-of-the-future.alle.bg и Материали , всичко това на Резултатна Себестойност, близка до НУЛА - https://nula-energia.alle.bg . Под 10% от произведената Биомаса ще се ползва за добив на електро и топлоенергия чрез Газо-Прахови Горелки - ( wtsab.com ) и Турбини - Ел. Генератори, за нуждите на Фермата . Въпреки че всички отделни елементи на тази технология са отдавна известни и в масова употреба от десетилетия, за момента в света НЕ СЪЩЕСТВУВА подобно интегрално решение за комплексен добив на свръх-евтини и чисти Биогорива, Храни, Фуражи, Торове, Влакна, CCUS-Материали и др., което дори да се ДОБЛИЖАВА по Ефективост, Цена ( на Инвестицията и Поддръжката ), Напълно Затворен Енергиен Цикъл, Чистота и Рентабилност , до гореописаното. Няколко големи В-Ферми, изградени от евтина сглобяема конструкция , в срок от година-две , на обща площ от около 3000 дка ( ориентировъчно - 1730м х 1730м), ще спрат изцяло вноса на Газ и други Горива, ще стартират гигантско родно производство, и ще разкрият хиляди нови работни места, носейки няколко БВП-та годишно, във вид на Приходи от Експорт, в размер на стотици Милиарди Евро.

от т.н.колективен запад за пореден път са в шах и мат.Като куцо пиле в калчища не знаят въобще какво се случва и на къде отиват.

_stankow

Значи Великобритания изпраща самолетоносача си към бреговете на Китай, влиза във военен съюз срещу него, и "очаква", видите ли, той да си съкратял промишлеността, щото англичаните имали някакъв "план" за нещо си !?!? Тези хора за малоумни ли ни вземат, нивото ни като на Грета ли е ? Китай, разбира се, вика "балумба, балумба" и си гони неговите интереси. Какво друго да направи ? Какво е "балумба" ли ? Потърсете вица за великия вожд Оху-боху :)

Решение има и е много просто. Ще се стигне до там, но след като опре ножа в кокала. Просто трябва да се улесни и да се стимулира население да инвестира в възобновяеми източници на енергия. Пример: имам в банката 50000 евро, влагам ги във фотоволтаици или вятърни генератори, или други подобни. Как трябва да стане това? Ами пускам едно заявление и посочвам къде искам да ги поставя, като разбира се това трябва да се регулира. С това трябва да е достатъчно. Който се е опитвал да създаде нещо такова от нулата знае какви пречки и спънки му създават държавата и ЕРП-тата. На първо място Държавата трябва да създаде орган който да се занимава с тази дейност. Пускаш си заявлението там и след месец два всичко да е готово. А не да те правят на маймуна от инстанция в инстанция и да пълниш гушата на бюрократи. Сметката ти за ток да се покрива от инвестицията, а останалото да се продава, на фиксирани или борсови цени за деня или за месеца. Всеки който има някакви пари да може да ги инвестира, лесно и бързо. Няма да казвам колко работни места ще се създадат(директни и не директи) с една такава инициатива. Просто трябва желание от който зависи!

с КАКВО ЩЕ ЗАХРАНВАШ ПОЧВЕНАТА СРЕДА, ЧЕ устойчиво да имаш 3000 тона на месец добита органика?

Знаете ли колко покриви на жилища има. Ако на половината се поставят фотоволтаици, ако се улеснят собствениците разбира се.

Процеса на горене на биомаса , не е ли окисление , не се ли отделя въглероден двуокис.