Преди ключовата среща за климата: Откъде ще дойде недостигащата енергия

Погледите са насочени към Китай, който залага на въглищата. А природният газ навсякъде се оказва дипломатическо оръжие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Решение има и е много просто. Ще се стигне до там, но след като опре ножа в кокала. Просто трябва да се улесни и да се стимулира население да инвестира в възобновяеми източници на енергия. Пример: имам в банката 50000 евро, влагам ги във фотоволтаици или вятърни генератори, или други подобни. Как трябва да стане това? Ами пускам едно заявление и посочвам къде искам да ги поставя, като разбира се това трябва да се регулира. С това трябва да е достатъчно. Който се е опитвал да създаде нещо такова от нулата знае какви пречки и спънки му създават държавата и ЕРП-тата. На първо място Държавата трябва да създаде орган който да се занимава с тази дейност. Пускаш си заявлението там и след месец два всичко да е готово. А не да те правят на маймуна от инстанция в инстанция и да пълниш гушата на бюрократи. Сметката ти за ток да се покрива от инвестицията, а останалото да се продава, на фиксирани или борсови цени за деня или за месеца. Всеки който има някакви пари да може да ги инвестира, лесно и бързо. Няма да казвам колко работни места ще се създадат(директни и не директи) с една такава инициатива. Просто трябва желание от който зависи!

Знаете ли колко покриви на жилища има. Ако на половината се поставят фотоволтаици, ако се улеснят собствениците разбира се.

_stankow

Значи Великобритания изпраща самолетоносача си към бреговете на Китай, влиза във военен съюз срещу него, и "очаква", видите ли, той да си съкратял промишлеността, щото англичаните имали някакъв "план" за нещо си !?!? Тези хора за малоумни ли ни вземат, нивото ни като на Грета ли е ? Китай, разбира се, вика "балумба, балумба" и си гони неговите интереси. Какво друго да направи ? Какво е "балумба" ли ? Потърсете вица за великия вожд Оху-боху :)

от т.н.колективен запад за пореден път са в шах и мат.Като куцо пиле в калчища не знаят въобще какво се случва и на къде отиват.

grainis

Технологията RGBB - Rapidly-Growing Bamboo Biomass , базирана на свръхбързо-растящи (един метър на ден ) Бамбукови Хибриди - https://bamboo-biomass.alle.bg , отглеждани оранжерийно, върху многоетажни Рото-Рафтове, в напълно автоматизирана , хипер-интензивна Вертикална Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg , може да спаси ТЕЦ-овете ни, Енергетиката и цялата ни Икономика, да умножи многократно сегашния ни БВП, да върне Емигрантите - плюс още няколко милиона дипломирани чужденци , да вдигне минималната заплата на 2500 евро, и да нареди България сред най-богатите и успешни страни в света, в рамките на десетина години. - https://bg-razvitie.alle.bg . Една 50м висока В-Ферма, изградена върху 1дка площ, може да предложи гигантски добиви - над 3000 Тона на ДЕН , от 100% Карбон-Неутрална , свръх-бързорастяща Бамбукова Биомаса ( консумираща стотици тонове СО2 дневно - Емисиите на ТЕЦ Марица 1 и 2 ), която Биомаса може да се ИЗГАРЯ Директно - https://horti-energy.alle.bg , Чисто, с Калоричност 20MJ/kg ( на Лигнита е 17MJ/kg ) в пещите на ТЕЦ-овете, без каквото и да било преустройство и допълнително оборудване , или да се ПРОДАВА (70Е/тон) , да се ГАЗИФИЦИРА / ПРЕРАБОТВА анаеробно в БиоГаз, БиоЕтанол, БиоМетан - и Не-Електролизерен Зелен Био-Водород от него - https://biogas.alle.bg ; БиоДизел , Горивно Олио и ИФО-Аерозол - https://biodizel.alle.bg ; както и в цял нов клас БиоХрани - https://foods-of-the-future.alle.bg и Материали , всичко това на Резултатна Себестойност, близка до НУЛА - https://nula-energia.alle.bg . Под 10% от произведената Биомаса ще се ползва за добив на електро и топлоенергия чрез Газо-Прахови Горелки - ( wtsab.com ) и Турбини - Ел. Генератори, за нуждите на Фермата . Въпреки че всички отделни елементи на тази технология са отдавна известни и в масова употреба от десетилетия, за момента в света НЕ СЪЩЕСТВУВА подобно интегрално решение за комплексен добив на свръх-евтини и чисти Биогорива, Храни, Фуражи, Торове, Влакна, CCUS-Материали и др., което дори да се ДОБЛИЖАВА по Ефективост, Цена ( на Инвестицията и Поддръжката ), Напълно Затворен Енергиен Цикъл, Чистота и Рентабилност , до гореописаното. Няколко големи В-Ферми, изградени от евтина сглобяема конструкция , в срок от година-две , на обща площ от около 3000 дка ( ориентировъчно - 1730м х 1730м), ще спрат изцяло вноса на Газ и други Горива, ще стартират гигантско родно производство, и ще разкрият хиляди нови работни места, носейки няколко БВП-та годишно, във вид на Приходи от Експорт, в размер на стотици Милиарди Евро.

с КАКВО ЩЕ ЗАХРАНВАШ ПОЧВЕНАТА СРЕДА, ЧЕ устойчиво да имаш 3000 тона на месец добита органика?

Процеса на горене на биомаса , не е ли окисление , не се ли отделя въглероден двуокис.