Правителството не се бърка в сделката на ЧЕЗ, обяви Теменужка Петкова

България ще продължи да ползва ТЕЦ-овете си (на въглища) поне до 2030 г., та и до 2050 г. въпреки тенденцията в Европа те да се затварят, заяви министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"По думите на Петкова, зад "Еврохолд" няма политически гръб. "Г-н Христов (Асен Христов - председател на Надзорния съвет - б.р.) застана с лицето си, каза кой стои зад тази компания - той и акционерите. " Хихихи, хахаха - Нушке, я пак за липсата на политически гръб;))

Те уж и при сделката с Гинка не се бъркаха :-)

Абе, енергетиката не е ли въпрос на националната сигурност? Що е в частни ръце?

КФН, КЗК, КЕВР... Някой знае ли колко комисии и комисийки има в малка България и какво работят те?

България ще продължи да ползва ТЕЦ-овете си (на въглища) поне до 2030 г., та и до 2050 г. --- Ама разбира се ... що не и до 2100 г... кво пречи? А пък след 2100 г - на дърва... я виж колко дървета има за горене... Как да се бърка и.д. "правителство" , като Правителството го купува !

…"Тук става въпрос за едно смущение в електроенергийната система"....дали пък не е предизвикано умишлено ….По принцип това министерство ,най-добре е да се закрие .Държавата няма 300-400 млн лв да закупи ЧЕЗ ,а хвърля на вятъра 2 млрд....Подавайте си оставката и се махайте !

Държавата няма 300-400 млн лв да закупи ЧЕЗ ,а хвърля на вятъра 2 млрд.. --- Да бе, човек ако погледне от този ъгъл ...то тая ЧЕЗ е "стотинки" пред 8-те златни самолетчета, дето ше се лети с тях да се правят кръгчета, щото то врага изчезна вече...ама нали пък има оФце, дето ше бъдат обути да плащат, през увеличени цени на всичко! Ей така се "подпомагат" и американската икономика, и руССката и лихварите! Найс, а - с един удар - 3 заека!

Проблемът на дебилите е, че като четат, не разбират какво четат! Специално за тях, помощ от приятел. Цитирам: "Според нашето законодателство, регулаторните органи трябва да се произнесат при подобен тип сделки. КФН вече прави проверка, следва да се произнесе КЗК и КЕВР""! Сега изясни ли ви се, кой трябва да извършва проверките, или материята е прекалено тежка?

Тези "тезиси" си ги разяснявайте на тиймбилдингите на "Младежи ГЕРБ" ;) Там може и да намерите някой "дебил" да ви повярва как всичко зависи "само от нашето законодателство" и "липсва политически гръб" в конкретния случай! А пък, ако случайно си някакъв наивник, поразрови се из нет-а - ще откриеш любопитни връзки и познанства, да ги наречем!

За какво е тогава правителството! Енергетиката е важна за националната сигурност. Това не е само търговска сделка. Правителството трябва да проучи и кътните зъби на купувача, парите му, зависимостите му, търговските партньори, приятели и всичко останало. Ако не го прави значи се отнася безотговорно и некомпетентно към националната сигурност.

Не ставай смешен. Правителството е за да си купуват евтини апартаменти и да са над закона.

Не трябва държавата да се меси в сделки между частни субекти! БСП не може да избяга от същността си, да национализира било собственост, било бизнес! Затова чугунените глави призовават за национализация на ЕРП-тата, затова хората гласуват масово против БСП! Глас против БСП е глас за свободата, против диктатурата и против национализацията! На местните избори ще бъдете пак без кмет на областен град. Вие можете да управлявате само пенсионерите и циганите по селата, до там ви е капацитета, и да наблюдавате грабежа на едните над другите!

ххаха а бе пич гледам че си с/у национализацията нали? Обясни тогава преди национализацията на комунистите и конкретно преди 1945-та какъв е бил така прокламираният от тиквето индустриален бум ?

Комплексът ТЕЦ Марица Изток е гарант за енергийната и националната сигурност на страната, осигурява хиляди работнби места и на всяка цена трябва да бъде съхранен!!!

Чета коментарите и се питам колко от вас не гласуваха, защото "няма за кого"? И си припомням една от безсмъртните епиграми на Р. Ралин: "Когато отвратените не гласуват, отвратителните управляват!" Нищо лично против никого.

Дано повечето я прочетат!

Такава позиция не е ли твърде опасна? Как така всеки може да купи енергийната сугурност на страната ни? Сега е моментът да питаме премиера защо даде на частници онази част от ЕРП-тата, която беше държавна? Той може да не е компетентен, но къде са съветниците/с някои май риташе мачлета/? Що за политика е това?

Тази политика се нарича мъдра политика, но не всеки има капацитета да осъзнае това, което е жалко!

Хахахха! ГолЕм си смешник.

В Чехия-250 000 протестират срещу корупцията, тук 100 души пишат срещу корупцията на сикаджията и шайката МУ, а цензурите половината ги трие!

Виж къде са чехите(икономически, културно и т.н.) и къде сме ние.

Това правителство, което не се меси в нищо важно за народа на страната, трябва да си ходи, мутри не ни трябват, нужни са ни интелигентни лидери, не бухалкаджии и чукундури.

Докто има ТЕЦ,всяка година ще се корегират цените. До кога ще се разпореждате,а ние да плащаме. С нашите пари подписвате договори,които ние плащаме,а когато искаме да видим какво сте сътворили,не може. Търговска тайна. Тези договори трябва са публично достояние щом са с нашите пари

Когато е застрашена националната сигурност в геостратегически отрасли, правителството трябва да се намеси. Електроразпределението е геостратегически важно за България и не може да е частна собственост. То трябва да бъде одържавено незабавно. Идиоти не трябва да управляват България.

Никой не смее да се бърка в сделките на ББ !

Не мога да се сетя за смислен коментар,освен незабавна ОСТАВКА! Държавата не може да накаже никого за фалита на КТБ, а сега с откраднатите пари се "купува" ЧЕЗ. Утре ние ще плащаме още по-високи цени по настояване на Василев. Пълен абсурд е БГ!

Дори при диктатура НЕ ДЪРЖАВАТА наказва а съдът след обвинения на прокоратурата? Държавата осигорява средствата.Това което ВИЕ вършите се нарича клевета.

Може ли Петкова да отговори на следния въпрос: Какъв опит има Еврохолд в управлението на енерго разпределително дружество??

Важното било да си назначат хора които разбират от тая работа.... Значи ние ще зависим от хора,които никой не ги знае какви са и що са....ами ако са калинки?????

Всеки, КОЙТО има пари и те са „чисти“ за което има проверка, може да си купи, каквото си иска.-Питаш „какъв опит имат“?-След такъв въпрос би трябвало, доста стоки да бъдат забранени за продажба!- По простата причина че „Никой не се ражда научен“!?-А като ги няма стоките, няма и да се научи.А и къде е демократичното в това да ОТСЪЖДАШ, предварително?-Както беше и с обвиненията в предизборната надпревара.

Това е така както казваш, когато се продава или купува местна бакалия! Когато става въпрос за предприятие, което ако го унищожиш, ще унищожиш половината държава изискванията са доста по-различни!!! Правителството е назначено именно за това - да управлява процесите и да следи дали стратегическите предприятия с особено значение за здравето и живота са изложени на риск от некомпетентно управление и да прави съответните корекции, чрез властовите си механизми. Хайде преди да пишем по форумите прочетем някоя и друга книжка по теория на управлението, икономика и др. в зависимост от конкретната статия и тема!

По твоята логика утре ще решат да продадът и АЕЦ и ще го вземе някой бакалин и в движение ще се учи. Ако сбърка нещо чудо голямо!??!?!?!?

Да! Има "стоки", които трябва да бъдат забранени за продажба - свързаните с националната сигурност! Явно управляващите не са се родили научени, затова се учат на наш гръб и това може скъпо да ни струва в бъдещето.

Не е проблем БСП да купи ТЕЦ и да го продаде на Доган. Проблем е някой извън БСП и ДПС да си купи фирма.

Само че на власт е Герб,който в 2009 г е обещал че това няма да се случва...обаче се видя че надгражда....

Зае какво ни е тая енергетичка- счетоводитерка и тоя КЕВР след като те в нищо не се бъркат????? Теменужка го играе "връзки с обществеността" на тема енергетика, Иван Иванов с КЕВР го играе държавна служба към статистическия институт на републиката.

Щом правителството няма да се меси при продажбата на такова важно предприятие за населението и естествен монополист, то тогава въпроса е, защо ни е такова правителство? Да си назначим поне няколко манекенки, за да изглеждат добре на снимките по вестниците. И без това правителството в нищо важно не се меси, а само в разпределението на едни средства на свои фирми!

В прав текст. На държавата не и пука за националната сигурност.

не се бъркаме във вашия бизнес за да не се набъркате и вие в нашия

Да не сте поверили сделката на ЦвЦв! Той "успешно" договори сделката с Ф-16, сега "успешно" ще се справи и с тази!

Искаме си ЧЕЗ! Дайте си ни ЧЕЗ! С Гинка си го искаме!