Повече от 30 милиона лева бонуси за служителите в НАП през 2019-а

В същото време приходната агенция обжалва глобата от 5 милиона и 100 хиляди лева, наложена им от Комисията за защита на личните данни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте, аз съм служител в НАП работя за 500 евро заплата. Получавам ДМС на тримесечие от 350-400 евро. Незнам вие с какви заплати сте...не вярвам да са толкова малки. За извънредното положение в което се намираме в момента...пари няма да вземем а знаете ли всички българи прибирайки се от чужбина отиват в НАП да си оправят здравното осигуряване. Всички безработни също са в НАП за подаване на декларации за да оправят здравното си осигуряване, всички хора на които им трябва ПИК код за подаване на всякакви документи по електронен път пак се издава от НАП всички фирми за да подават документи по електронен път пак са там. Подсигурихани един дизифектант на 30 човека, няма маски, наредиха чистачката да мие по 4 пъти на ден обаче нея я няма а всеки ден минават по около 500 души. Незнам на какво завиждате по точно.

Безкрайна наглост

Наглеци и пандел

Добре е да се насърчава събираемостта. Все още има тарикати, които укриват, плащат по-малко или не плащат. Всеки служител на НАП, който разкрие случай на укриване на данъци да взима по 10%.

Тиквето, ще ни прослави. Сега ще обърне половин държава с краката надолу, за да докаже, че има закони...но само за някой. И после с гордост да каже :(вижте какво правя за вас българи). То ще бъдат хайки, то ще бъде чудо. Но не забравяйте кой назначи Гешев и за какво.

Абсолютна НАГЛОСТ!

Добре, де - не може ли вместо да теглим нов дълг от 200 млн, тези да върнат бонусите и да им се намалят заплатите с 50%?

И да ти се полага по една свирка месечно....

Как няма да вземат бонуси милите НАП-аджии? Та това са най-големите професионалисти в България! Те се грижат за славата на България из целия свят, така че и който не е чувал за България, вече е! Чрез хакването на некадърната им инф. система... Ъ, пардон, чрез "зверската" хакерска атака на отличната им инф. система влязоха както в световните новини, така и в световната история (първия в света случай личните данни на цялото население на една държава да бъдат откраднати и свободно разпространени в Интернет). А шефката им... Ах, шефката им... Кой друг специалист на пост като нейния може сам, без чужда помощ, да вземе трудното решение да не си прекъсва отпуската, когато световните медии говорят за проблема в агенцията, която тя ръководи. Още бонуси, още бонуси трябват! През 2019г. НАП ни прослави из цялата Земя. Нека си пожелаем през 2020г. да ни прослави из цялата Галактика!

И срам нямат рядят гаф след гаф и за добра некадърност бонуси разпределят си стотици хиляди левове народна пара а ний обикновените хора събираме капачки за ковиози тъп смотан умрял народ другите избори със по две бюлетини за Винету

Раздаването на бонуси в държавната администрация е абсурдно! Бонус се получава за изпълнение на продажбена цел и е присъщ за частните компании, чиято дейност е свързана с генериране на приходи и печалба! Абсурдно е да се изземват парите на даенъкоплатеца е да се разпределят по неясни критерии завоалирано от обществото!!!

Е, нали няма изненадани, че кучетата си лаят, а кервана си върви? Тия там са недосегаеми, ще си правят каквото и когато си искат, а народа ще го духа. И така, докато народа не ги издуха. Само дето не и българския народ...

Невероятни,почти абсурдни са мотивите за раздаване на бонуси в държавния сектор. Та и при НАП. Да си свършиш работата качествено и в пълния й обем е задължително условие ,за да си получиш месечната заплата - 8 часа,5 дни в седмицата.Тези почти повсеместни бонуси ,всъщност показват друго,завоалирано за обществото ниво на заплащане. И не,не става дума за завист,а за обективност и откритост при разходване на бюджетни пари.

тиквата си храни избирателите добре

Какво значи "на 70 души им спрели бонусите за един месец"? Там в НАП да не би да ги пускат с кранче тези бонуси, та да текат всеки месец? Отрудения човечец, я види бонус веднъж годишно я не. А на тия лекета им текат бонуси като цIгаска чешма без водомер. Абе вие от НАП платихте ли си данъците?

НАП повече харчи отколкото събира!

В Териториалните поделения на НАП ситуацията е същата!!! Назначават се "удобни" на властта служители, които рекетират бизнеса по места и в знак на благодарност им дават яки бонуси!!!

Не е само в НАП.Кажете и за търговският ригистър,за Кривосъдието,все чиновници с големи привелегии без да работят.А всички други ги държат почти на минимална.Затова скоро и там няма да има кадри.Няма такава провалена държава,която я хвалят за "фискална дисциплина"само на гърба на обикновенните и чести и заспали дънакоплатци..До кога ?Докато и един българин не остане тука.

Според мен тази безсрамна провинциалистка, директор на данъчните - Галя Димитрова следва тутакси да бъде освободена от поста и да бъде оставена сама да си търси работа, ако някъде проявят интерес към това икономическо парвеню. Безсрамието й няма край, наглостта и нахалството й - също. Ако бе читав човек щеше да мълчи след този провал поне година и сама да слезе от столчето , осигуряващо и блаженно финансово съществуване.

Държавния бирник. Едни работят други се кашират и взимат бонуси и крещят с пълно гърло - айде да х'оим да работите. Абре бонусчиите, платихте ли си данъците?

Мисля че се ебават за пореден път с народа...

Догодина пак 30 млн. за бонуси и пак да източните данните на данъкоплатците в интернет. Да, шефът ви да си вземе тераса с джакузи и асансьор.

9 млн. за 70 човека са около 128 хил. на човек, или над 10 хил. на човек на месец. Такъв бонус е несъразмерен със заплатата. Работи народе, да тъпчеш и тези уж "легални" кръвопийци.

Да ги дадете по болници и погребения, долна корумпирана пасмина.

Демотивират свестни и кадърни и награждават непотребни некадърници

Това се нарича отрицателен естествен отбор!

Ето защо се държаха като ЕНИЧАРИ и ни деряха по 3 кожи.Интересът бил лично облагодетелстване.Ако някой ден се случи така ,че всички грабили хората трябва да плащат за това ,което са правили.НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙТЕ.ПОМНЕТЕ ГИ.ПОМНЕТЕ ИМЕНАТА ИМ.ПОМНЕТЕ ЛИЦАТА ИМ.

В Централното управление на НАП по устройствен правилник трябва да работят 1192 души. Обикновено щатовете не са запълнени, а и през годината има текучество, така че едва ли са били повече от 1000. 9 млн. лв. са си раздали във въпросното управление. Т.е. 9000 лв. на калпак. Да, ама в учебния и информационния център, шофьорите в ЦУ и други спомагателни длъжности са взели по 1000 - 3000 лв. Т.е. изпълнителният директор и заместниците му вероятно са сгънали по 30 - 40 000 лв. Да ги оплачеш!

Пита ли се някой, могат ли да докажат тези милиарди, или си измислят, за да имат основание за бонуси за добре свършена работа?

Политическата мафия си избра свой прокурор, затва сега правят квот си искат необезпокоявани, но рано или късно казана с катрана ги чака, а той вече ври под краката им.

Поне глобата да си бяха платили !

Управляващите от ГЕРБ ни изработват така,като на тях им е удобно .Много отрано започна покупката на избиратели по министерства,агенции и голямите общини. Схемата е ясна .Първо базова заплата по щат.Следват тримесечни уравнения от половин заплата нагоре .Накрая на годината годишни премии-бонуси плюс уравнението за четвъртото тримесечие и ето ти 30 милиона накуп на чиновниците от НАП. В Столичната община се прилага същат схема,казано от мой приятел на средно ниво в общината.Да не забравя, че формулата пък за депутатите в НС е на всяко тримесечие увеличение на заплатите от 200до400лв. В зависимост от нарастването на СРЗ в България.Таква е била формулата,която са си гласували.

Браво, окрадоха данните на хората в роботоспособна възраст и на всички фирми и то от НАП, където всички си декларират задължително доходите и държавата "гарантира" да не изтекат личните данни на хората само че на бабината ти трънкина гарантират. Колко милиарда данъци не са внесени от Божков и той си замина под носа им да си кара кефа в топлите страни с личния си самолет.. Сега карат хората с по-стари компютри да сменят всичкита си техника и да куоуват амаерикански софтуер за да могат да комуникират с НАП, защото НАП няма техен софтуер и не ползва български софтуер а лобират за американската икономика. Със СУПТО се опитват да закрият всички малки фирми, защото финансово не могат да си го позволят. Разиграват театър с глобата от комисичта за заяита на лиюните данни - така парите от левия джоб ще отидат в десния на властимащите. Ми раздайте си 30 милиона бонуси то пира по времето на чума е най-хубав. Я всички български фирми и граждани да осъдим държавата за теча на лиюните данни, които са неприкосновени или по-добре да сменим тези алчни тъпунгери вкопчили се като пиявици във властта. Повдига ми се от тях и техните кражби.

кхмери трябва да си плащате данъците а не да се ослушвате само боклуци такива

Така се печелят избори. Да се учите - 700 000 администеация са абсолютно достатъни да печелят изборите всяка година. За това няма НИКАКВИ реформи, за това Мис Прашки взима 9,000 евро на месец като съветничка в министерство на правосъдието, за това и нямаме икономика, инвестиции и всички напускат ... за тов се спуска отново звесата и гледаме на цивилизования свят през оградата. Само дето оградата сега не е телена, а финансова. Добър преход беше.

Всъщност за увеличената събираемост на данъците нямат от НАП никаква заслуга...Просто работещите фирми предпочитат да са изрядни, отколкото тези първолаци от НАП да им ровят в кофите...Нападжии да гледат как се краде ДДС, а не да се бият в гърдите какви са образцови..видяхме ги с личните данни...Измами с ДДС то са в огромен размер под благосклонното око на висшите държавници..Тиквата, онзи скопец финансовия министър и тази вмирисана п...ка шефката на НАП...Мизерни души...

Браво! Напълно заслужено! Щом за теч на личните данни на милиони хора награждават така, сигурно за нещо още по-голямо ще ги наградят още повече. Въобще не съм учуден, че бившия IT шеф на НАП е получил висок пост в друга държавна институция. Напълно си заслужаваме и ние този "бонус" !

Ма правилно раздаваите бонуси на всички че дори и на депутатите грабете от сиромаха и си раздаваите. Всички от нап на изборите да гласувате за ГРОБ и пак ще има бонусчета

Незабавно съкращение на администрацията в бг поне 40-50% още през следващите 2-3години

Schilo

Драскайте колкото си искате- те са си вземи парите. Ама мислете на изборите, кво ще правим с тези, които им ги дават!

Явно това са хонорарите за източените данни.

30 милиона народни пари раздадени за 1 година само в една държавна агенция!!! Колко ли са всичките раздадени народни пари на държ. служители за 1 година? Не ми се мисли. Тия хора, къде смятат, че се намират? В същото време народа гладува и умира от геноцид. ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ ВСИЧКИ БОНУСИ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ !!! Като искат да забогатяват, да си направят частни фирми, а не да взимат от заделените с кръв пари на народа!

За това че си вършиш работата бонуси, е това е държава!!!

Това правителство успя да ме направи върл противник на Герб, а им бях верен симпатизант. Не е за вярване и натиска за еврото. Отворили са си устата за едни 25 млрд. на държавата и тях искат да налапат. Но май ще им приседне този път. Долу ръцете от парите на хората!

Та, за споменатото евро - учудва страхотен натиск от бб и шайка, бързане и уверения на всякакви експерти и не само, че евро е благодат. Подозрително е.

Еми редно си е! За тия хубави пътища трябва да има и хубави бонуси.

Над 30 милиона лева допълнителни възнаграждения заради постигнати резултати са раздадени в Националната агенция за приходите през миналата година Да изпуснеш личните данни на цялата нация в интернет пространството си е "сериозен" резултат,който заслужава сериозно възнаграждение.

Голяма събираемост, голямо чудо! А колко не сте събрали? Колко са отписани? Колко сте проспали? КОЛКО, бе?!?!?!

Как така 30 милиона? Та това е нищо, веднага да им се дадат поне още 30 милиона, защото дадените са трудно делими. Нищо чудно персонала на НАП да е такова число, което да не е делимо на 30, но да става за 60 или ако трябва да се нагоди дори за 90 милиона. Може и 100, поне е кръгло число, за да няма сърдити и обидени заради ниския бонус.

Шефката на НАП не си подаде и оставката след скандала с изтичането на личните данни, за което се иска униклна наглост и дебелоочие. Наглост е също да обжалваш накзанеито им наказание НАП за което те никога няма да поемат лична отговроност или да го платят от джоба си. И идва логичният завършек 30млн бонуси, тук колкото и да са виновни тези за мен по-виновен е Борисов, защото предшният път накара служителите да си върнат бонусите, но не го вкара в закона това да е корупция и престъпление, каквото е в съшност. Салви Трифонов беше прав и никой съд не може да промени това - "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Направо тоя провален отвсякъде министър да си дава оставката !!!

Нормално,никой друг не събира задълженията,инкасирали са над 3 000 К увеличение на приходите.

.... като вдигнем данъците догодина ще си раздадем сто... и ножа и сиренето са у нас а пък вие ще плащате на вас се крепи държавата, а ние ще си делкаме повечко.... само си трайте....

Ааааа и по 30 цирея на всеки шеф