Пореден старт на е-правителство

Разработването на документа ще играе ролята на рамка, която да включва основните елементи на електронното управление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дошло е време ЕК да одтира за какво са изхарчени париците?

След дадени два милиарда електронното управление е на ниво 00, обаче колко суджук имаше ;)

Държавна агенция Електронно управление е пълна с пенсионери, които само чакат заплата. Да не очаквате да направят нещо, освен това да питат - кога са бонусите...

До момента опукаха 2 милиарда за 20 години. Не са направили абсолютно нищо.

А за къФ чеп ни е това електронно правителство, а ?! Някой може ли да каже, кога точно ще се въведе и колко точно държавни служители ще успеем да съкратим след въвеждането му ??? Ще ми се да видя и един финансов анализ тип разходи -ползи, или пък срок на откупуване на инвестицията ......

Какви съкращения? Създават се нови работни места! Нов служител следи "електронния документооборот" и от всеки "електронен документ" прави хартиен - демек печата го. После го праща на съответния служител, който го обработва и въвежда в някоя ИС по "нормалния" ръчен начин. Не е точно, каквото се очакваше ...

Важното е, че за идейна рамка плащат луди пари. Това е все едно да пуснеш обществена поръчка за откривател на колело. Естествено "откритото" от нашата фирма печеливш колело, досущ прилича на истинското, само не може да се движи като него, но е иновация за която ще бъдат платени милиони.

Старт на е-правителство се дава на всеки 4 години от последните 25. Няма да го бъде защото ще остави без препитание половин милион българи живееши от системата във вида в който е.

Пропаднали ГРОБАРИ време ви е да си ходите. Електроните винетки показаха колко ги разбирате нещата.

Айде Боко, че прибере още 2 млрд. лева и ще има после още стартове

"... напълно функционираща система на електронно правителство ще имаме от 2020 година ..." Глупости! Електронното правителство има потенциал да изхрани още няколко поколения чиновници. Още много пари могат да се ... усвоят. Пък и предвид електронните проблеми напоследък (с ТОЛ-системата и агенцията по вписванията), не е ли най-добре да си останем на хартиен носител? Напоследък все дефектни дискове доставят, а хартията е вечна! Вземеш си ден-два или три отпуска, пък отидеш и си свършиш работа в общината. Вярно, чакаш, ама поне знаеш, че някой ден, ако е рекъл Господ, ще свършиш работа.

Хубава идея ама НЕПРИЛОЖИМА в нашата територия!!!! Само се приказват празни приказки за заблуда на Народа Български, а реално има ОГРОМНА съпротива против това на ВСИЧКИ нива.... Въпросът е само как да се извъртят нещата , за да се УСВОЯТ тези средства от "верните" хора тук в Бг. Всичко е само Старт, Плащане, Стоп, Застой.....и така до следващият път... Те т'ва е СИСТЕМА и СТАТУКВО !

електронното правителство не е само свързаност, която е налице. Хванете си министрите и ги задължете, с бой, ако трябва, да си качат в облака на ДАЕУ документите, които трябва. Ако не знаете кои ви подсказвам: от Входяща/Изходяща поща на съответното ведомство. Изисквайте електронен подпис за достъп или пък пик-овете на НОИ и НАП, а по-лесно е със регистрация, с двойна проверка/както при ресетване на устройство/. Задължете с вписване в Длъжностната характеристика на всички Директори и н-ци отдели да си качват в определените директории необходимите Образци и определете правилата за документооборота и ето ви работещото Електронно правителство.Ама като сте назначили само шапкари как да стане.

Не си прав. Някои си изучиха децата, други си купиха апартаменти, трети се пенсионираха ...

ГРУПОСТИ! До сега какакво правехте некадърници?!?

С е-правителството управляващите откраднаха 3 млрд. евро.Явно това не им е достатъчо а продължават с нови схеми.

Никиту,малкото какво ли би казал?