Помощта за бизнеса и безлихвените кредити ще се дават до септември

Ако заведенията отворят на 1 февруари в знак на протест, ще бъдат глобени, заяви Лъчезар Борисов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега е момента тиквата да тегли кредит за да си санира къщата.

Септември всички ще са изпофалирали. тия милиарди ще потънат в чекмеджето.

Лъжат, лъжат та ушите им плющят! Тулупите са до април на власт! А после, я камилата, я камиларя! А и кой затворен бизнес през ноември 2020 може да чака до септември 2021? Тези хора на фотосинтеза ли да я карат? А заплати, данъци, осигуровки, такси, наеми? Някой да им опрощава нещо? Ама те гледат да излъжат, та дано да вземат още един мандат! Още един мандат на лъжи, кражби, корупция, простотии и скандали! Явно са решили те да приключат България!

Лъжа и измама -всичко има за всички няма НИЩО НЕ ДАВАТ ако не си НАШ човек

Абе спрете да отразявате тоя оли.офрен през час. Такова чудо никъде го няма, един нарцис постянно да се навира и да плещи за пари, пари, пари, даваме, отпускаме. Водите предизборната му кампания още от миналата година. Пък в този "кабинет за бизнеса" кой наш човек ще работи и с каква заплата? А колко добре се справя България? Докато не я съпостави с други страни, т.лупа може така да си мисли.

за книгите - да издават па?

да иедават пари, вместо книги?

не ни цензурират, само сменят правописа

Това е за грамотните хора дето четат книги. Не ги разбираш тия работи не ги коментирай.

Извършва се ГЕНОЦИД какъвто не е имало в човешката история. Как? Със съгласието на всеки отделен човек. Унищожавайки ресторантьорите или изкупувайки заведенията големите корпорации ще завладеят стратегически отрасъл на България производство на храна и търговия с нея. Големите хипермаркети не са български. Те диктуват какво да се продава. Когато превземат крайните точки на хранителната верига българските фермери и стопанства ще паднат и банкрутират,защото няма да имат на кого да продават. Естествено атаката срещу България е комплексна и не се свежда само да заведенията. Продажните политици ще атакуват всеки един отрасъл за да заличат България. Има ли изход? ДА, народа да се сплоти и да подкрепя протестите на всички отрасли. България е малка държава и българина трябва да разбере, че всички зависим един от друг. И ако един протестира, друг трябва да го подкрепи. Въпроса е за бъдещето на децата.

Идиота си. Завладявайки ресторантите ще завладеят производството на храна. Наистина трябва да си болен мозък за да пишеш такива работи.

Три месеца с нула приход и 2 деца. В такава ситуация само българин издържа.

Ще повярвам,че сме започнали да се оправяме,когато германец ми купи старата кола,англичанин ми обере ягодите и гъркиня ми прислужва в къщи! Засега България се разпада и народа се разбягва! Въпреки ограниченията на запад никой не се завръща тук и продължават хората да бягат към Запада,е това е лошото,ама на алчната измет продължава да не и пука,тя си гледа парите и как още да се облажи...

Казват,че дотогава това ще стане.

Алчната измет както ги наричаш в момента организира протести и се надява пак да управлява.

60/40 не се ползва от микро и малките фирми, бе калмуци. Тя е направена да се облажат големите фирми с много персонал. Който не вярва да види, колко персонал я получава и да я раздели на броя на фирмите, които я дават. Подкрепа за малките само на кредит от 6900, които вече са взели и похарчили, щото глад голям.

Дават кредити за малките фирми НО не и безлихвени.

Давате пари на бизнеса,които изобщо не достигат до работниците!!! Затова на изборите ще получите най големия шут ,който сте виждали досега,буквално ще ви изхвърлим от парламента!!!! ГЕРБ ще замине,като НДСВ и това сега не е шега,вие този път си отивате!

Грешиш човече. герберастите ще са в парламента. устройството на държбавта ни е такова, че такива като тях са виниаги на върха. Народът тов не може да го разбере, защото се е изоставил и простеее. Чалга, рагия бабаитлък, омраза и9 все такива гадни неща. Никаквъ труд, отговорност, желание за образование и високи квалификации - НЯМА! На площада да скандират, да трошат, да мърсят Природата - ДА, но за полезно и градивно - НЕ! Да си влачат дрипите!

Браво на теб , прав си , и мойто мнение е същото

Ще развържат кесията лекичко през март, ей така предизборно и това ще е. Нито има пари, нито им се дава на кой да е, а чекмеджетата наполовина празни.

Общо взето трай коньо за залена трева- герб

Световни светила в макро и микро икономиката, казват, че колкото държавта повече се намесва на пазара, толкова бизнеса повече страда. Ама нашите говеда, не мислят така. Те са със социалистическо мислене! Държавта, казват тези умни глави има само регулаторни принципи. Да речем като съдия, но не повече. Тя се грижи за здраве, образование и да си вземе нейното от данъците, за д аима с какво да си храни ПЪРВО служителите из министерствата, а ВТОРО - за другите неща!

Тур операторите ще вземат поредните безвъзмездни помощи - над 50 млн лева (от нашите пари) и пак няма нищо да препратят към изтормозеният клиент. В закона пише - "Трябва да върнат в рамките на 12 месеца от датата на стартиране на отложеното поради Ковид пътуване". И дума не се споменава какво ще се предприеме или ще има като следствие на неизпълнението на този закон. Аз съм потърпевш, и тур оператора ми се хили доволно и не смята да връща нищо.... това е положението.

И какво получаваме сега от ЕС? Нищо! Досега единственото нещо,което получаваше народа е да пътува без документи из целия съюз,а сега и това не става,премахнаха го! Пари народа не видя от ЕС,само определена група от тарикати близки до властта! За народа нищо,продължава да си е най бедния в Европа и почти целия свят! Каква ни е разликата в момента със Сърбия примерно,ами никаква и те,както и ние не може да пътуваме свободно из ЕС,а доходите ни са едни и същи,само дето Сърбия не е в ЕС! И каква ни е далаверата дето се вика от този ЕС,май никаква,ни пари достигат до народа,ни има законност,като това крадците и корумпираните да влизат в затвора,няма политици и олигарси в затвора,а сега ни ограничиха и свободното придвижване,какъв е смисъла изобщо да сме в този съюз тогава,а обяснете ми,той е угоден единствено на група от хора,която се облажва от европроектите,на никой друг не му е придремало за ЕС вече! И на всичкото отгоре сега ни се предлага най нагло да приемаме и беззаконие,не човешко,а Божие такова,да нарушаваме Божите закони по най тънкия начин,е това вече не знам,на къде бие... Хем пари нямаме,хем да приемем разврата и порнографията за нормални,неделния закон прокаран от Папството за нормален (те дори Божите заповеди са променили),да живеят хората без брак и да отглеждат деца,това вече е нормално,но е грешно! Да си кръстиме децата,това е грях,да приемаме езическите празници на Запада,като Коледа и Хелоуин,да приемаме ,че има десетки видове полове,транссексуални,джендъри,педер.си,същите тези да отглеждат деца,да приемаме за нормално децата сами да избират пола си,да приемаме за нормално разбиването на семейните ценности и да премахнем думи,като баща,майка,дядо,баба,чичо,леля,вуйчо,вуйна,стринка,синко,дъще и т.н... Какво ни предлагат тия бе?!? Беззаконие!!! Да строим нов Вавилон,мулти-културен,обединени религии в една,всички религии в Европа се приемат,като ,че да вярваш на един и същи Бог,ама не е така! Европа на нациите,на религиите и видите ли,на мира,ама нещо много ми е странен тоя мир,като чета по новините,как навлизат ислямисти в Европа и как обезглавяват и газят хора,а политиците мълчат и правят мълчаливи шествия.... Не го искаме тоя ЕС,това не е това,което ни се предложи 2007-ма година,това сегашното е изврат!!!! Зад управлението на запада явно стои много болен мозък,буквално психар изкукуригал,който се опитва да ни пробута беззаконието и после знаете,какво следва...

Абе нещеш ама без ЕС може да ровиш по кофите за боклук.

Колкото ровят в Сърбия,Албания,там вече са по добре от тук!

Минималната заплата в Турция,която беше много по зле от България и сега е в икономическа криза заради санкции в момента е 391 евро,като я вдигнаха с 55 евро сега! И там не са в ЕС и не ровят по кофите,не мрат по стълбищата на болниците и по линейките,както в България,която е държава в ЕС,ама по нищшо не се разбира,че сме там!

Без ЕС България ще е райска градина. Точно ЕС беше виновен за кризата през 90те. Руските пазари изчезнаха, а ЕС каза "Няма да търгуваме с вас ако не ни изпълнявате заповедите".

на гърба на биз-днес работник...

който има бъдеще. Ако Ковида скове света за десетилетия, какво правиш? Това да не е мина за въглища с миньори ред огромна пенсия? Субсидира се бъдешето, което никой не знае. А не миналото, вече субсидирано.

ше си иде до май ,ама вие давайте до 2050 най добре , нали раздавате от джоба на даъкоплатците и ви е лесно .. а тия дет не плащат ги купувате да ви избират, ващамама

Колкото си отиде през миналия юни / според мангъра/

ставай етническо малцинство и се реди на опашка за пари за изборите. но имай предвид, че е незаконно това второто и ако не те "одобрят" може да те потърсят "органите".

Лъжат та се късат! Тези пари са само за обръчите от фирми. Никой дребен предприемач не ги е и помирисвал даже. Тези партенки ги пускат за да се хващат балъци. Замислете се, хора. Не забравяйте че техният принцип е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Проклета да е партия ГЕРБ!

Лъжеш, има публична база данни с бенефициентите!

едва ли лъже, защото аз имам малък бизнес и не съм получил нито лев от държават. Друг е въпроса , че не съм спрял да плащам на същата хиляди всеки месец.

Лъжеш, Лъчо, лъжеш! Одобриха ме за безлихвения заем от 4500 лева. Още преди осем месеца. Още не са го изплатили. А помощта трябваше да бъде оказана през месец Март! За сравнение - в Швейцария, само след час и половина, след като си подал документите, парите са преведени на твоята сметка. За сравнение - в Русия, само след шест часа, след като си подал документите, парите са преведени на твоята сметка!

Ами лъжеш , като чувал с лъжи , торбата ти е малка.

E, ти пък намери пример с Русия да дадеш, трол безмозъчен!

Да така е- трябва само примери от велия запад да се дават иначе си безмозъчен трол

ще, ще, ще... а сега нищо! топиме сланини!

Ресторантьорите дето крият обороти като побъркани яко се бръкнаха в душата с тези мерки - плаща им се на реални приходи. Само големите вериги, които са с реални обороти намазаха

Бай Иване ,ако беше така ,моите момичета щяха да щрскът с пръсти с хиляда лева помощи.Без да работят и да се занимават с капризи.Нацаксни сме ние,които чинно декларираха всички приходи.Обсче когато отворят когато и да е,скромно банкетче от порядъка на 500лв,ще мине с междинна сметка.Ако не искат фактура естествено.Това направиха с нас .Покрай сухото гори и суровото.

Тези 2 милирда за бизнеса идват от данъците на бедните скотове. Те не падат от небето.

Има ли някой, да ги е видял тези пари? Освен обръчите от фирми?

"Интервенцията в момента реално е към милиард и половина, и още около половин милиард са в ход, обясни министърът относно финансовото подпомагане " Казано по друг начин "Бизнесът ще гушне 3 милиарда лева от бедните скотове, които едва свързват двата края". Българският бизнес данъци и заплати не плаща. Това е публична тайна.

При смъртоносна епидемия се спасява всеки човек. При финансова криза - бизнеса и фирмите. Следователно наистина няма епидемия, а финансова криза, щом ни говорят само за бизнес. При чума спасяваш и се грижиш за всички, защото те могат да провалят всичко, свързани сме като скачмени съдове. При финансов и политически преврат, ваксинираш с пари. А парите отиват при пари. Не мога да изтърпя, как за каквото и да стане дума, парите важат, облечени като вид "помощи" свише.

Помощта за бизнеса и безлихвените кредити ще се дават до септември - ако ги дават както до сега / само на приказки / може вечно да продължават тези помощи !!!

т нар помощи само вие знаете че ги има някъде в имагинерното пространство, за безлихвените кредити - без коментар...

Бочко и шайката му пак лъжат и предполагам крадат, този път от помощите отпуснати от ЕС за справяне с короната. Но както се казва, това не е за сефте.

"облекчени условия за кредитиране"?!!?!!? Абе вие ненормални ли сте? ББР казват че трябва да си имал макс 5работни дни през февруари 2020 и да си в неплатен отпуск!! И колко точно хора попадат в тая Графа???? А хората дето не спират да бъхтят, но заради простотията ви са загубили огромна част от дохода си и реално имат нужда от подкрепа (обезщетение за действията ви) в момента??!!

Че те помощта започнали ли са да я дават? Май само на близкото обкръжение? За останалите ще започнат през Септември... О! То няма за кога... честито! А да... гласувайте по съвест на изборите!

Само да кажа , че в момента 99% от медицинското съсловие краде с гъза си. Източват се стотици милиони левове през здравната каса. Контрол няма защото на инспекторите им е забранено да ходят на място да правят проверки заради пандемията. Имам приятел здравен инспектор и той ми казва следното: “Виждаме ги по документи, че крадат и злоупотребяват, но не можем да ги санкционираме защото не ни дават да ходим в болниците на място заради опасност от зараза.” Пълен абсурд! Та затова така нареченото “ медицинско съсловие” не иска да се отпускат мерките защото далаверата им е огромна. Както се казва: “Ден година храни”. Да му мислят работещите в туризма. “Бялата мафия “тържествува.