Полша предложи на Германия алтернатива на „Северен поток-2“

Този проект ще наруши енергийния баланс на ЕС, смята Анджей Дуда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е пълна куха лейка! за количеството газ от СП2 са необхадими 3600 курса на танкери и регазификационни пристанища-складоме поне 10-20 бр!!да не говорим за изпращача-пак заводи,складове,пристанища!!

Защо трябва да се спира антипазарно даден доставчик, аман от тоталитарни мерки? Ами да предложат американците газ на по-ниска цена от руснаците и ще го купуват. Ама не, как ще го продават, като американския газ е три пъти по-скъп от руския. Затова искат да спрат руския, та белким почнат да купуват техния. Друг е въпросът, тоя Дудук защо работи като американски рекламен агент. Нашия дудук Боко прави същите поразии, но поне не се представя явно като американски агент.

Е много ясно, че поляците губят транзита при построяването на Северен поток2...и много пари! Украинците също! За това правиха всичко за да спрат инвестицията! Имаше такава вероятност,но Тръмп не посмя да наложи санкции,а поляците ще плащат,щом искат да са в голямата политика!

при положение, че е 30% по-евтина от руската - разбира се. А ако повече хора се навържат на това - още по-евтина ще стане. И никой не е длъжен да купува от американците, има много други държави които доставят такава газ.

Полша се набута с 20-годишен договор за доставка на американски втечнен газ. Сега иска Германия да поеме част от загубите. Германия обаче (кой знае защо) се дърпа.

ЛЪЖЕШ !!!!

Троле, вместо да крещиш вземи да прочетеш. Отделно да те светна - Полша не е изолиран случай, Литва също сключи дългосрочен договор за доставка на LNG и също "изгоря" с цената. Четене трябва!

Нали Полша беше напреднала със шистовия газ?Нещо ново?

В Европа има доста морски терминали за LNG. Средно капацитетът им се ползва на около 30%. Всички знаем защо.

много интересно.Това че северен поток 2 ще го има е ясно както го има вече северен потокок 1,обаче откакто палячовците в ЕС говоряат за американски шистак то незнайно защо отчитат факта че Газпром вече държи 38% от пазара в Европа и ще го увеличава още повече .В същото време през зимата скапаните кравари които добивали от шисти купуват руски втечнен газ и от Ямал СПГ с руски танкери последно поколение чакащи на пристанищата им и част от него изнасят в реескпорт на тройноа цена.Смешници които могат да оплетат само льохмани като Полша

Дуда бил учуден...ми да си се чуди.

Интересно как "Южен поток" беше критикуван от тази същата комисия, която одобрява "Северен поток"!

Беше проблема . Русия не искаше да пуска друг газ по тръбата.

Разбираемо е да не пускат други. И аз в къщи не пускам разни пришълци да живеят щото си е моя.

Дуда да ходи да прави дудуци на неговия шеф президент зад океяна.

Купува американския газ 30% по евтино от руския газ.

И тъпите германци не се сещат?Само ти,Дуда и живия близнак ги разбирате тия работи! 30% ????Еййй?

този да не е брат на Плевню?

Schilo

Тоя, да не е търговски представител на янките?

Слуга на колонизаторите.

Не мога да разбера, искат конкуренция и пазарни принципи, какво им пречи газопровода. Ако не е изгодно никой няма да купува газ от него.

Свободната конкуренция, ако е имало такава, е история.

абе тия поляци направо къртят. Германците вече отговориха отдавна на американците и техните въжделения да втечнен газ. Терминали има но всичко е въпрос на цена....с други думи цената ни е с 40% по скъпа от тази на газа пред северен поток

какво може да искаш от полските евреи-подлоги!

Поляците дават цена на втечнения газ Фри оф борд САЩ. Това означава 1. Без стойността на транспорта до Полша и 2. Без стойността на възвръщането на газа в естествения обем за да върви по тръбопроводи. А това означава + 32 % над руската цена на газа. Искат да препродават на американско пристанище ,но немците не са абдали като българите

Да го пускат в тръбите и да продават - някой да им пречи ?

Мда това е като алтернативата на канализацията - место нея идва л.нарката и ги извозва! Много по-добре е! И по-евтино със сигурност! :)

Това е нещо като алтернатива между водопровод до кухнята и да си купуваш бутилирана вода от съседното село. Голям виц!

Tylko po to, żeby wypełnić swój hub Boyкo, zjesz dużego penisa, ale ...

Защо не го изхвърлиш тоя компютър? На полски и коптски ли ти е клавиатурата?

Ъ?

Ето на това му викам алтернатива......"Що не купувате газ от другаде"..... Голямо предложение, Шатите бая кораби ще трябва да позстоят, за да задоволят търсенето.... вероятно флотилията ще е налична към 2030....а дотогава....

Ихаааааа, Чети не хълцай емоционално. Най сетне и Меркел КЛЕКНА и казва ТОВА Е СТРАТЕГИЧЕСКО!!!!!!!! И САЩ пак ще ВАРДЯТ Германия от НАЙ- ЖЕСТОКИЯ АГРЕСОР в момента!!! МИСЛИ. Не моеже за Германия : " Хем душата в Рая , Хем оная работа до края!!" Има си правила- Без СЕВ. ПАТОК 2 !! Туй То!!!!

Още в деня когато Тръмп обяви,че ще изтегли САЩ от договора за забрана на ракети със срден радиус с Русия КАЗАХ, че това е заради Германия да се ВРЪЗУМИ и спре Сев.Поток 2. Напълно прав бях. Ето и пратеника ДУДА реализира като посредник на САЩ целта им. Затова преди месец Тръмп ПОХВАЛИ Полша. Дори Бочко от САЩ каза,че САЩ ще бъдат най- важния в енергийните хватки в Европа. Спомнете си. Няма вечно установени предимства и до 2-3 г. всеки ще се убеди.

Русия няма интерес от агресия спрямо Германия и Европа. Три века Островната империя се бори да предотврати едно - съюз между Русия и Прусия /Германия/. И сега цялата енергия на англоговорящите е насочена към това да предотврати обединение на немска научна и технологучна мисъл с руски ресурси и размах. Какво пазаят американските бази в Германия те са просто окупатори още от 1945 година.

Не става ясно точно каква ти е прогнозата. Че Тръмп ще извие ръцете на Европа да купува скъп шистов газ от страната на неограничените възможности? Това се казва бизнес по американски. Купувай моя боклук по-скъпо иначе ще играе сопата! Не че е спрял да я размахва де. Едно време поне се преструваха на добри и подхвърляха някой и друг морков. А полските политици предпочитат да лижат нечии задници, само да са на контра с най-големия си "приятел" от изток. Визирам покупката на ракетните установки от чичо Сам за милиарди заедно с румънците. Не е луд този който продава зелника, но онзи дето дава парите на данъкоплатеца. Един голям брат си избрахме за чудо и приказ! Чакам да видя как нашите умници ще налапат бракуваните стари фантоми за родната ни авиация. Хич няма да се учудя.

tonk11

По мой помени цената не беше алтернатива. Беше се съвсем реална и то с 30% по-висока. Отделно огромната инвестиция за терминал. Полаците като са толкоз отворени що ползват само 8% от щатите?

Дудо, Дудо-о-о, още много ще го лапате поляците, барабар с украинците!!!

Имал сам колеги поляци...не са никак лоши хора, но във всички имаше нещо леко истерично и неадекватно. А като станеше въпрос за Русия или Германия, това "леко" се превръщаше в не толкова леко....

двама поляка винаги - три мнения!

Значи : добиваш газ, замразяваш я, превозваш я с кораби, разтоварващ, правиш я течна и я продаваш! Приличами на оня Мъск, дето произвежда бензин и вместо да го налее в резервоара, отива, прави ток и го хака в батерии!

Нищо не им е предложила, защото не са пълномощници на САЩ, а Полша газ няма. Правят интриги, умеят го, така са възпитани. Но немците не са наивни селяни от Каспичан.

Поляците лъжат и с анусите си. Положението в момента: 42% НОРВЕЖКИ газ, 18% АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ 32% РУСКИ ГАЗ 8% ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ. Вижате ли как шибаните поляци ЛЪЖАТ европейците (не, че последните не знаят истината)

паляците си правят сметка да внасят шистов гЯз от кочината и да го продават на Германия. Ама немците не пасат трева и не им се връзват.

Прочети какво съм написъл по горе и ще ти стане ясно-АНАДЪНМО !!

А не може ли да купуваме и от двата източника. Който предложи по-ниски цени от него да взимаме. Що за идиотщина да се лишиш от единия доставчик в полза на другия. Че нека и двамата да предлагат, който предложи по-малко пари за милиард кубик, той да доставя. Ако доставящия си вдигне мизата, отиваме при другия.

то така не става! Има си дългосрочни договори! Ако искаш евтино, се обвързваш дългосрочно. Няма кой да те чака, да шикалкавиш!

Не може, защото не е сирене.

не обиждай хората от Каспичан мамицата ти недна селска