Полша купува няколко милиарда м3 природен газ от САЩ

Ще го продаваме в Европа, казва зам.-шефът на компанията PGNiG Мачей Возняк

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американски подлоги. Скоро полските общаци, бояджии- алкохолици заляли Великобритания ще плават към статуята да заменят мексиканците. Скоро икономиката на хамбургерите ще потъне а с нея отново целия свят, защото много им се връзват на мошетата...ама на кат няма топки, има юзди...

Полша е с напълно опростени заеми - около $ 60 милиарда, освен това има получена безвъзмездна помощ за около $ 300 милиарда. Ето затова тези разходи на САЩ трябва да се избият. Купуването на втечнен газ е удобна форма...

Шляхтичите винаги са били едни политически тъпанари.

Да им е честита на полячетата новата придобивка. Газ , оръжия и всичко от Чичо Сам. Благодарение на такива наивници американската икономика е все още жива със своите 19 трилиона външен дълг. Това е истината , а за разните там драскачи фенове на ватенки , алкохолици и тем подобни, симпатизанти на Сорос и джендар идеологията, скоро ще видят края на своите идоли. Докато виждат заплаха от ватенките неусетно ще станат поданици на чалмата. Ако европейците не се вземат в ръце , тоест пълна победа на сили като Алтернатива за Германия, Фронт национала и т. н. в близките години ги чака шерията .

Нещо си се объркал. Външния държавен дълг е 5,6 трилиона или около 26-27% от БВП. Пък и тъпотията и лъжата която си написал го имаш за истина. В ЕС няма страна с повече от 5% мюсюлмани, но за сметка на това в Русия гонят 20%. Та осъмване ще с шериат може и да има, ама ще е извън ЕС.

Да им е честита на полячетата новата придобивка. Газ , оръжия и всичко от Чичо Сам. Благодарение на такива наивници американската икономика е все още жива със своите 19 трилиона външен дълг. Това е истината , а за разните там драскачи фенове на ватенки , алкохолици и тем подобни, симпатизанти на Сорос и джендар идеологията, скоро ще видят края на своите идоли. Докато виждат заплаха от ватенките неусетно ще станат поданици на чалмата. Ако европейците не се вземат в ръце , тоест пълна победа на сили като Алтернатива за Германия, Фронт национала и т. н. в близките години ги чака шерията .

Абе какво стана с прословутия полски шистов газ, с който с помощта на братска Америка щяха да залеят Европа? После се оказа, че има грешка в сметките, американските компании, които трябваше първо да проучат, после да добиват, взеха парите за проучване от полския бюджет и се оттеглиха. Сега щели да внасят втечнен. Всичко ми прилича на същата постановка, но ценности, разбираш ли. Халал да са им. За мен е важен интересът. А силно се съмнявам, че заради ценностите някой ще им смъкне цените.

Втечненият газ за транспортиране с кораби от Сахалин за който тукашните червени тролни червейчета само кодкудякат (един такъв кораб щеше да разтоварва някъде в Америка) е само формално руски. Той е извлечен с участието на клон на британска компания и Сие в Сахалин. Британците и Американците също притежават и цялото оборудване за извличане и втечняване. И самите ватенки открито си признават,че всъщност, това е поредният срамен проект за Русия: 1. Танкерите са поръчани в Южна Корея. 2. Американско и английско оборудване. 3. Френски мениджъри (никой няма вяра в ненадежния ватен алкохолик). 4. Китайски пари за летище на Ямал… но кой се нуждае от това летище и пристанище в Ямал, когато газта свърши ? 5. Ватенките със срам и позор участват само с една дупка от която извира газта, приличаща на голата им задница… затова пък на българските им глупави мекерета устите им са по-големи и от скважината.

Отново във форума се появи господин "ватенка" и както винаги каканиже пълни глупости.

Ватни миризливи партенки, останаха пет години за бензколонката раша. Преди около 5 години: САЩ поръчаха изграждането на цяла флотилия супертанкери в Южна Корея. И когато завърши строителството им, ще бъде много лошо време за "Газпром".

Товашищи и товарошутки, български красногъзи ботчета, продажбата на газ представлява едва 1,5% от огромният Вътрешен Брутен Продукт на Америка. В бензоколонката Раша този процент е 90%. Ако падне цената и търсенето на ватен газ, поради ориентирането на европейския пазар към други доставчици и зелена енергия, то Раша е с половин задник гола на сибирския студ. .. мани това, ама и вашите дребни копейки ша секнат.

1. Испания получава Американски газ. 2. Полша получава Американски газ. 3. Германия строи терминали за Американски газ. 4. Всички демократични държави бягат като от чума от газа на ватенките-сега Финландия и Естония се ориентират към Норвежкия и скандинавския газ. Скоро Газпром-Капут. 5. Дори и съседката на тъпите ватенки Литва бяга от закупуването на газ от помийната яма русия. Литва е купила от Норвегия - Hoegh LNG и ще инсталира терминал за газ. В момента тя получава повече от половината от необходимата и газ, като целта е да се постигнат изцяло 100% не-руски газ. Закупуването на ватен газ от Европа е на път да се преустанови. Никой няма да купи повече газ от ватенките и това ще ги довърши. През следващата година САЩ ще изнасят в ЕС втечнен газ на 100 милиарда кубически метра. А и по южният коридор американски газ идва през следващата година. Ватника Милър в свои изказванета мечтаеше да продава газ на Америка за 1000 долара, сега Америка ще продава газ в Европа за 150$. И да рИвете и да рИнете със зурлите тъпи ватни свини нЕма полза

Русия е като бананова република. Ватенките се хранят само с това, което пада от дървета - в случая подаръци, които земята дава. И когато свърши, Русия без развита икономика умира…

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

Ха-ха, какъв смях от кремъл са ангажирали нашите червени ботове за отбрана. Вижда се че ватенките загиват, защото те освен от газ и нефт - от това което земята дава на готово , от деруго не са кадърни да печелят. 1. Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми. За американците е гарантиран минимум дял от 50% от доставките на газ за Европа, тъй като ЕС многократно е заявявал, че искат енергийна сигурност и дори ще си затварят очите , че газът от Америка ще бъде малко по-скъп-6$ (срещу-5$ на ватния). Европейците могат да си го позволят това защото са богати, за тях независимостта от агресивната азиатска орда е на първо място. Тогава за Вовочка ще му остане только мультики рисовать. Току-що намерих цената на американския втечнен природен газ, доставен на Испания - 187 долара, затова не съветвам на вадалистите да размахват устните си особено срещу европейския газов пазар. Половината от руския газ ще бъде заменен в следващите 2-3 години от LNG от САЩ, Канада и BV ... В САЩ разясниха за плановете да "завладеят" света със своя газ. През следващите пет години САЩ планират да увеличат износа на втечнен природен газ (LNG) четири пъти. За това ще бъдат изградени нови терминали. Това е в рамките на годишната международна енергийна конференция CERAWee в Хюстън (Тексас), съобщи изпълнителният директор на Американската енергийна асоциация Бари Уортингтън, предаде РИА Новости. 2. Ватенки , забравете за вашият газ на изток:Китай отказался от российской Газовой трубы:youtube.com/watch?v=twStGc7WdlY 3. Половината от производството на електроенергия в Германия се произвежда от вятърни мелници и слънчеви панели, в Дания също делът на тази електроенергия е голям (дори 40% се продават-изнасят) Така че заедно с бъдещите доставки за Европа на Американски газ, и тръбите, които ще се построят от Катар, Азербайджан, новите полета на Кипър и Израел ( Израел сключи споразумение с Кипър, Гърция и Италия за продажбата на газ и полагането на газопровод.)– деферсификацията и независимостта на Европа от газа на агресивните руснаци ще бъде пълна.Тогава на опърпаните ватенки ще им се наложи да заменят картошките, пелмените и звеклото със дишането на газ. И когато хладилника победи телевизора, всички тези нагли крадци в кремъл ще виснат по дърветата.

Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан и най вече от Туркместан – вече е уреден проекта тръбата от Туркместан да мине по дъното на каспийско моте и да се свърже с тази на Азербайджан за Европа. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа ватенките са обречени на фалит, глад и Капут. Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко. Ватенките вече започнаха да режат тръбите на Южен поток, който искаха мафиозно да прокарат през България, против Европейското законодателство. След като руснаците се перчиха какви са велики и няма да платят 4.65 млрд долара, на които бяха осъдени от Украйна за предизвиканата предишна газова криза Газпром капитулира! И ще плати, и още шамари ще яде: Российский концерн «Газпром» проведет ликвидацию и консервацию трубопроводов из-за сокращения мощностей «Турецкого потока» (с 63 до 31,5 миллиарда кубометров в год). Об этом в понедельник, 19 марта, сообщает «Интерфакс» со ссылкой на материалы компании. Аз сега разбирам че за всички некадърни руски ръководители в кремъл, и за мързелияият и тъп руски народ е виновна само Украйна

Червените ТРОЛСКИ свини лъжат тук на поразия за скъп американски газ. НЯМА ТАКОВА НЕЩО. Американският втечнен газ след доставка в Европа струва - $ 6, "Газпром" - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" има само една трета от европейския пазар. И без Беларус, дори по-малко. Не е голяма загуба.

Сволочите втечнен газ пикаят :))))

и пият бояришник - препарат за вана а пенсия - нанай

А бе къде ги видяхте тези цени? Себестойноста на Американския газ е $220 - 240, а на Газпром е $16 -18. От там натаък смятайте.

Я пак се пробвай. Те поляците са глупаци да купува по-скъпо....Пък и не всичко е само в цената...

поляците не са и от най-интелигентните. Дотолкова мразят Русия, че са готови на всякакви щуротии. Да видим обаче кой ще им купува газта.

Лъжеш червена ватна свиня. Американският втечнен газ след доставка в Европа струва - $ 6, "Газпром" - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" има само една трета от европейския пазар. И без Беларус, дори по-малко. Не е голяма загуба.

Ако са верни цените, които споменавате то американският газ е "само" с 20% по-скъп. Опитайте се да обясните на българите със среден или по-нисък доход, че е добре нещо да поскъпне с 20% заради смяна на доставчика.

Руснаците продават на Полша за 235 долара за 1000 куб.м. Американците доставят на 220 долара 1000 куб.м. Така че ползата за поляците е очевидна. Дори и газа да е доставен от Русия, както пробутват червената сган, Полша пак е на далавера и й излиза по евтино да купува от американците "руски" газ, отколкото директно

Би ли споделил източника на данни за тези цени ?

Даже по первий канал го казаха

заслужават го

Сигурно със спечелените пари от продажбата на демократични ябълки ще купуват газ от братска америка. Когато опитваш да направиш кариера със задните си чсати, обикновено боли.

САЩ препродават руски втечнен газ от Ямал с цел да запазят търговските си позиции. А Полша ги подкрепя купувайки на по-висока цена. До кога ще трае този театър не се знае.

не знам дали този втечнен газ за Полша , всъщност е препродаден руски от американците , но виждам че САЩ са №1 в света по добив на природен газ , тъй че.....може и да си е техен , нали ?

Полша купува от САЩ на крайна цена около 220 долара за 1000 куб.м Цената се формира от Цена в САЩ - 105 долара, 15% печалба на доставчика, стават 120 долара, компресия 60 долара, транспорт 30 долара, декомпресия 10 долара, общо 220 долара. Средната доставна цена на Руски газ за ЕС е 230 долара, като е най-ниска за Германия около 200 долара.

За да кара руски газ при разходи за компресия, декомпресия и транспорт около 100 долара, американската фирма трябва да го купува от руснаците на 105 долара за 1000 куб.м., което няма как да стане, а дори и да става пак цената е съизмерима и често по-ниска от доставяната от Газпром.

Лъжа е,че американски фирми ще купуват газ от Русия да го препродават! Американците проведоха шистовата революция която ограничи монополана големите производители! Мъчите се да правите лъжливи внушения!Руски тролове

Полша открай време върти опашка и се дупи пред САЩ

мурзилко тъпа , ако се дупеше на Русия щеше да е ОК , нали ? Кофти е да не ви бръснат за слива , ама свиквайте......все пак колкото да произведете Китай може да го купи , тъй че няма проблем....докато не ви налази в Сибир

Гъзовата работа и далавера е завъртяна в ... ,,кръг,,, Е, па пановете съ пробват да ебът Дявола, ама не виждат , че той им е кацнал на гъза. ...Така си е още от времето на Варшавския...

ха ха ха сибирска газ...от Америка! ха ха...

Браво, старши!

Евала, агалар!

То нали и льотчиките им се оръбиха на руското РВД и си ,,закопаха,, президента в Катин! ?

По-същественото е ,че е ,,закопан,,. Лека му пръст

Старши , професорите тука ,,не моот те сфана,,. Я им го повтори и ... с практическо занятее.

Фатмашкият блок направо е ,,фърст,,.

Нито дума за най-важното-цената каква е?

Щом предпочитат американският газ и имат намерение да продават значи цената е много по изгодна от цената на Газпром.А и разщиряват мощностите значи цената е супер изгодна! Това означава диверсификация и неъависима политика и икономика! Или : НЕ на путин!

Айде де, кажете я тая "супер изгодна" цена, защо я криете? Ах, вие срамежливкоци, срам ви е да се похвалите, нали? "Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки."

Твойте тъпи "умо"заключениния не ни интересуват,давай факти и цифри. Русия -цена? САЩ- цена?

цената е в пъти по изгодна от тази на Газпром щом имат изгода да купуват чак от Америка(,а и не само)и да разширяват капацитета си за приемане на втечнен газ

Е, все пак си на ,,втора,, позизия !...?

независим може да е само този когото си произвежда газта, глупчо.

...само ..Двойна!

Имате ли идея колко ток е необходим, за да се компресира един танкер природен газ? А имате ли идея колко ток е необходим, за да се поддържа температура -70 градуса докато се транспортира???

Много по-малко от компресията в тръба дълга 2000 км под водата. Ако има и спад от километър дълбочина става страшно.

И къде са тези 2000 км. под вода.....

Интересно на каква цена го купуват ?? Щом чак могат да продават на други европейски страни, то цената би трябвало да е под цената на руснаците ..... ама нас няма да ни огрее.........

Ако требе, че си забием пирон у главата, за да счупим на берберина машинката.

Пропуснали сте една дума, в заглавието - "руски". Купува..... руски газ, от САЩ.

Няма да те разберат. Това, за която говориш, не е известно на и не е и подозирано от масите.

Не е руски разбира се. Още повече че е на по-ниска цена от руския

Интересното в цялата схема е, че поляците купуват газ от САЩ, а американците на свой ред го купуват от РФ, защото им излиза по-евтино и го доставят на поляците.... Има един луд в цялата схема, но това не е нито руснака, нито американеца..... :))

Не е луд, който яде баницата.

Не е луд, който яде баницата.

Пановете действат като Нане. Оня ден ми вика* - Ша си разрова говното и ша го изем , ама и на тебе ша ти замирише!

Колко струва ????

Ти си комунист, червен, агент на Путин, рубладжия, българофоб...

За сега пановете ксмо се запасяват! E, ако усата удари с бомба ръшата, тогава може и да спечелят !?

Ако Усата е точна колкото и в Сирия... ама нема стане, като гледам каква треска ги тресе след демонстрациите на ново оръжие в Ръшата.

Не важна цената ту е почти двоина

Въобще не ми пука от Русия или от САЩ купуваме газ. Но живо ме интересува цената. Засега руския газ е 3 пъти по-евтин от американския. Поляците дълбоко се съмнявам да са купили и 1 куб. - то и затова се говори за 2022 г.

Защо не пише на каква цена???

Между приятели, за пари не се говори.

Да си под закрилата на САЩ си има и своите неудобства ...

"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - Бисмарк.

ами да си купуват, кой им пречи? Поляците са най-верният лакей на мириканците, така че каквото им се нареди, това ще купуват. И на каквато цена им се каже.

При тоя гневен съсед, който имат предпочитат да ги таковат с вазелин, вместо с боздуган.

Объркал си се. Това се отнася за Русия и Българската губерния.

Остай чиляка на мира, бе! ...Той Светът е побъркан...