По-ниският ДДС за бира и вино в ресторанти влиза за второто четене на закона

С 9 на сто ще се облагат още случайните превози при екскузионни пътувания, организирани от туроператори и туристически агенти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В сектор кде най много се лъже и крие приходи ,в биричка която ни прави дебели и алкохолици,. Не съм съгласен моите данъците да убиват там!

То по принцип супер, ама докторите казват, че алкохола по принцип намалява имунитета. А след като мъдрото ни управление ни докара до огнище на коронавирус, ми се струва по-логично да се ограничава консумацията......

ричи сигурно нощува при баце, защото най-голямата Му и на шайката болка са кръчмите и хотелите. Скоро ще ни задължат да ги посещаваме, та да свърши веднъж завинаги този хленч за провалени печалби. Останалите не са от значение, да не говорим за подаяние за пенсионерите, поредна мярка пунта мара.

НЯМА ЛИ КОЙ ДА СИГНАЛИЗИРА ЕВРОИНСТИТУЦИИТЕ ЗА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ, ДА ИМ СВИЯТ СЪРМИТЕ? ТО ТУК САМО ТАКА СТАВАТ ТУК НЕЩАТА... МЕЖДУВПРОЧЕМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНАТ ЗА ПОМОЩ ОТВЪН!

А нещо за мезето?

Тъпи копелета, с това няма да залъжите хората, дали ще даде 2лв или 1.80 за бира. Защо не махнете ДДС на Лекарствата, на книгите и учебниците.

Тъй като ДДС се плаща от крайния потребител - това означава ли, че ако седна на ресторант и пия 1 бира - сметката ми ще е с 11% по-ниска отколкото в момента?

Да, да.

Не значи, че ще ще платиш по-малко. Може бирата ти пак да си остане 2 лв. Просто на сметката ти вместо 1.67 лв + 20% (0.33лв) ДДС = 2 лв ще пише 1.83 лв + 9% (0.17лв) ДДС = 2лв

За бира и вино може а за хляб не може