По 50 стотинки за килограм ще получават берачите на череши

Хората ще бъдат транспортирани до черешовите масиви при спазване на противоепидемиологичните мерки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне 80стотинки на кило може некой дасе навие да отиде да бере но за по малко неми се верва ноо има и много гладен народ но нема даса първо класни берачи

интересно колко му е дала ; държавата ; за обработка на 200 декара ? и пак иска 70/50 при борсова цена от 1,20 лв , а тия дето отглеждат под 5 декара и не получават субсидии ,как да се справят ? ами идеята на държавата е да ги принуди да продават собственоста си на безценица ,и ниви и реколти ,за да се пълни сметките на шайката

А за клиентите по магазини и пазари - по 5 лева. Прекупвачите?!?

Лев и петдесет. Това е абсолютният максимум, който бих платил за килограм череши. Лев на килограм, като махнем парите за бране е напълно достатъчен да покрие разходите и да осигури печалба и на производителя, и на търговеца. Ако им се струва малка, да се занимават с друго.

Мога да им плащам и по 1лв.но само ако ги изкупуват поне на 2лв. а не по 0.80 Ст.

Имам близък познат, който гледа череши (40-50 декара). Част от тях продава с труд в семейството. 2 - 2.50 за килограм, хубави са и вървят добре. Ако ги продаде на борсата ще получи по-малко, а ние ще плащаме повече за тях. Останалите заминават на едро по 1.40-1.50. Плаща 50 ст. на кг за бране. Данните за от миналата година и са реални.

50ст/кг?! Абе аз за толкова малко пари няма да се навия да ги ям, а някой охранен далавераджия иска да му работя за толкова?! Алоу, не си задавайте въпроса защо тези сезонни работници отиват да се трудят по други държави! Наглост е търговец наборсата или в магазин да получва ПОВЕЧЕ от берач бе! Ако надценките ще са 1-2 лева, то и берачите трябва да получават 1-2 лева на кг!!!!

Чакай сега 0.50 ст на берача, и толкова печалба на собственика, останалото 20-40 ст са данъци и други разходи. На пазара 4-5 лв. тук май лапачите са търговците, останалите стотинси

е колко да получава? ДАнъци плаща ли за земята, грижил ли се е за дърветата, какво е направил освен да събере черешите? Пръскал ли ги е? застраховал ли ги е? извозил ли ги е? договор напаравил ли е? Какво?

Ми който си гледа,сам да си ги бере и продава-къв му е проблема,що да му ги бере някой почти без пари!А колко ще изяде до като бере е вече друг въпрос.

А в същото време, разни Лекари в Турция дето слагат коса си правят рекалма че взимали САМО от 3 хиялди до 5 хиляди лева... И като сметнеш разходите за пътуване и хотел, стават поне 3500 лева А Българкси зъболекари за СЪЩОТО време което ще те лекуват докторите в Турция, българксите зъболекари със Специална апаратура, взимат общо- 1800 лева.... 60 лв е почистване на Зъбен камък за 15 минути. За цял ден- 1800 лв... А ако знаеш че зъболекаря си разбира от работата, може да хванеш и ПРОМОЦИЯ- и да излезе 600 лева (20 лева за едно почистване за 15 минути ). То и затова има всякакви ИЗМАМНИЦИ дето предлагат трансплантации на коса.. Щото това е доста ДОХОДОНОСЕН бизнес, но с съмнителнии несигурни резултати. Докторите в Турция станаха МИЛИОНЕРИ от парите на българи дето искат да си слагат коса, а ние тук работим за 50 стотинки на половин час.

Къде го чукаш, къде се пука...

Чудесна лятна работа за учениците. Спокойно за 4 часа могат да се наберат 20-ина кила, което са си 10лв. Вместо да киснат с келешите и да се чудят как да изкрънкат 5лв за цигари от родителите си...

И след това на пазара по 10 лева килото....ехааа... далаверата българска

Предлагам 5 лв. на кг. После искам на 2.5 на пазара.

50ст. на килограм ще рече 1лв. на час, 8лв. за цял ден къртовски труд. Май тази година черешите ще си останат по дърветата.

1 кило на половин час? Ти нормален ли си? С тая скорост на бране ше ни трябва целия китайски народ за берачи Щото според теб за 8 часов работен ден може да се наберат 16 кила Аман от малоумници

Според теб колко килограма череши с дръжките ще се наберат за един ден? Ясно че няма да са осем или 16, но колко горе-долу? Брал съм и не мисля, че е лесно да наберат и 50кг - а това са им 20-25 лева според зависи.

Кога си брал череши ? Вземи клавиатурата и си я удари силно в главата ! След това повтаряй действието в рамките на един час.

По 50 стотинки за килограм ще получават берачите на череши - това не е ли картел ? КЗК къде спи ? А Гешев ?