Петролният бизнес сигнализира ЕК заради разкриване на ценова информация

От 1 октомври тази година върху касовите бележки, издавани от бензиностанциите в страната, трябва да се появи цената "на едро"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма да си пълните гушите толкова

А защо си мислиш, че информацията в бона ще е вярна?

Не само дали ще е вярна - тя и да е вярна и да купуват литъра на едро за 50 стотинки, крайния клиент какво може да направи? Н-И-Щ-О

важното е консумативи да се харчат.. с бележка и без цената на бензина не зависи от това!

Това е пазарна икономика. Какво значение има на какви цени купуват? И 1000% надценка да сложат, не нарушават никой закон. Само освен техните пълним и гушите на фирмите за касови апарати с всички тъпи измишльотини.

Ами ЛукОйл са производители, те не купуват те си правят горивото. Какво ще пише на техните бележки.

каква пазарна икономика ще удари!?! Какво е това в петролния бизнес? Просто ви е страх ченякой ще ще сметне хххх%-на надценка и ще трябва да се пренаписват учебниците по маметатика.

Предприемат се някакви псевдо мерки, които с нищо не допринасят за нормализирането на пазара и събираемостта на данъците. Каквато измишльотина е и т.нар. QR код! Аз не знам някой нормален човек да седне да си проверява дали бележката е отразена в масивите на НАП. А те едни масиви, всеки прохождащ хакер си ги хаква, за закуска. Резултатът обаче е един, че допълнително се натоварват финансово, психически и всякак сравнително честните търговци. Защото тези дето са в сивата част на икономиката да не мислите, че въобще чукат и дали въобще имат касови апарати? Има много по-елегантни методи, които да разкриват крадците и мошениците. Само им проверете терасите е външните асансьори!

Информацията да стане публична, не е нищо 1. Ще се види голямата разлика в цените купува за различните фирми, или мислите че на една и съща цена доставят? 2. После ще се види колко точно е акциза. Щот сега много обичат да ни обясняват как ни е евтино горивото с не е така. Нисък ни е акциза. Като се сравняват крайни цени без ДДС и акциз, в България горивото е на средноевропейско ниво 3. Ще се видят разходите 4. Ще лъсне огромната печалба. Това е търговия с бързооборотни стока в голям обем. Надценката трябва да е малка и да се печели от оборот. И като лъсне всичко това, неминуемо ще има натиск за сваляне на крайните цени. За това квичат

Нали ''уШ'' , всичко ИМ е редовно , защо трябва да се крие ?

Картелът писна! Макар че картелът си има за лоби борисов и ще намери решение.

,.... то престъпление ще има , на лице е , в България може ли да се злоупотреби с нещо , не се изпуска възможността да бъде направено !

При положение че сме най-корумпираната държава , какво да очакваме ,....... МОРАЛ ЛИ ?

магарето където е влязло трева не никне!

Тя тази наредба Н-18 касае не само горивата, а ВСИЧКИ юридически лица, извършващи някакви продажби. И им създава невъобразими проблеми, защото много често практическото шприложение е ако не невъзможно, то изключително неудобно и трудно. А правителството се е вкопчило в една цел, но е като кон с капаци за последствията. Наредбата е все едно утре да се издаде закон забраняващ да се носят всякакви дрехи. Целта ще е ясна и благородна - голите хора не могат да крият взривове, бомби и оръжия и така тероризмът ще бъде иузкоренен. Да, ама колко други неудобства ще възникнат, а? Да не говорим, че най-големият парадокс на наредбата е, че тя иска да изсветли сивата икономика, но удря само бялата. Разни големи и светли фирми се чудят как да си нагодят софтуерите към наредбата, а сивите търговци без касови апарати не са длъжни да я прилагат - тя изрично е казано, че не ги касае.

ха ха ха Издават Държавата Тайна как се краде на тъмно !

Не знам дали имат право. Но при всички положения бих забранил сдруженията на фирми от един бранш. Коите де-факто са картелни организации. Икономическата дефиниция за картел е, сдружения на фирми и лица от един бранш, с цел манипулиране на пазара. Много интересно с каква друга цел може да се събират. Едва ли не срещнат ли се случайно такива, да бягат един от друг, че спипа ли ги полицията, да следва строг тъмничен затвор. ;)

Нефтохима държи и производството и данъчните складове!

Ми забрани камарата на архитектите, камарата на електропроектантите ( и на всякакви проектанти) и т.н. И какво тогава? Държавата ли ще се занимава с всичко?

Това, което иска правителството, няма да мине.

На всеки производител и държател на данъчни складове в България!

Правителството се занимава с глупости. Цената на на дизела у нас е като тази в Австрия. Акциза в Австрия е тре пъти повече. Вдигнете акциза, както в Астрия и приберете парите в държавата. Не ги дарявайте на Лукоил. Останалото са глупости.

Бизнес в България няма нищо общо с пазарна икономика, така че да не търсят помощ от заминаващите пазарната икономика в ЕС.

Най-интересни ще са бележките на Лук....Л. Горките нали са все на загуба, сега ще трябва да опишат на колко вътрешни фирми се преподава горивото за да достигне цена от 3лв, която те пък в своята щедрост към Бг народа я намаляват на 2.40лв.

Препродава- извинявам се...

Съвсем скоро правителството да очаква и сигнал до ЕК заради прочутата малоумна наредба Н-18.

stankow

Гарван гарвану око не вади

така ли стана вееее, приятелчета хахахаххахахах

защото,ще и лъсне далаверката,май?!

Точно там е работата. С този проектозакон, Лукойл ще трябва да декларира огромна печалба и да плаща милиона. Затова квичат.

абе от където и да погледнеш си е търговска тайна на колко си договаряш да купиш суровината или стоката :)

А има фирми, които решиха, че нагаждането на софтуера им, ще им струва прекалено много и ще е далеч по-лесно да се изнесат от България. Вече знам за няколко големи фирми. Фирмата където работя, също обмисля прехвърляне на част от дейността в чужбина.

cheeseus

А това гориво да не би да го копаят в околностите на Бургас? Купуват суровина, чиято покупна стойност ще трябва да декларират.

Понякога даже е невъзможно и се правят някакви импровизации. И НАП може да ги приеме или не. Което е удобно да се смачка един и да се пусне друг.

Точно тези трябва да бъдат изонени от България и да се конфискува всичко, което зарабиха! Гнусна сган! Включителни и тези, които работят з амизетрните заплатки!

На касовата бележка да пише и цената на която Сечинь и Росснефть добиват нефта в Сибир. Каквото и да пише на касовата бележка.....потребителя го отнесе. Или Данъчното ще направи данъчна отстъпка на потребителя поради голямата печалба на бензиностанциите в чалга цена на едро-цена на дребно?

Лъжа е за Албена офертата за 50лв/ден

А всъщност да се каже себестойността с абсолютна точност към момента на зареждането не е възможно - доста компоненти стават ясни по-късно. И явно ще е някаква нагласистика, което прави цялата работа безсмислена. Това не е да купиш десет щайги домати от борсата и да ги занесеш в магазина си. А даже и там не знаеш колко гориво, фира, наем, ток и парно ще трябва да им начислиш, преди да го е направило счетоводството към края на месеца.

Просто е. Да вдигнат акциза, а не да се занимаат с касови бележки.Това с касовите бележки са глупости, ще се убедите. Само с висок, като в Австрия и Германия акциз, ще приберат печалбата на Лукоил. Но не смеят. Както не смеят га премахнат и МОЧА.

аз от крадливи услуго-предлагащи веднага се сещам за адвокати и нотариуси. Там касови бележки - няма.

Така е когато наредби се пишат от кръгли идиоти.

Притискат за картела, а след куфарче с пари вече не ги притесняват, до следващия август. Едно и също поведение има Боко и ко