Петролът достигна седемгодишен връх

Поскъпването се обяснява с геополитическото напрежение и засиленото търсене

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената се повишава заради повишената алчност на политиците - 65% акциз + 20% ДДС = 85% 85 % от цената на горивото е ДАНЪК !

Акциза не е в проценти, а заедно с ДДС формират вече под 50% от цената на бензина. Акциза е 71 стотинки на литър На бензиностанцията е 2,60 лв от които 43 ст е ДДС 71+43=*1,14 лв са акциза и ДДС" при цена 2,60 лв за литър бензин

Цената на петрола е много показателна за световната икономика, но не и за цената на ГОРИВАТА -БЕНЗИН И ДИЗЕЛ ! (конкретно за БГ) Та цената на бензина ..... "премина психологическата граница от 2.00 лв/литър през 2012г. когато петрола достигна 110$/барел ! Сега имаме цена на барел (от статията) от САМО 86$/барел, та се пита ..."Къде сме ние"? И защо цената на бензин/дизел е такава (2.50лв/литър)? Всеки сам може да си направи ИЗВОДИТЕ за КЕВР и нейното място. ДДС си все толкова колкото трябва. Но то се начислява ...ВЪРХУ ЦЕНАТА Не става дума за заплати, а за "ДАЛАВЕРИ", НА НИВО ДЪРЖАВА, при това УЗАКОНЕНИ ! ! ! Реф. (https://www.investor.bg/surovini/365/a/grafika-na-denia-srednogodishnite-ceni-na- petrola-na-opek-291113/) Все пак ФАЩ имат 27 трилиона външен дълг, който за 5г. ТРЯБВА ДА БЪДЕ СТОПЕН и от там следват различните, ГЛОБАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Този път ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА Е ПРЕКРИТА КАТО ....ЗДРАВНА И ГЛОБАЛНА.

И какво общо има външният дълг на САЩ? Отделно че никоя нормална страна не си намалява дълга, това би било катастрофа за пенсионните системи (а и за икономиката като цяло).

Най са забавни тъпанарите, които се правят на умни и мятат числа без изобщо да имат понятие какво стои зад тях. Държавния дълг на САЩ е близо 27 трилиона, но от тях само 6 са външен дълг. Другото е вътрешен дълг.

Търсене ли? Как тъй го има при този срив на икономиката? Пак лъжи и далавери.

Дневното производство е намалено с близо 5 милиона барела на ден в сравнение с 2019 г. Кое е лъжата? Че има търсене при намалено производство или че има срив? Ей не се спряхте с тъпотиите

2014 горивата 2.50 ли бяха?

А заплатата колко ти беше , със сигурност в пъти по-ниска от сега , освен ако не си някой тотално спрял да седиш на стинки от тогава.

Зад всички тези поскъпвания на стоки и услуги единствено стои човешката алчност.Дай да направим повече и повече пари.Бедните какво ни интересуват,да гладуват.Живеем наистина един демократичен и щастлив живот.Мерзавци ни управляват.

Бедните да се вземат в ръце, да започнат да работят и да са отговорни. Вместо само да мрънкат. Като тебе.

Почивай тогава на село произвежда и си всичко и недей да купуваш нищо. Какво общо има производителят с твоята човешка алчност, при положение че му вдигат цените на суровините?

Винаги се намира тъпак който без да знае нищичко коментира със самочуствие. И се намират още повече тъпаци да му блъскат плюсове.