Коментари - Пак скок с 12.5%: Енергийната борса затвори на ниво от 669.61 лв. за MWh | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помните ли как Бойко е Теменужка ни убеждаваха колко е добре на борсата. Как било в Европа, как било евтино, как всичко е супер. Къде се скри бандита. Къде е. Къде е Гелев да го попита защо сме на борсата, защо договпра е такъв че позволява ние да продаваме евтин ток, а да купуваме за България скъп. Ааааа забравих. Той Бойко си го избра Гешефта и няма как Дълги години ще страдаме от решенията на Бойко

Ааа, сега е на власт Радев, да излиза от борсите и да поиска газ от Путин по 100 долара! Ако не може - черта към Масква заедно с цялата агентура! Бойко ще се върне и оправя цените в рамките на 3 месеца!

След , фармацията и енергетиката се полакоми ????

Нищо де. Сега като фалира 30% от бизнеса и затворят предприятията из ЕС ще се намали потреблението и ще намалее замърсяването. Хората ще свият потреблението щото ще останат без доходи и още ще падне замърсяването. И готово бе. Нали това беше целта?

Ами точно така ще стане, освен това ще има инфлация плюс безработица, но пък всичко ще е зелено, а и богатите ще са още по-богати! То е ясно, че комунизъм няма и хората не са равни, обаче тъй наречената пазарна икономика е тотален булшит, много хора ще го разберат по трудния начин, а именно, че нео-либерализмът е равносилно на икономически фашизъм.

Грета Тумберг ще си изключи вибратора от ел. мрежата и цените на ток ще паднат.

Енергията е основа на всичко. Ел. енергията е основа на съвременната техическа цивилизация. Калинките от ЕС вследствие абсолютна некомпетнентност са на път да ни лишат от топло и от ел.енергия. Това не е някакъв заговор (както може би някои си мислят), това е просто върховна политическа простотия и безотговорност. Как, и от кога политицте разбират от енергетика? Защо се бъркат в такива сложни неща? Нивото на съвременния политик е да мучи по телевизора на тема демокрация, а не енергетика. Достатъчно е да погледнем нивото на "експертите" по енергетика, за да си предствим нивото на политиците. Аз разбирам че политиците назад не могат да дадат щото после няма да излязат от затворите заради причинените щети, а те вече са огромни. Остава надежда в бизнеса. Големия бизнес все още може да направи нещо. Защото ако бизнеса не се задейства, зелените политкалинки ще унищожат ЕС.

Ми тоя евроГейски съюз вече е на командно дишане и в кома...Въпроса е само КОГА ще му изключат живото поддържащите системи

Няма нужда, всичко си едва на мястото..., като спре тока :)

Искам да видя как падат глави на висши чиновници в Евросъюза, не на пешки в Евро парламента, Еврогейската комисия и нагоре! Ако ли не да се изнасяме от този клуб за богопомазани от никого неизбрани феодали!

Пръмица - Куница ІПарибица кога ще я пльоснат и прангосат за разгрома на АЕЦа ни ?

Кирчо по нощите уволни трима зам. министри за корупция. Много крадната или като краднат не дават договореният процент на Кирчо и Радев ? освен това гащника пак се изложил с протокола, дано ленчето е въртяла хубави свирки на мицотакито, та да не се изложим пред комшиите.

България изнася ток на борсата за Румъния. Високите цени на тока нямат никакво значение за потребителите тук. Напротив електричество правят милиони като продават на борсата!!!! Ефекта за потребителите от цената на газа!!!! Цената на газа е към 130 евро спрямо 30тина евро миналата година. Т.е. Сметките за парно би следвало да се увеличан поне тройно. Газа е проблема, не електричеството.

Я пак? Това го кажи на пра баба ти,може и да повЕрва....

Я пак, новата ми фактура е с 0.33 лв. на kWh без ДДС и разпредекебие...

Той да ли е идиот? Че от неговата АЕЦ зависят и естонци и литовци и латвиици че и Украйна??? Кой е идиота ??? Май ние в бг отдали това което е българско на крави зада океана

Зелена Европа. Позеленели европейци. Къде от студ, къде от глад. Ама се возят на електрички. И муат кюфтаци от соя.

щом сме в Европейския съюз трябва да сме доволни от дърводобива в Габон и да не застрашаваме европейската сигурност и нато с строежа на аец Белене а да купуваме ток от вятърничевите немци,холандци и др определени от Брюксел затова 30 години се работеше по съсипването на Българската енергетика и до момента няма никой отсъден а защо не и обесен.

Първо сваляме Кирчо, после Мунчо, и после нови избори! Защото докато хунтата е на власт, това безумие с цените няма да спре.

Калинке, надеждите умират последни :) Няма да ви се размине :)

що ревете бре? лошото е за напред! хем ще е скъпо, хем няма да го има!! или не помните виденов, луканов, попов и тнт???

Помниме и костов и мадридския "цар" и мутропитека от банкя....От 32 години "демокрация" над 25 са КРАЛИ все "демократи" тази територия....

Вече освободих 12 души. От Нова година още 34. После спираме производството. Това не може да се издържи.

Ами, честита "промяна"!

Отивай на тия на Донкдуков да им го обясниш!! Защото ако не направиш нещо няма да имаш бизнес, а без средна класа и бизнес, нормалните хора ще умрат от глад! Ти като предприемач би трябвало да си борбен и да не се отказваш толкова лесно!

Знаеш ли, вече се уморих да се боря. Обаче, толкова зле не е било. Суровините скочиха с около 50%, банките дерибействат, но това с тока ни убива близо 500% отгоре и краят му не се вижда.

Нормално токът скача, нормално е суровините да скочат също, свързани са двустранно, а икономиките се съживяват от короната, това води до търсене на енергия. Обаче, този процес трябва да бъде регулиран, а не пазарен, поне що се отнася до енергийният отрасъл. По този начин нямаше да има неконтролирана инфлация и следствия. Обаче не, човешката алчност за пореден път победи, като следствие едни хора ще станат още по-богати, а други или ще фалират или ще станат бедни. Това НЕ е нормално и се чудя ЕС дали са олигофрени или го правят нарочно!?. Както и да е, вие като бизнесмен, би трябвало да се поинтересувате какво мисли нашето правителство по този въпрос и имате право да знаете какви мерки се взимат!

Закривай! Борси,държави,континенти и планета!!! Честито на печелившите....

На ли има МОРАТОРИУМ?! Бравос! Сега 12% после още 12% после още 12% И като свърши МОРАТОРИУМА БУМ 50% по скъп ток! Гарантирано от ХАРВАРД!

Какво видяхме - централи построени с цената на хиляди български животи, биват преватизирани понеже политици ги вкарват на загуба, после са частни, има частна борса и хоп всички български жители имат право да избират от свободният монополен пазар. За какъв бизнес, какви инвестиции говорят цървулите прости, щом едно електричество не могат да гарантират че ще го има на нормална цена. Предлагам да сложим една лелка пред народното събрание и всеки ден да има борсова цена, колко струват да отидат на работа - днес 1000лв, утре може и на 1900лв да затвори борсата. Който има плаща, който няма остава без работа ... Смешно звучи нали ? А сега как се планира бизнес или производство в България ако цената е неизвестна, е е само ясно че имаме най-корумпирнаият съд и политици в ЕС!

Зборище на роспии ЕС

Това не е ЕС, а Европейска Свинщина, зелена малоумщина.

Не е нормално нещо да му се променя цената всеки ден с едноцифрени и двуцифрени проценти и да ми обясняват, че виждате ли това било пазарно и нормално щото имало търсене. Потребителите ако са на този пазар да не са врачки!? За каква сигурност и стабилен ръст на икономиката може да се говори при такива условия?? Време е този експеримент с борсите да бъде официално обявен за неуспешен и да се прекрати!!

Бизнеса ще се осъзнае и ще включи разходите за енергия по пикови стойности в цената на продуктите. Народа ще плаща. Намалява субсидирането на животновъдите с една трета. Бойлер Бош вече е с една трета по евтин от варненския в магазина. Всичко ще фалира и ще ни продават само чужди стоки. Който е очаквал друго от промяната с червени дърти карикатури вътре много се е объркал. Те това могат. Фалирай, унищожавай , крадене яко, народа е важен само на думи. Лека нощ наивници. Изиграха ви. Поне си го признайте.

Ами да, прав сте. Включване на цената на тока по пикови стойности е логична стъпка. Само дето както споменахте ние не сме конкурентни и това ще убие и малкото останали български фирми. Този път чевените са съучастници, а не причинители на процеса! Все пак всичко е следствие на простотиите гласувани в ЕС с тъй наречената либеразация на пазарите. Нашите търговци на ток, свързани с политическата мафия и ДС просто пълнят гуши и се кефят на макс.

Кво праим сега Кирчо и Кокорчо ? Как е царската корона ? То не било лесно на практика, а ? По-лесно беше с критика на ГЕРБ, нали ? Хайде, опразвайте министерствата ! Чупката !

Дреме им на управляващите за вашата инфлация. Кирчо е милионер, а Мунчо сигурно вече им близо милиард в "подаръчни торбички". Вие да му мислите...

да ти го сложа е дебелия гъз

Доказано е, че ако комунисти управляват фалита е неизбежен...

да трепе избирателно само борсови спекуланти?Или с други думи защо беше изпусната лъжа 19, за да може сега тези копел3л3нца да се вихрят и да правят несметни печалби от спекула, оправдавана с лъжа 19.

Пак е тънко: ×Румънската OPCOM затвори при цена от 395,06 евро/мвтч, а гръцката HENEX е с цена от 342,35 евро/мвтч за базова енергия 16:32 | 20 декември×

Утре хилядарка... Честито "ново нормално",честита "демокрация" пазарна икономика,северноатлантически "ценности" НАТО и евроГейски съюз.... Найс а? А, и наредете се за бустер на бустера и да не забравите да заведете и децата си да им набият елексира на безсмъртието...

Румънската OPCOM затвори при цена от 395,06 евро/мвтч, а гръцката HENEX е с цена от 342,35 евро/мвтч за базова енергия 16:32 | 20 декември

Хич не ме интересува Румъния. Аз живея в БГ и опорката "ама та е навсякъде" при мен не минава.

И какво? Трябва да сме щастливи ли? И да се кланяме на усука ми лайнен и всички там гейци забъркали тази ненормална ситуация?

А Бг сме ние не фащ на сорос

Ами хората ви обещаха "промяна", но забравиха да уточнят каква точно промяна...

Срамно и жалко да имаш АЕЦ и да сетиш на свещи Да боли ме фара за турци румънци и ЕС дядо е троил Козлодуй не за ЕС а за Бг у без фючърси и борси

да не е само в България бе охлюв?!!! Я гледай на всякъде какво става

Да ти пикая на борсите Имаме АЕЦ имаме къде хуй търсиш а боклук АЕЦ е български не краварски

Предо Борисов ви беше виновен, а сега Космоса. Ей, некадърни и продажни мошеници! За няма и година съсипахте държавата. Да ви таковам на "Промяната"! Подавайте оставки, докато не сме ви подпукали с камъни както през '97

И защо така става бе охлюв? От "хубавия" гейски съюз ли, или щото говедарите са по по най а?

Ние не живеем на остров със собствени правила и цени. В Африка е ок. Там ток няма, телевизия няма, разходи само за вода. Ходете там да живеете. Искахте промяна - получихте я. Лека вечер.

Рекордът на Стефка на висок скок пасти да яде! Ето това е истинският рекорд, другият вече е бош-лаф.

Нещо анализа на Кирчо май не помага...

Гарантирано от нас! За Коледа гоним 1000лв / мегават. За нова година 2000лв. Ние от харвард ги разбираме тия работи. Вервайте ни!

Да ви пикам на борсата.