Отварят офертите за изграждането на тунела под Шипка

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е близо 3 години и половина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаирлия да е, Бог да благослови!

тоя проект е от 1944 г и ще отвори трафика север - юг. Само не е ясно що не го построиха през социализъма? Ма май идат пак избори?!

Не мога да повярвам, че след 100 години проекти най-после се почва, но докато не го видя няма да повярвам. Това означава отпушване особено през зимата на транспортните връзки межди северна и южна България. Особено коритдора от Русе-Велико Търново-Пловдив- Гърция/Турция, но и Плевен-Стара Загора..и където си искаш нататък. Остава само да направят истински път от Търново до Габрово, като заобиколят Дряново. Но това едва ли е проблем. Ако това се случи, то превозните средтва ще спестяват милиони на година, защото сега тировете са принудени да заобикалят от Плевен - София- Пловдив, тъй като през Шипка е забранено за товарни камиони. А тези от Търново за Пловдив- минават през Гурково и обикалят. Убеден съм, че ще се отпуши и икономиката на тези градове, защото ще имат транспортен простор и могат да предложат всякаква логистика на фирмите. Дано само следващите, който ще наследят сегашното управление не го спрат.

няма смисъл от отваряне на офертите Победител е ГЕПИ Груп Вальо-Златев в комбина с Водстрой ДУБАЙ- Шиши Пеевски

Поканете японци или котайци а да го свършат за една година !

Кои са котайците:)

тия са роднини на пернишките КОТАРАЦИТЕ

Нема нужда от оферти - ако почнат от двете страни да правят първи копки всеки ден по няколко - за една година е готов ! Ако не се срещнат - два тунела ши има !

Само да не излязат до Челопеч.