Отстраненият шеф на "Боинг" си тръгва с 62 милиона долара

Председателят на съвета на директорите Дейвид Калхун поема ролята на главен изпълнителен директор от понеделник

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какви милиони? този трябва да е в затвора

Отговаряш за избиването на неколкостотин души и . получаваш 60 милки. А представяте ли си ако . беха избили неколкохиляди?

Представяме си. Ставаш велик и държавата ти става велика.

Крахът на корпоративния капитализъм - негодници управляват компанията по начин да надуят акциите и да гушнат бонуса. След тях и потоп. Мисъл, труд и ноу-хау събирани с десетилетия отиват на вятъра. Така са стотици американски компании. До десет години светът няма да е същия

тоя капитализъм го погребвате вече 100 години и фактите са, че единствените държави дето труд и ноу-хау отива на вятъра са цоциалистическите... ти не бери грижа за американските компании, ами помисли защо некорпоративния капитализъм не може да построи граждански самолет като хората вече 100 години, а в последните 30 - изобщо - че чак и падат при демонстрация...

И ако не отишъл по дяволите, е защото преди много, много години в капитализма е имало истинска конкуренция и не е можело никой да се ояде или одреме. В авиационния бранш, в цивилния сектор, в момента конкуренция няма. Останаха само "Боинг", които наскоро погълнаха "Ембрайър" и "Еърбъс", които погълнаха "Бомбардие". Така извън двете компании с одел със 100 места и нагоре са само руснаците с недоразумението SSJ-100 и едва ли ще устискат още дълго. Сега "Боинг" са на път да се споминат. И какво ще се получи - монопол.

дано се регистрира в тамошното бюро за безработни. иначе ще Умре от глад :-)

Всички сте прави да коментирате каквото си искате. Не знам само как решиха,че е 62- годишен,след като е роден 1964г.???

Мишки, аз взимам парите и отивам на плаж. Благодаря за доверието на всички, беше много приятно и удобно да се работи с Вас. Оставям координати - на плажа пия коктейли с много на брой красиви момичета - ще се радвам да работим отново заедно.

нека му е зле

Абе сладки сънародници не разбрахте ли , че по нашата планета справедливостта на заплащане е ....мани, мани....ще търсим в бъдеще нещо по -така....или ,че мрем....

При 65 млн.......и аз ще си тръгна, но понеже човешката лакомия включително и моята са заложени в нас-незнайно и все още необяснимо....че .....си търсим правата за още 120млн.

Човека се е трудил бре. А онези дето чукат нитове и заварки не работят.

Аааа, що? За големи заслуги ли нещо... Алчността на акционерите и мениджмънта нема граници! Склонни са много да лъжат и фалшифицират в името на парите... Енрон, Лемън Брадърс, БМВ, Фармацевтични компании...

А Боинг са глобени 5 милиона.

С обвинение за безстопанственост, вероятно!!!

В САЩ и "развитите" държави, вече има много вожд (т.е. меринджеи) и малко индианец (бачкачи), резултатите са налице!

Ами… индийци и китайци е пълно.

Еййй евреин скапан алчен

62 милки за да се изходи...

Боенг ке фалирга през 2020-тата годин.

нека е жив и здрав. важната част е колко $ им е донесъл.

Ми, дотук им е донесъл минус няколко милиарда с тенденция в дългосрочен план да ги закопае.

Яха на +,колко получават после фалиратили се сливат, хората дето работят на борсата,пенсията изчезнала,абе кучета ги яли.

През 50-те и 60-те, заплатата на висшето ръководство по корпорациите е била 5-10 пъти по-голяма от тази на бачкерите. В днешно време е от 250 пъти нагоре, без таван. и резултатите са налице. Онези "нископлатените" създаваха икономическа империя, а сега тези всячески се опитват да я разградат и пак не са успели до момента.

Ясен знак, че CEO-та пак са с ниски заплати.

Купувайте МС-21, че тези боинги много падат!

идиот

Си ти