Отпада задължителният пазарен тест при внос на работна сила извън ЕС

Разрешава се достъпът до пазара на труда на работници - граждани на трети държави, за заемане на длъжности, за които не се изисква българско гражданство - но при определени условия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

71 действащи прасета , засягат интересите на 2 500 000 работещи , и наричат това ЗАКОН , който служителите трябва да въведът в изпълнение и да принудят гражданите на държавата да замълчат в съгласие ? загрижените граждани и държавността

По всичко личи, че България няма нужда от българи, макар че в момента не се сещам точно от коя страна ще дойдат чужденци, след като кадърните хора могат да работят навсякъде за много повече пари. Например индийците вече работят в Германия и взимат по 6000-7000 евро/месец. Как си ги представяте същите в България?

Ставай и ти индиец и отвиай в Германия. Това което си написал е пълна глупост.

Кой знае защо се сетих ей за това: "Колко севернокорейци са в България Никой не знае. "Капитал" поиска данните за издадените визи, посещенията и броя на постоянно или временно пребиваващите граждани на КНДР в България от три институции - Националния статистически институт (НСИ), МВР и МВнР. Интересно е огромното (10 пъти) разминаване между данните на МВР и НСИ за миналата 2016 г. и за първите четири месеца на тази година. Според първите става дума за около 120 души, а според вторите - за 1200 (виж таблицата по-долу)." ""Режимът "изнася" принудителни работници и в чужбина", казва Марзуки Дарусман, специален пълномощник на ООН по въпросите за човешките права в Северна Корея. През ноември той публикува свой доклад, в който твърди, че над 50 000 севернокорейци в момента са изпратени на принудителна работа зад граница, главно като дървосекачи, миньори и строителни или текстилни работници. Повечето от тях били изпратени в Русия и Китай, но и в 15 други държави като Кувейт, Малайзия, Катар, Полша. Месечните им заплати, които вероятно са от порядъка на 110 евро, се изплащали направо на севернокорейското правителство. "

Чакаме да видим какви работници ще дойдат убитаци.

Ами не няма да предлагам първо на българските работници бе бесепарчета, ще предлагам на най-кадърния ако ще да е марсианец.

Той най-кадърния точно при теб ще дойде да му даваш 700 лева заплата. Убитак.

Убитак си ти. Както станеш работодател тогава ще говориш.

А друга държава от ЕС приела ли го е това или само нашите пишман бизнесмени? Сега разбрахте ли защо UK избега от ЕС? Оставаше и ние да им внасяме по-евтина работна ръка от извън ЕС!

Че то, ако един нискоквалифициран чужденец дойде в България да работи и живее за постоянно с нашите заплати, почти всичко ще му отива за квартира и сметки. Полза няма, освен ако не плаща за нищо.

Нашите мазни пацули, пардон, "работодатели" се надяват на евтинка работна ръка, завалиите. Това, което ще получат, вероятно е един между бузите. Но пък имахме пореден случай да видим колко струват народните ни избраници.

Aз за Домуза за 900 лв няма да работя а той да купува телевизии и заплати по 100 000 на некадърни футболисти.Да си намери работници от чужбина.

Така става като с далновидна и целенасочена политика изгонихте 2/3 от младите хора да работят и живеят в чужбина. Сега дори и от третия свят т.нар. български бизнес няма да намери хора.

Заплати на работници застопорени. Ний не може плаща повече.