От КНСБ предлагат девет мерки за промени в данъчната система

Предвиждат и поетапно увеличаване на максималния осигурителен доход

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ги издържа тези /мало / умници ???? Не познавам работник ,служител,гражданин или селянин, който да е член на наякакъв синдикат в БГ.

На практика КНСБ искат отпадане на плоския данък . То когато БСП предложи отпадането му са против ... Шизофренично

Вземете от работещите и дайте на циганите и търтеите - КНСБ

ем така е скъпи съграждани.. колкото повече безполезни институции има в България, толкова повече ще мислят как да ни товарят с данъци.. бъдете готови да плащаме и плащаме..друг изход сякаш няма..?!

изход видаги ще има докато има Терминал 2

Пълни малоумници!

Намирисва яко на комунизъм. Данък богатство. Вървете се @бете отзаде другари!!!

Тия са ненормални. Изгонете и последни образовани хора, които си плащат данъците в България и после вдигайте данъците на циганите. Идиоти пълни...

последните... извинявам се.

Въведоха данък върху лихвите, но когато банките ми топят парите с нулеви лихви, не покриващи инфлацията,си питат ушите. Много лесно се слагат данъци. От къде на къде ще плащам за някой, който лежи? Какъв е стимулът да искаш висока заплата,като държавата те краде в полза на мързеливите?

КОГАТО ДОСТИГНАТ 7 ЧАСА УПЛЪТНЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ , ТОГАВА ДА ИСКА И ПРЕДЛАГА. УМОПОМРАЧАВАЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ. ЗНАЕ ЛИ КОЛКО ПАРИ ТРЯВА ДА СЕ ИНВЕСТИРА ЗА 1 НОВО РАБОТНО МЯСТО ?

8 от 9-те мерки са малоумщина ако се приемат във вида в който са предложени. Най-вечеж това за данък дивидент... АЛОУ, за да се плати данък дивидент вече е платен 10% корпоративен данък, така че реално капиталистите плащат с 5% повече от волнонаемните. Но какво очаквате от организация, чийто шеф няма ЕДИН ден стаж в реалната икономика. Човек който дори кенеф не е управлявал седнал да дава акъл ... БАСТА

Не си внимавал. Те казват, че щом фримата плаща 10% данъка печалба, то и лицата които ще получат двеиден следва да се обложат с 10% вместо с досегашните 5%, щото така ще могат да получат повече данъци, а не защото вече преди това са платени данъците и 5% вече са си рекет, сега просто искат по-голям рекет. Естествено, това има и друго протоводействие. Вместо дивидент, почваш да получаваш заплата, там данакъ в момента над 3000 лв е само 10% и е разход и за фирмата и спестяваш останлите 5%. Даже и да вигнат летвата на 6000 лв, пак ще си надалавера със заплатата вместо дивидента. Може и на граждански договор за един месец, няма проблеми. Та така, докато мислят глупости накрая ще си го забият чепат, като не остане нито една БГ фирма. ще им се плаща само ДДС-то и толкоз. Всичко друго ще отиде в офшорки.

Колко пари са внесли в бюджета, паразитите от КаНиСейБе, че да казват кой и какви данаци да плаща?

за всеки организъм, включително и за Държавния предполага да не се отглеждат паразити, като този.

се чистят и дезинфектират след чистенето!

горният праг на осигуряване расте почти всяка година, но те явно не знаят, защото явно не плащат данъци. Освен това въвеждането на необлагаем минимум е точно като смяна на данъчната система... но пък явно и това не им е ясно. И какво значи данък богатство? То и сега, ако имаш луксозна настилка в двора примерно, не бетон, трябва да я декларираш и плащаш по-висок данък. Освен това част от данъците отиват в общините, тоя милиард и шестотин няма да отиде целия в държавата... и какво аджеба е богатство? Как трябва да се изчисли кой е богат и кой не е? Това за младите семейства е тъпо - тре някой дядо на 70 ще се ожени - това също е младо семейство, не млади хора, а семейство... безлихвеният заем е също тъп - държавата трябва да гарантира този заем, ако не го върнат, ние ще плащаме от данъците тази сума, какво като е безлихвена? Освен това как някой може да гарантира, че 15 години ще има работа в България? Ами утре ако го уволнят какво? Да става чистач или строител, за да има някаква работа да направи 15 години? И тия 15 години последователни ли? Цифров данък - боже опази!!! Значи всеки, който има компютър, телефон, таблет всяка година ще се ръси данък, щото на някой му скимнало да го облага - на базата на какво? Ако не влизам в интернет, как ще разберат, че да не плащам данък??? Данъкът върху транзакциите беше отхвърлен до колкото си спомнят от ЕК. КНСБ отново се излагат като кифладжии - дават предложения, но не и методиката на изчисляване кой е богат, нито как ще бъде въведено прогресивното облагане - това не става днес за утре, има много неща, които трябва да се променят и които те изобщо не са сложили в сметките... да не говорим за семейното облагане... Предлагат да въведат данък въздух, щото до там стигнаха в напъните си КНСБ - поне всеки диша и методиката на изчисление е лесна. намаление за болните от белодробни заболявания обаче - настоявам!

"...На следващо място от КНСБ предлагат въвеждането на данък "богатство" по отношение на допълнителни жилища.." Питам за един приятел. Хората обикновенно имат баба и дядо от страна на двамата си родители. Така получавайки наследствено жилище означава ли че аз ставам на нивото на Васил Велев и Кирчо Гела и ще ме облагат с данък Богатство. На същият принцип може да се окаже че в България няма бедни или те са под 5%. Нямам идея какво значение има дали имаш 1,2,3 жилища или 5 коли. За всяко МПС си плащаш данък както и за всяко жилище още повече че от тази година ГерП направиха така че всяко жилище различно от основното се облага с пълен данък т.е имаш 2 едното декларираш като основно (т.е в което живее по голяма част от годината) за което ще ти направят данъчно облекчение а за другото или другите пълен данък. При декларирани 2 или повече жилища наказанието е пълен данък за всички. Това промениха само преди няколко месеца в допълнение на закона за местни данъци и такси. Реално това може и да се разглежда като данък богатство...

*При декларирани 2 или повече жилища като основни наказанието е всички имоти с пълен данък

Не сте в течение на закона за местните данъци и такси! Този принцип на облагане не е въведено от Герб от тази година, а съществува от мноооого години - попадам в тази група с повече от едно жилища. Но се оказа, че хитреците от провинцията с типично Андрешковския си манталитет са декларирали жилищата си в провинцията като основни там, а в София пак си декларират основно жилище и накрая се осетиха от Агеенцията по приходите. Вземете и добре прочетете текста от Закона!

"Следващото предложение е за повишаване на данъка върху приходите от дивиденти от 5 процента на 10 процента, за да се следва еднаква логика с тази на корпоративното облагане" - ами за да се стигне до дивидент печалбата вече е обложена с 10% корп. данък - нима не знаете това!? При това положение за каква еднаква логика с тази на корпоративното облагане става въпрос? ТРЯБВА да се помисли за стимули големите външни фирми да не крият и пренасят печалбата си реализирана от дейност у нас навън ,а напротив да я декларират и обложат тук .Един от тези стимули е намаляване данъка в/у дивидента! Адругарите от синдикатите явно по чужда поръка ,тръгнали да се правят на ....... щото вече не им остава друго . Каква защита на интересите на членовете им има в тези предложения!? Впрочем има ли още такива будали?

Точно така е това за дивидента. На практика за да се възползваш от положителния финансов резултат в следствие на поетия риск (инвестиция) на средствата си (капитал) се случва следното: - по някакъв начин си се сдобил със сумата за капитала. това ще рече априори че са платени данъци (10%, 15% ако е от дивидент); - инвестираш в търговско дружество; - то излиза на печалба, плаща корп. данък (10%); - за да изтеглиш печалбата (дивидент), плащаш (5%); значи най-малко си платил 25% данък под една или друга форма. Това е доста над 10% които трудещите се на трудов договор плащат (на тях им се оддържат и осигуровки, но това е отделна тема). Отделно че управителите/съдружниците също са задължени да се осигуряват.

Супер. А кой ще плати тази гяволия на стойност 1.6 млрд? КНСБ и БХК требва да ги забранят със закон.

БХК!