Oт €312 в България до €2142 в Люксембург: ЕК с директива за повишаване на ниските заплати

Предложението предстои да бъде обсъдено с Европейския парламент и страните членки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

минимални заплати - позволяващи достойно и прилично съществуване където и да работят ........... кво да коментираш, ако те пита люксенбуреца как съществуваш бе брато

И как да стане, че да се осигурявам на 2000 евро ?!?! То това ми е ОБОРОТА, не печелбата, а паричния оборот за месец и половина.

За 13 години членство в евросъюза нашите политици слушайки нашите некадърни робовладелци (работодатели) ни превърнаха в Северната Корея на Европейския съюз! Няма друг такъв ГЕНОЦИД срещу човешки същества където минималната пенсия да бъде 250 лева, а средствата нужни за съществуването на един човек да са 369 лева. Такъв геноцид даже фашистите не са си позволявали! Минималната заплата трябва да бъде 1000 лева, а минималната пенсия 500 лева! Само така българина ще се почувства истински европеец!

С тези нива на пенсии и заплати въобще не сте за еврозоната, а за рублозоната!

То нашто все едно костенурка да се надбягва с гепард. Но за разлика от приказката за заека тук няма хитринки и не завършва с щастлив край, а си е нещо реално, в което всички сме потопени. Интересно как ще го изпълнят. Повечето хора не могат дори да си представят, че това 2142 е само минималната заплата! И не ми говорете за разлики в стандарти и други обструкции! Без шикалкавеници! Ако можеше, поне да се пенсионираме там, пак е нещо. Та ще видим.

Директива крива, в някакъв съюз. Няма такова нещо, с ниска производителност и високи заплати. Има някакъв работодателски съюз срещу народа. От вътрешното робство никой няма да ни освободи.

Чакам поредното дежурно изявление от асоциациите на българските робовладелци. Как МРЗ у нас била по-висока от производителноста на труда. И ако се повиши административно, щели за започнат да съкращават работници. Господа робовладелци, ако не повишите МРЗ, скоро съвсем без работници ще останете, дори и нискоквалифицираните вече емигрират. А пък и с тази мизерна МРЗ, работната ръка не може да изхранва деца и вече не се размножава. Скоро няма да има кой да замени пенсиониращите се работници. И политиците ще го закъсат. Както вървят нещата, скоро депутатите, министрите, кметовете, общинарите ще станат повече на брой от избиратели у нас. Ама вас това не ви притеснява това. Децата ви отдавна са по чужбина и са си уредили живота там. Връщат се само калинките, защото за нищо не стават. А за запад няма шуробаджанащина и никой не ги държи на аплата когато са некадърни и нямат знания. Кадърните ви деца господа робовладелци не искат да се връщат и да поемат умиращият заедно с вас български бизнес. А пък калинките, ще го фалират за по малко от година. А пък вие господа робовладелци не разчитате на българската пенсионна система, разчитета децата ви да ви пращат емигрантски пари та да живуркате старините си у нас.

Напред към светлото бъдеще,... другари! Мухахахахаааа!!!!

Люксембург е перачница за пари - трябва да се провери в детайли банковата и финансовата и система!

Лондон е глупако Всички Офшорки са Англиски

Сметни ВСИЧКИ СТРАНИ ЛИ СА ПЕРАЧНИЦИ, та са пред нас??! Само комуноидната кочина, крадена над 75 г. от комунягите русогъзоблизци, е нормална, ТАКА ЛИ????

Даже трябва да се намалят още. Примерно, работното време почва в 8:00 ч. Служебният автобус пристига в 8:20, задръстване имало. Просто шофьорът се съобразява с нас и ни изчаква, закъсняваме. После се пие кафенце, преобличаме се до 9:00 ч. Дотук един работен час вече е загубен. Първа физиологична почивка от 15 минути. Кой чурка 15 минути? КТ ни я дава - що да не си я вземем? Един час обедна почивка. Кой яде един час? КТ ни я дава - що да не си я вземем? После втора физиологична почивка от 15 минути. Трябва да се изчуркаме и изакаме втори път(пушим). И накрая - уж 8-часов работен ден. Ама един час закъснение и лигавене сутрин + 30 минути пикане и акане(всъщност пушене) + 1 час обедна почивка. Реално се ОТНЕМА и се плаща 9 ч. от времето на служителя, но се работи 5,5 часа на ден. Това, за което говори ЕК, се нарича помощи за некадърници. И помощи за безработни. Които ще се плащат за сметка на кадърните работещи, за да не правят безредици римляните, рапърите и пропадняците. Щото тия революции са връщали в първи клас държави като Недерландия и Франция. И те са си взели бележка.

ооо явно си изпечен работодател. А да си чувал че производителността на труда не е само работно време ами и машини? А да си чувал за германец полагащ извънреден труд? А за такъв дето вдига по-тежко от 5 кг на ръка? Всъщност знаеш ли какво, като не ти харесват българските работници, вземи отвори една фирма в Швеция или Норвегия.

и чурки да наеме.

За толкова пари, толкова работа!

Много разтегливи понятия... Общо взето казват, че не е справедливо да има 7 пъти по-големи минимални заплати, но реално няма какво да се направи, всичко си зависи от държавите.

Няма да го бъде ЕС, АКО ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ СЕ ВЗЕ САМО КАТО ПРЕПОРЪКИ - ИМИГРАЦИОННИТЕ И ЕМИГРАЦИОННИТЕ ВЪЛНИ ЩЕ СЕ ЗАСИЛВАТ ОТ ИЗТОКА КЪМ ЗАПАДА!

Случайно съм наясно с Люксембург и заплащането там, нещата не стоят точно така, но да, има социални придобивки, най-важната за мен е безплатният градски транспорт, както и доста ниските цени на хранителните стоки.

Е, стандартът там е доста висок, и много пари да вземаш, те ще намерят как да ти ги вземат обратно. В Швейцария е така, ама там и хранителните стоки са скъпи, половинка хляб ти е 5 франка и това си е евтиния...

Българинът не е научен да се бори за достойни заплати и пенсии, а Запдният свят още със самото установяване на капиталистическите отношения започва нестихваща организирана и неорганизирана борба с капитала за по-добри жизнени условия, гарантирани от достойно заплащане на труда.Чакаме, търпим и само отвреме навреме излизаме на протести и пак ако са платени/в повечето случаи/!

Е и? 70% пак живеят от пей чек до пей чек.

да АМА ЖИВЕЯТ, а ние вегетираме....

А какво ще каже "бизнесът"? Имам предвид българския? А българския парламент? Те вече си гласуваха замразяване на минималната заплата за 3 години! Не им пука какво им казват от ЕС, правят с нас каквото си искат!!!

Бизнесът ще каже,че за колкото работиш толкова получаваш. Ти да не си помисли,че на запад шефа си вади пари от сметката за да дава високи заплати.

на масоните им се откъсна от сърцето да върнат, част от кражибите които правеха 300 години, при това - това откъсване не е заради друго, за да оцелеят те самите ! ако нямаше опасност за тяхното лично оцеляване , хич нямаше да си мръднат пръста

А в Терораша колко е заплатата на редовия бляд ? 100 евра и нещо - определено рая на земята ..слава на Вова

Кой говори за " Терораша" и какво те засяга това. Виж си собствения насран гъз-трябва да работиш като трол. Освен това не е важно колко е заплатата а какво можеш да купиш с нея. У нас храната е по-скъпа от много по-богати страни.

кажи за тролене как се движи платата?

Опаа, вместо Единна минимална европейска заплата, както обещаха преди изборитр за нова Европейска комисия, се предлагт някакви разтегливи ,некотролируеми правила. Това си е чиста проба измама.

Източник на това какво били обещавали?

Едно време, един нашенец замръкнал в чуждо село. Решил да потърси къде да вечеря и да преспи. Чул музика, глъч и се насочил натам. Гледа - разпънали масите - сватба. Един от сватбарите го забелязал и рекъл: Ела и сядай тук! Седнал нашия, хапва, пийва, ама започнали да обявяват, кой какво дарява на младоженците. Наближил и неговия ред. Попитал тоя, който го поканил: Кога го дават, туй дето го обещават? Заран, заран - бил отговора. Като дошъл неговия ред се провикнал: Я ДАВАМ КАРУЦАТА С ВОЛОВЕТЕ! А наздраве!