ОПЕК+ се споразумя за съкращаване на добива на петрол

Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо предупреди експертите на групата за низходящи рискове

Обратно в новината

Коментари - ОПЕК+ се споразумя за съкращаване на добива на петрол | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Втора топла зима и коронвирусът смали производството. Намалява се и добивът, няма как !

Тъй ще е вече със зимите. Сигурно и с короната.

Д'ба, тия руснаци са на'секъде - газ, нефт, космос, пшеница, полимери, стомана, ледоразбивачи. Поглеждам по кревата и там зелен човек в доспехи Ратник 2 строго гледа. УжасТ!

То е ясно, че всички путлерасти сте русофоби. Всъщност по принцип сте си фоби.

_stankow

A Бай Дън питаш ли го, на него какво му е, а ? Налазили цяла Америка, не смее от диспенсера да си налее дизенфектант, да не се облещи някой руснак насреща му ! :D :D

Нови сведения. Да съобщя на „опечалените“ , че бюджет на Русия вече на 70 % се формира не е от продажба на енергийни суровини. Путин това официално съобщи на последната пресконференция. (Много държавички би мечтаели да имат това богатство, но остава само да злобеят )

Бщджета се формира основно от данъци и вече не е на 70% от суровини, защото компаниите вече не са държавни, а частни. Та е забавно, когато тъпак се опитва да се хвърля на амбразурата

я да кажеш кои точно копмании измежду големите нефтогазови са части.Освен Лукойл.Факт е че бюджета им зависи на 70 % от данъци и такси събрани извън нефтогазовия сектор.

Лукоил, Сургутнефтегаз, Татнефть, Норильский никель, Новатек, UC Rusal, Evraz, НЛМК, СИБУР Холдинг, Северсталь, ММК, УГМК, Т Плюс Това са компаниите в топ 20 на Руслямска държава . Има и 2-3 вериги супермаркети и 2 телекомуникационни доставчици. Като добявиш, че и Газпром 50% е частен. 30% от Бюджета се формират от компании добиващи суровини, а други поне 50% от данъци от частни компании правещи същото.

Абе да добиват петрол, те складовете по цял свят са пълни, та дори и на танкери складираха, щото нямаше търсене. Сега е малко по-добре ама нека, нека добиват, да врътнат петилетката хахаха

Какви глупости говориш бе шофьорче? Русия има директна връзка с производителя на света Китай. Преди на руснаците да им свършат четките за зъби или олиото(на което са и производители между другото) ти ще михлюцаш пред дойчланда за да ти обясняват как еврото вчера, не е евро днес. След като България няма вече производство, а ако има то е на частник изнасяш директно за по-важна дестинация - ти ще си шофираш ануса по разни пътчета и магистрали за да хапнеш нещо различно от това с което работиш. Иначе - да: лош путин, кофти нефт, недемократичен мириз. Изобщо криво им е, но и нас ни купиха. Хайде сега кажи ни сбогом, че дърпаме въжето на казанчето.

И естествено беше добре набита Петролът се срина, а това единствената стока за износ на кочината Русия вече покорно слуша и изпълнява

Кочината е Украйна. А Русия пак печели. Доларчето пада, а цената на нефта расте.

И добре, че расте, че вече в Русия верните гласоподаватели на Путин олио не могат да си купят Ти си бедняк и кола нямаш, естествено, така че цената на бензина не те вълнува

виж цените на бензина по бензиностанциите глупако, и пак кажи че петрола се е сринал. от де ви намират такива тъпанрари ве?

Щото Русия ни мами с цените, курве

Акцизът не е падал.

си хапчетата.Точно Русия беше инициатора да играе контра на С.Арабия и да намали съвсем целенасочено цената на петрола, като се отказа от споразумениет през март.2020г. за добивите. Но целта на Русия не беше сларата икономика на С.Арабия чиито бюджет зависи на 85 % от петрола , а целта беше шистовият сектор на САЩ.И така: РУСИЯ С ОТКАЗА СИ ОТ МЕСЕЦ 03/2020Г. ДА ПОНИЖИ ДОБИВИТЕ НА ПЕТРОЛА ЗНАЕЙКИ ЗА СРИВА НА ЦЕНАТА /НА КОЯТО НАПЪЛНО НОРМАЛНО ИЗДЪРЖА-ФАКТ/ ФАКТИЧЕСКИ СРИНА И ЗАНУЛИ ШИСТОВАТА ИНДУСТРИЯ НА САЩ.СПРАВКА: 3/4 ОТ ШИСТОВИТЕ КОМПАНИИ НА САЩ ЗАТВОРИХА КЕПЕНЦИ И НЯМА НАЧИН ДА СЕ ВЪРНАТ ДОРИ ПРИ ЦЕНА 60 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ.ФАКТ.

Смешнико, САЩ произвеждат 11 милиона барела на ден по данни от последната седмица, а през 2010 г произвеждаха 5 милиона барела. Кои са тия 3/4 от фирми дето са пуснали кепенците и нямало начин да се върнат, тъпако. Че и били занулени. Че и факт било. Я си се пиши с името НаАКан 47, вместо да бълваш тъпотиите си под друго име. Верно имат спад от 2 милиона барела, ама и Руслямска държава има почти толкова. А точно Руслямска държаванатиска натиска в момента да се увеличи производството с 500 000 барела на ден.

В Русия олио не можели да си купят???!!!.Всъщност като отвориш сайтовете за търговия и виждаш че 1 л. олио там е поскъпнало с 20 стотинки и струва 2,5 лв., а се оказва че най гоелиямт производител на слъчногледово и рапично олио в света е точно....Русия, като в същото време се нарежда на второ място в света по износ на олио.Така че пропагандата на козяшките тролове е пробита.

Защо тук са предишните, Като единствения доставчик е Русия Защото нахално мами, това е истината Сега разбра ли вече, троле

От добро сърце ли

Абе силен аргумент, докато не погледнем цялата картина, а именно, че Украйна е най-голям производител и износител и че на 5-то място е България. А Руслямска държава изнася олио, и внася палмово масло. Руслямците могат да си купят около 2,5 пъти по-малко олио от Българите със заплатите си.